Camp kun for Vitus-gæster
Flyrejser
11 Dage

Drømmer du om, at opleve Sydafrikas rige dyreliv og flotte natur? Så tag med på denne storslåede rejse i safariens tegn! Her bor vi på det danskejede Balule River Camp, hvor der kun er plads til 15 gæster. Fra disse intime rammer drager vi på spændende safariture og lader os betage af den prægtige natur. 

Naturen og Afrikas rige dyreliv er i fokus på denne rejse til Sydafrika, hvor vi bor i den danskejede camp Balule River Camp, som ligger i Balule Nature Reserve ved floden Olifants River i den berømte Greater Kruger National Park - et af verdens største...

Drømmer du om, at opleve Sydafrikas rige dyreliv og flotte natur? Så tag med på denne storslåede rejse i safariens tegn! Her bor vi på det danskejede Balule River Camp, hvor der kun er plads til 15 gæster. Fra disse intime rammer drager vi på spændende safariture og lader os betage af den prægtige natur. 

Naturen og Afrikas rige dyreliv er i fokus på denne rejse til Sydafrika, hvor vi bor i den danskejede camp Balule River Camp, som ligger i Balule Nature Reserve ved floden Olifants River i den berømte Greater Kruger National Park - et af verdens største vildtreservater. Det er en lille, hyggelig camp, som vi under vores ophold har helt for os selv. Floden besøges dagligt af det rige vilde dyreliv, så selv, når vi slapper af i campen, har vi første parket i naturens helt eget teater.

Vi starter rejsen med at flyve til Johannesburg, hvorfra vi kører til Mpumalanga-provinsen og den naturskønne Panoramarute. Her venter Blyde River Canyon, der er en gigantisk kløft, udsigtspunktet Gods Window, Bourke’s Luck Potholes bizarre stenformationer og bjergtoppene Three Rondavels. Herfra går turen direkte til Balule River Camp, hvor vi de næste mange dage kommer helt tæt på Afrikas vilde natur. Vi skal både på storslåede safarioplevelser i Balule Nature Reserve og Kruger National Park, på bush walk i selskab med en ranger og nyde en grillaften under den afrikanske stjernehimmel. Vi får både oplevet naturen i det spæde morgenlys og sent om aftenen, så der er rigtig gode chancer for at få et glimt af The Big Five: Leoparder, løver, næsehorn, bøfler og elefanter.

Efter en uge i vores private camp kører vi tilbage mod Johannesburg, og undervejs besøger vi Moholoholo rehabiliteringscenter, hvor vi kommer tæt på de vilde dyr og hører om centerets arbejde for at bevare truede dyrearter. Rejsen slutter med en autentisk kulinarisk oplevelse, inden vi vender næsen hjemad efter nogle oplevelsesrige dage i skønne Sydafrika.
 

Kort - Vitus´ Sydafrika - Vinter 2019-2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse (Master bedroom)
1.000,-
Dobbeltværelse (Elephant Suite)
2.000,-
Dobbeltværelse som eneværelse (Standard)
3.799,-
Drikkepakke
1.995,-
Afbestillingsforsikring
1.245,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-London-Johannesburg t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat på Floreat Riverside Lodge***+
 • 7 nætter på Balule River Camp i standard dobbeltværelse 
 • 8 x morgenmad (3.-10. dag)
 • 9 x frokost (2.-10. dag)
 • 9 x middag (2.-10. dag)
 • Besøg i guldgraverbyen Pilgrims Rest
 • Køretur ad Panoramaruten
 • Udflugt til Blyde River Canyon
 • 2 x morgensafari i Balule Nature Reserve i åbne safaribiler
 • 2 x eftermiddagssafari i Balule Nature Reserve i åbne safaribiler
 • 2 x drinks (Sundowner) i forbindelse med eftermiddagssafari
 • 1 x heldagssafari i Kruger National Park i åben safaribil
 • Rangers og naturguider på alle safarikørsler
 • Bush walk i Balule Nature Reserve med ranger 
 • Halvdagsudflugt til Shangaan Tribal Village med lokalguide
 • Besøg i Moholoholo rehabiliteringscenter
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder 

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 15 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederne og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Rejseleder
På denne rejse ledsages vi af vores dygtige rejseleder Dorte de Neergaard Christiansen, som for nyligt har uddannet sig som ranger i Sydafrika. Det kom helt naturlig for hende, da hun det meste af sit liv har haft Afrika som sit andet hjem. Hun har blandt andet tilbragt en stor del af sit ungdoms- og voksenliv i Kenya, hvor meget af hendes familie har boet siden 1940’erne. Som rejseleder har hun blandt andet været rejseleder i Namibia, Botswana, Zambia og især Sydafrika, hvor hun også har løbet to maratons blandt de vilde dyr. Normalt tager Dorte det dog mere stille og roligt, så hun har god tid til at formidle sin store viden og kærlighed til det Afrikanske kontinent.

