Oplev Sakura!
Flyrejser
9 Dage

Japan er et af Asiens mest mageløse og anderledes rejsemål, og det gamle kejserrige er fuld af historier og store kulturelle oplevelser. På denne populære rundrejse til Tokyo, Takayama og Kyoto møder vi både det autentiske og det traditionelle i morgensolens land - og så skal vi naturligvis opleve det eventyrlige Sakura, hvor de sarte kirsebærtræer står i blomst. 

Solens rige er et effektivt samfund med sans for service, ærlighed, renlighed, ultramoderne teknologi og præcision. Japanerne er høflige; den ene bukker mere end den anden, og alle behandles med respekt og elegance. Før afslutningen på 2. Verdenskrig var de fire japanske...

Japan er et af Asiens mest mageløse og anderledes rejsemål, og det gamle kejserrige er fuld af historier og store kulturelle oplevelser. På denne populære rundrejse til Tokyo, Takayama og Kyoto møder vi både det autentiske og det traditionelle i morgensolens land - og så skal vi naturligvis opleve det eventyrlige Sakura, hvor de sarte kirsebærtræer står i blomst. 

Solens rige er et effektivt samfund med sans for service, ærlighed, renlighed, ultramoderne teknologi og præcision. Japanerne er høflige; den ene bukker mere end den anden, og alle behandles med respekt og elegance. Før afslutningen på 2. Verdenskrig var de fire japanske hovedøer aldrig blevet erobret af udenlandske magter, og netop derfor har den japanske kultur udviklet sig i et meget isoleret miljø. Japan er et overflødighedshorn af rig kulturhistorie med mere end 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserlige villaer, haver og museer. I Japan lever fortiden, nutiden – og tilmed det futuristiske – side om side!

På denne eventyrlige rundrejse indfanger vi essensen af Japans gigantiske hovedstad Tokyo med himmelragende skyskrabere, enorme shoppingcentre, modehuse og gamle templer. En by, der er på forkant med udviklingen og skaber nye trends, men med sjælen i behold. Glæd dig også til at besøge den velbevarede bjergby Takayama, hvor vi bor på et traditionelt hotel med tatamimåtter samt til den fantastiske bambusskov Arashiyama. Rejsen ender i Kyoto, der er et sandt kulturelt skatkammer. Her bugner det af eventyr og mystik i Gionkvarteret med de gamle tehuse. Lyden af klip-klap træsandaler høres i de smalle gader, og hvis vi er heldige, får vi måske et glimt af de hvidsminkede geishaer.

I foråret blomstrer kirsebærtræerne, og det ses ikke smukkere end i Japan. Det er en stor oplevelse at deltage i Hanami-festen, hvor blomstringen, Sakura, fejres overalt i landets parker under de velduftende træer med hvide og lyserøde blomster. Vi rejser på den ideelle årstid, men må dog tage forbehold for ændring af blomstringstiden, da det afhænger af vejrforhold – sådan er naturen så dejlig uforudsigelig. Vi gør som japanerne selv, og tager på picnic i Tokyos berømte Ueno Park – forhåbentligt under et lyserødt blomstertag. 

Kort - Japan i blomst - Vinter 2019-2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.975,-
Afbestillingsforsikring
1.190,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Mount Fuji, Hakone og Shinkansen
995,-
Heldagsudflugt i Kyoto
795,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Japan t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Tokyo på Shinbashi Atagoyama Tokyu Rei Hotel***+
 • 1 nat i Takayama på Takayama Ouan***+ 
 • 3 nætter i Kyoto på Hearton Kyoto Hotel***+
 • 7 x morgenmad (3.-9. dag)
 • 3 x frokost (2. 3. og 6. dag)
 • 3 x middag (2. 5. og 8. dag)
 • Hanami i Ueno Park
 • Besøg på Tokyo Metropolitan Observatory, inkl. entré
 • Byrundtur i Tokyo, inkl. metrobillet
 • Besøg i templet Asakusa Kannon
 • Besøg på Matsumoto-slottet
 • Byvandring i Takayama
 • Besøg i bambusskoven Arashiyama
 • Byvandring i Kyotos Gionkvarter
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 20-25 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Ekstraarrangementer
Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen. (Kyoto min. 15 deltagere).

