Små grupper

Sydafrika · Kontrasternes Land

Flyrejser
14 Dage

Tag med på en unik rundrejse til vidunderlige Sydafrika, og oplev Cape Town, vinlandet, hovedstaden Pretoria, Drakensbjergenes storslåede natur samt eventyrlig safari i åbne landrovere og ophold i Kruger Nationalpark. 

Få lande har et så varieret og betagende udbud af seværdigheder og pragtfuld natur som Sydafrika. Et sandt overflødighedshorn af enestående oplevelser venter på denne spændende rundrejse i kontrasternes land. Her står skinnende skyskrabere og lerklinede hytter side om side, og vi mødes af en utrolig mangfoldighed af vilde dyr, interessant historie og en gæstfri befolkning. 

På rundrejsen i magiske Sydafrika har vi samlet en palet af landets største seværdigheder. Vi...

Tag med på en unik rundrejse til vidunderlige Sydafrika, og oplev Cape Town, vinlandet, hovedstaden Pretoria, Drakensbjergenes storslåede natur samt eventyrlig safari i åbne landrovere og ophold i Kruger Nationalpark. 

Få lande har et så varieret og betagende udbud af seværdigheder og pragtfuld natur som Sydafrika. Et sandt overflødighedshorn af enestående oplevelser venter på denne spændende rundrejse i kontrasternes land. Her står skinnende skyskrabere og lerklinede hytter side om side, og vi mødes af en utrolig mangfoldighed af vilde dyr, interessant historie og en gæstfri befolkning. 

På rundrejsen i magiske Sydafrika har vi samlet en palet af landets største seværdigheder. Vi går blandt andet i fodsporene på Nelson Mandela, tager på udkig efter landets vilde dyreliv, når vi besøger 
nogle af Sydafrikas naturskønne nationalparker, og smager på vinen i det frodige vinland. På rejsen lægger vi stor vægt på, at du får gode oplevelser med højt komfortniveau og tryghed.

Når du tager på safari med Vitus Rejser, har du de bedst tænkelige forudsætninger for en få en god safarioplevelse. Først og fremmest er naturen i konstant bevægelse, og det bedste er derfor at have overnatning mere end ét sted i Kruger Nationalpark. Vi bor derfor i to forskellige camps inde i selve parken, så vi nemt kan udforske det store område uden at spilde tid på kørsel. Dette giver os mulighed for at opleve parken og dyrelivet både morgen, middag og aften. 

På safariturene benytter vi udelukkende åbne landrovere med plads til max. ti personer i hver bil, hvorfra savannens lyde og dufte kan sanses. Det er vigtigt med et direkte udsyn til dyrene, så vi ikke kun oplever dem gennem et vindue fra en minibus. Safariturene foregår naturligvis i selskab med erfarne chauffører og lokalguider. Vi kan næsten love dig, at vi møder The Big Five med vores lokale ekspertise. 

Kort Sydafrika - Sydafrika Kontrasternes Land

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
3.375,-
Afbestillingsforsikring
1.500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Robben Island
240,-
Festmiddag
300,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Sydafrika t/r
 • Indensrigsfly Cape Town-Johannesburg
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 2.949,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Cape Town på City Lodge Hotel V & A Waterfront***+
 • 3 nætter i Pretoria i Jensen Safaris Guesthouse
 • 2 nætter i Drakensbjergene på Protea Hotel The Winkler****
 • 1 nat i Kruger Nationalpark i Satara Rest Camp
 • 1 nat i Kruger Nationalpark i Lower Sabie Rest Camp
 • 11 x morgenmad (3.-13.dag) 
 • 10 x frokost (2. 3. 5. 7.-13. dag)
 • 5 x middag (6. 7. 8. 11. og 12. dag)
 • Besøg i Kirstenbosch Botaniske Have 
 • Udflugt til Kap det Gode Håb
 • Sejltur ved Hout Bay til Seal Island
 • Pingvinbesøg i Boulders National Park
 • Byrundtur i Cape Town
 • Udflugt til vinlandet med vinsmagning
 • Besøg i Stellenbosch
 • Rundvisning i township Soweto med lokalguide
 • Byrundtur i Pretoria med besøg i Paul Krugers hjem
 • Udflugt til Pilanesberg National Park
 • Udflugt ad Panoramaruten i Drakensbjergene
 • Safariture i Kruger National Park i åbne landrovere
 • Diverse parkafgifter
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører 
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Ekstraarrangementer
Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).
 

