Inkl. halvpension og alle udflugter

Sri Lanka · Østens tropiske juvel

Flyrejser
15 Dage

Sri Lanka er et skatkammer af flot natur, gyldne strande, skjulte kulturskatte og glimtende ædelstene. På denne flotte og sanselige rundrejse er vi omgivet af frodige teplantager, krydrede dufte og lyden af bølgebrus.

Sri Lanka ligger sydøst for Indien, og kigger man på et kort har øen nærmest form som en lille dråbe i Det Indiske Ocean. Her varierer landskabet fra fladt lavland til frodigt højland og er bogstaveligt talt en skattekiste, i det der udvindes store mængder af ædel­stene. I Sri Lanka krydres luften desuden af kardemomme, muskatnød, peber samt måske nok verdens bedste kanel – og så langt øjet rækker, ser...

Sri Lanka er et skatkammer af flot natur, gyldne strande, skjulte kulturskatte og glimtende ædelstene. På denne flotte og sanselige rundrejse er vi omgivet af frodige teplantager, krydrede dufte og lyden af bølgebrus.

Sri Lanka ligger sydøst for Indien, og kigger man på et kort har øen nærmest form som en lille dråbe i Det Indiske Ocean. Her varierer landskabet fra fladt lavland til frodigt højland og er bogstaveligt talt en skattekiste, i det der udvindes store mængder af ædel­stene. I Sri Lanka krydres luften desuden af kardemomme, muskatnød, peber samt måske nok verdens bedste kanel – og så langt øjet rækker, ser man kokospalmer, gummitræer, rismarker og teplan­tager, der danner rammen om et helt utroligt og unikt dyreliv. Sri Lanka er også velsignet med en rig kultur, der går helt tilbage til 900 f.Kr., hvilket vi vil erfare, når vi besøger de imponerende monumenter og templer fra den buddhistiske og hinduistiske verden.

På denne eksotiske rundrejse bor vi i en perlerække af forskellig­artede byer, og med et varieret udflugtsprogram har vi desuden sørget for, at du får et grundigt indblik i den fascinerende ø's historie, natur og kultur. Vi oplever landets interessante hovedstad Colombo, ser spændende templer og stupaer i oldtidsbyerne Anuradhapura og Polonnaruwa samt betages af øens vilde natur når vi besøger højlandet i Nuwara Eliaya eller "Little England", som byen også kaldes. I Yala Nationalpark tager vi på safari med jeeps for at se nærmere på det vilde dyreliv. Rejsen slutter med ophold ved kysten i Unawatuna, som er særlig kendt for sine smukke gyldne sandstrande.  

Srilankanerne er en farverig og venlig befolkning, som tager ualmindeligt godt imod deres besøgende. Alle steder bliver vi budt velkommen med et smil og et ”ayubowan”, som betyder ”må du leve længe”. De er ærlige, stolte af deres land og glæder sig til at byde dig velkommen til Østens tropiske juvel.

 

Kort over Sri Lanka

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
3.795,-
Forhåndsregistrering til indrejse i Sri Lanka
328,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.335,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Colombo t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 3.006,-
 • 1 nat i Colombo på Marino Beach***+
 • 4 nætter i Sigiriya på Kassapa Lions Rock Hotel*** 
 • 2 nætter i Trincomalee på Trinco Blue by Cinnamon***+
 • 1 nat i Kandy på Swiss Residence***
 • 1 nat i Nuwara Eliya på Hill Club Hotel***
 • 1 nat i Yala på Chandrika Hotel***+
 • 2 nætter i Unawatuna på Calamander Unawatuna Beach***+
 • 12 x morgenmad (3.-14. dag)
 • 12 x middag (2.-13. dag)
 • Byrundtur i Colombo 
 • Besøg ved Yapahuwa
 • Entré til Anuradhapura ruinby
 • Entré til Polannaruwa ruinby
 • Besøg i Dambulla Grottetempel
 • Fotosafari i Minneriya nationalpark
 • Besøg ved Kaneswaran templet og Lovers Leap
 • Besøg i Tandens Tempel
 • Besøg i Botanisk Have i Peradeniya
 • Byrundtur i Nuwara Eliya
 • Besøg i teplantage med smagsprøver
 • Safari i Yala Nationalpark
 • Byrundtur i Galle med besøg på Galle-fortet
 • Obligatoriske drikkepenge til lokalguide og chauffør 
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt, hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse
- især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse.
 

