Kinas højdepunkter

På opdagelse i Kina & Krydstogt på Yangtze

Flyrejser
13 Dage

Tag med på en eventyrlig rundrejse i Kina. Vi ser det gamle kejserriges største seværdigheder, oplever metropolerne Shanghai og Beijing samt nyder rejsens højdepunkt: Tre flotte dage på Yangtzefloden med 5-stjernet skib. 

I Kina mødes vi af et væld af stemninger, omskiftelige landskaber samt en helt utrolig kulturrigdom, og på denne rejse til Riget i midten har vi naturligvis sørget for, at du oplever Kinas allerstørste attraktioner. Sammen udforsker vi den spændende hovedstad Beijing med enestående attraktioner som Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads. Xi’an var hovedstad under Tang-dynastiet, og her ser vi blandt andet en af Kinas ypperste kulturskatte: En hær af...

Tag med på en eventyrlig rundrejse i Kina. Vi ser det gamle kejserriges største seværdigheder, oplever metropolerne Shanghai og Beijing samt nyder rejsens højdepunkt: Tre flotte dage på Yangtzefloden med 5-stjernet skib. 

I Kina mødes vi af et væld af stemninger, omskiftelige landskaber samt en helt utrolig kulturrigdom, og på denne rejse til Riget i midten har vi naturligvis sørget for, at du oplever Kinas allerstørste attraktioner. Sammen udforsker vi den spændende hovedstad Beijing med enestående attraktioner som Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads. Xi’an var hovedstad under Tang-dynastiet, og her ser vi blandt andet en af Kinas ypperste kulturskatte: En hær af 2.200 år gamle terrakotta­krigere.

På floden Yangtze bliver alle dine sanser forkælet ombord på et 5-stjernet krydstogtskib, der sejler os gennem den spektakulære natur i De Tre Slugter. Undervejs er der rig mulighed for at tage med på spændende udflugter, inden vi når til verdens største dæmning. Her må kun fragtskibe med myndighedernes tilladelse sejle igennem, så vi kører til den imponerende konstruktion med bus, og fra et udsigtspunkt lader vi os betage af dette store bygningsværk, der tæmmer Yangtzeflodens stærke strømme.

Vi besøger naturligvis også Kinas største by Shanghai, der i dag er indbegrebet af det moderne Kina. Rejsen afsluttes med et unikt besøg i den charmerende kanalby Xitang, der oser af idyl og atmosfære, og som står i stærk kontrast til landets pulserende metropoler. 

I selskab med vores kompetente rejseleder og den vidende lokalguide er du i trygge hænder, og de sørger på bedste vis for, at du får det optimale ud af din rejse. Vi har inkluderet et stort og spændende udflugtsprogram samt flere gode og autentiske måltider og krydret hele herligheden med både klassiske og særligt udvalgte oplevelser undervejs. Dette kinesiske eventyr, tør vi godt love, er en oplevelse for livet.

