Nyhed!

På opdagelse i Israel

Flyrejser
10 Dage

Autentiske oplevelser af både historisk, kulturel og åndelig karakter venter i Det Hellige Land. På rundrejsen oplever vi Israels afvekslende natur, kulinariske specialiteter og sagnomspundne seværdigheder. Rejsen afsluttes med skønne dage på et lækkert hotel ved Det Døde Hav. Velkommen til en mangfoldighed af oplevelser. Shalom!  
 
På grænsen mellem tre verdensdele ligger det lille land Israel, der blot er på størrelse med Jylland. Gæster fra hele verden går på opdagelse i dette eventyrlige land, hvor historien er en barsk blanding af krig og fred, had og kærlighed. Det moderne og det oldgamle mødes her i en skøn forening.  

Israel er en kulinarisk...

Autentiske oplevelser af både historisk, kulturel og åndelig karakter venter i Det Hellige Land. På rundrejsen oplever vi Israels afvekslende natur, kulinariske specialiteter og sagnomspundne seværdigheder. Rejsen afsluttes med skønne dage på et lækkert hotel ved Det Døde Hav. Velkommen til en mangfoldighed af oplevelser. Shalom!  
 
På grænsen mellem tre verdensdele ligger det lille land Israel, der blot er på størrelse med Jylland. Gæster fra hele verden går på opdagelse i dette eventyrlige land, hvor historien er en barsk blanding af krig og fred, had og kærlighed. Det moderne og det oldgamle mødes her i en skøn forening.  

Israel er en kulinarisk oplevelse med mange spændende smagsoplevelser. Traditionelle retter som hummus, kebab og falafel er elsket af de fleste. Men landet byder også på friske fisk, lækre salater, honning, dadler og ikke mindst duften af Mellemøstens krydderurter og de farverige krydderier. Vi smager på landets fantastiske vine, olivenolie og nyder de saftige granatæbler, der symboliserer frugtbarhed og kærlighed.
    
Tag med på denne rundrejse, hvor der er tid til fordybelse. Vi får kontrastfyldte oplevelser i Jerusalem ved Grædemuren, på Tempelpladsen og i Gravkirken. Vi ser Haifa, Akko og Galilæas højt beliggende by Safed, hvor vi går gennem de charmerende, snævre gyder med enestående udsigtspunkter over bjergene. Rejsen fører os også gennem en palet af varieret natur lige fra tranedans i Hula Naturreservatet til Golanhøjdernes vinstokke. Vi slutter rejsen perfekt af med forkælelse, afslapning og ro i det helt unikke område ved det salte døde hav, hvor man kan flyde på vandet. Nyd tilværelsen med en drink i hånden samt udsigten til solnedgangen over Det Døde Hav og de smukke bjerge. Det bliver en oplevelse, du formodentlig aldrig glemmer.    

Rejsen ledes af den populære, danske lokalguide Hanne Radely, der gennem mange år har boet i Israel.  

Kort - På opdagelse i Israel - Vinter 19-20

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
4.650,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
875,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Betlehem
500,-
Jeepsafari i Negevørkenen
575,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tel Aviv t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 340,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Netanya på Residence Hotel***
 • 3 nætter i Tiberias på Leonardo Hotel***+
 • 2 nætter i Jerusalem på Eyal Hotel***+
 • 3 nætter ved Det Døde Hav på Hod Hamidbar****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 4 x frokost (2.- 5. dag)
 • 4 x middag (1. 7. 8. og 9. dag)
 • Besøg i Bahaitemplet i Haifa
 • Byvandring i Akko
 • Byvandring i Safed
 • Rundtur i Hula Naturreservatet
 • Olivenoliesmagning
 • Besøg hos Rimonim Winery, inkl. vinsmagning
 • Besøg hos Yarden Winery, inkl. vinsmagning
 • Besøg på Golan Brewery
 • Besøg i Getsemane Have
 • Byvandring i Jerusalem
 • Besøg i Gravkirken
 • Svævebane til klippefæstningen Masada
 • Obligatoriske drikkepenge, kr. 150,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansk kontaktperson ved Det Døde Hav (8.-9. dag)
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet (1.–7. dag)

Bemærkninger

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til feriebyen Netanya

Om morgenen flyver vi direkte med Norwegian fra København til Tel Aviv, hvor vi modtages af vores dygtige rejseleder. Med bus kører vi blot 30 kilometer til Netanya, der ligger direkte ud til Middelhavet. Her bor vi en enkelt nat i feriebyen, som er kendt for sine diamantsliberier. Resten af dagen slapper vi af og nyder en dejlig middag på hotellet.
 
