Nyhed!

Finland med øhop i skærgården

Flyrejser
5 Dage

Grønne øer og blanke vandspejl - den finske skærgård er fuld af betagende naturscenerier. På denne rejse bor vi på det 4-stjernede Hotel Naantali Spa, hvor vi bliver forkælet med halvpension og en skøn udsigt til den smukke skærgård. 

Med sine mere end 20.000 øer er den finske skærgård ubeskriveligt smuk, og på denne rejse er der dømt finsk idyl ad libitum, når vi tager på øhop i de tusind søers land. Derudover rejser vi i Kronprinsesse Marys fodspor og genskaber hendes besøg i 2018, hvor det blev fejret, at Danmark og Finland har haft diplomatiske forbindelser i 100 år....

Grønne øer og blanke vandspejl - den finske skærgård er fuld af betagende naturscenerier. På denne rejse bor vi på det 4-stjernede Hotel Naantali Spa, hvor vi bliver forkælet med halvpension og en skøn udsigt til den smukke skærgård. 

Med sine mere end 20.000 øer er den finske skærgård ubeskriveligt smuk, og på denne rejse er der dømt finsk idyl ad libitum, når vi tager på øhop i de tusind søers land. Derudover rejser vi i Kronprinsesse Marys fodspor og genskaber hendes besøg i 2018, hvor det blev fejret, at Danmark og Finland har haft diplomatiske forbindelser i 100 år. Ligesom vores kommende dronning går vi på opdagelse i hovedstaden Helsinki samt Finlands ældste by Turku, hvor vi udover byrundturen i den gamle bydel også besøger Meyerværftet, som producerer nogle af verdens største krydstogtskibe. Vi besøger desuden den smukke, gamle by Rauma og tager en tur til Hanko, Finlands svar på Skagen, som tidligere var et eftertragtet feriested for den russiske overklasse. Derudover har vi krydret rejsen med øhop i den finske skærgård, hvor vi kommer tæt på de lokale, smager på lokalproducerede specialiteter og nyder den flotte natur.

Saunaen er en finsk opfindelse, og finnerne har en lang og stolt tradition for spa- og wellnessoplevelser. Derfor skal vi naturligvis bo på et skønt 4-stjernet spahotel i byen Naantali lige ud til den betagende finske skærgård. Naantali byder desuden på en hyggelig gammel bydel, som du kan spadsere til ad Kærlighedens Sti, hvor de brostensbelagte gader er fyldt med butikker og cafeer.
 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Helsinki t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Naantali på Naantali Spa Hotel****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Byrundtur i Helsinki, inkl. entré til Tempelpladskirken
 • Byrundtur i Turku, inkl. entré til Forum Marinum
 • Besøg på Meyer-værftet 
 • Byvandring i den gamle bydel i Naantali
 • Øhop i den finske skærgård, inkl. gårdbesøg med smagsprøver
 • Udflugt til UNESCO-byen Rauma
 • Byrundtur i Hanko
 • Byrundtur i Fiskars 
 • Skandinavisktalende lokalguide på udflugterne
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Finland og byrundtur i Helsinki

Fra København flyver vi med Norwegian direkte til Finlands hovedstad Helsinki, hvor vi ankommer om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi ind til centrum af byen, hvor vi finder den gamle markedshal fra 1889. Her får du tid på egen hånd til at gå på opdagelse og spise frokost – stedet er fyldt med finske specialiteter.

Først på eftermiddagen mødes vi med vores skandinavisktalende lokalguide, som viser os nogle af Helsinkis store attraktioner. Vi skal blandt andet besøge den spektakulære Tempelpladskirke, som er hugget ind i en stor granitklippe. Vi kommer også forbi Finlandia Hall, tegnet af den finske stjernearkitekt Alvar Aalto, som i dag fungerer som koncert- og kongreshus. Finland var i mange år et storfyrstendømme under russisk styre, og det ser man blandt andet ved den russisk-ortodokse kirke, Uspenskikatedralen, der troner med sine gyldne løgformede kupler på en bakketop i det historiske kvarter. Vi ser også byens hvide katedral, tilegnet Zar Nikolaj 1. af Rusland, der var storfyrste i Finland. Vi runder selvfølgelig også Sibeliusparken, hvor vi ser det særlige monument dedikeret til den verdensberømte finske komponist Jean Sibelius.