Rejseforedrag inden afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Sydafrika

Om eftermiddagen flyver vi fra København med British Airways via London til Sydafrika. 

2. dag: Eventyrlige Cape Town

Vi ankommer om morgenen til Cape Town, der er en af verdens smukkest beliggende byer. Cape Town blev grundlagt i 1652, da det Vestindiske Kompagni besluttede at anlægge en forsyningsstation ved Taffelbugten, da man havde problemer med skørbug blandt besætningerne på skibene, der sejlede krydderier til Holland.

Byens vartegn er det 1.086 meter høje Taffelbjerg, hvor vi ved foden finder Kirstenbosch, der regnes blandt en af verdens flotteste botaniske haver. Vi nyder en spændende rundvisning i haven med  efterfølgende frokost. Har du lyst, er der mulighed for på egen hånd at tage svævebanen til toppen af Taffelbjerget, hvorfra der i klart vejr er en fantastisk udsigt over Kaphalvøen og Robben Island. I 2011 blev Taffelbjerget udnævnt til et af verdens syv nye naturvidundere. Vi bor fire nætter i det spændende område ved Victoria og Alfred Waterfront, som er fyldt med restauranter, cafeer og butiksarkader. Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen anviser gerne en god restaurant.

Inkluderede måltider: Frokost

sydafrika-cape-town-960.jpg

Udsigt til smukke Cape Town.

Udsigt til smukke Cape Town.

3. dag: Eksotiske Kap det Gode Håb

Ved kysterne omkring Cape Town finder vi billedskønne strande, unikke dyreoplevelser og bjergtagende udsigter. På denne flotte heldagstur kører vi langs bjergkæden De 12 Apostle og tager på en lille sejltur ved Hout Bay, hvor vi kommer helt tæt på sælerne på Seal Island, der er hjemsted for 5.000-10.000 afro-australske pelssæler. Via den berømte Chapman's Peak Drive fortsætter turen til Kap det Gode Håb. Bølgerne slår hårdt mod Kaphalvøens sydspids, hvor vi nyder den spektakulære og vilde natur i nationalparken Kap det Gode Håb samt hygger os med en skøn frokost på en lokal restaurant. På tilbageturen til Cape Town besøger vi den afrikanske pingvinkoloni i Boulder Nationalpark, hvor vi ser de 2.000-3.000 ejendommelige havfugle. De sjældne afrikanske pingviner er udrydningstruede og findes kun i Sydafrika og Namibia. Det er en stor oplevelse at se de mange vraltende dyr på nært hold. Aftenens middag foregår på egen hånd. Vi kan varmt anbefale en eksotisk cocktail med frisk mad fra havet, der bedst nydes med udsigt over bugten til en farverig solnedgang.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

4. dag: Eventyrlige Cape Town 

Hold formiddagen fri til egne oplevelser, eller tag med på en spændende ekstraudflugt, som tager os på en sejltur til Robben Island. Om eftermiddagen tager vi på en lille byrundtur, hvor vi blandt andet passerer Sydafrikas ældste bygning, slottet The Castle of Good Hope. Du kan også deltage i et spændende ekstraarrangement med show og middag om aftenen.

