Fantastisk middelalder-idyl

Danskerbyen Tallinn

Flyrejser
5 Dage

Estlands romantiske hovedstad bliver mere og mere populær. Tallinns stemningsfulde middelalderby er en af Europas bedst bevarede og byder på spændende oplevelser og rimelige priser. Vi bor meget centralt og har derfor et godt udgangspunkt, når vi tager på opdagelse i byen og går i gamle danske fodspor.  

Vi oplever atmosfæren fra første parket i hjertet af den lille, fine historiske by med toppede brosten og atmosfærefyldte cafeer. Her er det en oplevelse at fare vild i labyrinten af smalle stræder ved Den Danske Konges Have eller nær de snævre gyder ved Katarinas Passage. Tallinn betyder "danskerbyen", og Estlands historie er da også tæt knyttet...

Estlands romantiske hovedstad bliver mere og mere populær. Tallinns stemningsfulde middelalderby er en af Europas bedst bevarede og byder på spændende oplevelser og rimelige priser. Vi bor meget centralt og har derfor et godt udgangspunkt, når vi tager på opdagelse i byen og går i gamle danske fodspor.  

Vi oplever atmosfæren fra første parket i hjertet af den lille, fine historiske by med toppede brosten og atmosfærefyldte cafeer. Her er det en oplevelse at fare vild i labyrinten af smalle stræder ved Den Danske Konges Have eller nær de snævre gyder ved Katarinas Passage. Tallinn betyder "danskerbyen", og Estlands historie er da også tæt knyttet til den danske. I 1219 erobrede Valdemar Sejr Tallinn og det nordlige Estland, og ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen under dette felttog. Dannebrog havde således 800-års jubilæum i 2019.

Estland har også været besat af Sovjetunionen i mere end 40 år, og vi kan på spændende vis se sporene fra Sovjettiden i Tallinn, når vi blandt andet besøger Hotel Viru, hvor det hemmelige politi KGB holdt til. Da landet opnåede selvstændighed i 1991 skete der en rivende og spændende udvikling. De gamle fabriksbygninger er udskiftet med nye, flotte og moderne bygninger. Esterne udviklede blandt andet Skype-telefoni og var verdens første land, hvor borgerne hjemmefra havde mulighed for at stemme online i forbindelse med et parlamentsvalg. Heldigvis er de gamle traditioner stadig velbevaret. 

På rejsens ekstraarrangementer kan du også opleve den charmerende by Haapsalu og overvære en forestilling i Estlands flotte Nationalopera.

 

 

Kort - Danskerbyen Tallinn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.095,-
Afbestillingsforsikring
235,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Charmerende Haapsalu
475,-
Teateraften i Nationaloperaen
390,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tallinn t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 215,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Tallinn på Go Hotel Shnelli*** 
 • Afr. 8/6: 4 nætter i Tallinn på Hotel St. Barbara*** 
 • 4 x morgenmad (2.- 5. dag)
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byrundtur i Tallinn
 • Besøg på Sangfestivalpladsen
 • Byvandring i middelalderbyen
 • Besøg i Aleksander Nevsky-katedralen
 • Besøg i Den Danske Konges Have
 • Vana Tallinn-smagning
 • Rundvisning på KGB museet, inkl. entré
 • Besøg i Skt. Olai-kirken
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur i Tallinn

Ved middagstid flyver vi med Air Baltic direkte til Estlands hovedstad Tallinn. Efter ankomst tager vi på en spændende byrundtur, hvor vi blandt andet besøger Sangfestivalpladsen. De Baltiske Landes stolte og mangeårige sangtradition blev en vigtig del i kampen for frihed fra det kommunistiske styre, og løsrivelsen fra Sovjetunionen blev derfor kaldt "Den Syngende Revolution". De store sangfestivaler med op til 25.000 sangere iklædt farverige nationaldragter afholdes hvert femte år og spænder over flere dage. Efter besøget på sangfestivalpladsen fortsætter vi gennem Rotermannkvarteret, hvor vi kan se noget af Tallinns moderne arkitektur. Vi kommer også til Frihedspladsen, hvor de russiske parader engang blev afholdt - i dag benyttes pladsen blandt andet til koncerter. Her ser vi det store glaskors, der er rejst til minde om Frihedskrigen i 1918-20, en krig som mange danskere deltog frivilligt i.

Efter byrundturen ankommer vi til vores meget centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo i fire nætter. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Tallinn set fra havnen.

Tallinn set fra havnen.

2. dag: Byvandring i Tallinns middelalderby

I dag tager vi på byvandring i den gamle bydel. At gå rundt i labyrinten af brostensbelagte gader og stræder minder om en rejse tilbage i tiden. Vi besøger Aleksander Nevsky-katedralen med løgkupler og farverige ikoner - den smukke russisk-ortodokse kirke er flot renoveret og hører til blandt byens vigtigste seværdigheder. Turen fortsætter til Den Danske Konges Have, hvor et stort skjold i røde og hvide farver er mindesmærke for stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen den 15. juni 1219. Legenden fortæller, at midt under en hård kamp faldt fanen ned og en røst meddelte, at når fanen blev løftet højt i vejret, ville danskerne vinde. I Danmark fejres denne hændelse hvert år på Valdemarsdag, som er officiel flagdag. Undervejs smager vi den berømte Vana Tallinn, der er Estlands svar på Gammel Dansk.