Dorte de Neergaard Christiansen i Sydafrika.

Dorte de Neergaard Christiansen i Sydafrika.

 

Dagsprogram

1. dag: Mod Sydafrika

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med British Airways via London til Johannesburg. 

2. dag: Mpumalanga-provinsen

Vi lander i Tambo internationale lufthavn, som ligger 23 kilometer nordvest for Johannesburg. Efter vi har fået vores turistvisum i passet, går vi ud til bussen og starter straks vores køretur nordover. Nyd de skiftende landskaber undervejs, og slap af i bussen. Vi stopper for frokost på en familiedrevet restaurant, som ligger med en smuk udsigt over et vandhul, og her får vi rejsens første indtryk af Sydafrikas dyreliv. Hvis vi er heldige, kan vi spotte både næsehorn, bøfler og forskellige antiloper, som kommer ned for at drikke ved vandhullet.

Efter denne pause fortsætter vi til Mpumalanga-provinsen og den lille by Sabie, hvor vi har rejsens første overnatning i en komfortabel lodge. Her bor vi godt indtil næste dags oplevelser langs den naturskønne Panoramarute. Om aftenen spiser vi en fælles velkomstmiddag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

På vej igennem Mpumalanga-provinsen.

På vej igennem Mpumalanga-provinsen.

3. dag: Panoramaruten, Blyde River Canyon og Drakensberg-bjergene 

Efter en god nattesøvn og et dejligt morgenbord er vi klar til at opleve et af rejsens store højdepunkter, Panoramaruten. Det er Sydafrikas smukkeste landskab og et fascinerende naturområde, som byder på den spektakulære grønne kløft, Blyde River Canyon, som skærer sig gennem landskabet og forsvinder i horisonten bag Drakensberg-bjergene. Her kan man opleve Bourke’s Luck Potholes, hvor floderne Treur og Blyde mødes og igennem hundredvis af år har eroderet klipperne til bizarre skulpturer, som mest af alt ligner noget, der hører hjemme på en fremmed planet. Vi ser også de tre Rondavels, der er bjergtoppe formet som små afrikanske hytter, og Gods Window, som er et andet af områdets berømte landemærker.  

Midt på dagen stopper vi i den afrikansk bush for at nyde en traditionel, lokal frokost. Den rustikke restaurant er bygget ind i en klippevæg og ligger med en formidabel udsigt over en nærliggende flod. Her kan vi nyde omgivelserne, roen og duften af maden, som bliver fremstillet over åben ild. Det er en af Sydafrikas helt særlige restauranter og en oplevelse, der plejer at begejstre de fleste.

Herfra fortsætter vi igennem Abel Erasmus-passet frem til Hoedspruit og Balule River Camp, som vi når sidst på eftermiddagen. Vi får vores værelser, og efterfølgende mødes vi til en fælles middag i de enestående omgivelser.    

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Udsigt over Blyde River Canyon.

Udsigt over Blyde River Canyon.

4. dag: Fotosafari i Balule Nature Reserve

Tidligt om morgenen kører vi fra campen i åbne safaribiler. Vi spotter dyrene, mens bushen vågner, og solen gradvist stiger højere og højere op på himlen. Forhåbentlig får vi øje på både zebraer, gnuer, elefanter, giraffer, løver, vortesvin, impalaer, kuduer, aber og næsehorn. Der er dog ingen garantier, for naturen er så lunefuld. Men det bliver med sikkerhed en stor oplevelse, når vi i vores safaribiler følger dyrenes spor og lugte. Morgensafarien slutter med en lækker morgenbuffet hjemme i campen. 

Om eftermiddagen kører vi igen ud i Balule Nature Reserve, hvor der endnu en gang er god mulighed for at opleve det vilde dyreliv. Undervejs gør vi holdt for at nyde en klassisk sundowner, der er et typisk afrikansk safariritual, hvor man nyder en drink og den smukke solnedgang, duftene og bushens mange lyde. Tilbage i campen venter personalet med aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Solnedgang på fotosafari i Balule Nature Reserve.