Kort - På opdagelse i Kina - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse/Enekahyt
3.690,-
Visum til Kina
1.790,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Beijing/Shanghai t/r
 • Indenrigsfly Billund-København t/r, hvis tilkøbt
 • Indenrigsflyvning fra Xi'an til Changquing
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 2.487
 • Eksprestog Beijing-Xi´an på 2. klasse
 • Eksprestog Yichang til Shanghai på 2. klasse
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Beijing på Beijing Novotel Xin Qiao Hotel****
 • 2 nætter i Xi'an på Grand New World Hotel****
 • 3 nætter ombord på M/V President 7 eller 8*****
 • 3 nætter i Shanghai på Shanghai Ocean Hotel****
 • 11 x morgenmad (3. - 13. dag)
 • 1 x sandwich, inkl. vand (2. dag)
 • 9 x frokost (3. 4. 5. 6. 8. 9. 10. 11. og 12. dag)
 • 10 x middag (2.- 9. dag og 11.-12. dag)
 • 1 x madpakke (10. dag)
 • Besøg på Sommerpaladset i Beijing
 • Udflugt til Den Kinesiske Mur, inkl. kabelbane  
 • Byrundtur i Beijing med besøg på Den Himmelske Freds Plads og i Den Forbudte By
 • Rickshaw-tur gennem Beijing
 • Besøg på silkemuseum
 • Kung fu-show i Det Røde Teater
 • Besøg i Himlens Tempel og i Tiantan-parken
 • Byrundtur i Xi’an, inkl. entré til Terracottakrigerne
 • Show med sang, dans og musik fra Tang-dynastiet
 • Besøg i Den Store Vildgås Pagode 
 • Sejlads gennem de tre slugter på Yangtze
 • Bådtur op ad sidefloden Shennong
 • Udflugt til De Tre Slugters Dæmning
 • Byrundtur i Shanghai, inkl. besøg på Shanghai Historiske Museum, i Yuyuan Garden og Oriental Pearl Tower 
 • Teceremoni i Shanghai
 • Udflugt til kanalbyen Xitang med bådtur 
 • Obligatoriske drikkepenge, kr. 300,- 
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Fysisk form og helbred

Denne rejse egner sig ikke til gangbesværede. Rejsen kræver almindelig god fysisk form. De fleste dage i Beijing, Xi'an og Shanghai tilbagelægger man mellem seks til ti kilometer til fods.  

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din rejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Kina

Først på aftenen flyver vi med SAS direkte fra København til Beijing. Har du valgt at rejse fra Jylland, flyver du fra Billund til København, hvor du møder rejselederen.

2. dag: Ankomst til Beijing - Sommerpaladset

Vi lander i Beijing, og allerede på køreturen fra lufthavnen melder den første store oplevelse sig, når vi besøger et af Beijings arkitektoniske højdepunkter: Det dejlige Sommerpalads, der ligger ved bredden af den menneskeskabte Kunmingsø cirka ti kilometer vest for Beijing. I den gamle kejselige have opførte enkekejserinde Cixi i slutningen af det 18. århundrede det store sommerpalads med tårne, broer, pavilloner og korridorer. Området er også hjemsted for den største kejserlige have i Kina, så overalt er der frodigt og meget smukt. Sommerpaladset er inddelt i tre sektioner. I den første ordnede kejseren rigets affærer, den anden var kejserens bolig, og den tredje fungerede som fryd og inspiration for de kejserlige øjne. Rejselederen fortæller om stedets historie, hvor du blandt andet ser den berømte marmorbåd. Man kan også tage en tur til fods ad Den Lange Korridor, som er en overdækket, farverig sti langs søen, der måler 728 meter. 

Efter rejsens første store indtryk kører vi til hotellet for indkvartering. Om aftenen venter en hyggelig velkomstmiddag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Beijing by night.

Beijing by night.

3. dag: Den Kinesiske Mur

Kina bugner af spektakulær og anderledes arkitektur. Efter morgenmaden kører vi cirka 85 kilometer nordøst for Beijing til Mutianyu, hvor vi besøger Kinas mest ikoniske bygningsværk: Den Kinesiske Mur. Muren er bygget for mere end 2.000 år siden og fascinerer til stadighed. Muren var i tidernes morgen et symbol på Kinas styrke og tiltænkt som et forsvarsværk, der skulle holde fremmede ude. I dag er det Kinas største seværdighed, som årligt tiltrækker tusindvis af mennesker. Selvom der kun er cirka en tredjedel tilbage af muren, imponeres de fleste af storheden. Vi har god tid til at opleve dagens store højdepunkt. Hvis du ikke orker at gå på den til tider stejle mur, er der mulighed for at tage turen med en kabelbane. Vi besøger den del af muren, hvorfra vi har den bedste udsigt, og det er ligeledes her, der er færrest turister.