​Inkluderede måltider: Morgenmad

Ekstraarrangement: Robben Island
Tæt på vores hotel i Cape Town afgår båden til den berømte fængselsø Robben Island. Her sad Nelson Mandela (1918-2013) i 18 ud af de i alt 27 år, han var fængslet. I 1993 modtog han Nobels Fredspris, og fra 1994-1999 var han Sydafrikas første sorte præsident. En utrolig personlighed og politisk skæbne! 
Bemærk: Pasnummer skal opgives ved bestillingen, og passet skal medbringes på udflugten.
 
Ekstraarrangement: Festmiddag
På Richard’s Supper Stage & Bistro overværer vi et populært show med sange, musik og små historier fra Cape Towns farverige liv. Arrangementet inkluderer velkomstdrink og en 4-retters menu.

The Nelson Mandela Getaway på Robben Island.

5. dag: Vinlandet

Sydafrika hører til blandt verdens førende vinproducenter. Guvernør Jan van Riebeeck plantede i 1655 de første vinstokke, og efter huguenotternes ankomst fra Frankrig blev der yderligere sat gang i produktionen. Høsten foregår stadig med håndkraft, og for at sænke sukkerindholdet plukker man oftest om natten, hvor druerne er kolde. I dalen mellem byerne Franschhoek og Stellenbosch i Drakenstein Valley, der ligger smukt omgivet af bjerge, finder vi Sydafrikas ældste vingårde. Vi besøger den mere end 300 år gamle Estate Vergelegen, der har været ejet af nogle af verdens store opdagelsesrejsende og visionærer, der på hver deres måde har været med til at skabe denne fantastiske ejendom med udsøgte haver. Vingården ligger i smukke omgivelser med rosenhave og store kamfertræer foran hovedbygningen. Her nyder vi en raffineret frokost med vinsmagning. Vingården har været besøgt af mange statsoverhoveder og berømtheder fra hele verden. Over det lille bjergpas Hellshoogte fortsætter vi til byen Stellenbosch med smukke huse i kaphollandsk kolonistil. Vi har tid i den hyggelige by, inden vi vender tilbage til hotellet og Cape Town, hvor resten af dagen er sat af til egne eventyr.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

sydafrika-vinlandet-960.jpg

Vinlandet omkring Stellenbosch.

Vinlandet omkring Stellenbosch.

6. dag: Hovedstaden Pretoria

Ved middagstid flyver vi med British Airways til Johannesburg, hvorfra vi fortsætter i bus til Pretoria. Der hersker en rolig stemning i hovedstaden, som understreges af de smukke boulevarder med jacarandatræer. Pretoria kaldes ikke uden grund for Jacarandastaden, fordi der fra midt oktober og cirka seks uger frem nærmest er et blålilla skær over hele byen fra de 68.000 blomstrende jacarandatræer - men her er nu også smukt i januar. Vi bor tre nætter i et meget charmerende guesthouse. Om aftenen hygger vi os med en 2-retters middag i husets smukke restaurant.   

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

sydafrika-petoria-960.jpg

Hovedsædet for den sydafrikanske regering.

Hovedsædet for den sydafrikanske regering.

7. dag: I Mandelas fodspor 

Vi besøger township Soweto, der i 1970'erne blev symbol på modstandskampen mod apartheidstyret, som først blev afskaffet i 1994. Soweto er en labyrint af huse og mennesker. På blot 65 km2 bor omkring to millioner afrikanere. Selvom de fleste bor under kummerlige vilkår, sprudler her også af liv og fornyelse med kreativitet, musik, teater og kunst. Vi ser Nelson Mandelas hjem, hvor han boede fra 1946-1961, indtil han blev tvunget til at flygte efter at være blevet leder af det forbudte ANC. Bagefter forventer vi at besøge en skole, en børnehave, en frisør og måske en naturmediciner. Den populære rundvisning i Soweto foregår med lokalguide - og er et besøg, der med garanti gør indtryk. 