Solnedgang på fotosafari i Balule Nature Reserve.

5. dag: Fotosafari i Kruger National Park 

Det er stadig mørkt, når vi får serveret et let morgenmåltid i vores camp, som vi derefter forlader i vores åbne safaribiler. Efter en times kørsel er vi fremme i den statsejede del af Kruger National park, netop som solen står op. Parken er Sydafrikas største og mest imponerende dyrepark med et areal på omkring 20.000 m2. I Kruger National Park er der mulighed for at opleve Afrikas dyreliv på meget tæt hold, blandt andet The Big Five, der er en gammel betegnelse for de mest eftertragtede jagttrofæer: Leopard, løve, næsehorn, bøffel og elefant. I jagten på dyrene viser vores ranger vej, og han ved nøjagtig, hvad vi skal observere. Han kender de vandhuller, hvor dyrene oftest kommer for at drikke, og de sletter, hvor de forskellige dyrearter typisk opholder sig. Undervejs gør vi holdt i en af parkens lejre, hvor der serveres brunch tilberedt af vores rangers. I løbet af dagen standser vi forskellige steder for at strække benene og få kolde drikke, snacks og frokost. Vi forlader parken lige før solnedgang og ankommer til Balule River Camp, hvor et herligt aftensmåltid venter os. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Løve i Kruger National Park.

Løve i Kruger National Park.

6. dag: Slap af, og nyd dagen i campen

Nyd en afslappende dag i Balule River Camp, hvor du for eksempel kan ligge ved poolen eller sidde på terrassen og spotte de dyr, der opholder sig omkring campen. Har du lyst, kan du tilkøbe en ekstra oplevelse, for eksempel en flyvetur i luftballon, en bådtur på Olifants River eller en tur, hvor du kommer helt tæt på de vilde elefanter. Forhør dig hos rejselederen om muligheder og priser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Pool med udsigt til floden i Balule Nature Reserve.

Pool med udsigt til floden i Balule Nature Reserve.

7. dag: Shangaan stammelandsby

I dag skal vi opleve det Afrika, som de færreste turister ser. Efter morgenmaden kører vi fra campen mod Phalaborwa og Limpopo-provinsen, hvor vi skal besøge Lulekani, en bydel på grænsen til Kruger National Park. Her lever en af Sydafrikas mange folkestammer, Shangaan-folket, som menes af være efterkommere af en af de største militære ledere i Afrikas historie, zulukongen Shaka. I selskab med en af byens lokale guider besøger vi heksedoktoren, som stadig i dag er en magtfuld personlighed i Shangaan-kulturen. Vi har også et bevægende møde med børnene i det lokale børnehave på centeret LekaGape, som også huser socialt udsatte kvinder og børn. Her hører vi om stedets beundringsværdige daglige kamp for at give afrikanske børn bedre levevilkår. På vores tur rundt i byen ser vi de store sociale kontraster. Vi besøger en lokal familie i et traditionelt afrikansk hus bygget af mudder og strå – et besøg, der gør indtryk på de fleste. Vi slutter udflugten i en boma, en lille boplads, hvor vi får mulighed for at smage på forskellige afrikanske specialiteter. Dagens udflugt byder på en bid af det traditionelle Afrika, der langsomt er ved at blive indhentet af den moderne livsstil.

Vi er tilbage i vores camp ved frokosttid, og resten af dagen er der god tid til at slappe af.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Klassiske Shangaan hytter.

Klassiske Shangaan hytter.

8. dag: Fotosafari i Balule Nature Reserve og Bush braai under Afrikas stjerner

I dag kan du sove længe eller deltage på en morgensafari, som altid byder på nye spændende oplevelser. Om eftermiddagen er der igen fotosafari i Balule Nature Reserve, hvor vi endnu engang får mulighed for at opleve det vilde dyreliv. Hvis vejret er godt, slutter aftenen af med en traditionel sydafrikansk grillaften, bush braai, ved udsigtspunktet Lion View, hvor vi nyder en lækker middag under den afrikanske stjernehimmel. Det er en fantastisk stemning, der breder sig, når kødet dufter på grillen, rødvinen kommer i glasset, og tjenerne dækker bordet med levende lys og hvid dug, alt imens cikaderne synger,  og løverne brøler i det fjerne.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Middag under den sydafrikanske stjernehimmel.