Ad smalle stræder går vi videre til Rådhuspladsen, der er hjertet af den gamle by. Pladsen præges af hyggelige restauranter og cafeer, hvorfra man kan se selve Rådhuset, som blev opført under det danske styre. Vi suger stemningen til os på slentreturen gennem den lille, snævre Katarinas Passage, der er fyldt med spændende kunsthåndværk og gallerier. Her ses læderarbejde, patchwork, ravsmykker, strikkede trøjer og et interessant bogbinderi. Byvandringen slutter med en hyggelig frokost på Restaurant Maikrahv. Nyd resten af dagen på egen hånd - måske med en kop kaffe og et stykke marcipankage fra Café Maiasmokk fra 1864, der er kendt for fremstilling af yderst velsmagende marcipan?

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den snævre Katarias Passage.

Den snævre Katarias Passage.

3. dag: Tallinn i Sovjettiden

I dag tager vi et skridt tilbage til Sovjettiden, når vi besøger Hotel Viru, hvor det hemmelige politi, KGB, holdt til på hotellets 23. etage. Her får vi et spændende indblik i den måde, KGB udspionerede udenlandske turister, når vi ser de to velbevarede værelser, hvor de opholdt sig. Det hemmelige politi var et gigantisk apparat for intern overvågning af befolkningen og udenlandske besøgende, og det er spændende at høre om de to verdener – turisternes og virkeligheden for det estiske folk. Ved Sovjetunionens kollaps i 1991 forlod KGB Estland, og alt aflytningsudstyret er efterladt intakt, som da det blev benyttet på hotellet gennem næsten 20 år. Fra toppen af hotellet nyder vi den flotte udsigt over Tallinn, inden vi fortsætter til Skt. Olai-kirken med det slanke, høje spir, der knejser majestætisk over byen. Kirkens spir var engang en af verdens højeste og et vigtigt sømærke for havets folk. Vi går også forbi det tidligere KGB hovedkvarter og den russiske Skt. Nikolajkirke til den russiske Restaurant Scheeli, der er flot indrettet i Art Nouveau-stil. Her nyder vi en to-retters frokost.

Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. ​Måske en tur gennem den hyggelige Shnelli Park eller forbi Strikmarkedet kunne friste? 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.
 
Skt. Nikolajkirken.

4. dag: Tallinn på egen hånd eller ekstraarrangementer

Nyd dagen i Tallinn, eller tag med på en spændende heldagsudflugt til den charmerende by Haapsalu, der ligger helt ud til havet. Om aftenen kan du også overvære en flot opera- eller balletforestilling. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Ekstraarrangement: Charmerende Haapsalu 
Tag med til den skønne lille by Haapsalu, der ligger godt en times kørsel fra Tallinn. Her nyder vi livet på en hyggelig byvandring gennem de smalle gader og kommer forbi de romantiske træhuse langs promenaden ud mod havet. Haapsalu var engang en populær sommerdestination for det russiske aristokrati. Byen har en lang og spændende historie som spaby, og her åbnede Haapsalus første mudderspa i 1825, som var velbesøgt af den russiske tsarfamilie. Der er tid til på egen hånd at besøge en af byens charmerende restauranter og cafeer, eller til et kik ind i en af de små butikker, hvor man sælger de traditionelle håndvævede uldsjaler med elegante mønstre. Vi besøger Haapsalu Slot, der hører til blandt Estlands bedst bevarede. Slottet, der engang var et bispesæde, er berømt for sit spøgelse! Ved fuldmåner i august kan man nemlig ifølge legenden opleve et billede af en pige, den hvide dame, på kapellets indvendige vægge! 

Ekstraarrangement: En teateraften i Nationaloperaen
Om aftenen spadserer vi til Estlands fornemme Nationalopera, hvor vi ser en flot opera eller balletforestilling. Teatrets repertoire er endnu ikke kendt, men forventes at være klar midt i april 2020.

Hyggelige Haapsalu ved det Estiske kyst.

Hyggelige Haapsalu ved det Estiske kyst.

5. dag: Hjemrejse

Om formiddagen flyver vi med Air Baltic direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel St. Barbara ***, Tallinn
VisSkjul

Meget charmerende hotel i Tallinn indrettet i en skøn historisk bygning fra 1904. Hotellet har en enestående beliggenhed i en stille gade i den gamle bydel blot 600 meter fra Rådhuset. Det oser af atmosfære bag de tykke sandfarvede kalksten. Her findes en meget hyggelig restaurant, dejlig terrasse med udendørs servering, elevator og en lille gavebutik. Der er trapper fra gadeniveau op til receptionen.

Værelser

Alle værelser er hyggelig indrettet med store vinduer og højt til loftet. Værelserne er udstyret med tv, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Santa Barbara.
Hotel Santa Barbara.
Standardværelse på Hotel Santa Barbara.
Standardværelse på Hotel Santa Barbara.
Den hyggelige kælderbar på Hotel Santa Barbara.
Den hyggelige kælderbar på Hotel Santa Barbara.

Go Hotel Shnelli ***, Tallinn
VisSkjul

Hotellet har en fantastisk beliggenhed i hjertet af Tallinn, blot 550 meter til centrum af den gamle middelalderby og tæt på banegården, hvor der er skabt et helt nyt kunstnerkvarter med spændende butikker og restauranter. Det nyrenoverede hotel har et lille spa- og wellnesscenter, elevator, hyggelig bar og restaurant samt sikkerhedsboks i receptionen. 

Værelser 

Vi bor i pæne 17 m2 store superiorværelser med udsigt mod den gamle bydel. De nyrenoverede værelser er klassisk indrettet med træmøbler, skrivebord, tv, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Dobbeltværelse på Go Hotel Shnelli.
Dobbeltværelse på Go Hotel Shnelli.