Dagsprogram

1. dag: Mod Sri Lanka

Vi møder vores rejseleder i Københavns Lufthavn, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver med Qatar Airways til Qatars hovedstad, der ligger ved den Persiske Golf. Her får du mulighed for at strække benene og handle lidt, inden vi fortsætter mod Sri Lanka. 

2. dag: Sri Lankas hovedstad Colombo 

Vi ankommer til øens hovedstad Colombo først på formiddagen, og kører straks mod byens centrum. Colombo rummer mere end 600 års historie, og her bor knap en million indbyggere i den centrale del af byen. Byen overrasker de fleste – her er utroligt rent, og ved første øjekast minder det lidt om et lille Shanghai. Det er en by i rivende udvikling. Den ene skyskraber efter den anden står side om side med smukt dekorerede, guldbesatte templer. Det er en storby med alt lige fra storslåede kolonibygninger, gamle templer, lokale markeder og smukke parker til en skyline af høje bygninger og shoppingcentre fyldt med dyre designerbutikker. Vi kører frem til vores hotel, som ligger direkte ud til kysten i bydelen Colpetty. Her har vi rejsens første overnatning, og når vi har fundet os til rette på vores værelser, kan du slappe af og måske få dig en let frokost. Har du lyst, kan du om eftermiddagen tage med rejselederen rundt i Colombo på en lille byrundtur for at se nogle af de smukke monumenter i Sri Lankas hovedstad. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi nyder rejsens første middag.  

Inkluderede måltider: Middag.

Typisk gadebillede i Colombo.

Typisk gadebillede i Colombo.

3. dag: Sri Lankas gamle hovedstad Yapahuwa

Vi forlader travle Colombo efter morgenmaden og kører nordover ind i landet. Når vi kommer til Wayanmba provinsen stopper vi ved de bemækelsesværdige ruiner af Yapahuwa-fæstningen, som er et af de vigtigste arkæologiske steder i Sri Lanka. Yapahuwa var i 1300-tallet landets hovedstad, og her byggede Kong Bhuvanekabhu I templer, et palads og et fæstningsværk. Efter at stedet blev forladt, konverterede munke det til et kloster, og i dag befinder der sig stadig munke blandt de forladte ruiner. Området har stor betydning - ja, faktisk blev Buddhas hellige tand opbevaret her i den antikke hovedstad igennem 11 år. Vi fortsætter frem til den lille, fredelige landsby Digampathaha og vores hotel, som ligger i grønne omgivelser med en malerisk udsigt over Sigiriya-klippen. Her i disse skønne omgivelser har vi fire overnatninger. Om eftermiddagen kan du slappe af på hotellet og tage en svalende dukkert i den indbydende pool. Middagen spiser vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ruiner i den gamle by Yapahuwa.

Ruiner i den gamle by Yapahuwa.