Middag under den sydafrikanske stjernehimmel.

9. dag: Bush walk – fotosafari til fods

Vi er efterhånden inde i rytmen nu og starter dagen tidligt med en safari til fods, også kaldet en bush walk. Safari på denne måde er en enestående oplevelse, hvor man på tæt hold mærker den intense sydafrikanske natur og kommer helt tæt på dyrene. På turen, som finder sted i Balule Nature Reserve, kan man møde et udpluk af dyr, som lever i den sydafrikanske bush, for eksempel giraf, vortesvin, impala, bavian, zebra og – hvis man er heldig – elefant og flodhest. Vi bliver naturligvis ledsaget af en erfaren guide, som har et indgående kendskab til naturen og dyrene. Undervejs fortæller guiden om dyrene og insekterne, vegetationen, klimaet og meget mere. Om eftermiddagen er der god tid til at slappe af i campen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

En ranger fra Balule Nature Reserve tegner og fortæller på Bush Walk.

En ranger fra Balule Nature Reserve tegner og fortæller på Bush Walk.

10. dag: Moholoholo rehabiliteringscenter, Pilgrims Rest, Graskop og hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at sige farvel til vores camp. Vi kører sydover, og efter et par timers kørsel stopper vi ved Moholoholo rehabiliteringscenter. Her møder vi en af centerets rangere, som fortæller om deres arbejde med de vilde dyr. Vi møder mange dyr og hører om deres historier, hvoraf de fleste desværre er triste. Mange dyr er kommet til skade eller er blevet forgiftet og har derfor hårdt brug for hjælp. Centeret kæmper for de vilde dyr, og såfremt det overhovedet er muligt, kommer dyrene også tilbage i naturen igen. Besøget her er helt unikt og er en passende afslutning på rejsens mange dejlige dyreoplevelser.

Herfra fortsætter vi sydover og slår et smut forbi Pilgrims Rest, hvor mange i slutningen af 1800-tallet søgte efter guld og rigdom. Minedriften blev lukket ned i 1971, og siden har byen fungeret som et levende museum og er et nationalt monument, der tager byens gæster tilbage til Transvaal-guldfeberens gamle dage. Vi fortsætter til den nærliggende bjergby Graskop, som ligger i Mpumalanga-provinsen på kanten af Drakensberg-bjergene. Byen er blot 100 år gammel og ligger helt ideelt midt i Panoramarutens smukke naturscenerier. Her spiser vi frokost på Harrie's Pancakes, som i mere end 30 år har serveret pandekager med fyld - dem skal vi selvfølgelig smage.

Herfra kører vi videre mod Johannesburg, og sidst på dagen slutter vi rejsen med en middag på en restaurant, som ligger tæt på Tambo internationale lufthavn. Vi flyver med British Airway via London til Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Babynæsehorn i Moholoholo rehabiliteringscenter.

Babynæsehorn i Moholoholo rehabiliteringscenter.

11. dag: Hjemkomst

Efter et flyskift i London fortsætter vi til København, hvor vi ankommer midt på dagen. 

Hotelinformation

Balule River Camp
VisSkjul

Danskejede Balule River Camp ligger i Balule Nature Reserve, som er hjemsted for The Big Five og verdensberømt for det varierede dyre- og fugleliv. Balule Nature Reserve er en del af Greater Kruger National Park, som er betegnelsen for det samlede areal af såvel den statsejede del af parken, Kruger National Park, samt de tilstødende private reservater, herunder Balule Nature Reserve, hvor man har nedlagt de officielle hegn for at genskabe dyrenes naturlige vandringsmønstre. Floden Olifants River befinder sig midt i naturreservatet og flyder gennem cirka 20 kilometer af området.

Balule River Camp ledes af Ulrik Hansen, som har boet i Sydafrika i cirka 20 år. Ulrik bakkes op af professionelle rangers, som har en enestående viden om afrikansk natur og dyreliv. For campens rangers er livet i bushen en livsstil. De kender naturen ud og ind og deler gerne ud af deres store viden og typisk spotter de også dyrene før de mere utrænede øjne. Ulrik kender området og lokalsamfundet bedre end nogen anden. På campen findes desuden kokke, tjenere, stuepiger og gartnere, der alle bor på campens område. 