Inkluderede måltider: Middag. 

Natanya ligger skønt ved Middelhavet.

Natanya ligger skønt ved Middelhavet.

2. dag: Haifa og Akko

Dagens oplevelser starter med et spændende besøg i Haifa, der er Israels tredjestørste by. Byen snor sig smukt op ad Carmelbjergets skråninger, hvor vi finder det særprægede Bahaitempel, der er centrum for bahaireligionen, som tror på en forening af alle religioner. Det er en imponerende oplevelse at se den tilhørende, velfriserede persiske have. Herefter fortsætter vi til den charmerende havneby Akko med fæstningsmure, korsfarerruiner, kirker og moskeer. Byen ligger som skudt ud i havet på en klippe. På turen gennem den gamle arabiske markedsby mærker vi den særlige atmosfære i den eksotiske suq med de labyrintiske gyder. Prøv her en lækker, friskpresset granatæble- og appelsinjuice.

Efter en dejlig frokost på en lokal restaurant fortsætter vi til Tiberias, hvor vi skal bo i tre nætter. Byen er en af jødedommens hellige byer og ligger direkte ud til Genesaret sø, hvis historie er tæt forbundet med Jesus og hans disciple. Efter ankomst nyder vi en lille gåtur langs promenaden med udsigt til den betagende sø, der har form som en harpe. Overalt vrimler det med fiskerestauranter, så hvorfor ikke prøve byens specialitet Skt. Petersfisken?  
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.  

Bahaitemplet med den flotte persiske have i Haifa.

Bahaitemplet med den flotte persiske have i Haifa.

3. dag: Maleriske Safed og Hula Naturreservat

En unik oplevelse venter i Galilæas højt beliggende by Safed, der også er en af jødedommens hellige byer. Til fods kommer vi gennem den gamle bys snævre, brolagte gader, der snor sig under stenbuer og med fantastiske udsigtspunkter over bjergene. Vi nyder synet af de middelalderlige synagoger og møder de sortklædte ortodokse i gaderne. En særlig stemning hviler over Safed, og det er svært ikke at blive revet med af byens charme. En lang række kunstnere har slået sig ned i byen, som nu også er kendt for stenskulpturer, tekstiler, glasvarer, smykker, religiøse souvenirs og malerier af høj kvalitet. Til frokost smager vi Safeds berømte pandekager på en lille, hyggelig café.    
 
Det er et must at besøge Hula Naturreservat, som er et vigtigt hvilested for trækfugle på rejsen mellem Europa og Afrika. Med specialbyggede vogne kører vi gennem det imponerende reservat forbi tusindvis af fugle. Det er et særligt imponerende syn at se de store skarer af majestætiske traner, der normalt kan opleves fra september til marts. Her findes også en bred vifte af enestående planter. Langs Genesaret sø kører vi tilbage til hotellet.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.  

Snævre, charmerende gader i Safed.

Snævre, charmerende gader i Safed.

4. dag: Smag på Israel

Glæd dig til at smage på nogle af Israels fremragende produkter i de frugtbare Golanhøjder. Israel er kendt for fremstilling af olivenolie af høj kvalitet, og hos Golan Olive Oil smager vi på nogle af de fine, ekstra jomfru olivenolier og hører om, hvordan man kan smage, at olien er frisk. Golanhøjderne er også berømte for deres fantastiske vine. Arkæologiske udgravninger har tilmed vist, at der blev produceret vin i dette område helt tilbage til bibelsk tid. En anderledes smagsoplevelse venter hos Rimonim Winery, hvor de har specialiseret sig i granatæblevin og granatæbleolie.

De læskende oplevelser fortsætter, når vi besøger en af landets førende og mest berømte vingårde, Yarden, der har vundet en række fine medaljer. Israel begyndte for alvor at fremstille kvalitetsvin i 1980’erne, og smagen af Yardens vine er ren nydelse. Siden oldtiden er der blevet produceret øl i Golanhøjderne. På det 14 år gamle bryggeri Golan Brewery har de genoplivet regionens gamle tradition, og i dag er de med på listen over Israels bedste øl. På bryggeriet nyder vi en dejlig frokost med tilhørende øl. En hyggelig dag med skønne smagsoplevelser fra byen Katzrin.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.  