4. dag: Anuradhapura 

I dag byder vi på en dejlig udflugt til Anuradhapura, som er Sri Lankas vigtigste oldtidsby, og kan dateres helt tilbage til 900 år f.Kr. I mere end 1.000 år var det den største klosterby, som verden har set med tusindvis af munke, der ovenikøbet havde handelsforbindelser til både romerne og grækerne. Byen har ligget forladt siden år 993, og først i slutningen af 1800-tallet fandt britiske arkæologer den gamle oldtidsby, som i dag er på UNESCO's Verdensarvsliste. Man kan ikke andet end blive imponeret over datidens ingeniørbedrifter midt i det betagende landskab. Vi ser gamle majestætiske stupaer, klostre og kunstnerisk udhuggede damme, hvor munkene i al stilhed har badet. Vi ser også det sagnomspundne meditationstræ, Sri Maha Bodhia, som med sine 2.700 år på bagen er det ældste træ i verden, som mange pilgrimme valfarter til. Herfra fortsætter vi til bjergtoppen Mihintale, som anses for at være buddhismens fødested i Sri Lanka. På toppen af bjerget ligger et klosterkompleks, som kan nås via 1810 trin, som er hugget i granit. Undervejs til toppen er der to plateauer, som i sig selv er gode oplevelser med antikke stupaer og huler, som munkene benyttede til at bede og meditere i. På andet plateau kommer man til en gårdsplads, som er omgivet af helligdomme - blandt andet et hus, hvor man opbevarer levn fra vigtige buddhistiske personer. På selve toppen troner en statue af kongen af Anuradhapura, som netop der mødtes med Indiens buddhistiske kejser Mahinda og blev omvendt til buddhismen. Turen til toppen er noget strabadserende, så vi nøjes med at betragte klippeformationen og det smukke srilankanske landskab på afstand. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, så du lige kan nå at slappe lidt af inden aftenens middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gammel majestætisk stupa i Anuradhapura.

Gammel majestætisk stupa i Anuradhapura.

5. dag: Oldtidsbyen Polonnaruwa og Sigiriya-klippen

Efter en tidlig morgenmad kører vi fra hotellet mod oldtidsbyen Polonnaruwa. Vi stopper tæt på den gamle by ved et stort vandreservoir, og lokalguiden fortæller os om det sindrige, gamle kanalsystem med sluser, som bruges som vandingssystem til rismarkerne. Herefter kører vi videre til den gamle ruinby, og i det store område besøger vi nogle af de mest interessante attraktioner. Polonnaruwa var Sri Lankas hovedby i 1100- til 1200-tallet og er en af de fem antikke byer i landet, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Vi ser templer, buddhastatuer og imponerende stupaer. Vi ser også en stenblok, som er mere end ni meter lang, halvanden meter bred, 66 centimeter tyk og fyldt med inskriptioner. Stenen vejer mere end 25 tons og er blevet fragtet hertil af elefanter fra Mihintale, som ligger over 100 kilometer fra Polonnaruwa. Vi besøger også en klippe, som er en buddhistisk helligdom. Her kan du se fire store statuer af Buddha, der er hugget ind i klippen, som et symbol på Buddhas livsfaser. Hele området er en utrolig smuk oplevelse med grønne omgivelser, hvor køer hviler sig under træernes skygge og små egern piler fra jorden op i træerne. Flere af områdets ruiner betragtes som hellige, hvorfor du i dag skal have dækket knæ og skuldre, ligesom flere af monumenterne kun må besøges uden sko. Da stenene godt kan være varme, er det en god ide at medbringe strømper. Når solens stråler tager til, kører vi tilbage til hotellet for at slappe af. Måske har du lyst til en frokost i hotellets restaurant eller en forfriskende svømmetur i den indbydende pool. 

Sidst på eftermiddagen kører vi mod den 200 meter høje Sigiriya-klippe, som ligger helt fantastisk midt i junglen. Navnet betyder Løvefort, og fæstningen er bygget på toppen af klippen i år 477-495 af Kong Kashyapaman. Rejselederen fortæller den spændende historie om kongen, der forskansede sig på den høje klippe. Du får mulighed for at gå helt op på klippetoppen, men vi skal gøre opmærksom på, at det er en anstrengende tur. Vandreturen er delt i tre afdelinger; Vandhaven, Kampestenshaven og Terrassehaven. Sidstnævnte er et system af trapper, der fører op mod toppen. Såfremt du ønsker at komme ind i de tre afdelinger, skal du påregne at betale en entré på ca. $30 pr. person. Husk at medbringe godt fodtøj og vand.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Folk på vej til Sigiriyaklippen.

Folk på vej til Sigiriyaklippen.