Vi spiser dagens frokost sammen på en lokal restaurant, og hvis tiden tillader det, laver vi et fotostop på tilbagevejen ved det olympiske stadion, der til forveksling ligner en kæmpemæssig fuglerede. Om aftenen spiser vi middag på den mere end 150 år gamle restaurant Quan Ju De Roast Duck i Beijing, hvis specialitet er den berømte pekingand.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den mere end 2.000 år gamle Kinesiske Mur.

Den mere end 2.000 år gamle Kinesiske Mur.

4. dag: Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By og Beijings baggyder

I dag tager vi på udflugt i Kinas hjerte. Byrundturen bringer os først til Den Himmelske Freds Plads, som ligger midt i Beijing. Pladsen er verdens største og dækker et areal på hele 440.000 m2. I nyere tid er pladsen måske mest kendt for den store studenterdemonstration, som blev slået ned af det kinesiske styre i 1989. På vestsiden af pladsen ligger Folkets Store Hal, som blandt andet bruges ved statsbesøg. Mod øst ligger museet for kinesisk historie og den kinesiske revolution. Mod syd ligger et mausoleum, hvor Maos jordiske rester ligger til skue i en glassarkofag. Mod nord ligger Den Forbudte By, hvis navn skyldes, at almindelige mennesker var forment adgang til den. I mere end 500 år - frem til 1911 -  var Den Forbudte By kejserligt hof for Ming- og Qing-dynastiet. Hele herligheden var omgivet af en ti meter høj mur, men modsat dengang kan man i dag besøge paladsbyen uden at blive et hoved kortere. Selve paladset siges at have 9.999 rum, og besøget her er både fascinerende og ganske unikt. Vores rejseleder krydrer de visuelle indtryk med spændende fortællinger om en svunden tid og om det magtfulde kejserdømme.

Efter frokost skal vi køre med rickshaw (cykeltaxa) gennem det gamle beboelseskvarter i Beijing, også kaldet hutong’er. I disse snævre labyrintagtige gader, hvor kun cykler kan manøvrere, afløses billarm af lyden af høns og det traditionelle liv, som det blev levet helt tilbage under Qing-dynastiet. Dagens sidste besøg er på et silkemuseum. Kina er kendt for sine silkeprodukter af høj kvalitet, og vi besøger et museum for at få kendskab til historien bag, ligesom vi får mulighed for at se professionelle vævere udøve det gamle håndværk. Aftenens middag hygger vi os med på en lokal restaurant, og efterfølgende besøger vi Det Røde Teater, hvor vi ser et spændende kung fu-show. Showet bliver udført af et professionelt optrædende team fra den mest anerkendte kampsportsskole i Kina.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den forbudte by i Beijing.

Den forbudte by i Beijing.

5. dag: Himlens Tempel og eksprestog til Xi’an

Efter morgenmaden besøger vi Tiantan-parken, hvor vi finder Beijings imponerende Himlens Tempel. Bygningen, som er fra 1400-tallet, er en af Kinas smukkeste Ming-bygninger og var oprindeligt tiltænkt som et mødested mellem himmel og jord. Her fungerede Kejseren af Kina som bindeled mellem den menneskelige verden og gudernes verden. Gennem mere end 500 år blev kejseren to gange årligt båret i bærestol fra Den Forbudte By til Himlens Tempel. Her fastede og bad han i tre dage til himlens magter for at sikre landet en god høst. Den omkringliggende park er på cirka 270 hektarer og er særlig populær blandt byens befolkning. Er vi heldige, får vi lov til at opleve de lokale dyrke den kinesiske kampkunst Tai Chi, spille badminton, danse eller slet og ret bare sidde på bænkene og drikke deres medbragte te.