Efter en ægte sydafrikansk shebeen-frokost tager vi på en spændende byrundtur i Pretoria. Vi ser den ni meter høje bronzestatue af Mandela foran den smukke bygning Union Buildings, der blandt andet rummer præsidentens kontor, hvorefter vi kører gennem en af de berømte gader med jacarandatræer. Byens centrale plads, Church Square, er omkranset af monumentale bygninger, blandt andet Justitspalæet, hvor Mandela i 1964 blev idømt livsvarigt fængsel. Turen slutter med et besøg i den tidligere præsident Paul Krugers hjem i Church Street. Kruger kæmpede for beskyttelse af vilde dyr, der var truet af hvide jægeres uhæmmede jagt. Om aftenen hygger vi os med middag på vores guesthouse.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

sydafrika-petoria-mandela-vitus-gaester-960.jpg

Vitus Gæster foran statuen af Mandela i Pretoria.

Vitus Gæster foran statuen af Mandela i Pretoria.

8. dag: Pilanesberg Nationalpark

Vi besøger den smukke Pilanesberg Nationalpark, der er kendt for sin særprægede natur. Et vulkansk landskab med imponerende bjergformationer og åbne sletter. Parken er blandt de største i Sydafrika, og her findes blandt andet verdens tredjestørste bestand af hvide næsehorn, antilopevildt, mere end 360 forskellige fuglearter og mere end 130 træsorter. På turen nyder vi en skøn picnic i det fri, og om aftenen venter en herlig middag i vores guesthouse.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

sydafrika-pilanesberg-loever-960.jpg

Løver i Pilanesberg Nationalpark.

Løver i Pilanesberg Nationalpark.

9. dag: Drakensbjergene

Drakensbjergene tælles blandt Sydafrikas største naturoplevelser. Her venter det ene overvældende natursceneri efter det andet. Vi kører gennem det eventyrlige område med dramatiske og forrrevne klippeformationer, kløfter, savanner, rislende bække, brusende vandfald, skove og teplantager. Undervejs nyder vi en frokost på en lokal restaurant ved Pilgrim’s Rest, der engang var hjemsted for guldgravere. Vi bor to nætter på et flot hotel i pragtfulde omgivelser ved floden White River.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost 

sydafrika-drakensbjergene-960.jpg

Et lille hvil i Drakensbjergenes overvældende natursceneri.

Et lille hvil i Drakensbjergenes overvældende natursceneri.

10. dag: Den unikke Panoramarute

I dag venter en fantastisk heldagstur ad den berømte Panoramarute. Fra det helt unikke udsigtspunkt Guds Vindue kan man i godt vejr se ud over lavlandet helt til Krugerparken og Mozambique. Klippestrukturen minder om et kæmpestort vindue med en guddommelig udsigt - heraf navnet. Bjergene strækker sig højt over havets overflade og er helt enestående ved kløften Blyde River Canyon – verdens tredjestørste kløft, som kun er overgået af Grand Canyon i USA og Fish River Canyon i Namibia. Vi når Bourcke's Luck Potholes, hvor vi nyder en lækker picnic i det fri. Et fantastisk sted, hvor vand fra Blyde River og Treur-floden har skabt dybe grydelignede huller i landskabet. Treur betyder sorg, og historien fortæller, at Bourke’s Luck er det sted, hvor sorg og glæde smelter sammen. Fra broer kan du opleve vandløbene på nært hold. Udflugten slutter med et stop ved vandfaldene Lisbon og Berlin Falls. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

sydafrika-blyde-river-canyon-960.jpg

Blyde River Canyon i Drakensbjergene.

Blyde River Canyon i Drakensbjergene.