6. dag: Dambullas templer - elefantsafari 

Fra hotellet kører vi til en af Sri Lankas største historiske attraktioner, grottetemplerne ved Dambulla. Templerne ligger på toppen af et bjerg, og turen derop kræver, at man er godt til bens. Vi tager det stille og roligt, og undervejs kan vi holde små pauser og nyde den smukke udsigt, der åbenbarer sig på vores tur mod toppen. Stedet er helligt for buddhisterne, og når vi færdes i området, er det igen uden sko. Hulerne, som vi skal besøge, er fra før Kristi fødsel, og oplevelsen er simpelthen imponerende. I de fem grotter ser vi ikke mindre end 150 siddende og liggende buddhastatuer og smukke, farverige vægmalerier, der er over 200 år gamle. Når vi forlader bjerget, går vi ned ad trapperne til Det Gyldne Tempel, som er et overdådigt syn med en 30 meter høj gylden Buddha, der troner på toppen af templet. Har du ikke mod på at gå med op til grotterne, kan du blive ved Det Gyldne Tempel, som i sig selv er en enestående oplevelse.

Vi er tilbage ved hotellet midt på dagen, så du kan nyde en god frokost i skyggen og måske blive afsvalet lidt i hotellets pool. 

Om eftermiddagen har du mulighed for at deltage på en fotosafari til Minneriya Nationalpark, hvis centrum består af store kunstige søer. Her lever hundredevis af elefanter, og det er en ganske særlig oplevelse at se de store, vilde dyr i deres naturlige omgivelser. I parken kan du også være heldig at se vildsvin, brune bjørne, påfugle, rådyr, bøfler, slanger, krokodiller og eksotiske fugle, som lever deres liv i de frodige omgivelser. Er du rigtig heldig, vil du måske se en leopard sole sig på en klippe eller i et træ, så medbring gerne kikkert. Man skal have et vågent øje, for mange af dyrene kan være svære at spotte. Vi kører fra hotellet cirka kl. 14.30, og udflugten tager cirka fire timer. (Bemærk: Denne udflugt kræver en god fysik, idet safaribilerne ikke tilbyder den største luksus, og vejene kan være med en del huller, såfremt der har været et kraftigt regnvejr).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

På safari i Minneriya.

På safari i Minneriya.

7. dag: Sri Lankas østkyst fyldt med drama

Det er blevet tid til at forlade det fascinerende landskab med de dramatiske klippeformationer, og i bus kører vi mod Sri Lankas østkyst og den vigtige havneby Trincomalee, der er beliggende ud til Den Bengalske Bugt. Trinco, som byen hedder blandt de lokale, ligger lige midt imellem det tamilsk kontrollerede område i nord og det singalesisk kontrollerede område i syd, hvorfor der ikke er investeret det store i området. Så byen er et miks af nye bygninger, der skyder op hist og pist blandet med levn fra den gamle kolonitid, herunder det gamle Fort Frederick, bygget af portugiserne i 1623, erobret af hollænderne i 1639 for til sidst at ende på britiske hænder i 1795. Vi ser den smukke naturlige havn, som er den femte største i verden, hvor der på et højt klippefremspring ligger et gammelt hinduistisk tempel dedikeret til guden Shiva. Lige ved siden af templet findes Lovers Leap, hvorfra en hollandsk officers datter i henhold til en gammel legende på tragisk vis skulle have kastet sig ud fra de dramatiske klipper, da hendes udkårne måtte bryde forlovelsen for at sejle tilbage til Europa og aldrig se eller tale med hende igen. Sidst, men ikke mindst, besøger vi Kanniyas varme hellige kilder, som kan dateres mere end 5.000 år tilbage. I dag har man skabt nogle brønde, og her kommer lokalbefolkningen for at bade og drage fordel af vandets medicinske egenskaber. Herfra kører vi seks kilometer nord for byen til Nilaveli strandområdet, hvor vi har to overnatninger direkte ud til den nordlige del af Det Indiske Ocean. Stranden er en af verdens smukkeste, og midt i disse enestående omgivelser kan du slappe af, nyde solen og lade de sidste dages oplevelser sætte sig.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Shivastatue i Trincomalee.

Shivastatue i Trincomalee.

