Nyhed!
Flyrejser
5 Dage

Det oser af middelalderidyl i hjertet af Tallinn, der er den perfekte ramme til at springe ind i det nye år. Her bliver vi forkæket med et ophold på et moderne, 4-stjernet hotel med en fremragende beliggenhed.   

Den estiske hovedstad er det rene eventyr med en labyrint af smalle, brostensbelagte gader i romantiske omgivelser med fine gamle palæer, velholdte huse og spændende butikker med rimelige priser. Det er ikke uden grund, at denne enestående middelalderby er opført på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Glæd dig til at bo på et dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed i det hyggelige Rotermannkvarter....

Det oser af middelalderidyl i hjertet af Tallinn, der er den perfekte ramme til at springe ind i det nye år. Her bliver vi forkæket med et ophold på et moderne, 4-stjernet hotel med en fremragende beliggenhed.   

Den estiske hovedstad er det rene eventyr med en labyrint af smalle, brostensbelagte gader i romantiske omgivelser med fine gamle palæer, velholdte huse og spændende butikker med rimelige priser. Det er ikke uden grund, at denne enestående middelalderby er opført på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Glæd dig til at bo på et dejligt hotel med en fantastisk beliggenhed i det hyggelige Rotermannkvarter. Fra hotellet er der blot 650 meter til Rådhustorvet i den gamle bydel og et stenkast til havnen samt Virupladsen. I kvarteret findes mange gode restauranter, vinbarer og fine butikker med kunsthåndværk. Her går elegante nye bygninger hånd i hånd med fine gamle, nyrenoverede huse. Alle byens seværdigheder ligger i gåafstand fra hotellet.

Tallinn betyder "danskerbyen", og landets historie er da også tæt knyttet til den danske. Det var netop her, at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar Sejrs erobringstogt. At fejre nytår i denne historiske by er en særlig oplevelse! På rejsen oplever vi en række af byens flotte seværdigheder, og der er tid til at shoppe i de stemningsfulde gader. Nytårsaften fejres med en festlig middag på vores hotel, og vi slutter af med et flot festfyrværkeri over havnen. En formidabel måde at komme ind i 2021!

Kort - Tallinn Julemarked

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.830,-
Afbestillingsforsikring
425,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Kalamaja & frokost på Tchaikovsky
395,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tallinn t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 210,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Tallinn på Nordic Hotel Forum****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Nytårsmiddag, inkl. velkomstdrink, vin, kaffe/te og mousserende vin (2. dag)
 • Byvandringer i middelalderbyen
 • Besøg i Aleksander Nevsky-katedralen
 • Besøg i Den Danske Konges Have
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementet gennemføres kun ved min. 10 deltagere.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Tallinn

Sidst på eftermiddagen flyver vi med Air Baltic direkte til Estlands hovedstad Tallinn. Vi bydes velkommen med en to-retters middag på en romantisk restaurant i den gamle bydel få minutters gang fra hotellet. Restauranten er en lille juvel fra 1920’erne og smukt indrettet i Art Nouveau stil med antikke møbler og et gammelt klaver. 

Inkluderede måltider: Middag.

Solen står op bag et vinterklædt Tallinn.

Solen står op bag et vinterklædt Tallinn.

2. dag: Vana-aasta õhtu - nytårsaften

Om formiddagen tager vi på en flot byvandring i den middelalderlige bydel. At gå rundt i de smalle stræder er som en rejse tilbage i tiden. Vi besøger den russisk-ortodokse kirke, Aleksander Nevsky, med smukke løgkupler og farverige ikoner. Derefter fortsætter vi til Den Danske Konges Have, hvor et stort skjold i røde og hvide farver står som mindesmærke for stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen den 15. juni 1219. I Danmark fejres denne hændelse hvert år på Valdemarsdag, som er officiel flagdag. Der hviler en særlig stemning på Rådhustorvet, som præges af atmosfærefyldte restauranter og cafeer med glade mennesker. Vi suger stemningen til os, og måske har du lyst til at smage den berømte Vana Tallinn, som er Estlands svar på Gammel Dansk?