Efter denne dejlige oplevelse spiser vi en let lokal frokost, inden vi stiger ombord på det kinesiske eksprestog til Xi’an. Vi har billetter på anden klasse, når vi kører med Kinas nyeste og mest komfortable tog, der kan køre helt op til 400 kilometer i timen. Fra stationen i Xi’an kører vi til vores hotel, som ligger centralt i gåafstand til både shopping og restauranter. Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Himlens tempel i Beijing.

Himlens tempel i Beijing.

6. dag: Xi’an – en levende historiebog

Xi’an er et af den kinesiske kulturs fødesteder og den østligste by på verdens vigtigste handelsrute, Silkevejen. Byen er den ældste af Kinas fire gamle hovedstæder og har spillet en væsentlig rolle gennem Kinas historie, blandt andet som hjemsted for 11 dynastier, herunder Qin som var det første dynasti, der herskede over det østlige Kina. I 1974 blev byen for alvor verdenskendt, da en lokal bonde ved et tilfælde fandt et underjordisk gravkammer med Xi’ans hær af 2.200 år gamle terrakottakrigere.

I løbet af dagen stopper vi på det lokale marked, hvor der blandt de lokale handles med grøntsager og friske frugter. En spændende og meget anderledes oplevelse end det vi kender fra den vestlige verden. Herfra fortsætter vi frem til det imponerende arkæologiske område med de mange terrakottakrigere. Et af det 20. århundredes mest spektakulære fund. Der vil være god tid til at gå på opdagelse, og i løbet af dagen hygger vi os med en frokost sammen.

Aftenen byder på en særlig dumpling-middag, Kinas svar på tapas, efterfulgt af et flot og farverigt show med sang, dans og musik fra perioden med det indflydelsesrige Tang-dynasti, som herskede i mere end 400 år. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Et par af de tusindevis af terracottakrigere.

Et par af de tusindevis af terracottakrigere.

7. dag: Xi’ans enestående kulturskatte

Xi’an var engang en af verdens største byer, og i mere end 1.000 år fungerede byen som rigets centrum. Dengang hed byen Chang’an, og især under Tang-dynastiet blomstrede byen. I dag skal vi se nærmere på de mange kulturskatte, som man blandt andet finder i den gamle bydel. Vi starter ved den 12 meter høje, gamle bymur fra omkring 1370, som er yderst velbevaret. Dette historiske forsvarsværk er en imponerende oplevelse! På den brede mur ses fire byporte og hjørnetårne. Udsigten fra muren ud over byen er mageløs.

Fra muren tager vi til Xi’ans mest berømte vartegn Den Store Vildgås Pagode, der er mere end 1.500 år gammel. Bygningen er på UNESCO's Verdensarvsliste og et helligt sted for buddhister. Pagoden blev bygget under Tang-dynastiet i 652 som opbevaringssted for de buddhistiske skrifter, som blev hentet af den buddhistiske munk Xuanzang fra Indien. Man kan undre sig over det lidt besynderlige navn på pagoden, som eftersigende kommer sig af et gammelt sagn: Templets munke var kødspisende buddhister, men en dag var der ikke noget kød at spise. En munk så en flok vilde gæs flyve på himlen, og da han bad til guden Bodhisattva faldt den ledende gås omgående ned fra himlen. Fra den dag deklarerede munkene, at de ikke ville spise kød mere. Pagoden blev opført på det sted, hvor gåsen faldt ned - deraf navnet. Tillader tiden det kører vi fra pagoden tilbage til Xi’ans hjerte, for at gå på opdagelse i det farverige muslimske kvarters små gader, der syder af liv. Her har du mulighed for at gøre en god handel i det basarlignende område og finde dig lidt frokost på en af de lokale restauranter.

Sidst på eftermiddagen forlader vi Xi’an og flyver til Chongquing. Fra lufthavnen kører vi først til en lokal restaurant, hvor vi spiser middag, inden vi forsætter ned til Yangtzefloden bredder. Her går vi ombord på vores dejlige skib, der skal danne ramme om de kommende tre dages flodkrydstogt på Yangtze.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 Den Store Vildgås Pagode i Xi'an.

