Eventyrlig middelalder-idyl

Danskerbyen Tallinn · 2021

Flyrejser
5 Dage

Estlands romantiske hovedstad oser af middelalderidyl og bliver mere og mere populær. Eventyrbyen Tallinn er en af Europas bedst bevarede hovedstæder og byder på spændende oplevelser og rimelige priser. Vi bor meget centralt og har derfor perfekte betingelser for at udforske den stemningsfulde by i gamle danske fodspor.  

Tallinn er noget helt særligt, og vi oplever atmosfæren fra første parket i hjertet af den lille, fine historiske by med toppede brosten og atmosfærefyldte cafeer. Her er det en oplevelse i sig selv at fare vild i labyrinten af smalle stræder ved Den Danske Konges Have eller i de snævre gyder ved Katarinas Passage. Tallinn er...

Estlands romantiske hovedstad oser af middelalderidyl og bliver mere og mere populær. Eventyrbyen Tallinn er en af Europas bedst bevarede hovedstæder og byder på spændende oplevelser og rimelige priser. Vi bor meget centralt og har derfor perfekte betingelser for at udforske den stemningsfulde by i gamle danske fodspor.  

Tallinn er noget helt særligt, og vi oplever atmosfæren fra første parket i hjertet af den lille, fine historiske by med toppede brosten og atmosfærefyldte cafeer. Her er det en oplevelse i sig selv at fare vild i labyrinten af smalle stræder ved Den Danske Konges Have eller i de snævre gyder ved Katarinas Passage. Tallinn er det rene eventyr med fine gamle palæer, velholdte huse og spændende butikker. Det er ikke uden grund, at denne enestående middelalderby er opført på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. Tallinn betyder "danskerbyen", og landets historie er da også tæt knyttet til den danske. I 1219 erobrede Valdemar Sejr Tallinn og det nordlige Estland, og ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen under dette felttog.

Estland har også været besat af Sovjetunionen i mere end 40 år, og vi kan på spændende vis se sporene fra Sovjettiden i Tallinn, når vi blandt andet besøger Hotel Viru, hvor det hemmelige politi KGB holdt til. Da landet opnåede selvstændighed i 1991 skete der en rivende og spændende udvikling. De gamle fabriksbygninger er udskiftet med nye, flotte og moderne bygninger, og landet er langt fremme på teknologifronten. Skype-telefoni er udviklet med hjælp fra estere, og Estland var desuden det første land i verden,  hvor borgerne hjemmefra havde mulighed for at stemme online i forbindelse med et parlamentsvalg. Heldigvis er de gamle traditioner også stadig velbevaret. 

På rejsen oplever vi byens romantiske omgivelser og største seværdigheder, ligesom du på ekstraarrangementer har mulighed for at besøge den charmerende by Haapsalu og overvære en forestilling i Estlands flotte Nationalopera. En særdeles velkomponeret rejse til Estlands dejlige hovedstad.

 

 

Kort - Danskerbyen Tallinn

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.095,-
Afbestillingsforsikring
235,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Charmerende Haapsalu
475,-
Teateraften i Nationaloperaen
390,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tallinn t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 219,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Tallinn på Go Hotel Shnelli*** 
 • 4 x morgenmad (2.- 5. dag)
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byvandring i middelalderbyen
 • Besøg i Aleksander Nevsky-katedralen
 • Besøg i Den Danske Konges Have
 • Vana Tallinn-smagning
 • Rundvisning på KGB museet, inkl. entré
 • Besøg i Skt. Olai-kirken
 • Byrundtur i Tallinn
 • Besøg på Sangfestivalpladsen
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Byrundtur i Tallinn

Sidst på eftermiddagen flyver vi fra København med Air Baltic direkte til Estlands hovedstad Tallinn. Efter ankomst kører vi til vores meget centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo i fire nætter. Vi bydes velkommen med en 2-retters middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Middag.

Tallinn set fra havnen.

Tallinn set fra havnen.

