Små grupper
Flyrejser
9 Dage

Velkommen til et af Asiens mest eksotiske og anderledes lande! Japan rummer en mageløs skønhed og egenart og gemmer på en utrolig historie og kulturrigdom. Netop om efteråret venter en enestående og farverige naturoplevelser! 

Japanerne har en særlig evne til at skabe fokus på skønhed, og de hylder det smukke i livet året rundt. Det japanske efterår er en symfoni af gule, orange, grønne, brune og knaldrøde farver. At se de smukke ahorntræer, der har skiftet farve, er et helt fantastisk syn. På alle tider af døgnet strømmer japanere til parker og templer for at opleve naturens farvepragt. Efterårets rødlige nuancer er en særlig oplevelse og bydes velkommen overalt...

Velkommen til et af Asiens mest eksotiske og anderledes lande! Japan rummer en mageløs skønhed og egenart og gemmer på en utrolig historie og kulturrigdom. Netop om efteråret venter en enestående og farverige naturoplevelser! 

Japanerne har en særlig evne til at skabe fokus på skønhed, og de hylder det smukke i livet året rundt. Det japanske efterår er en symfoni af gule, orange, grønne, brune og knaldrøde farver. At se de smukke ahorntræer, der har skiftet farve, er et helt fantastisk syn. På alle tider af døgnet strømmer japanere til parker og templer for at opleve naturens farvepragt. Efterårets rødlige nuancer er en særlig oplevelse og bydes velkommen overalt i Solens Rige. En eventyrlig smuk årstid med et mildt klima.

Morgensolens land er et effektivt samfund med sans for sublim service, renlighed, ultramoderne teknologi og præcision. Japanerne er respektfulde og høflige - den ene bukker snart mere end den anden! Før 2. Verdenskrigs afslutning var de fire japanske hovedøer aldrig blevet erobret af udenlandske magter, og netop derfor har den japanske kultur udviklet sig i et isoleret miljø. Af samme årsag er Japan et overflødighedshorn af kulturhistorie med mere end 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserlige villaer, haver og talrige museer. I Japan lever fortid, nutid og fremtid side om side i skøn forening.

På denne spændende rundrejse starter vi i hovedstaden Tokyo, der imponerer med sine himmelragende skyskrabere, gigantiske shoppingcentre og gamle templer. En trendsættende by, der virkelig er på forkant med udviklingen, men som har formået at bibeholde sin sjæl! Herfra fører rejsen dig videre til den velbevarede og mere ukendte bjergby Takayama, som er kendt for sine gamle traditionelle træbygninger. Glæd dig også til besøget i Arashiyama, der er en af verdens smukkeste bambusskove. Rejsen slutter i Kyoto, som er et kulturelt skatkammer. Det bugner af eventyr i Gionkvarteret med gamle te­huse. Lyden af klip-klap træsandaler høres i de smalle gader, og jævnligt får man et glimt af de hvidsminkede geishaer.

I Japan byder hver dag på eventyr! Konnichiwa - velkommen!

Kort - Japan i blomst - Vinter 2019-2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.975,-
Afbestillingsforsikring
1.190,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Mount Fuji, Hakone og Shinkansen
995,-
Heldagsudflugt i Kyoto
795,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Japan t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 526,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Tokyo på Shinagawa Prince Hotel****
 • 1 nat i Takayama på Takayama Ouan***+
 • 3 nætter i Kyoto på Hearton Kyoto Hotel***+
 • 7 x morgenmad (3.-9. dag)
 • 3 x frokost (2. 3. og 6. dag)
 • 3 x middag (2. 5. og 8. dag)
 • Japansk efterår i farver i Ueno Park
 • Besøg på Tokyo Metropolitan Observatory, inkl. entré
 • Byrundtur i Tokyo, inkl. metrobillet
 • Besøg i templet Asakusa Kannon
 • Besøg på Matsumoto-slottet
 • Byvandring i Takayama
 • Besøg i bambusskoven Arashiyama 
 • Byvandring i Kyotos Gionkvarter
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 25 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Ekstraarrangementer
Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen. (Kyoto min. 15 deltagere).