Rejseforedrag
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om din rejse, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted et par måneder før, du skal afsted.

Dagsprogram

1. dag: Mod morgensolens land

Ved middagstid flyver vi fra København med Finnair via Helsinki til Japans gigantiske hovedstad Tokyo.

2. dag: Kirsebærfesten Hanami i Tokyo

Vi ankommer om formiddagen til den pulserende storby Tokyo, der ofte sammenlignes med New York - begge byer er nemlig i konstant bevægelse. Her mødes vi af strømme af mennesker, hightech, mode og lysreklamer, der får byen til at funkle. Det moderne Japan er sprudlende og sansepirrende, men Tokyo er også fyldt med traditioner. Som en flot velkomst til Japan, skal vi opleve den ældgamle tradition Hanami i Ueno Park, hvor mere end 1.000 kirsebærtræer blomstrer i hvide og lyserøde farver. Hanami betyder "at se på blomster", og med blomster menes blomsterne fra de japanske kirsebærtræer (sakura), som kun blomstrer i to uger hvert år. Hanami er japanernes fejring af naturen og livet, hvor kirsebærblomsterne er symbol på livet, som er smukt og kort. Fra slutningen af marts og et par uger frem tager japanerne på fællesudflugt med madpakke. Under besøget i parken kommer vi tæt på japanerne. Her samles alle lige fra jakkesætklædte forretningsmænd, børn i skoleuniformer, forelskede kærestepar og bedstemødre klædt i traditionelle kimonoer. Stemningen er i top, og folk hygger sig, slapper af og nyder blomsterne. Vi slår os ned og nyder stemningen i parken med en madpakke. Selvom vi rejser på den ideelle årstid, må vi tage forbehold for ændring af blomstringstiden, da det afhænger af vejrforhold - sådan er naturen så dejlig uforudsigelig.

Efter frokosten fortsætter vi med elevator til toppen af Metropolitan Observatory, hvorfra der er en enestående udsigt over millionbyen. Som en oase ligger kejserpaladset med sit udstrakte grønne område midt i storbyen. Der er ikke adgang til selve paladset, hvor kejserfamilien bor, men fra Nijubashi-broen får vi et glimt af paladset og den imponerende have. I april 2019 abdicerede den 85-årige kejser Akihito, hvor han tog afsked med det japanske folk ved en officiel ceremoni efter 30 år på tronen. Kejserens ældste søn Naruhito har nu overtaget tronen. Herefter kører vi til vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo tre nætter. Om aftenen introduceres vi til japansk gastronomi med en sushimiddag på restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Hamami i Ueno Park.

Hamami i Ueno Park.

3. dag: Stemningsfulde Tokyo

Japanerne har stor respekt for deres egne skikke og religiøse overbevisninger, og under vores besøg oplever vi konstant kontrasten mellem et topmoderne samfund og de flere tusind års gamle traditioner. Fisk, tang, sushi, nudler, sake, selvopvarmende madpakker, toiletter med kontrolpanel, Toyota, Kenzo, sumobrydning, samuraier, skrifttegn, haver, bonsai, teceremonier, geishaer, kimonoer og origami i én skøn blanding - og alt sammen umiskendeligt japansk.

Det er let at komme rundt til fods, og med byens meget veludbyggede metrosystem undgår vi lange trafikpropper, samtidig med at vi har mulighed for at komme tættere på japanernes hverdag. Med metro tager vi til Asakusa-kvarteret ved Sumidafloden. Vi ser den berømte Kaminarimon-port og går gennem den livlige tempelgade Nakamise, hvor der er et utal af små boder. Hele området er pyntet med dekorative røde rispapirlamper. Vi besøger Tokyos ældste tempel Asakusa Kannon og ser ceremonihallen, pagoden og det store røgelseskar. I dette spændende kvarter er en del af Tokyos gamle atmosfære stadig bevaret. Frokosten nyder vi sammen, og herefter kan du tage metroen tilbage til hotellet med rejselederen eller udforske mere af Tokyo på egen hånd. Måske frister lidt shopping i det berømte Ginza-kvarter? 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Det hyggelige Asakusa-kvarter i Tokyo.