2. dag: Byvandring i Tallinns middelalderby

I dag tager vi på en flot byvandring i den gamle bydel. At gå rundt i labyrinten af brostensbelagte gader og stræder minder om en rejse tilbage i tiden. Vi besøger den russisk-ortodokse kirke, Aleksander Nevsky, med løgkupler og farverige ikoner. Turen fortsætter til Den Danske Konges Have, hvor et stort skjold i røde og hvide farver er mindesmærke for stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen den 15. juni 1219. Legenden fortæller, at midt under en hård kamp faldt fanen ned, og en røst meddelte, at når fanen blev løftet højt i vejret, ville danskerne vinde. I Danmark fejres denne hændelse hvert år på Valdemarsdag, som er officiel flagdag. Undervejs smager vi den berømte Vana Tallinn, der er Estlands svar på Gammel Dansk, og som findes i flere spændende varianter.

Ad smalle stræder går vi videre til Rådhuspladsen, der er hjertet af den gamle by. Der hviler en særlig stemning på pladsen, som præges af hyggelige restauranter og cafeer, hvorfra man kan se selve Rådhuset, som blev opført under det danske styre. Vi suger stemningen til os på slentreturen gennem den lille, snævre Katarinas Passage, der er fyldt med spændende kunsthåndværk og gallerier. Her ses læderarbejde, patchwork, ravsmykker, strikkede trøjer og et interessant bogbinderi. Byvandringen slutter med en hyggelig frokost på Restaurant Maikrahv. Nyd resten af dagen på egen hånd - måske med en kop kaffe og et stykke marcipankage fra Café Maiasmokk fra 1864, der er kendt for fremstilling af yderst velsmagende marcipan?

Vil du forkæle dig selv, kan vi anbefale en middag på den elegante gourmetrestaurant Tchaikovsky, hvor køkkenet er en lækker symfoni af franske, russiske og estiske madoplevelser. Restauranten er da også at finde på listen over de bedste i Estland. Den verdensberømte ballet Svanesøen opføres som bekendt til musik af Tchaikovsky, så læg derfor mærke til de mange fine hvide servietter, der er tryllet om til smukke hvide svaner. Bordbestiling er nødvending og kan foretages gennem rejselederen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den snævre Katarias Passage.

Den snævre Katarias Passage.

3. dag: Tallinn i Sovjettiden

I dag tager vi et skridt tilbage til Sovjettiden, når vi besøger Hotel Viru, hvor det hemmelige politi, KGB, holdt til på hotellets 23. etage. Her får vi et spændende indblik i den måde, KGB udspionerede udenlandske turister, når vi ser de to velbevarede værelser, hvor de opholdt sig. Det hemmelige politi var et gigantisk apparat for intern overvågning af befolkningen og udenlandske besøgende, og det er spændende at høre om de to verdener – turisternes og virkeligheden for det estiske folk. Ved Sovjetunionens kollaps i 1991 forlod KGB Estland, og alt aflytningsudstyret er efterladt intakt, som da det blev benyttet på hotellet gennem næsten 20 år. Fra toppen af hotellet nyder vi den flotte udsigt over Tallinn, inden vi fortsætter til Skt. Olai-kirken med det slanke, høje spir, der knejser majestætisk over byen. Kirkens spir var engang en af verdens højeste og et vigtigt sømærke for havets folk. Vi går også forbi det tidligere KGB hovedkvarter og Skt. Nikolajkirken til den russiske Restaurant Scheeli, der er flot indrettet i Art Nouveau-stil. Her nyder vi en 2-retters frokost.

Om eftermiddagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. ​Vi anbefaler en tur i det nye bohemekvarter Kalamaja, der ligger lige bag ved hotellet. Her findes en afslappet atmosfære med farverige huse og gamle fabriksbygninger, der er forvandlet til smarte butikker, charmerende cafeer, restauranter, barer og intererssante museer. Området var engang et arbejderkvarter gemt bag banegården, men er i dag et spændende område for kreative sjæle. Her er en livlig kultur og et stort udvalg af forskellige lækkerier. Udforsk det spændende kvarter på egen hånd, og find måske et hyggeligt sted at spise middag?  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Skt. Olai-kirken med det slanke, høje spir.