Rejseforedrag
Ved køb af rejsen er der inkluderet et inspirerende foredrag, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før afrejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Japan

Først på eftermiddagen flyver vi fra København med Finnair via Helsinki til Japans hovedstad Tokyo.

Tradition og modernitet smelter sammen i Tokyo.

Tradition og modernitet smelter sammen i Tokyo.

2. dag: Tokyo i farver

Ankomst til en af verdens største byer. Tokyo sammenlignes ofte med New York og med god grund, for begge byer er i konstant bevægelse. Strømme af mennesker, hightech, mode og lysreklamer får byen til at funkle. Det moderne Japan er sprudlende og sansepirrende, men Tokyo er også fyldt med traditioner. Som en flot velkomst til Japan starter byrundturen med et besøg i Ueno Park – et fredfyldt område, som er populært året rundt. 

Ueno Park klædt i efterårsfarver
Om efteråret tager japanerne på picnicture for at opleve solens lys skinne gennem bladene. Vi hygger os i parken med en picnicfrokost og nyder stemningen. Under besøget i parken kommer vi tæt på japanerne, der samles for at opleve de farverige træer. Det er en oplevelse at se de mange ahorntræer iklædt deres efterårsdragt i eventyrlige gule, orange og røde farver. Når det bliver mørkt, er træerne mange steder oplyst, og de rødlige farver nærmest gløder i mørket.

Selvom vi rejser på den ideelle årstid, må vi tage forbehold for ændring af efterårets farvespil, da det afhænger af vejrforhold - sådan er naturen så dejlig lunefuld. 

Efter besøget fortsætter vi med elevator til toppen af Metropolitan Observatory, hvorfra der er en enestående udsigt over millionbyen. Som en oase ligger kejserpaladset med sit udstrakte område midt i storbyen. Der er ikke adgang til selve paladset, hvor kejserfamilien bor, men fra Nijubashi-broen får vi et glimt af paladset og den imponerende have. I april 2019 abdicerede den 85-årige kejser Akihito, hvor han tog afsked med det japanske folk ved en officiel ceremoni efter 30 år på tronen. Kejserens ældste søn Naruhito har nu overtaget tronen. Herefter kører vi til vores centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo i tre nætter. Om aftenen introduceres vi til japansk gastronomi med en sushimiddag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Frokost, middag

Ueno Park i gyldne efterårsfarver.

Ueno Park i gyldne efterårsfarver.

3. dag: Stemningsfulde Tokyo

Japanerne har stor respekt for deres skikke og religiøse overbevisninger. Konstant møder vi det nyeste nye, der står i kontrast til traditioner og kongeriget årtusinder af historie. Tang, sushi, nudler, sake, selvopvarmende madpakker, toiletter med kontrolpanel, sumobrydning, karate, samuraier, skrifttegn, haver, bonsai, teceremoni, geisha, kimono og origami i en skøn blanding - men alt sammen umiskendelig japansk.
 
Det er let at komme rundt til fods og med byens meget veludbyggede metrosystem, så vi undgår lange trafikpropper og har mulighed for at komme tættere på japanernes hverdag. Med metro tager vi til Asakusa-kvarteret ved Sumidafloden. Vi ser den berømte Kaminarimon-port og går gennem den livlige tempelgade Nakamise, hvor vi ser et utal af små boder. Hele området er pyntet med dekorative, røde rispapirlamper. Vi besøger Tokyos ældste tempel, Asakusa Kannon (Senso-ji) og ser ceremonihallen, pagoden og det store røgelseskar. I dette spændende kvarter er en del af Tokyos gamle atmosfære stadig bevaret. Efter en hyggelig frokost på en lokal restaurant kan du tage metroen tilbage til hotellet sammen med rejselederen, eller du kan udforske mere af byen på egen hånd. Måske frister lidt shopping i det berømte Ginza-kvarter? 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

Det smukke tempel i Asakusa.

Det smukke tempel i Asakusa.

