Nyhed!

Marokkos Atlasbjerge · Vandreferie

Flyrejser
8 Dage

I Atlasbjergenes storslåede natur vandrer vi mellem berberlandsbyer, hvor vi inviteres indenfor til en kop myntete. Undervejs kan vi nyde duften af lavendel og krydderurter samt udsigten til de majestætiske bjerge, inden rejsen afrundes i den livlige kongeby Marrakech.

Atlasbjergene strækker sig cirka 2.000 kilometer fra Agadir i Marokko over Algeriet til Tunesien. Her bor de lokale berbere, der har formået at bevare deres eget sprog og egen kultur, selvom flere af landsbyerne kun forbindes med stier over bjergene. På de øde bjergsider er der opdyrket grønne terrasser og olivenlunde, og vi kan dufte lavendel og krydderurter, når vi bevæger...

I Atlasbjergenes storslåede natur vandrer vi mellem berberlandsbyer, hvor vi inviteres indenfor til en kop myntete. Undervejs kan vi nyde duften af lavendel og krydderurter samt udsigten til de majestætiske bjerge, inden rejsen afrundes i den livlige kongeby Marrakech.

Atlasbjergene strækker sig cirka 2.000 kilometer fra Agadir i Marokko over Algeriet til Tunesien. Her bor de lokale berbere, der har formået at bevare deres eget sprog og egen kultur, selvom flere af landsbyerne kun forbindes med stier over bjergene. På de øde bjergsider er der opdyrket grønne terrasser og olivenlunde, og vi kan dufte lavendel og krydderurter, når vi bevæger os rundt til fods i de betagende landskaber.

Vores udgangspunkt i de imponerende bjerge er landsbyen Imlil, hvor vi bor på et charmerende, marokkansk guest house hos værterne Omar og Ibrahim. Det er den perfekte base for vores vandreture i bjergene, hvor vi vandrer ad muldyrstier, mindre grusveje og over lave bjergpas mellem berberlandsbyer – smukt omgivet af frugtplantager og terrassemarker. Undervejs bærer muldyr frokosten op i bjergene, som vores private kok tilbereder, mens vi hviler benene.

Vi får også et helt unikt indblik i livet i bjergene, når vi besøger lokale berberfamilier, der med åbne arme inviterer os ind i deres hjem til en kop frisklavet myntete.

Rejsen rundes af med tre nætter i Marrakech, der engang var et vigtigt stop for karavanerne gennem Saharaørkenen, og som byder på en labyrint af smalle gader og farverige markeder - et sandt sansebombardement. I Marrakech blandes historie og nutid sammen, og mange mænd er stadig klædt i de traditionelle lange kjortler. Her tager vi på en spændende byvandring i de summende gader, hvor vi blandt andet ser Koutobia-moskéen udefra og besøger det overdådige Bahia-palads. 

Tag med til Nordafrikas perle med storslåede naturoplevelser, og lad dig fortrylle af den gamle kongebys mylder og mystik. Rejs i april, hvor frugttræerne blomstrer, eller i oktober, hvor løvet har flotte efterårsfarver. 
 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
800,-
Afbestillingsforsikring
530,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Kunstmuseum og Majorelle-haven
200,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Marrakech t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr 306,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Imlil på Maison d'Hôtes Dar Assarou
 • 3 nætter i Marrakech på Rawabi Hotel & Spa ****
 • 7 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 5 x frokost (1.-5. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 4 x vandretur med lokal guide
 • Entré til økomuseet i Toubkal Nationalpark
 • Byvandring i Marrakech og besøg i El Bahia-paladset, inkl. entré
 • Obl. drikkepenge
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 3

vitus_vandrestoevler_graa_3.jpg

Vandreferie - Sværhedsgrad 3 - grå

Vandreferie - Sværhedsgrad 3 - grå

 Man skal kunne vandre ca. 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Atlasbjergene

Vi flyver tidligt om morgenen med Norwegian direkte til Marrakech og kører sydpå ad en naturskøn rute. Undervejs besøger vi et spændende marked i landsbyen Asni for foden af Atlasbjergene, hvor berberne kommer ned fra bjergene for at bytte eller sælge deres frugt og grøntsager. Her får vi et godt indblik i lokalbefolkningens kultur og ser hvad naturens spisekammer rummer i denne del af verden. Efterfølgende besøger vi økomuseet i Toubkal Nationalpark, hvor vi bliver introduceret til det storslåede naturområde, som vi skal udforske i de kommende dage.

Om eftermiddagen ankommer vi til landsbyen Imlil i 1.740 meters højde og bliver forkælet med lokale retter på hotellet.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

marokko-imlil-960.jpg

Imlil som er base for vores vandreture.

