Nyhed!

Wernigerode · Julemarked · Fra Bornholm

Busrejser
5 Dage

Oplev Wernigerode i juletiden, hvor du med sikkerhed vil komme i julestemning. Byen har maleriske bindingsværkshuse, et historisk rådhus og vores gode 4-stjernede hotel, som ligger centralt i byen. Udover Wernigerode bsøger vi også de hyggelige byer Goslar og Wismar samt deres imponerende julemarkeder.

Der er noget særligt over Wernigerode i juletiden. Her er byen fint pyntet op, og duften af glühwein fylder den kolde luft på det hyggelige julemarked. Julemarkedet er opført på pladsen foran byens rådhus, som er et af de mange imponerende bindningsværkshuse. Hele byens middelaldercentrum er i det hele taget en flot opvisning i bindingsværkskunst. Julemarkedet byder...

Oplev Wernigerode i juletiden, hvor du med sikkerhed vil komme i julestemning. Byen har maleriske bindingsværkshuse, et historisk rådhus og vores gode 4-stjernede hotel, som ligger centralt i byen. Udover Wernigerode bsøger vi også de hyggelige byer Goslar og Wismar samt deres imponerende julemarkeder.

Der er noget særligt over Wernigerode i juletiden. Her er byen fint pyntet op, og duften af glühwein fylder den kolde luft på det hyggelige julemarked. Julemarkedet er opført på pladsen foran byens rådhus, som er et af de mange imponerende bindningsværkshuse. Hele byens middelaldercentrum er i det hele taget en flot opvisning i bindingsværkskunst. Julemarkedet byder på diverse tyske julespecialiteter og forskelligt håndværk, som kan købes i de mange boder.

Vi bor midt i Wernigerode med gågader, butikker og julemarkedet lige om hjørnet, som rejselederen viser os på en byvandring. Vi besøger også byen Goslar, hvor vi får tid til at nyde det store julemarked. Derudover skal vi opleve Harzens natur på en tur med damptog fra Wernigerode. Hvis vi er heldige har sneen lagt sig, og vi vil få en ægte juleoplevelse i det snebelagte landskab.

Efter et stemningsfuldt ophold i Wernigerode kører vi nordpå, hvor vi besøger byen Wismar. I Wismar indlogeres vi på et dejligt hotel midt på byens torv, hvor også byens julemarked er opført. Alt i alt en skøn rejse, som tager os med til hele tre tyske eventyrbyer og deres flotte julemarkeder som Tyskland er kendt for.
 

Kort - Wernigerode · Julemarked · Fra Bornholm

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
580,-
Afbestillingsforsikring
270,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter på HKK Hotel Wernigerode****
 • 1 nat på Vienna House Hamburg Wismar ***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Byvandring i Wernigerode
 • Julemarked i Wernigerode
 • Besøg i Goslar, inkl. besøg på julemarked
 • Togtur med damptog i Østharzen
 • Julemarked i Wismar
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 43 · fra Bornholm

Udrejse Hjemrejse
06.20 Gudhjem, tanken 16.30
06.30 Svaneke, torvet 16.20
06.40 Tejn, Brugsen 16.10
06.50 Nexø Havn, ved fiskeriforretningen 16.00
06.50 Allinge-Sandvig, tidl. Shell-tank 16.00
07.10 Aakirkeby, Birgersvej 11 15.40
07.10 Hasle, torvet 15.40
07.30 Rønne, bag velkomstcenteret 15.20
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Til Wernigerode

Med færgen fra Rønne kommer vi hurtigt til Nordtyskland. Vi har inkluderet morgenmaden ombord på færgen, som vi nyder på vores overfart. Velankommet til Sassnitz sætter vi kursen sydpå mod Harzen, hvor vi sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Wernigerode. Vi spiser middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Hyggelige Wernigerode i aftenbelysningen.

Hyggelige Wernigerode i aftenbelysningen.

2. dag: Byvandring og julemarked i Wernigerode

Om formiddagen tager rejselederen os rundt på en byvandring, hvor vi hører om byens historie, oplever de mange flotte bygninger og ikke mindst oplever de flotte juleoppyntede gader. Vi slutter byvandringen ved juvelen i bybilledet - det fine gamle rådhus på Marktplatz, hvor også julemarkedet er opsat. Efter byvandringen er der tid på egen hånd. Start for eksempel med at nyde en frokost på en af byens restauranter, eller måske du hellere vil spise dig gennem de mange julegodter, som du kan købe på julemarkedet.

Nyd eftermiddagen i den hyggelige by eller slap af i varmen hjemme på hotellet, der også råder over et wellness område, som gør godt i den kolde juletid.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Levende lys på julemarked i Wernigerode.

Levende lys på julemarked i Wernigerode.

3. dag: Med damptog gennem Østharzen og julemarked i Goslar

Med den berømte Harzer Schmalspurbahn kører vi med damptog stille og roligt gennem smukke skove fra Wernigerode til Drei Annen Hohne. Hvis vi er heldige er sneen faldet, og landkabet vil være klædt i hvidt. Bussen venter i Drei Annen Hohne. Har man lyst til flere oplevelser, er det muligt at fortsætte togturen helt op til toppen af Brocken og tilbage til Wernigerode. Rejselederen hjælper gerne med billetter og køreplan. Ellers kører vi med bussen en naturskøn rute til Harzens hovedby Goslar. Undervejs kan vi flere steder se rester af det sindrige system, der gav vandkraft til Harzens utallige miner.

Inden længe ankommer vi til den gamle kejserstad Goslar, hvor rejselederen fortæller os lidt om byen og dens historie. Derefter skal vi selvfølgelig besøge det store julemarked foran det gamle rådhus, hvor julepynten stråler og duften af tyske specialiteter fylder de smalle gader. Vi er tilbage i Wernigerode midt på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Med damptog igennem et sneklædt Harzen.

Med damptog igennem et sneklædt Harzen.

4. dag: Wismar

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører nordpå. Her ankommer vi inden længe til byen Wismar. Wismars historiske bykerne er en del af UNESCO's verdensarv, og sætter i den grad en stemningsfuld ramme for vores ophold. Ved ankomst indlogeres vi på vores hotel midt i byen, hvorefter vi kan gå direkte ud på julemarkedet og nyde dets mange boder og flotte juledekorationer.  Vi samles igen om aftenen, hvor vi nyder en dejlig middag sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det centrale torv i Wismar.

Det centrale torv i Wismar.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod færgen i Sassnitz. Vi nyder overfarten, hvor der er mulighed for at købe frokost. Vi er fremme på Bornholm om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

HKK Hotel Wernigerode ****
VisSkjul

Godt hotel beliggende midt i Wernigerode. På hotellet findes der elevator, sauna og fitnesscenter samt gratis WiFi. Her venter desuden god mad i hotellets restaurant og gode værelser.

Værelser 

Alle værelser har tv, radio, telefon og badeværelse med hårtørrer. De fleste værelser har badekar.

Læs mere om hotellet her.

HKK Hotel Wenigerode - Eksempel på et standardværelse.
HKK Hotel Wenigerode - Eksempel på et standardværelse.
HKK Hotel Wenigerode - Spaen
HKK Hotel Wenigerode - Spaen