4. dag: Tokyo på egen hånd 

Gå på opdagelse i den spændende storby på egen hånd, eller deltag i en flot ekstraudflugt.

Inkluderede måltider: Morgenmad

Ekstraarrangement: Mount Fuji, Hakone og Shinkansen
Fra Tokyo Station tager vi med bussen Gray Line-bussen til den smukke vulkan Mount Fuji, der majestætisk tårner 3.776 meter mod himlen. Fuji er symbolet på Japan og er japanernes helligste bjerg med guderne boende på toppen! Mount Fuji er oftest indhyllet i skyer, og hele skønheden åbenbares kun få dage om året. For at se så meget af det berømte bjerg som muligt, og for at undgå store kødannelser, tager vi svævebanen fra Hakone op til Owadakuni med de rygende svovldampe og varme kilder - en anderledes natur, der på mange måder næsten ligner et månelandskab. Vi nyder området, der er kendt for de mange kursteder og håber at få en fantastisk udsigt mod bjergtoppen. Turen fortsætter med svævebane til den betagende Ashino-sø, der er omgivet af flammende rødlige farver. En flot sejltur venter os på den blå sø, og i klart vejr kan vi være heldige at få et glimt af Fuji i al sin glans. Vi ser den flotte shinto-helligdoms røde port, inden vi kører med lynhastighedstoget Shinkansen tilbage til Tokyo Station.

Efterårsfarver omkring Mount Fuji.

Efterårsfarver omkring Mount Fuji.

5. dag: Bjergbyen Takayama

Tidligt om morgenen fortsætter rejsen til den elegante bjergby Takayama, der ligger gemt i en dal midt i Hida-bjergene. Besøget i Takayama er en rejse til Japans bagland, hvor livet går lidt langsommere. Undervejs til Takayama, midt i de majestætiske Japanske Alper, besøger vi det smukke Matsumoto-slot, der er en af Japans velbevarede nationalskatte. Et yndet sted især om efteråret, når slotsparkens farvespil kan opleves.

Takayama er en levende museumsby med gamle træhuse i traditionel byggestil, blomsterkummer og imponerende kunsthåndværk. Her holdes de ældgamle japanske traditioner i hævd. Vi tager på byvandring gennem den idylliske, gamle bydel, der er en sand perle! Takayama er kendt for produktion af sake, som indeholder ca. 18% alkohol og fremstilles af ris. Drikken serveres kold eller opvarmet i små kopper og smager let, salt og sødt på én gang. Vi bor en nat i Takayama på et traditionelt indrettet hotel, og om aftenen nyder vi en dejlig middag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Der er mulighed for udendørs spabad i de naturlige varme kilder (onsen) på toppen af hotellet med udsigt over byen og bjergene.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Mørket falder på i Takayama.

Mørket falder på i Takayama.

6. dag: Bambusskoven Arashiyama og kejserbyen Kyoto

At besøge bambusskoven Arashiyama er som at befinde sig i en helt anden verden. Gåturen ad den berømte sti mellem skovens skyhøje bambusstilke er helt enestående – en markant anderledes oplevelse end en tur gennem en skov i Danmark. Når der er en stille vind svajer de grønne bambustræer svagt frem og tilbage og giver en særlig raslende lyd, som man kalder naturens musik. I alle retninger står næsten endeløse rækker af bambustræer. En fantastisk skønhed med et særligt magisk lys.