8. dag: En afslappende dag ved vandet

Sov længe og nyd din ferie ved en af Sri Lankas smukkeste strande. Området er forholdsvist uspoleret, så stranden med de svajende palmer giver hurtigt en fornemmelse af at være i et lille paradis. På Sri Lankas østkyst er der gode muligheder for at opleve hvaler og delfiner, så har du lyst til en bådtur, så spørg gerne rejselederen, som vil være behjælpelig med at arrangere dette.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke strand Nilaveli.

Den smukke strand Nilaveli.

9. dag: Kandy – det gamle kongeriges hovedstad

Efter en afslappende dag ved vandet er vi igen klar til nye eventyr. Fra kysten kører vi ind til Dambulla, og fortsætter til en lille lokal håndværksfabrik, som fremstiller alt lige fra små skåle til smukke møbler i forskellige træsorter. Vi ser, hvordan der bliver arbejdet med de smukke udskæringer, hører om hvordan man fremstiller naturlige farver og følger de interessante processer til det færdige resultat. Efterfølgende har du mulighed for at handle i butikken – måske vil du have en lille træelefant med hjem som souvenir. Herfra fortsætter vi mod Kandy, og lige inden vi når byens centrum, stopper vi ved en smykkefabrik. Sri Lanka er begunstiget med et væld af ædelstene, og på stedet kan vi se en lille film om, hvordan arbejdet foregår, når ædelstene skal findes og forarbejdes.

Kandy er Sri Lankas næststørste by og er i dag på UNESCO’s Verdensarvsliste. Tusindvis af buddhister valfarter hertil for at besøge templet Dalada Maligava – måske bedre kendt som Tandens Tempel. Byen ligger smukt i grønne omgivelser og omgivet af bjerge. Her herskede Sri Lankas sidste konge Wickrama Rajashina indtil 1815, da han måtte overgive sig til den britiske kolonimagt. Midt i byen ligger der en smuk kunstig sø, og netop her ved bredden skal vi besøge det imponerende tempelkompleks. Husk strømperne – stedet er helligt, og besøget er uden sko. I templet ser vi blandt andet det sted, hvor man opbevarer en af Buddhas hellige tænder. Vores lokalguide fortæller historien om, hvordan tanden er havnet netop her. Tanden ligger i et juvelbesat skrin og er placeret på en lotusblomst i guld. Udenfor templet ser vi også den store, hvide Buddha, som vogter ovenfor byen. Om eftermiddagen besøger vi byens smukke botaniske have, som ligger cirka fem kilometer vest for Kandy. Selve haven er på 60 hektar, og her finder man ikke mindre end 4000 forskellige arter af planter, orkideer, krydderier, medicinske planter og træer. Haven er på mange måder en yderst interessant oplevelse. Her kan du blandt andet opleve en palmeallé, som henleder tankerne til Californien. Du vil også kunne opleve hundredevis af flyvende hunde, som kredser om de høje træer. Er du til orkideer, kan vi anbefale et besøg i huset, der rummer en farverig samling af verdens smukkeste blomster. Sidst på eftermiddagen checker vi ind på vores hotel i Kandy, hvor du lige kan blive frisket lidt op inden aftenens middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Søen og Tandens Tempel i Kandy.

Søen og Tandens Tempel i Kandy.

 