Vana-aasta õhtu betyder ”det gamle års aften”. Denne aften mødes vi i hotellets restaurant til en festlig nytårsaften, som selvfølgelig starter med en velkomstdrink. Herefter skal vi nyde en god 4-retters middag med tre glas vin, vand og efterfølgende kaffe/te inkluderet. Ved midnat ønsker vi hinanden Head uut aastat – godt nytår - med et glas bobler.  

I Estland har man en tradition for, at ved midnat skal mændene skåle med alle damerne først. Det vil bringe lykke i det nye år. I de private hjem smelter man tin på særlige plader i ovnen. Det smeltede tin skal derefter i koldt vand, som nu giver tinnet en ny form. Kommer det f.eks. til at ligne en båd, kan man måske fortolke det som, at man måske skal på krydstogt i det nye år? Aftenen slutter med en kort spadseretur til havnen, hvor vi skal overvære det flotte festfyrværkeri.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Nytårsfyrværkeri over den estiske hovedstad.

Nytårsfyrværkeri over den estiske hovedstad.

3. dag: Nytårsdag på egen hånd

Årets første dag er sat af til egne oplevelser. De fleste vil nok istemme, at 1. januar bedst bruges i et roligt tempo, hvor der er tid til at læse en god bog eller måske gå en tur til Frihedspladsen, hvor de russiske parader engang blev afholdt, da Estland var en del af Sovjetunionen. Her kan man se det imponerende glaskors, der er rejst til minde om Frihedskrigen i 1918-20 - en krig som mange danskere deltog frivilligt i.

Om aftenen hygger vi os med en middag på en spændende lokal restaurant i hjertet af den gamle bydel. Restauranten ligger i et gammelt hus fra 1520 og var engang en kryddeributik. Det er næsten som at træde ind i en anden verden.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Glaskorset på Frihedspladsen i Tallinn.

Glaskorset på Frihedspladsen i Tallinn.

4. dag: På egen hånd eller Kalamaja og frokost på Tchaikovsky

Brug dagen til at udforske Tallinn på egen hånd eller tag med på en byvandring med frokost på en af Estlands mest efterspurgte restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Kalamaja & frokost på Tchaikovsky
Tæt på den gamle bydel ligger det nye bohemekvarter Kalamaja. Her finder vi en afslappet atmosfære med farverige træhuse og gamle fabriksbygninger, der er forvandlet til smarte butikker, charmerende cafeer, restauranter og barer samt interessante museer. Området var engang et arbejderkvarter gemt bag banegården, men er i dag et spændende område for kreative. Her er en livlig kultur og et stort udvalg af forskellige lækkerier. Vi udforsker området, inden vi skal nyde en dejlig frokost.

Det er en oplevelse at spise frokost på den elegante gourmetrestaurant Tchaikovsky. Køkkenet er en lækker symfoni af franske, russiske og estiske madoplevelser, og restauranten er opført på listen over de bedste i Estland. Den verdensberømte ballet Svanesøen er som bekendt til musik af Tchaikovsky, læg derfor mærke til de mange fine hvide servietter, der er tryllet om til smukke hvide svaner! Glæd dig til en 3-retters menu, inkl. vand, kaffe eller te.  

Farverige huse i Kalamaja.

Farverige huse i Kalamaja.

5. dag: Hjemrejse

Om eftermiddagen flyver vi med Air Baltic direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Nordic Hotel Forum ****
VisSkjul

Elegant hotel med fremragende beliggenhed i Tallinns flotte Rotermannkvarter blot 150 meter fra den gamle bydel, 650 meter fra Rådhustorvet og 50 meter fra nærmeste indkøbscenter. Hotellet har elevator, en meget hyggelig restaurant og bar samt et fint fitnesscenter på 8. etage med flot udsigt over byen. Her er gratis adgang til indendørs pool, jacuzzi, dampbad og sauna. Ved siden af hotellet kan du forkæle dig selv i skønhedssalonen med tilkøb af lækre ansigtsbehandlinger m.m.    

Værelserne

De moderne 25m2 store værelser har alle tv, minibar, aircondition, sikkerhedsboks, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.