Med bus ankommer vi til Kyoto, der i mere end 1.000 år var Japans hovedstad. Kyoto var indtil 1868 også hjemsted for den kejserlige familie og Japans største by. Nu er byen overhalet i størrelse og betydning af Tokyo, men den er dog stadig den prægtigste. Byen ligger smukt omgivet af bjerge og har mere end 2.300 paladser, templer, helligdomme og fint revne zen-haver. En fantastisk by med forførende attraktioner – ikke uden grund japanernes stolthed! Efter en velsmagende okonomiyaki-frokost (fyldt pandekage) tager vi på byvandring gennem Gionkvarterets gamle brostensbelagte gader. Her oplever vi det oprindelige Japan. Gamle træhuse med skodder, tehuse og små designerforretninger. Det er ikke ualmindeligt at se kvinder i traditionelle kimonoer og træsandaler i Gion. Kimonoen er japanernes nationaldragt og benyttes især til bryllupper, ceremonier og særlige familiesammenkomster. Der findes mange forskellige typer af kimonoer, og de kan have en værdi helt op til kr. 140.000. Jævnligt ses geishaer iklædt farverige dragter med kunstfærdigt bundne obi-bælter og håret nænsomt opsat med pinde. Pigerne oplæres i den ældgamle kunst at spille, synge, danse og konversere. Glæd dig til at bo tre nætter i denne fantastiske by.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost

Gigantiske bambus i Arashiyama.

Gigantiske bambus i Arashiyama.

7. dag: Kyoto på egen hånd 

Udforsk Kyoto på egen hånd, eller deltag i en spændende ekstraudflugt. Har du lyst, kan du om aftenen for egen regning tage med rejselederen ud på en hyggelig middagsrestaurant.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad

Ekstraarrangement: Heldagstur i Kyoto
På en byrundtur besøger vi Kyotos stolthed Guldpavillonen, Kinkaku-ji, hvis facade er dækket med bladguld. Det Gyldne Tempel spejler sig underskønt i dammen i den tilhørende have med stiliserede landskaber i miniformat. En næsten uvirkelig oplevelse af skønhed med mange farver, særlig om efteråret. Den omkringliggende natur er afstemt i perfekt harmoni med pavillonen. Derefter besøger vi den berømte Nijo-borg, hvor vi ser, hvordan den særlige japanske æstetik kommer til udtryk. På shogunens borg havde skønheden en funktion! Perlegruset omkring borgen sikrede, at indtrængende tropper ville blive afsløret af grusets knasen. Nattergalegulvet rundt om de indre gemakker er sammensat af små træstykker med metaldele. Ved blot den mindste vægt på gulvet giver træstykkerne en knirkende lyd, som var det syngende fugle! Vi ser også Sølvpavillonen, Ginkaku-ji, der er omgivet af en fortryllende smuk zen-have, som perfekt matcher trætemplet. Efter et besøg i både Guld- og Sølvpavillonen forstår man til fulde, hvorfor disse er fredet af UNESCO.

Vi holder pause på Kyoto Håndværkcenter, der er kendt for traditionelt kunsthåndværk, der især er fremstillet af tekstiler, lak, papir, kalligrafi og perler. Her er der også mulighed for at købe lidt frokost, inden turen fortsætter til den eventyrlige shintohelligdom, Fushimi Inari Taisha, der ligger lidt uden for byen. Til fods går vi gennem hundredvis af orangerøde torii-porte, opstillet så tæt, at de udgør et langt gangsystem. De mange porte er ofringer til Inari, der er risens gud og en slags skytsengel for handel og håndværk. Den imponerende Fushimi er en af byens mest levende helligdomme. Her mødes vi af en helt særlig stemning.

Bemærk venligst, at vi tager forbehold for lukning af templer ved religiøse aktiviteter.

Guldpavillonen, Kinkaku-ji

Guldpavillonen, Kinkaku-ji

8. dag: Kejserbyen Kyoto på egen hånd

Dagen er afsat til egne oplevelser i fantastiske Kyoto. Besøg eksempelvis kejserpaladsets Kyoto Goshos pertentlige haver, det røde Heian-Jingu tempel med de enorme tempelporte, den mystiske Ryoan-ji zenhave, eller iagttag livet ved den maleriske bro ved kanalen i Gion-kvarteret. Kyoto er fuld af muligheder og er en by, du aldrig bliver færdig med. Måske den berømte japanske massage, shiatsu, var en idé? Om aftenen hygger vi os med en god middag på lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag

Den mystiske zenhave Ryoan-ji.

Den mystiske zenhave Ryoan-ji.