10. dag: Sri Lankas magiske højland

I dag skal vi opleve et af Sri Lankas absolutte højdepunkter. Vi forlader hotellet i Kandy, og du kan nu glæde dig til nogle timer med naturoplevelser i særklasse. Vi ser det smukke, grønne højland fyldt med teplantager så langt øjet rækker, og undervejs kan du spotte de teplukkende kvider i farvestrålende sarier. Vi passerer lokale landsbyer, hvor solen danser på de små huses bliktage, og brusende vandfald der falder ud over klipperne. Turen byder på mageløse naturscenerier - måske nogle af verdens smukkeste - så læn dig tilbage og nyd de smukke udsigter, vi passerer undervejs. Vi stopper ved en af de typiske grønne teplantager for at få et indblik i teens historie, som briterne introducerede under kolonitiden. I dag er teen en del af den srilankanske kultur, og midt i den store plantage følger vi hele processen fra tebladene plukkes til den perfekte kop te. Nyd et øjeblik sammen med en af de flittige teplukkende kvinder, følg med i arbejdsprocesserne på stedets fabrik, og deltag i en tesmagning. Lad dig indhylle i stedets aromaer, og lær, hvordan man brygger den populære drik. Midt på dagen er vi fremme i Nuwara Eliya. I centrum af byen får du tid til lidt frokost på egen hånd, inden vi skal se nærmere på den populære højlandsby, som ligger cirka 2.000 meter over havets overflade, midt i de grønne bjerge og omgivet af Sri Lankas store tedistrikter. Som du hurtig vil bemærke, er temperaturen her noget lavere, og for os danskere er klimaet særdeles behageligt – nærmest som en dansk sommerdag. Byen blev grundlagt i 1800-tallet og var særligt eftertragtet af de britiske koloniherrer grundet de behagelige temperaturer. Her hersker stadig en form for kolonistemning med smukke huse, herregårde og små cottages. Polo er stadig populært i byen, og vilde ponyer går løse rundt og græsser i udkanten af byen. Vi ser den smukke Victoria Park og byens posthus, som ligger i en mere end 100 år gamle bygning. Om eftermiddagen tjekker vi ind på vores hotel, som ligger i gåafstand til byen og resten af dagen kan du evt. bruge på at gå på opdagelse i byens hyggelige centrum.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Teplukkere i Nuwara Eliya.

Teplukkere i Nuwara Eliya.

11. dag: Vandfaldet Ravana og Safari i Yala Nationalpark

Efter morgenmaden er det blevet tid til at fortsætte vores rejse, selvom det er svært at tage afsked med det magiske højland. Efter et par timers kørsel når vi det sydlige bjergområde og den lille by Ella, hvorfra man har en formidabel udsigt over det smukke landskab. I byens udkant laver vi et lille fotostop ved Ravana-vandfaldet, som kan prale af at være Sri Lankas mest kendte. Herfra fortsætter vi ned igennem bjergene til Tissamaharama og vores hotel, som vi når midt på dagen. Her har vi en enkelt overnatning på et dejligt hotel, der ligger blot en halv times kørsel fra indgangen til Yala Nationalpark. Efter indkvartering har du mulighed for at slappe af og nyde en frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen tager på fotosafari i parken. Vi kører i jeeps med seks personer i hver - alle har vinduesplads. Vi kører fra hotellet kl. 14.30, og efterhånden som temperaturen falder, kommer dyrene frem fra deres kølige gemmesteder. I Yala Nationalpark kan du være heldig at se både bjørne, elefanter, vandbøfler, leoparder, krokodiller og et utal af forskellige fugle med mere. Medbring gerne kikkert – vi laver mange stop undervejs for at nyde naturen og de vilde dyr i deres naturlige miljø. Oplevelserne er forskellige fra den ene fotosafari til den anden, da man aldrig helt har styr på, hvor de vilde dyr befinder sig. De forskellige safaribiler deler deres information, så der er gode chancer for at spotte de mere sjældne dyr som eksempelvis leoparden. Vi er tilbage på hotellet cirka kl. 18.30, hvor du kan nå et svalt brusebad, inden vi nyder aftenens middag i hotellets restaurant

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Leopard spottet på safari i Yala Nationalpark.

Leopard spottet på safari i Yala Nationalpark.

12. dag: Byrundtur i Galle

Vi har nogle timers kørsel foran os, så slap af, og nyd turen. Vi kører til Sri Lankas sydspids og øens fjerdestørste by Galle, der har et interessant og charmerende historisk centrum. Her har du tid til frokost på egen hånd, inden vi ser nærmere på den gamle bydel, som i mere end 50 år har været en hollandsk koloni. Vi ser blandt andet det imponerende gamle fort med de ti meter høje skanser. Vi besøger også den smukke hollandske kirke, som er mere end 350 år gammel. Overalt ser vi bygninger fra kolonitiden, som vidner om en svunden tid. Om eftermiddagen kører vi knap syv kilometer syd for byen til Unawatunas populære strandområde. Her har vi rejsens sidste to overnatninger og her kan du nyde solen og resten af din ferie inden vi igen sætter kurs mod Danmark. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Tuk-tuk på vej ind i fortet i Galle.