 Den Store Vildgås Pagode i Xi'an.

8. dag: Yangtze - naturens eget kunstgalleri

Yangtze er en af de mest interessante floder i verden med en bred vifte af forskellige attraktioner, landskaber og kulturer. Floden er den tredjelængste i verden og strækker sig fra et område med fjerntliggende bjerge og golde sletter, gennem slugter til de mest frugtbare og smukke områder. Vi sejler på cirka 660 kilometer af floden, mens vi tilbringer dagene med afslapning og forkælelse ombord. Alle måltider, samt flere aktiviteter der foregår ombord på skibet, er inkluderet i rejsen. I løbet af togtet har du også mulighed for at deltage i en række udflugter, som rederiet tilbyder. Disse foregår i selskab med en engelsktalende guide og bestilles og betales ombord (cirka 300 kroner pr. udflugt).

Allerede fra morgenstunden kan du deltage i en af skibets aktiviteter og starte dagen i zen med en omgang Tai Chi. Bagefter kan du nyde skibets morgenbuffet, inden vi får en mindre introduktion til skibets faciliteter. I dag har du mulighed for at deltage i en udflugt til spøgelsesbyen Fengdu (ikke inkluderet). Byens historie går mere end 2.000 år tilbage, og du får den spændende historie bag byens navn og den kinesiske vision om livet efter døden. Her er fyldt med templer og helligdomme blandt de grønne Ming-bjerge, som er dedikeret til underverdens guder. Ifølge den buddhistiske tro kommer alle i helvede, og den sagnomspundne tur er i sig selv lidt af en prøvelse.

Tilbage på skibet kan du nyde den dejlige frokostbuffet, hvorefter der er mulighed for at deltage i en udflugt til Shibaozhai-pagoden (inkluderet). Om aftenen inviterer kaptajnen til en skøn velkomstmiddag, som vi nyder i skibets restaurant. Efter middagen er der aftenunderholdning ombord.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Afslappende sejlads på Yangtzefloden.

Afslappende sejlads på Yangtzefloden.

9. dag: De Tre Slugter på Yangtze 

Efter morgenmaden har du mulighed for at deltage i en af skibets udflugter til den mystiske hvide kejsers by (ikke inkluderet). Tilbage på skibet sejler vi sidst på formiddagen ind i Qutang Gorge, som er den første af De Tre Slugter på Yangtze. Slugten, der både er den korteste og højeste, anses for at være porten til Yangtze. Efter frokost, omkring middagstid, sejler vi ind i den næste slugt ved navn Wu Gorge. Det er den smukkeste af slugterne, som særligt er kendt for sine skovklædte bjerge, dækket af skyer med tåger af dis på toppen. Netop dette sted har været til stor inspiration for mange af Kinas poeter. Her kan du deltage på en bådtur op ad sidefloden Shennong. Sejlturen foregår i mindre, traditionelle både, og på strækningen er det ikke ualmindeligt at se vilde aber langs flodens bredder. Sejladsen er spektakulær, og du oplever her stejle granitklipper, som rejser sig midt i den mageløse natur.

Tilbage på skibets sejler vi gennem den tredje slugt, Xiling Gorge. Om aftenen byder kaptajnen på afskedsmiddag. Sidst på aftenen lægger vi til ved Maoping, som ligger cira 15 kilometer fra De Tre Slugters Dæmning, der er verdens største, og ligger på en af Kinas travleste fragtruter. På grund af de mange skibe på floden, er det kun fragtskibe, der har myndighedernes tilladelse til sejle igennem dæmningen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag

De Tre Slugters Dæmning er verdens største.

De Tre Slugters Dæmning er verdens største.