Modne oliven i de frugtbare Golanhøjder.

Modne oliven i de frugtbare Golanhøjder.

5. dag: Jerusalem - Den Hellige Stad

Langs Jordandalen kommer vi til Oliebjerget, hvorfra vi nyder den eventyrlige udsigt over Jerusalems gyldne kupler og tårne. Engang voksede her oliventræer, men i dag er det jødernes dyreste gravplads. Vi besøger også Getsemane Have, hvor Jesus ifølge Bibelen blev pågrebet. Gaderne snor sig smukt op og ned på byens syv høje, og i hjertet af Jerusalem finder vi de berømte religiøse seværdigheder, der ligger gemt bag de gyldne mure. Syv porte fører ind til den gamle bydel, hvoraf Jaffa- og Damaskusportene er de mest stemningsfulde. Byen er inddelt i fire kvarterer: Det kristne, det armenske, det muslimske og det jødiske. Gennem århundreder har pilgrimme valfartet til Jerusalem, og på byvandringen kommer vi tæt på livet i Den Hellige Stad, hvor vi bor i to nætter.

Jøderne med let vippende hoveder i bøn ved Grædemuren, hvor små sedler med bønner ligger gemt mellem Herodes’ store sten. Tempelpladsens enestående Klippemoské med den gigantiske guldkuppel er et af højdepunkterne, og turen ad Via Dolorosa til Gravkirken, hvor Jesus ifølge Bibelen bar sit kors fra domfældelse til korsfæstelse er historiens vingesus når den blæser kraftigst. Efter en klassisk frokost på en lokal restaurant, fortsætter byvandringen gennem den gamle souks smalle gyder med masser af dufte, lyde og farver. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.         

Klippemoskeen med den gyldne kuppel i Jerusalem.

Klippemoskeen med den gyldne kuppel i Jerusalem.

6. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Betlehem

Udforsk Jerusalem på egen hånd, eller tag med på dagens spændende ekstraudflugt.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.
 
Ekstraarrangement: Betlehem
På heldagsudflugten til Betlehem kører vi forbi Israels parlament, Knesset. Overfor finder vi den kendte syvarmede lysestage, der er Israels officielle symbol. En anderledes oplevelse venter i den ultraortodokse jødiske bydel, Mea Shearim, hvor mænd med skæg, lange ørekrøller, sorte hatte og kaftaner ses overalt i gadebilledet. 

De fleste har sunget med på ”Et barn er født i Betlehem” juleaften, og nu går turen til Fødselskirken, der er bygget på stedet, hvor Maria og Josef ifølge Det Nye Testamente måtte bringe deres barn til verden. En lille dør fører ind til kirken og en trappe videre ned i selve Fødselsgrotten. Kirken er en af verdens ældste, og pilgrimme fra hele verden valfarter hertil. Selvom der kan være mange mennesker, oplever de fleste en ro i sindet efter besøget i den gamle kirke. Måske du fristes af de fine julekrybber i træ, der sælges nær kirken. Husk pas til denne udflugt. 

Fødselskirken i Betlehem.

Fødselskirken i Betlehem.

7. dag: Klippefæstningen Masada og Det Døde Hav

Vi forlader Jerusalem og kører lidt mod syd. Med svævebane kører vi op til den berømte klippefæstning Masada. Kong Herodes’ enorme palads med velbevarede badstuer og forrådskamre er en af Israels mest besøgte seværdigheder. Vi mærker historiens vingesus, når vi går rundt blandt ruinerne, der er fordelt på tre terrasser og bygget på den stejle, fjerne og næsten uindtagelige klippe. Her valgte de jødiske oprørere kollektivt at begå selvmord under krigen mod romerne i år 73, fremfor et liv som slaver.
 