11. dag: Safari i Kruger Nationalpark

At være på safari er en særlig sanseoplevelse med tusinder af fremmedartede lyde og lugte. Denne morgen kører vi til Numbi Gate, hvorfra vi i åbne landrovere fortsætter ind i Kruger Nationalpark – Sydafrikas stolthed. Parken, der blev etableret i 1898 af præsident Paul Kruger, er på størrelse med Jylland. Her trives en mangfoldighed af vilde dyr: Elefanter, giraffer, leoparder, geparder, flodheste, krokodiller, antiloper, hvide næsehorn og det sjældne sorte næsehorn. 147 pattedyrsarter, 507 fuglearter og 114 krybdyrsarter er registreret i det varierede landskab med savanne og bjerge. Hele dagen er vi på en fantastisk safaritur, kun afbrudt af frokost i en camp undervejs. Mange drømmer om at se dyrene ved vandhullerne og om mødet med The Big Five, som er det gamle jagtbegreb, der beskriver de fem dyr der er sværest og farligst at nedlægge: Elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden. Vi bor inde i selve parken og overnatter en nat i Satara Rest Camp, hvor vi også hygger os med aftenens middag. Glæd dig også til at opleve stjernehimlen på den sydlige halvkugle.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

  960-sydafrika_jepp.jpg

  Store oplevelser venter, når vi kører rundt i åbne jeeps.

  Store oplevelser venter, når vi kører rundt i åbne jeeps.

  12. dag: Safari i Kruger Nationalpark

  Tidligt om morgenen tager vi ud for at opleve den særlige glød over savannen ved solopgang. Efter morgenmad på en camp, fortsætter vi safarituren indtil frokostpausen. Om eftermiddagen kører vi igen ud for at finde nye store oplevelser. Sidste nat i parken er på Lower Sabie Rest Camp i skønne omgivelser. Der er tid til at nyde den helt særlige aftenstemning inden middagen.

  ​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag

  sydafrika-kruger-dyreliv-960.jpg

  Dyr ved vandhuld i Kruger Nationalpark.

  Dyr ved vandhuld i Kruger Nationalpark.

  13. dag: Kruger Nationalpark  

  Har du lyst, så tag atter en gang med på en tidlig morgentur over Afrikas berømte savanne, inden morgenmaden venter i vores camp. Formiddagen er afsat til de sidste indtryk af parkens enestående dyreliv. Hver safaritur er forskellig, og hver dag har sine helt særlige højdepunkter. Mætte af uforglemmelige og eventyrlige naturoplevelser i Kruger Nationalpark, siger vi efter frokosten farvel til savannen. Fra Malelane Gate fortsætter vi i bus til lufthavnen i Johannesburg, hvorfra vi om aftenen flyver med British Airways via London til København.

  ​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

  sydafrika-kruger-safari-leopard-960.jpg

  Gæster er heldige at spotte en leopard.

  Gæster er heldige at spotte en leopard.

  14. dag: Hjemkomst

  Ankomst til København.

  Hotelinformation

  City Lodge Hotel V & A Waterfront ***+
  VisSkjul

  Vi bor på et af Cape Towns mest efterspurgte hoteller, som har en fremragende beliggenhed direkte ud mod Victoria & Alfred Waterfront og med udsigt til Taffelbjerget. Det charmerende hotel er indrettet i et pakhus med fin sans for bevaring af det gamle. Nær hotellet findes hyggelige, lokale restauranter og et shoppingcenter. Hotellet har udendørs pool, have, solterrasse, fitnesscenter, spa, elevator, lille butik, vinkælder, restaurant og en hyggelig bar.

  Værelser

  Ophold i rummelige værelser med aircondition, tv, sikkerhedsboks, elkedel og gratis WiFi. 

  Læs mere om hotellet her.

  Jensen Safaris Guesthouse
  VisSkjul

  I Pretoria bor vi i det charmerende, privatejede guesthouse, der er flot udsmykket med afrikansk kunsthåndværk og jagttrofæer. Overalt er der anvendt gedigne, lokale materialer som afrikansk teak og mahogni til gulve og møbler. Hotellet ligger i et fredeligt område smukt omgivet af tropiske planter. Huset har en flot anlagt have med udendørs pool, en hyggelig restaurant og gratis WiFi. Ikke langt fra hotellet findes et shoppingscenter og et udvalg af spændende restauranter. Det er ren nydelse at bo i et af de 18 værelser, der hver har sit specielle præg af Afrika.