10. dag: Verdens største dæmning og fra Yichang til Shanghai

Om morgenen slutter vores eventyr på Yangtze med en dejlig morgenbuffet ombord, inden vi går i land. Her venter vores bus på at køre os til den imponerende dæmning, som ligger midt i den tredje kløft på Yangtze. De Tre Slugters Dæmning, er en gigantisk skibselevator med hele fem niveauer! At få et skib fra første til sidste niveau tager cirka fire timer, og man kan ikke andet end at blive imponeret over den imponerende konstruktion. Fra vores udkigspunkt kan vi se ud over dæmningen. Tidligere var det farligt at sejle på Yangtze på grund af de stærke strømme, ligesom at tusinder af mennesker døde under de voldsomme oversvømmelser, som floden også forårsagede. Yangtzes kræfter er altså enorme, og i et forsøg på at tæmme dem har man altså etableret verdens største vandkraftværk! Byggeprojektet tog 17 år, hvor 40.000 personer knoklede i døgndrift for at få den 2,3 kilometer lange og 185 meter høje dæmning bygget, sådan at floden i dag står 110 meter over det oprindelige løb. Det har ikke været uden omkostninger at etablere det store kraftværk. Blandt andet fik én million mennesker deres jord eksproprieret, og dæmningen har ændret flodens udseende markant. 

Fra flodbredden kører vi ind til Yichang, hvor vi spiser en dejlig frokost på en af byens lokale restauranter. Først på eftermiddagen fortsætter vi i bus det sidste stykke til byens togstation, hvor vi stiger om bord på eksprestoget til Shanghai. Vi har billetter til anden klasse, og undervejs på togturen nyder vi vores medbragte madpakker. Vi er fremme i Shanghai sidst på aftenen og fra stationen kører vi til vores hotel, hvor vi skal bo de næste tre nætter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Shanghais skyline ser helt futuristisk ud.

Shanghais skyline ser helt futuristisk ud.

11. dag: Shanghai - Kinas største by

Shanghai er Kinas største by, med det højeste indbyggertal og på mange måder landets kommercielle centrum. Dagens første besøg er langs promenaden The Bund med de smukke historiske kolonibygninger. Shanghai er en by, der er stærkt præget af europæisk arkitektur, men dette til trods findes der også en mindre gammel bydel med små gyder, maleriske huse, markeder og tehuse. I hjertet af denne bydel ligger Yuyuan Garden - Glædens Have - som vi besøger. Ved siden af haven ligger et tempel fra 1500-tallet, der i dag fungerer som et marked med små restauranter og lokale håndværksbutikker, hvor vi finder alt lige fra silke til træskærerarbejde.

Efter frokosten, som vi spiser på en lokal restaurant, besøger vi et kinesisk tehus. Her får vi demonstreret den fascinerende kinesiske teceremoni, og de processer man skal igennem for at lave en perfekt kop te, som bedst drikkes af små, tynde kopper, fordi det fremhæver teens aroma. Efter denne fine oplevelse skal vi se nærmere på det mere moderne Shanghai. Først besøger vi Oriental Pearl Tower, der med sine 468 meter er et af byens mest markante vartegn. Fra 263 meters højde har du en formidabel udsigt over skyskraberlandskabet og den nærliggende Huangpu-flod. Herefter besøger vi Shanghais historiske museum, som på levende vis fortæller om byens udvikling fra fiskerlandsby til moderne metropol. Et informativt og spændende besøg, der begejstrer de fleste. Vi slutter dagen på Shanghais førende indkøbsgade Nanjing, hvor du har tid på egen hånd til at shoppe og hygge dig. Vi nyder aftenens middag på en lokal restaurant i området, inden vi kører tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag

Den smukke Yuyuan Garden - Glædens Have.

Den smukke Yuyuan Garden - Glædens Have.