Imlil som er base for vores vandreture.

2. dag: Vandring i Atlasbjergene, Tidli-plateauet

Efter morgenmaden på hotellet vandrer vi langs vandløbet på sydsiden af dalen med følgeskab af vores lokalguide og muldyr med oppakning. Vi starter i roligt tempo og akklimatiseres til højderne på vej til nabolandsbyen Aramed. Her bliver vi budt indenfor til en kop myntete hjemme hos en berberfamilie. Vi fortsætter med at vandre op til Tidli-plateauet med den smukkeste udsigt mod Nordafrikas højeste bjerg Toubkal på 4.167 meter. Kokken tilbereder den medbragte frokost, mens vi hviler benene og nyder den enestående udsigt.

Efter frokosten krydser vi dalen og går langs nordsiden af flodlejet tilbage mod vores guest house i Imlil, hvor den store tagterrasse indbyder til at samles og tale om dagens oplevelser. 

Vandring: Ca. 9 kilometer og 6 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

marokko-atlasbjergene-toubkal-960.jpg

Fantastisk udsigt mod Toubkal.

Fantastisk udsigt mod Toubkal.

3. dag: Vandring i Atlasbjergene

Ad slyngede bjergstier vandrer vi afsted gennem landskabet og passerer undervejs flere traditionelle berberlandsbyer. Landbyhusene er bygget af mudder og strå, og deres lerbrune farve falder nærmest i ét med de omkringliggende bjergskråninger. Vores lokale berberguide sørger for, at vi bliver inviteret indenfor i et privat hjem til frisklavet frokost.

Det er en god idé at forberede sig på spørgsmålet ”ça va?”, da mange lokale spørger på fransk hvordan du har det - svarer du "ça va bien" tilbage, betyder det, at det går fint. Marokko var tidligere et fransk protektorat, og mange lærebøger i bjerglandsbyernes skoler er skrevet på fransk.

Efter frokosten fortsætter vandreturen til vores guest house, hvor vi sammen nyder en marokkansk middag. 

Vandring: Ca. 10 kilometer og 6 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Vandrere i smukke omgivelser i Atlasbjergene.

4. dag: Vandring i Atlasbjergene, Tarabzak-passet

Vi kører med minibus til landsbyen Tagadirt Nosni, hvor dagens vandretur starter. Herfra går vi op til Tarabzak-passet som byder på en formidabel udsigt over Ouirgan-dalen og Ait Miza-dalen. Vi spiser frokost i det fri og kører derefter tilbage til vores guest house i Imlil. Resten af dagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd i landsbyen eller slappe af på hotellets hyggelige tagterrasse. Da det er vores sidste aften i Atlasbjergene nyder vi huset specialitet: Marokkansk lammekølle.

Vandring: Ca. 7 kilometer og 3 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

En gruppe nyder udsigten over en bjerglandsby.

5. dag: Vandring og ankomst til Marrakech

Vi siger farvel til Omar og Ibrahim, vores værter i Atlasbjergene, og kører ned til Ouirgan-dalen. Her byder dagen på en afslappet vandretur i et usædvanligt smukt, kuperet landskab med skov, marker og røde landformationer. Efter frokost besøger vi en saltmine, inden vi sætter kurs mod Marrakech. Vi samles om aftenen til en fælles middag på hotellet. 

Vandring: Ca. 9 kilometer og 4 timer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

6. dag: 1001 nats eventyr i Marrakech

Om morgenen kører vi ind bag bymuren og besøger den gamle bydel til fods. De smalle gader inden for den 15 kilometer lange bymur ser ud, som de har gjort gennem århundreder. Her venter os et mylder af mennesker, æsler og kærrer læsset med varer. Vi ser mænd i traditionelle klædedragter og et virvar af kulørte varer, mens dufte af krydderier, frisk mynte og parfume kilder i næsen. Overalt høres lydene af sælgere, der lokker kunder til og forhandler højlydt om priserne - et sandt sansebombardement. Her findes mange spændende restauranter, hvor man kan nyde en frokost på egen hånd. Prøv for eksempel den hyggelige gårdhave og tagterrasse på Café Arabe, hvor du kan købe et godt glas vin og mørt kød tilberedt i en nordafrikansk Tagine-lerpotte.

Om eftermiddagen ser vi den største moské i Marokko, Koutobia-moskéen, og vi besøger det overdådige Bahia-palads. I dette arkitektoniske mesterværk boede storvesiren Ba Ahmed med sine fire koner og sit harem af 24 konkubiner med hver deres værelse i gården - i alt rummer paladset over 150 værelser. Vi slutter den begivenhedsrige dag i Marrakech af med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

marokko-marrakesh-djemaa-el-fna-960.jpg

Djemaa al-Fna pladsen i Marrakech.