  Læs mere om hotellet her.

  Jensen Safaris Guesthouse.
  Jensen Safaris Guesthouse.
  Bordopdækningen i Manor House på Hotel Jensen Safaris Guesthouse.
  Bordopdækningen i Manor House på Hotel Jensen Safaris Guesthouse.

  Protea Hotel The Winkler ****
  VisSkjul

  Elegant hotel tæt på naturen i Mpumalanga i Drakensbjergene ved floden White River og med kun 25 minutters kørsel til Kruger National Park. Hotellet har udendørs pool, tennisbane, smuk have, solterrasse, lille butik, stemningsfuld restaurant og bar. Der er WiFi på fællesområder mod betaling.

  Værelser

  Vi bor i farverige og velindrettede værelser med aircondition, sikkerhedsboks, tv, elkedel og badeværelse med hårtørrer.

  Læs mere om hotellet her.

  Satara Rest Camp
  VisSkjul

  Det er en oplevelse at bo i denne hyggelige camp med stemninger fra Afrikas kolonitid. De indhegnede hytter ligger midt i Kruger National Park. Stedet regnes blandt et af verdens bedste for iagttagelse af løver og leoparder, og campen kaldes derfor ofte for ”Kattens Camp”. Her findes en lille udendørs pool, butik, tv-lounge og restaurant.

  Værelser

  Hytterne er enkelt indrettet med aircondition og badeværelse med toilet og brusekabine.

  Læs mere om campen her.

  Lower Sabie Rest Camp
  VisSkjul

  Glæd dig til at bo i denne camp med en helt fantastisk beliggenhed ud mod Sabie-floden og med Lebombo-bjergene i baggrunden. Floden tiltrækker store mængder af forskellige dyr året rundt. I området vokser blandt andet figen- og febertræer, som især tiltrækkes af fugle. Ofte ses elefanter, flodheste, næsehorn og bøfler i området. Campen har en lille udendørs pool, butik og restaurant.

  Værelser

  Alle hytter er enkelt indrettet, men med aircondition og eget badeværelse med toilet og brusekabine. 

  Læs mere om campen her.

  Praktiske oplysninger

  Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

  Vigtig information om din rejse til Sydafrika

  Bagage

  Der er mulighed for at opbevare dele af bagagen under safarituren, da det er lettere at rejse rundt i parken med en mindre taske.

  Elektricitet

  220 V. Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at adapter eller batteridrevne elartikler medbringes.

  Indkøb

  Der kan med fordel købes træfigurer, lædervarer (blandt andet strudseskind), vin, tigerøje-halskæder, diamanter og bastkurve.

  Klima

  Der er stor forskel på dags- og nattemperaturer. Temperaturerne ligger normalt på:

  Cape Town: januar/februar 15-25 grader og november 15-22 grader.
  Pretoria: januar/februar 16-28 grader og november 15-27 grader.

  Kruger National Park

  Under opholdet i camps i Kruger National Park anbefaler vi at tænde for aircondition allerede ved ankomst og lade den køre under måltider og under safariture - så er der en dejlig temperatur i hytterne, når man skal sove.

  Medbring

  Trøje/jakke til bjergture og aftenbrug, godt fodtøj, badetøj samt eventuelt en kikkert. Ligeledes anbefales det at medbringe lommelygte og vækkeur til opholdet i Kruger National Park.

  Soweto

  Børnene i Soweto modtager gerne små gaver som klistermærker, blyanter, legetøj og brugt tøj.

  Tidsforskel

  +1 time

  Toiletforhold

  Medbring toiletpapir i forbindelse med udflugter.

  Vaccinationer

  Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

  Valuta

  I Sydafrika benyttes rand og cent. 1 ZAR = 100 cent.