12. dag: Kanalbyen Xitang

Vi tager på en spektakulær udflugt til Xitang, som er en berømt kanalby, hvis historie kan dateres mere end 1.000 år tilbage. Xitang ligger i fredfyldte og smukke omgivelser cirka 90 kilometer fra Shanghai. Byen har i alt 122 kanaler, både lange og korte, brede og smalle. Det stille vand, solen, fiskerbådene, de velbevarede bygninger, de overdækkede korridorer og de rustikke broer udgør et fantastisk billede. Stemningen her er magisk og langt fra det moderne skyskrabersamfund. Vi besøger de små butikker og værksteder, sejler en tur på kanalerne og nyder byen fra vandsiden, ligesom vi spiser frokost på en autentisk lokal restaurant.

En stor og flot rejse nærmer sig sin afslutning, og sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Shanghai for at nyde rejsens sidste middag. Sidst på aftenen kører vi tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke kanalby Xitang.

Den smukke kanalby Xitang.

13. dag: Hjemrejse

Sidst på formiddagen kører vi til Shanghais lufthavn. Herfra flyver vi med SAS direkte til København, hvor vi ankommer omkring kl. 19.00 samme aften. Har du tilkøbt tilslutningsfly til Billund, flyver du videre fra København til Jylland.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Beijing Novotel Xin Qiao Hotel ****, Beijing
VisSkjul

Beijing Novotel Xin Qiao Hotel ligger cirka to kilometer fra Den Himmelske Freds Plads. Foran hotellet går metrolinje 2 og 5, og med metroen kan man nemt nå store dele af byen. Det store shoppingområde Henderson Wanfujing ligger i gåafstand fra hotellet, og der er desuden adskillige restauranter i nærområdet. På hotellet finder du fire restauranter, bar, fitnesscenter og elevator.

Værelser

Vi bor i komfortable standardværelser på cirka 30 m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar, strygejern og strygebræt,  te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Grand New World Hotel, Xi'an ****
VisSkjul

Grand New World Hotel ligger i gåafstand til Xi´ans gamle bymur. Hotellet åbnede i 1989, og de 15 etager blev totalrenoveret i 2005. Her mødes vi af et godt miks af traditionalitet og moderne bekvemmeligheder. På hotellet findes der restaurant, lounge, elevator, have, hæveautomat, spillehal samt fitnesscenter, sauna og indendørs pool.

Værelser

Vi bor i superiorværelser på cirka 27 m2 med aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse.

Læs mere om hotellet her.

M/V President 7 og 8 *****
VisSkjul

Identiske skibe bygget i 2013. M/V President 7 og 8 er nogle af de nyeste skibe - og med en længde på knap 147 meter og en bredde på 20 meter også nogle af de største og bedste - der sejler på Yangtzefloden. Skibene har plads til 460 passagerer, og ombord finder du lounge, bar, frisør, fitnessrum, internetcafé, lægecenter, butik, skønhedssalon, spa- og wellness, soldæk og indendørs pool. Poolen kan benyttes mod betaling, og du skal medbringe en badehætte hjemmefra, de brug af denne er obligatorisk. 

Skibene byder på et stort underholdnings- og aktivitetsprogram med blandt andet kinesisk opera, danseforestilling, Tai Chi, kinesisk sprogundervisning, mahjong-spil (mod betaling) og meget mere. De fleste aktiviteter ombord er inkluderet. I løbet af togtet har du også mulighed for at deltage i en række udflugter, som rederiet tilbyder. Disse foregår i selskab med en engelsktalende guide og bestilles og betales ombord (cirka 300 kroner pr. udflugt).

Skibenes officielle kategori er 5-stjernet, men vi skal gøre opmærksom på, at klassificeringen ikke kan sammenlignes med de 4-og 4-stjernede skibe, der sejler på floderne i Europa.  

Måltider

Restauranten serverer retter fra det autentiske kinesiske køkken blandet med vestlige specialiteter. Morgenmad og frokost serveres som buffet. Middagene arrangeres som "chinese table" direkte ved bordet

Kahytter

Vi bor i rummelige udvendige kahytter på ca. 27 m2 med to senge, tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Alle kahytter har desuden privat balkon.