Tuk-tuk på vej ind i fortet i Galle.

13. dag: På egen hånd 

Nyd en dag på stranden eller slap af ved det indbydende poolområde. Vi mødes om aftenen i hotellets restaurant til en fælles afskedsmiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

14. dag: Hjemrejse

Du kan stadig nå at nyde stranden, palmerne og havet. Formiddagen og frokosten har du på egen hånd inden vi om eftermiddagen pakker bussen og sætter kurs mod Colombo lufthavn. Du skal påregne at forlade værelset omkring middagstid. Forhør dig hos Vitus rejseleder om mulighed for eventuel sen udtjekning fra værelset. Vi flyver med Qatar Airways fra Colombo først på aftenen og mellemlander i Doha inden vi fortsætter mod Skandinavien.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

15. dag: Hjemkomst

Vi ankommer til Københavns Lufthavn tidligt om morgenen. 

Hotelinformation

Marino Beach Colombo ***+
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i Colombos bydel Colpetty direkte ud til kysten. På toppen af hotellet finder man en stor swimmingpool, en udsigtsplatform og en tropisk have med et barområde, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Sri Lankas hovedstad. Hotellet har hele tre restauranter, tre barer, wellness- og fitness center samt elevator. Ved siden af hotellet ligger et indkøbscenter med butikker og restauranter. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse af typen superior på ca. 35 m2 med bad og toilet, balkon og begrænset havudsigt, tv, telefon, værdiboks, strygejern og -bræt, hårtørrer, minibar, elkeddel og gratis WiFi.

Kassapa Lions Rock Hotel ***
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende midt i den lille, rolige landsby Digampathaha med en storslået udsigt til Sigiriya-klippen. Hotellet er omgivet af en frodig tropisk have, hvor du også kan finde de to indbydende pools. Desuden har hotellet restaurant med inde- og udendørsservering samt spacenter, hvor der tilbydes Ayurveda behandlinger. 

Værelser

Værelserne er beliggende i små selvstændige huse beliggende i området. Vi bor i standard dobbeltværelse på ca. 23 m2 med bad og toilet, balkon eller terrasse, tv, telefon, værdiboks, strygejern og -bræt, loftvifte, hårtørrer, minibar, elkeddel, te- og kaffefaciliteter og gratis WiFi. 
 

Swiss Residence Kandy ***
VisSkjul

Centralt beliggende hotel i hjertet af byen Kandy. Hotellets stil er et miks af schweizisk og kandyansk arkiketur og er en lille oase i udkanten af byen med i alt 40 værelser. Herfra har du en formidabel udsigt over de omkringliggende grønne bjerge og Kandy. Desuden har hotellet have med terrasse og pool, restaurant, lobbybar og spacenter, hvor der tilbydes Ayurveda behandlinger. 

Værelser

Vi bor i deluxe dobbeltværelser på ca. 23 m2 med bad og toilet, balkon og udsigt til de omkringliggende bjerge, tv, telefon, værdiboks, aircondition, hårtørrer, minibar, elkeddel, te- og kaffefaciliteter og gratis WiFi.  

Hill Club Hotel Nuwara Eliya ***
VisSkjul

Dejligt højlandshotel der ligger i gåafstand til Nuwara Eliya, som også kaldes Little England grundet de mange bygninger fra kolonitiden. Hotellet er ingen undtagelse - ved første øjekast ligner det et klassisk engelsk herresæde midt i de mageløse grønne naturscenerier. Hotellet ligger i en velplejet, frodig have og der findes desuden restaurant, billiardrum, opholdsrum med sofaarrangmenter, fitnessrum og et lille barområde.  

Værelser

Ophold i dobbeltværelse af typen standard på ca. 26 m2 med bad og toilet, og udsigt til haven eller de omkringliggende bjerge, tv, telefon, værdiboks, strygejern og -bræt, varme, hårtørrer, elkeddel, te- og kaffefaciliteter og gratis WiFi.  