Det hyggelige Asakusa-kvarter i Tokyo.

4. dag: Tokyo på egen hånd

Gå på opdagelse i spændende Tokyo på egen hånd, eller deltag i en spændende ekstraudflugt. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Mount Fuji, Hakone og Shinkansen
Fra Tokyo Station tager vi med bussen Gray Line ud til den smukke vulkan Mount Fuji, der majestætisk tårner 3.776 meter mod himlen. Fuji er symbolet på Japan og japanernes helligste bjerg, hvor man siger, at guderne bor på toppen! Mount Fuji er oftest indhyllet i skyer, og hele skønheden åbenbares kun få dage om året. For at se så meget af det berømte bjerg som muligt, og for at undgå store kødannelser, tager vi svævebanen fra Hakone op til Owadakuni med de rygende svovldampe og varme kilder - en anderledes natur, der på mange måder næsten ligner et månelandskab. Vi nyder området, der er kendt for de mange kursteder og håber at få fantastisk udsigt mod Mount Fuji. Turen fortsætter med svævebane til den betagende Ashino-sø, hvor en flot sejltur venter os. Fra den blå sø kan vi i klart vejr være heldige at få et glimt af Fuji i al sin glans. Vi ser den flotte shinto-helligdoms røde port, inden vi kører med lynhastighedstoget Shinkansen tilbage til Tokyo Station.

Det majestætiske Mount Fuji, der er symbolet på Japan.

Det majestætiske Mount Fuji, der er symbolet på Japan.

5. dag: Bjergbyen Takayama

Tidligt om morgenen fortsætter rejsen til den elegante bjergby Takayama, der ligger gemt i en dal midt i Hida-bjergene. Besøget i Takayama er en tur til Japans bagland, hvor livet går lidt langsommere. Midt i de majestætiske Japanske Alper besøger vi undervejs det smukke Matsumoto-slot, der er en af Japans velbevarede nationalskatte. Et yndet sted især om foråret, når slotsparkens mange kirsebærtræer blomstrer.

Takayama er en levende museumsby med gamle træhuse i traditionel byggestil, blomsterkummer og imponerende kunsthåndværk. Her holdes de ældgamle japanske traditioner i hævd. Vi tager på byvandring gennem den idylliske, gamle bydel, der er en sand perle. Takayama er særligt kendt for produktion af sake, der indeholder cirka 18% alkohol. Sake fremstilles af ris og serveres kold eller opvarmet i små kopper. Smagen er let, salt og sød på en gang. Vi bor en nat i Takayama på et traditionelt indrettet hotel, og om aftenen nyder vi en dejlig middag sammen. Der er mulighed for udendørs spabad i de naturlige varme kilder (onsen) på toppen af hotellet med udsigt over byen og bjergene.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Bjergbyen Takayama.

Bjergbyen Takayama.

6. dag: Bambusskoven Arashiyama og kejserbyen Kyoto

At besøge bambusskoven Arashiyama er som at befinde sig i en helt anden verden. Gåturen ad den berømte sti mellem skovens skyhøje bambusstilke er helt enestående – en anderledes oplevelse end en tur gennem en skov i Danmark. Når det blæser let, svajer de grønne bambustræer svagt frem og tilbage og giver en særlig raslende lyd, som man kalder naturens musik. I alle retninger står næsten endeløse rækker af bambustræer. En fantastisk skønhed med et særligt magisk lys.