Et ophold i Balule River Camp giver dig alle forudsætninger for at få netop den safarioplevelse, du drømmer om. Campen ligger smukt med udsigt over Greater Kruger National Park og Olifants River. Den består af to gæstehuse med to standard dobbeltværelser og et Master Bedroom i hvert. Derudover er der et særskilt gæstehus, hvor man finder Elephant Suite. Alle huse er opført i klassisk afrikansk stil med masser af rustikt træværk og store stråtage, der falder smukt ind i den omgivende natur. Olifants River tiltrækker aber, giraffer, krokodiller, elefanter og andre vilde dyr. Dyrene kan let ses fra de mange terrasser. 

På campen findes desuden et hovedhus med spisestue, opholdsstue, bibliotek og stor fællesterrasse samt bomaen, en lille boplads, som er campens udendørs spisested. Der er også fitnessrum og en butik, hvor du kan købe afrikanske souvenirs, smykker, safaritøj og postkort. Campens pool er placeret nede ved flodbredden, så du kan følge med i dyrelivets færden i og omkring vandet. Der er WiFi i hele campen. 

Værelser

Standard dobbelt- eller enkeltværelse

Dobbelt- eller enkeltværelse på cirka 25 m2 med aircondition, myggenet, skrivebord, elektronisk værdiboks, adapter til danske elstik og badeværelse samt hårtørrer. Der er også tykke håndklæder, diverse toiletartikler samt badekåbe. Alle værelser har terrasse med komfortable lænestole, hvorfra man kan sidde og observere dyrelivet omkring campen og udsigten til Greater Kruger National Park.

Dobbeltværelse Master Bedroom

Dobbeltværelse på cirka 42 m2 med aircondition, myggenet, skrivebord, to lænestole, elektronisk værdiboks, adapter til danske elstik og badeværelse samt hårtørrer. Der er også tykke håndklæder, diverse toiletartikler samt badekåbe. Alle værelser har terrasse med komfortable lænestole, hvorfra man kan sidde og observere dyrelivet omkring campen og udsigten til Greater Kruger National Park. 

Elephant Suite

Elephant Suite ligger lidt tilbagetrukket fra resten af campen, og er højt beliggende med en spektakulær udsigt over bushen. Suiten har egen lille splash-pool og er velegnet til dem, der gerne vil forkæle sig selv. Elephant Suite er på cirka 45 m2 med aircondition, myggenet, skrivebord, to lænestole, elektronisk værdiboks, adapter til danske elstik og badeværelse samt hårtørrer. Der er også tykke håndklæder, diverse toiletartikler samt badekåbe. Suiten har en stor møbleret terrasse med komfortable lænestole, hvorfra man kan sidde og observere dyrelivet omkring campen og udsigten til Greater Kruger National Park. 

Mad og vin

Sydafrika er en smeltedigel af mange forskellige nationaliteter og kulturer, som har bidraget til det moderne sydafrikanske køkken. I campen serveres lækker sydafrikansk mad af ypperste kvalitet tilberedt af campens dygtige kokke. De har sammensat menuen efter årstiden og med sæsonens friske grøntsager og frugter. 

Mogenmaden og frokosten indtages som regel, hvis vejret er til det, på den store udsigtsterrasse i hovedhuset med udsigt over bushen og Olifants River og de dyr, som måske kommer ned til floden for at drikke. Middage serveres oftest udendørs under den afrikanske stjernehimmel i bomaen. At sidde under den sorte himmel med tusindvis af stjerner og lyden af løvebrøl i det fjerne, er en oplevelse, som forstærker de fantastiske smagsoplevelser. 

Drikkepakke

Du har mulighed for at tilkøbe en drikkepakke som inkluderer husets vin, øl, vand og spiritus fra drinkskortet. 

Læs mere om hotellet her.
 

 

Udsigt over Balue River Camp og Olifantsfloden.
Udsigt over Balue River Camp og Olifantsfloden.
Der serveres morgenmad med et smil på læben.
Der serveres morgenmad med et smil på læben.
Hovedhuset i Balule River Camp.
Hovedhuset i Balule River Camp.
Aftenhygge på Balule River Camp.
Aftenhygge på Balule River Camp.
Poolen på Balule River Camp.
Poolen på Balule River Camp.
Standardværelse med dobbeltseng.
Standardværelse med dobbeltseng.
Master bedroom.
Master bedroom.
Fra værelsets terrasse kan man nyde udsigten til floden.
Fra værelsets terrasse kan man nyde udsigten til floden.
Udendørs servering i Balule River Camp.
Udendørs servering i Balule River Camp.