 

Chandrika Hotel Yala ***+
VisSkjul

Midt i naturen finder du dette dejlige hotel, der ligger blot 30 minutters kørsel fra hovedindgangen til Yala Nationalpark. Værelserne ligger i seperate bygninger i et frodigt haveanlæg. Hotellet har restaurant, bar og et stort indbydende poolområde samt spacenter, der tilbyder Ayurveda behandlinger.  

Værelser

Ophold i deluxe dobbeltværelse på ca. 52 m2 med bad og toilet, privat terrasse, aircondition, tv, te- og kaffefaciliteter, telefon, værdiboks, hårtørrer og gratis WiFi. 

 

Calamander Unawatuna Beach***+
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende direkte ud til en af Sri Lankas bedste strande, Unawatuna. Stranden er af Discovery Channel kåret som verdens bedste tropiske strand. Hotellet er et resort med flere restauranter og barer samt pool. 

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser på ca. 25 m2 med bad og toilet, balkon eller terrasse og begrænset udsigt til havet, haven eller de omkringliggende bjerge, tv, telefon, aircondition, værdiboks, strygejern og -bræt, hårtørrer, te- og kaffefaciliteter, minibar, elkedel og gratis WiFi.  

 

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Sri Lanka

Bagage

På Qatar Airlines må du medbringe 30 kg i indtjekket bagage samt 7 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige et samlet mål på 115 cm (længde + bredde + dybde).

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge i Sri Lanka. Typisk giver man LKR 100, hvis man får hjælp til sin kuffert og på restauranter cirka LKR 200. Det er en privat sag, om man ønsker at give drikkepenge. 
Der er inkluderet drikkepenge på rundrejsen til chauffør og lokalguide.

Elektricitet

220 V. Stikkene er anderledes end i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer adapter.

Flyselskab

På denne rejse flyver vi med Qatar Airlines med mellemlanding i Doha. Doha lufthavn er stor og flot. Man kan med fordel gøre gode indkøb her, blandt andet smykker.

Indkøb

Der kan med fordel købes kunsthåndværk, silke, ædelsten, tøj, krydderier og urtemedicin.

Klima

Colombo: Ca. 27 grader
Sigiriya: Ca. 28 grader
Kandy: Ca. 25 grader
Ella: Ca. 20 grader
Yala: Ca. 30 grader
Hikkaduwa:  Ca. 31 grader

Pas

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomsten.

Telefon

Mobilen virker i Sri Lanka. 

Tempelbesøg

Fodtøj stilles uden for templerne. I tempelområder og i selve templerne går man på bare fødder uden strømper. Medbring derfor gerne sandaler, som er lette at få af og på. Kvinder skal have tildækket skuldre.

Tidsforskel

I vores vintertid er Sri Lanka 4,5 time foran os (+4,5).

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk.

Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Sri Lankanske Rupee (LKR).  100 LKR = 4 DKR (april 18). Langt de fleste international kredit kan anvendes, dog anbefales det, at man har nogle kontanter på sig til brug ved taxi kørsel, evt. drikkepenge og til indkøb i mindre butikker.

Visum

Der er visumpligt til Sri Lanka for danske statsborgere. Alle med dansk pas får 30 dages visum ved ankomsten. For at få et turistvisum skal man være forhåndsgodkendt, og dette gøres online på følgende hjemmeside: http://www.eta.gov.lk/slvisa/

Forhåndsgodkendelsen koster $35 (ca dkk 235) per person. Registreringen er ganske let, og du modtager efterfølgende en elektronisk kvittering pr. e-mail. Visum udstedes på baggrund af denne i Colombo Lufthavn. Kvitteringen skal medbringes og forevises til rejselederen inden afrejsen i Københavns Lufthavn. Såfremt du har brug for hjælp til at foretage denne registrering, er du velkommen til at kontakte Vitus Rejser. Gebyr vil da være kr. 328 alt inklusive.