9. dag: Hjemrejse

Vi siger farvel til Japan og flyver ved middagstid fra Osaka med Finnair via Helsingki til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Shinagawa Prince Hotel ****, Tokyo
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette populære hotel i Tokyos sydlige bydel med en rigtig god beliggenhed tæt på stationen JR Shinagawa. Fra hotellets 39. etage er der en fantastisk udsigt over hele byen. Hotellet udgør næsten en hel by i sig selv med 15 restauranter, egen biograf, inden- og udendørs pool (sæsonåben), sauna, bowling- og tennisbane, karaokebar, elevator samt barlounge.

Værelser

Vi bor i pæne værelser, der alle er udstyret med sikkerhedsboks, tv, køleskab, gratis WiFi, elkedel og badeværelse med badekar eller bruseniche med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.
 

Takayama Ouan ***+, Takayama
VisSkjul

Takayama Quan har en perfekt beliggenhed med blot få minutters gang til Takayamas gamle bydel. Det er en særlig oplevelse at bo på dette charmerende hotel indrettet i traditionel japansk stil. Hotellet har tatami-stråmåtter på gulvet, restaurant med japansk og europæisk mad samt elevator. Der er mulighed for udendørs spabad i de naturlige varme kilder (onsen) på toppen af hotellet med udsigt over byen og bjergene.

Værelser

Værelserne er indrettet i japansk stil, hvor enkelthed er i fokus. Alle værelser har eget badeværelse, lave vestlige senge, tv, køleskab og elkedel. Der er gratis WiFi i lobbyen. 

Læs mere om hotellet her.

Hearton Kyoto Hotel ***+, Kyoto
VisSkjul

Populært hotel på grund af den fantastiske beliggenhed i Kyoto blot to minutters gang fra metrostationen Karasuma-Oike. Hotellet har restaurant, gårdhave og elevator.

Værelser

Alle værelser er udstyret med aircondition, tv, køleskab, elkedel og gratis WiFi. Badeværelserne har enten badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her.
 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om din rejse til Japan

Elektricitet: 100 V

Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at adapter eller batteridrevne elartikler medbringes.

Film og foto

Ved nogle seværdigheder betales gebyr for at fotografere/filme.

Indkøb

Der kan med fordel købes: Elektronik, kunsthåndværk, vifter, tekstiler og kulturperler.

Klima

Tokyo: Oktober ca. 10-23 grader.

Mobiltelefon

Mobiltelefon virker kun med japansk SIM-kort.

Påklædning

Shorts og nedringede bluser er ikke velset.

Religion

Shintoisme er den japanske religion (naturreligion) uden en fastlagt teologi eller trosbekendelse. Kejserne mentes at være solgudindens efterfølgere. I 1946 fralagde kejser Hiroshito sin guddommelige status. Forfædredyrkelse kendetegner shintoisme. Religionen ligner buddhismen. Templerne er enkle træbygninger. Ved tempelbesøg skal fodtøj stilles uden for templet. Knæ og skuldre skal være tildækkede.

Restauranter

Mange restauranter udstiller plastikmodeller af retterne, så udvalget kan ses. Der spises med pinde. Regningen betales ikke ved bordet, men medbringes til kassen ved udgangen. For en europæer er det japanske køkken spændende. Man bruger mange anderledes grøntsager, fisk og frugter. Japanerne spiser ikke meget kød. Kogt ris hører til ethvert måltid. Ofte sluttes måltidet med suppe. Dessert kan være frisk frugt, grøn te, is eller kage. Maden er mild, og der bruges kun få krydderier.

Takt og tone

Omgangsformen er mere formel end danskere er vant til. Japanerne giver ikke hånd, men bukker ved hilsen og afsked. Man anvender efternavn før fornavn. Det er ikke god tone at fremføre personlige holdninger om Japan. Ting kan tage tid i Japan, og det kan være nødvendigt at væbne sig med lidt tålmodighed. Det er uhøfligt at pudse næse offentligt. Tag skoene af ved besøg i japanske hoteller (ryokan), i private hjem og templer.

Tidsforskel

+8 timer.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10 % i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Yen.