Floreat Riverside Lodge & Spa***+
VisSkjul

Dejlig privatejet mellemklasse lodge beliggende i Mpumalanga provinsen ved Sabie floden. Lodgen ligger midt i grønne idylliske omgivelser ca. 3,5 times kørsel fra Johannesburg blot et stenkast fra Mpumalanga provinsens uspolerede naturlige skønhed med de mange åndeløse udsigter, attraktioner og historiske landemærker. Gamle tiders eftertragtede guldområder såsom Pilgrim's Rest ligger blot ca. 35 km fra lodgen ligesom Blyde River Canyon enestående og majestætiske udsigtspunkter kan nås indenfor en times kørsel. Området byder desuden på flere af landets unikke vandfald. Lodgen med sine 60 værelser ligger i en dejlig frodig have, hvor du også finder en mindre indbydende swimmingpool. Desuden findes der en lounge bar, pool bar, restaurant og spa faciliteter (mod betaling). Der tilbydes gratis Wi-Fi i opholdsområderne.

Værelser

Ophold i standard dobbeltværelse med bad og toilet, tv, te- og kaffefacilieter og aircondition. Mod tillæg ophold i standard enkeltværelse. 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Sydafrika

Bagage

På British Airways må du medbringe 23 kg i indtjekket bagage samt 23 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende et samlet mål på mere end 56 x 45 x 25 cm (længde x bredde x dybde).

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge i Sydafrika. På restauranter og caféer er hovedreglen, at man typisk betaler 10 procent i drikkepenge. På safarirejser giver der normalt drikkepenge til den lokale chauffør / guide. Beløbet ligger mellem ZAR 100-200 per dag. Det er en privat sag om man ønsker at give drikkepenge. 

Drikkevarer

På Balule River Camp sælges drikkevarer til absolut rimelige priser. På campen findes mange forskellige sydafrikanske vine, lige fra prisvindende vine til fremragende mere ”dagligdags” vine. Herudover kan der købes øl, sodavand, drinks og avecs. Kaffe og te er inkluderet i rejsens pris. Alternativt kan du tilkøbe en drikkepakke til kr. 1.995 som giver dig adgang til frie drikkevarer under hele dit ophold i Balule River Camp (husets vin, øl, vand og spiritus fra drinkskortet)

Elektricitet

I campen findes på værelserne adapter til danske stik. 

Indkøb

Der kan med fordel købes træfigurer, lædervarer (bland andet strudseskind), vin, tigerøje-halskæder, diamanter og bastkurve.  

Klima

Balule Nature Reserve: 
November: 24 grader (dag) / 13 grader (nat)
Februar: 29 grader (dag) / 13 grader (nat) 
Marts: 29 grader (dag) / 13 grader (nat)
April: 27 grader (dag) / 10 grader (nat)

Pas

Dit pas skal være gyldigt i mindst 30 dage efter hjemkomsten.

Påklædning

På safarirejser er der fotosafari tidligt om morgenen og derfor er det en god ide, at medbringe en varm trøje eller jakke – især fordi vi kører i åbne safaribiler. Undgå gerne stærke farver. Vi anbefaler, at du klæder dig i khaki eller sandfarvet. Hvidt tøj kan skræmme dyrene og blåt tøj tiltrækker fluer. Der er store temperatur forskelle fra dag til nat så praktisk tøj – gerne i bomuld og tøj, man kan tage af og på efter forholdene. Husk hat og solbriller samt solcreme, da solen er meget stærk. Komfortable sko (sportssko, vandresko og flade sandaler) som fødderne kan ånde i. Måske også en let regnjakke.   

Telefon

Mobiltelefoner virker i Sydafrika. Check med din mobiludbyder omkring priser og takster. 

Tidsforskel

I vores vintertid er Sydafrika 1 foran os (+1).

Udflugter

På Balule River Camp er der mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter under opholdet – forhør dig hos Vitus rejseleder.

Sejltur på Olifants River    ZAR 1.070
Safari på hesteryg    ZAR 1.200
Elefant safari        ZAR 1.950
Luftballon        ZAR 4.400

Udstyr

Man kan med fordel medbringe en kikkert samt fotoudstyr. Husk evt. en god taske / etui der kan beskytte kameraet for støv under safariturene. 

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.