Skt. Olai-kirken med det slanke, høje spir.

 

4. dag: Tallinn på egen hånd eller ekstraarrangementer

Nyd dagen i Tallinn, eller tag med på en spændende heldagsudflugt til den charmerende by Haapsalu, der ligger helt ud til havet. Om aftenen kan du også overvære en flot opera- eller balletforestilling. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Ekstraarrangement: Charmerende Haapsalu 

Tag med til den skønne lille by Haapsalu, der ligger godt en times kørsel fra Tallinn. Her nyder vi livet på en hyggelig byvandring gennem de smalle gader og kommer forbi de romantiske træhuse langs promenaden ud mod havet. Haapsalu var engang en populær sommerdestination for det russiske aristokrati. Byen har en lang og spændende historie som spaby, og her åbnede Haapsalus første mudderspa i 1825, som var velbesøgt af den russiske tsarfamilie. Der er tid til på egen hånd at besøge en af byens charmerende restauranter og cafeer, eller til et kig ind i en af de små butikker, hvor man sælger de traditionelle håndvævede uldsjaler med elegante mønstre.

Sammen besøger vi Haapsalu Slot, der hører til blandt Estlands bedst bevarede. Slottet, der engang var et bispesæde, er berømt for sit spøgelse! Ved fuldmåner i august kan man nemlig ifølge legenden opleve et billede af en pige, den hvide dame, på kapellets indvendige vægge.

Ekstraarrangement: En teateraften i Nationaloperaen

Om aftenen spadserer vi til Estlands fornemme Nationalopera, hvor vi ser en flot opera eller balletforestilling. 

Program fra Nationaloperaen:
19/8-2021: The Merry Widow (operette) - Premiere 
02/9-2021: The Merry Widow (operette) 
14. & 15/9-2021: Fiddler on the roof (operette)
16/9-2021: Le nozze de Figro (opera)
29/9-2021: King Imre Kalman (operette)
30/9-2021: Anna Karenina (ballet)

Kig ud over Haapsalu med slottet i forgrunden.

Kig ud over Haapsalu med slottet i forgrunden.

5. dag: Byrundtur og hjemrejse

På denne interessante byrundtur kører vi gennem Rotermannkvarteret, hvor vi ser noget af Tallinns moderne arkitektur. Vi kommer også til Frihedspladsen, hvor de russiske parader engang blev afholdt - i dag benyttes pladsen blandt andet til koncerter. Her ser vi det store glaskors, der er rejst til minde om Frihedskrigen i 1918-20, en krig som mange danskere frivilligt deltog i.

Byrundturen fortsætter til Sangfestivalpladsen, hvor de store sangfestivaler med op til 25.000 sangere iklædt farverige nationaldragter afholdes hvert femte år og spænder over flere dage. De Baltiske Landes stolte og mangeårige sangtradition blev en vigtig del i kampen for frihed fra det kommunistiske styre, og løsrivelsen fra Sovjetunionen blev derfor kaldt "Den Syngende Revolution".

Efter byrundturen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi om eftermiddagen flyver med Air Baltic direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Frihedspladsen med det store glaskors, der er rejst til minde om Frihedskrigen i 1918-20,

Frihedspladsen med det store glaskors, der er rejst til minde om Frihedskrigen i 1918-20,

Hotelinformation

Go Hotel Shnelli ***, Tallinn
VisSkjul

Go Hotel Shnelli har en fantastisk beliggenhed i hjertet af Tallinn, blot 550 meter fra centrum af den gamle middelalderby og tæt på banegården, hvor der er skabt et helt nyt kunstnerkvarter med spændende butikker og restauranter. Det nyrenoverede hotel har et lille spa- og wellnesscenter, elevator, hyggelig bar og restaurant samt sikkerhedsboks i receptionen. 

Værelser 

Vi bor i pæne 17m2 store superiorværelser med udsigt mod den gamle bydel. De nyrenoverede værelser er klassisk indrettet med træmøbler, skrivebord, tv, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Dobbeltværelse på Go Hotel Shnelli.
Dobbeltværelse på Go Hotel Shnelli.