Glæd dig til skønne, afslappende dage ved Det Døde Hav, der smukt er omgivet af stejle klipper, kalksten og blændende hvide saltflader 400 meter under havets overflade – jordens laveste punkt. Et unikt naturfænomen, der ikke findes noget andet sted i verden. Vandets høje saltindhold på 32% gør, at man uden besvær kan flyde på vandet, hvor der intet liv er, men derimod store forekomster af mineraler. Vi bor tre nætter på et dejligt hotel i feriebyen Ein Bokek ved Det Døde Hav.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Med svævebane kører vi op til den berømte klippefæstning Masada.

Med svævebane kører vi op til den berømte klippefæstning Masada.

8. dag: Det Døde Hav på egen hånd

Vores danske kontaktperson, der har boet ved Det Døde Hav i mere end 30 år, byder velkommen og giver tips og ideer til opholdet. Nyd livet, og slap af på hotellets terrasse med en god bog, gå en tur i den lille, stemningsfulde by med indkøbscentre og hyggelige cafeer, og oplev friheden ved at flyde på Det Døde Hav.  
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Oplev friheden ved at flyde på Det Døde Hav.  

Oplev friheden ved at flyde på Det Døde Hav.  

9. dag: Det Døde Hav på egen hånd og ekstraudflugt i ørkenen

Gå en tur langs den ti kilometer lange strandpromenade, og nyd endnu en dukkert i Det Døde Hav, eller tag med på dagens spændende ekstraudflugt.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.
 
Ekstraudflugt: Jeepsafari i Negevørkenen
Næsten halvdelen af Israel består af ørken. Negevørkenen består ikke af klassiske, endeløse sandstrækninger, men er øde og fuld af naturoplevelser. Her møder man afvekslende formationer og et farvespil uden lige. Ørkenen er både flad og bjergrig samt gennemskåret af dybe plateauer. I perioder er ørkenen som et blomstrende tæppe med grønne oaser, træer og brusende vandfald. Turen varer i to timer og foregår i jeeps med plads til fire personer i hver bil. Udflugten er uden dansktalende rejseleder, men vores engelsktalende chauffør er specialuddannet guide i ørkenen.

Fotogen kamel i Negevørkenen.

Fotogen kamel i Negevørkenen.

10. dag: Hjemrejse

Det er svært at sige farvel til dette skønne naturområde, og det er let at forstå, at mange vender tilbage år efter år. Med transferguide kører vi til Tel Aviv og flyver sidst på eftermiddagen med Norwegian direkte til København.

Afr. 24/3-2020: Vi flyver om aftenen med Norwegian direkte til København. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Residence Hotel ***, Netanya
VisSkjul

Pænt hotel i Netanya med flot panoramaudsigt over Middelhavet. Hotellet har en god beliggenhed med blot fem minutters gang til centrum, hvor du finder talrige butikker, cafeer og restauranter. 300 meter fra hotellet fører en elevator ned til den populære Sironit Strand. Der er gratis adgang til udendørs pool, fitnesscenter og sauna på søsterhotellet blot 15 minutters gang fra hotellet. Hotellet har elevator, en dejlig terrasse, restaurant og bar.

Værelser

Hotellets 72 værelser er udstyret med aircondition, sikkerhedsboks, tv, køleskab, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar.

Læs mere om hotellet her.

 

Leornado Hotel ***+, Tiberias
VisSkjul

Dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed, udsigt over Genesaretsø og kun cirka ti minutters gang fra Tiberias’ centrum. Hotellet har udendørs pool (åben fra april til oktober) med terrasse og liggestole, hyggelig restaurant og lobbybar samt elevator.

Værelser

Hotellets 198 moderne og rummelige værelser er udstyret med aircondition, gratis WiFi, sikkerhedsboks, tv, minibar og badeværelse med badekar. 

Læs mere om hotellet her.

 

Eyal Hotel ***+, Jerusalem
VisSkjul

Populært boutiquehotel med perfekt beliggenhed i hjertet af Jerusalem kun 100 meter fra Zionpladsen og en kilometer fra både Jaffaporten, Damaskusporten og Gravkirken. Hotellet, der åbnede i 2014, har elevator og en hyggelig restaurant. Der er mulighed for gratis at benytte fitnesscentret ved siden af hotellet. Hotellet har investeret i miljøvenligt design, hvor møbler er lavet af naturlige genbrugsmaterialer, ligesom man har fokus på mængden af affald og energiforbrug. 