Med bus ankommer vi til Kyoto, der i mere end 1.000 år var Japans hovedstad. Kyoto var frem til 1868 Japans største og prægtigste by og hjemsted for den kejserlige familie. Nu er den overhalet i størrelse og betydning af Tokyo, men den er dog stadig den prægtigste. Byen ligger smukt omgivet af bjerge og har mere end 2.300 paladser, templer, helligdomme og fint revne zen-haver. En fantastisk by med forførende attraktioner og ikke uden grund japanernes stolthed. Efter en velsmagende okonomiyaki-frokost (fyldt pandekage) tager vi på byvandring gennem Gionkvarterets gamle brostensbelagte gader. Her oplever vi det oprindelige Japan med gamle træhuse med skodder, tehuse, små designerforretninger og kirsebærtræer. Det er ikke ualmindeligt at se kvinder i traditionelle kimonoer og træsandaler i Gion. Kimonoen er japanernes nationaldragt og benyttes især til bryllupper, ceremonier og særlige familiesammenkomster. Der findes mange forskellige typer af kimonoer, og de kan have en værdi helt op til 140.000 kroner. Jævnligt ses geishaer iklædt farverige dragter med kunstfærdigt bundne obi-bælter, og håret nænsomt opsat med pinde. Pigerne oplæres i den ældgamle kunst at spille, synge, danse og konversere. Kyoto er forførende, og du skal glæde dig til at bo tre nætter i denne fantastiske by. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Bambusskoven Arashiyama.

Bambusskoven Arashiyama.

7. dag: Kyoto på egen hånd

Udforsk Kyoto på egen hånd, eller deltag i en spændende ekstraudflugt. Har du lyst, kan du om aftenen for egen regning tage med rejselederen ud på en hyggelig middagsrestaurant.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Heldagsudflugt i Kyoto
På en byrundtur besøger vi Kyotos stolthed Guldpavillonen, Kinkaku-ji, der spejler sig underskønt ved dammen i den tilhørende have med stiliserede landskaber i miniformat. Den omkringliggende natur er afstemt i perfekt harmoni med pavillonen. Ved vores efterfølgende besøg på den berømte Nijo-borg ser vi, hvordan den særlige japanske æstetik kommer til udtryk, når det handler om råstyrke. På shogunens borg havde skønheden en funktion. Perlegruset omkring borgen sikrede eksempelvis, at indtrængende tropper ville blive afsløret af grusets knasen. Nattergalegulvet rundt om de indre gemakker er sammensat af små træstykker med metaldele. Ved blot den mindste vægt på gulvet giver træstykkerne en knirkende lyd, som var det syngende fugle! Vi ser også Sølvpavillonen, Ginkaku-ji, der er omgivet af en fortryllende zen-have, som perfekt matcher trætemplet. Efter besøget i både Guld- og Sølvpavillonen forstår man til fulde, hvorfor de er fredet af UNESCO.

Vi holder pause på Kyoto Håndværkcenter, der er kendt for traditionelt kunsthåndværk, baseret på arbejde med især tekstiler, lak, papir, kalligrafi og perler. Her er der også mulighed for at købe lidt frokost, inden turen fortsætter til shintohelligdommen, Fushimi Inari Taisha, der ligger lidt uden for byen. Til fods går vi gennem hundredvis af orangerøde torii-porte, der er opstillet så tæt, at de udgør et langt gangsystem. De mange porte er ofringer til Inari, der er risens gud og en slags skytsengel for handel og håndværk. Fushimi er imponerende og en af byens mest levende helligdomme. 

Bemærk venligst, at vi tager forbehold for lukning af templer ved religiøse aktiviteter. 

Guldpavillionen Kinkaku-ji.

Guldpavillionen Kinkaku-ji.

8. dag: Kejserbyen Kyoto på egen hånd

Brug dagen, som du har lyst. Besøg eksempelvis kejserpaladsets Kyoto Goshos pertentlige haver, det røde Heian-Jingu tempel med de enorme tempelporte, den mystiske Ryoan-ji zen-have, eller nyd livet ved den maleriske bro over kanalen i Gion-kvarteret. Kyoto er fuld af muligheder, og en by du aldrig bliver færdig med. Måske den berømte japanske massage shiatsu var en idé? Om aftenen hygger vi os med en god middag på en lokal restaurant.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Gion-kvarteret i Kyoto.

Gion-kvarteret i Kyoto.

9. dag: Hjemrejse

Sidst på formiddagen flyver vi fra Osaka med Finnair via Helsinki til København.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Shinbashi Atagoyama Tokyu Rei Hotel ***+, Tokyo
VisSkjul

Centralt beliggende hotel i Tokyos Atagoyama-kvarter i gåafstand til regeringsbygningerne og Tokyo Tower og blot få minutters gang til nærmeste metrostation. Et typisk japansk hotel, der er kendt for renlighed, højt serviceniveau og sofistikeret enkelthed. Hotellet har elevator og en hyggelig restaurant.