Læs mere om skibene her.

Kort over Yangtze floden.
Kort over Yangtze floden.
På vej ned af Yangtzefloden med President 7.
På vej ned af Yangtzefloden med President 7.

Shanghai Ocean Hotel ****, Shanghai
VisSkjul

Ocean Hotel er placeret cirka 2,5 kilometer fra The Bund. På hotellet finder du 357 værelser, skønhedssalon, souvenirbutik, indendørs pool, spa (mod betaling), lounge, café og restaurant på taget, hvorfra man har en fantastisk udsigt over byen. Der er gratis WiFi i receptionsområdet.

Værelser

Vi bor på standardværelser med aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar, strygebræt og strygejern, te- og kaffefaciliteter og badeværelse med hårtørrer. 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Kina

Bagage:

På SAS må du medbringe 23 kilo i indtjekket bagage samt 8 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende mål: 55 x 40 x 23. På indenrigsfly i Kina må der medbringes 20 kg i indtjekket bagage samt 5 kg i håndbagage.

Elektricitet:

220 V. Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at adapter medbringes. 

Film og foto:

Ved nogle seværdigheder betales gebyr for at fotografere/filme.

Flytider:

Vi flyver med SAS. De nøjagtige flytider fremgår af dit rejsebevis.
Flyvetiden fra København til Beijing er 8 timer og 55 minutter.
Flyvetiden fra Shanghai til København er 11 timer og 25 minutter.

Indkøb:

Der kan med fordel købes silke, te og kunsthåndværk (emaljeprodukter, papirklip, jade, perler, porcelæn og bambusvarer). 

Klima:

Gennemsnitstemperaturer:
Beijing: Maj 18-20 grader, september 24-26 grader og oktober 18-21 grader.
Xi’an: Maj 18-20 grader, september 23-25 grader, oktober 18-20 grader.
Chongqing: Maj 21-23 grader, september 26-28 grader, oktober 21-23 grader.
Shanghai: Maj 18-20 grader, september 22-24 grader, oktober 18-20 grader.

Mad og drikkevarer:

Der serveres næsten altid suppe i forbindelse med en middag. Kineserne drikker meget grøn te samt øl. Det kinesiske køkken er utrolig varieret og det er kutyme at spise med pinde. 

Pas:

Dit pas skal være gyldigt i minimum seks måneder efter endt hjemrejse. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.
 

Religion:

Den dominerende religion i Kina er buddhisme – karakteriseret ved søgen efter harmoni mellem modsatte kræfter, balancetilstand, ro, orden og fred. 

Takt og tone:

En god gæst rejser sig fra bordet så snart, man er færdig med at spise. Kineserne går tidligt i seng.

Tempelbesøg:

Fodtøj skal stilles uden for templet. Knæ og skuldre skal være tildækkede.

Tidsforskel:

Tidsforskellen mellem Danmark og Kina varierer alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid. Når vi har sommertid er forskellen + 6 timer og ved vintertid er forskellen + 7 timer.

Vaccinationer:

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta:

Yuan (RMB). Der må ind- og udføres op til RBM 10.000. Der kan hæves kontanter på kreditkort såsom Visa og Mastercard.

Visum:

Der er visumpligt til Kina for danske statsborgere. Vitus Rejser samarbejder med det danske firma Private Guide, som vil tage kontakt omkring udstedelse af visum til Kina. Fra oktober 2018 er der sket markante ændringer i for kinesiske visa. Kineserne har indført fingeraftryk, som kun kan afgives i København ved personligt fremmøde. Børn og unge under 15 år samt ældre over 70 år er fritaget for at afgive fingeraftryk. Nærmere information følger i god tid inden afrejsen. Visum er ikke med i rejsens pris og koster 1.790 kroner.