Værelser

Hotellets 68 værelser er moderne indrettet med gratis WiFi, aircondition, tv, minibar, elkedel  og badeværelse med badekar/bruser og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

 

Hod Hamidbar ****, Ein Bokek
VisSkjul

Skønt hotel med en imponerende beliggenhed ved bredden af Det Døde Hav i den nordlige ende af den berømte ferieby Ein Bokek. Hotellet har en hyggelig lobby, terrasse med havudsigt, udendørs pool med saltvand, privat strand med liggestole og parasoller, bordtennis, have, lækker spa med svovlbad, sauna og tilbud om skønne massagebehandlinger (mod betaling), fitnesscenter, lille butik, elevator, hyggelig restaurant og bar. Om aftenen er der jævnligt underholdning på hotellet.

Værelser

Alle de 203 værelser er udstyret med aircondition, tv, gratis WiFi, elkedel, køleskab, sikkerhedsboks og badeværelse med badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Israel

Badning i Det Døde Hav

På grund af vandets store saltindhold har det en stærk opdrift, og man kan derfor ikke svømme i havet. Pas på øjnene, og slug ikke vandet. Det er en anderledes og meget spændende oplevelse at bade i Det Døde Hav og det er ren nydelse at flyde på vandet. Da der kan være stivnede saltflager på havbunden, anbefaler vi at medbringe badesko.

Drikkepenge

I Israel er det kutyme at give drikkepenge, og det er en del af hverdagen og landets kultur. Det er også en del af lønnen for de ansatte i servicebranchen, som man derfor bør respektere. På rejsen er der inkluderet drikkepenge til chauffør, lokalguider og på spisesteder ved fælles måltider. Dragerservice og drikkepenge på restauranter, når du er ude på egen hånd, er ikke inkluderet. Det er normalt at give 10% af regningens pris i drikkepenge, hvis beløbet ikke automatisk sættes på regningen. Vi understreger dog, at drikkepenge naturligvis er ganske frivilligt. 

Drikkevand

Det anbefales at købe mineralvand på flasker, som kan købes overalt.

Elektricitet

220 V. Stikkene er identiske med de danske.

Fotografering

Det er forbudt at fotografere militære områder, grænseområder og lufthavne. Vil man fotografere mennesker, bør man spørge om tilladelse, da ikke alle bryder sig om at blive fotograferet.

Indkøb

Spændende indkøb fra Israel kunne være: Olivenolie, vin, diamanter, julekrybber, træskærerarbejder i oliventræ, tørrede frugter, granatæbler i keramik, badetøj og lækre skønhedsprodukter med mineraler fra Dødehavet.

Klima

Israel har meget forskellige temperaturer, afhængigt af hvor man befinder sig i landet. Februar og marts har normalt et behageligt klima, men det er lidt køligere i de højtliggende områder især om morgenen og om aftenen.
Feb: Jerusalem: 10-15 grader, Tiberias 10-20 grader og Ein Bokek ved Dødehavet 15-25 grader.
Mar: Jerusalem: 12-17 grader, Tiberias 10-24 grader og Ein Bokek ved Dødehavet 17-28 grader.

Pas og visum

Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder fra udrejsedagen i Israel. Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Israel.

Påklædning

Medbring en sweater eller vindjakke til evt. kølige morgener og aftener, ligesom det kan være rart at have med til busser med aircondition. Det er ikke velset, at kvinder og mænd i byerne er klædt i shorts. Medbring gode vandresko, sandaler, solbriller og solhat.

Takt og tone

Ved besøg i synagoger, moskeer og kirker skal kvinder have dækket skuldre og knæ.
Vær forberedt på sikkerhedscheck ved indgange til nogle seværdigheder, shoppingcentre og offentlige bygninger. Politiet er synlige i gadebilledet. Ved udrejse skal man igennem et sikkerhedscheck, hvor bagagen bliver skannet og nogle gange åbnet. Bliv ikke urolig over dette, det udføres kun for at sikre, at alle kan færdes trygt og sikkert i Israel.

Tidsforskel

+ 1 time.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se evt. www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler at tage kontakt cirka seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver 10 % i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Shekel (ILS). Der kan hæves penge med kreditkort i kontantautomater både i lufthavnen og mange steder i byerne. Kreditkort accepteres i vid udstrækning. Medbring eventuelt også lidt USD i kontanter.