Værelser

Vi bor i små værelser med tv, aircondition, elkedel, sikkerhedsboks og gratis WiFi. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

Shinbashi Atagoyama Tokyu Rei Inn
Shinbashi Atagoyama Tokyu Rei Inn

Takayama Ouan ***+, Takayama
VisSkjul

Takayama Quan har en perfekt beliggenhed med blot få minutters gang til Takayamas gamle bydel. Det er en særlig oplevelse at bo på dette charmerende hotel indrettet i traditionel japansk stil. Hotellet har tatami-stråmåtter på gulvet, restaurant med japansk og europæisk mad samt elevator. Der er mulighed for udendørs spabad i de naturlige varme kilder (onsen) på toppen af hotellet med udsigt over byen og bjergene.

Værelser

Værelserne er indrettet i japansk stil, hvor enkelthed er i fokus. Alle værelser har eget badeværelse, lave vestlige senge, tv, køleskab og elkedel. Der er gratis WiFi i lobbyen. 

Læs mere om hotellet her.

Hearton Kyoto Hotel ***+, Kyoto
VisSkjul

Populært hotel på grund af den fantastiske beliggenhed i Kyoto blot to minutters gang fra metrostationen Karasuma-Oike. Hotellet har restaurant, gårdhave og elevator.

Værelser

Alle værelser er udstyret med aircondition, tv, køleskab, elkedel og gratis WiFi. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.
 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Japan

Drikkepenge

Der bruges generelt ikke drikkepenge i Japan. Eneste undtagelse er lokalguiden, der uden tvivl vil blive glad for et lille bidrag, hvis man har været tilfreds med servicen. Vi foreslår ca. JPY 2.000 (ca. 120 kroner) pr. person.

Elektricitet: 100 V.

Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at adapter eller batteridrevne elartikler medbringes.

Film og foto

Ved nogle seværdigheder betales der gebyr for at fotografere/filme. Det er forbudt at fotografere geishaerne i Kyoto uden tilladelse. Bemærk, man kan få en bøde herfor på YPY 10.000.

Indkøb

Der kan med fordel købes: Elektronik, kunsthåndværk, vifter, tekstiler og kulturperler.

Klima

Tokyo: Marts-april:  13-23 grader.

Mobiltelefon

De fleste mobiltelefoner fungerer i Japan, men i modsat fald kan du købe og benytte et japansk SIM-kort.

Påklædning

Shorts og nedringede bluser er ikke velset.

Religion

Shintoisme er den japanske religion (naturreligion) uden en fastlagt teologi eller trosbekendelse. Kejserne mentes at være solgudindens efterfølgere. I 1946 fralagde kejser Hiroshito sin guddommelige status. Forfædredyrkelse kendetegner shintoisme. Religionen ligner buddhismen. Templerne er enkle træbygninger. Ved tempelbesøg skal fodtøj stilles uden for templet. Knæ og skuldre skal være tildækkede.

Restauranter

Mange restauranter udstiller plastikmodeller af retterne, så udvalget kan ses. Der spises med pinde. Regningen betales ikke ved bordet, men medbringes til kassen ved udgangen. Man bruger mange anderledes grøntsager, fisk og frugter. Japanerne spiser ikke meget kød. Kogt ris eller nudler hører til ethvert måltid, og ofte afsluttes måltidet med suppe. Dessert kan være frisk frugt, grøn te, is eller kage. Maden er mild, og der bruges kun få krydderier.

Takt og tone

Omgangsformen er mere formel, end danskere er vant til. Japanerne giver ikke hånd, men bukker ved hilsen og afsked. Man anvender efternavn før fornavn. Det er ikke god tone at fremføre personlige holdninger om Japan. Ting kan tage tid i Japan, og det kan være nødvendigt at væbne sig med lidt tålmodighed. Det er uhøfligt at pudse næse offentligt. Tag skoene af ved besøg i japanske hoteller (ryokan), i private hjem og templer.

Tidsforskel

+8 timer.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Yen (JPY).