Djemaa al-Fna pladsen i Marrakech.

7. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

Brug dagen på afslapning ved hotellets pool, eller tag på opdagelse på egen hånd i Marrakech. Du kan også deltage i en ekstraudflugt.   

Ekstraarrangement: Kunstmuseum og Majorelle-haven 
Denne udflugt tager os til Musée de la Palmeraie, der i billedskønne rammer byder på moderne marokkansk kunst, samt den smukke, tropiske have Jardin Majorelle. Haven er et farvestrålende åndehul i en hektisk storby, hvor snoede havegange fører os forbi kaktus, bambus, palmer, bougainvilleaer og åkandesøen til den blåmalede villa. Huset rummer værker af den franske maler Majorelle, som boede her indtil sin død. Derefter brugte den franske modeskaber Yves Saint Laurent huset som feriebolig.

Vi samles på hotellet om aftenen og kører til en autentisk restaurant i den gamle bydel, hvor vi nyder rejsens sidste middag. Dar Nejjarine er en ægte marrokansk riad med en indre atriumgård og åbent køkken. Efter middagen besøger vi byens centrale plads, Djeema el Fna, hvor vi oplever aftenstemningen med et virvar af turbanklædte musikere, spåkoner, tryllekunstnere, slangetæmmere, madboder og juicesælgere. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

marokko-marrakesh-majorelle-garden-960.jpg

Fantastiske farver i Majorelle Garden.

Fantastiske farver i Majorelle Garden.

8. dag: Mod København

Om formiddagen rejser vi med Norwegian direkte tilbage til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Maison d'Hôtes Dar Assarou
VisSkjul

Det lille familieejede guest house Dar Assarou i bjerglandsbyen Imlil ligger i 1.740 meters højde i en frodig dal omringet af høje bjerge. Landsbyen er den ideelle base for vandrere. Blot et par minutters gang fra vores guest house findes lokale cafeer og butikker. Som de fleste steder i Marokko bliver der ikke serveret alkohol, men det er tilladt at nyde sin egen medbragte vin på overnatningsstedet. Restauranten er indrettet i særdeles stemningsfyldt marokkansk stil med lange sofarækker, puder og tæpper i varme farver, smukke lamper og en brændeovn, der indbyder til fælles hygge og afslapning om aftenen. På den store tagterrasse kan du sidde i fredfyldt ro og drikke en kop myntete med en overvældende smuk udsigt over landskabet. Der er gratis WiFi.

Værelser

Vores guest house består af 19 forskelligartede værelser fordelt på tre etager uden elevator samt et anneks. Værelserne er nydeligt og enkelt indrettet med tydeligt arabisk særpræg og fine håndværksmæssige detaljer i træværket. Alle værelser har badeværelse med bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her.
 

Maison d'Hotes Dar Assarou.
Maison d'Hotes Dar Assarou.
Terrasse på vores hyggelige guest house.
Terrasse på vores hyggelige guest house.
Standardværelse på Maison d-Hotes Dar Assarou.
Standardværelse på Maison d-Hotes Dar Assarou.

Rawabi Hotel & Spa ****
VisSkjul

Hotellet er beliggende i et roligt område af Marrakech ved byens botaniske have og få minutters gang fra et velassorteret butikscenter. Hotellets restaurant er indrettet i moderne stil med højt til loftet, og der findes en bar med tilladelse til at udskænke alkohol. Jævnligt er der levende musik og andet underholdning på hotellet. Der er gratis adgang til fitnesscenter og gratis WiFi overalt på hotellet. Elevatorer fører op til de 179 pæne værelser med balkon og udsigt til haven eller den skønne udendørs pool. Rundt om poolen er der palmetræer og solstole, som indbyder til afslapning. Ved poolen er der mulighed for at købe snacks og drikkevarer.

Værelser

Værelserne er rummelige, elegant indrettet og udstyret med balkon, aircondition, sikkerhedsboks, tv og minibar. Badeværelserne har bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, langs vinmarkerne i Champagne, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogrammet". Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

vitus_vandrestoevler_1.jpg

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Let vandring hvor alle kan være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på stier i skov og let bakketerræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

vitus_vandrestoevler_2.jpg

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Max. 15 kilometer pr. dag i let bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

vitus_vandrestoevler_3.jpg

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre ca. 20 kilometerpr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende. 

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftig mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.