Sidst på eftermiddagen kører vi mod Finlands sydvestlige del, hvor vi i Naantali finder vores dejlige hotel, der ligger skønt direkte ud til vandet og den finske skærgård. Her kan du glæde dig til fire overnatninger fyldt med finsk velvære. Om aftenen spiser vi middag i hotellets stilfulde restaurant.  

Inkluderede måltider: Middag.


2. dag: Byrundtur i middelalderbyen Turku og besøg på Meyer-værftet

Efter en god nattesøvn og det store morgenbord er vi klar til nye oplevelser i Finlands ældste by, Åbo - eller Turku, som finnerne kalder den - der ligger blot 15 kilometer fra vores hotel. Den gamle hansestads historie går næsten 800 år tilbage, og her tales faktisk to officielle sprog, finsk og svensk. Åen Aura forbinder byen med den smukke skærgård, og vandet kan krydses med den lille lokale færge Föri. I selskab med en skandinavisktalende lokalguide ser vi byens højdepunkter, herunder domkirken fra 1300-tallet og det gamle bibliotek fra det 19. århundrede, som står i skærende kontrast til det nye og moderne. Vi ser også den gamle bydel fra middelalderen, Luostarinmäki-kvarteret med de arbejdende kunstnere samt den gamle atmosfærefyldte markedshal med finske specialiteter og delikatesser. Ved markedshallen bliver der også lidt til at finde sig lidt lækkerier til en hurtig frokost.

Byrundturen slutter ved Forum Marinum, som er et spændende maritimt museum, der rummer en fascinerende samling af skibe. Her ser vi også en udstilling om skibsindustrien i Turku, ligesom vi ser en film om udviklingen på det store Meyer-værft igennem de sidste mange år. En god indledning til eftermiddagens besøg på værftet. Vi kører ind i værftsområdet med vores egen bus og ser den store virksomhed, som er med til at bygge nogle af verdens største krydstogtskibe. For at få det optimale udbytte af udflugten har vi selskab af en dygtig lokalguide, som på levende vis fortæller om den store arbejdsplads, som er områdets absolutte højborg for den maritime industri.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Naantali, og her går vi en lille tur i den stemningsfyldte gamle bydel ved havnen, inden vi kører tilbage til hotellet. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.  


3. dag: Øhop i den finske skærgård

Den finske skærgård er en af verdens smukkeste og består af mere end 20.000 øer og skær. Vi starter dagen med at køre fra hotellet til øen Rymättylä. Her skal vi besøge Mikolas Gård, hvor man har specialiseret sig i at dyrke økologiske grøntsager og frugt. Herfra fortsætter vi til honninggården Tammirauma, som er særlig kendt for deres produktion af honning fra den nordiske mørke bi, som er ved at uddø. Herfra kører vi til Brinkhall Gård, hvor den franske vinbonde Jean-Marc Hering producerer vine, cider og sekt af de lokale æbler og honning. Efter disse lokale oplevelser, som har budt på smagsprøver undervejs, krydser vi vandet fra Airismaa til Aaslaluoto med en lille færge. Vel ankommet til den lille ø Aaslaluoto kører vi til Hanka, hvorfra vi sejler ud i den finske skærgård med den lille færge M/S Östern. Nyd sejlturen, der tager en time – ombord findes et lille cafeteria, hvor du kan købe lidt frokost.

Med færgen lægger vi til i Nagu, og herfra kører vi til Pargas, hvor vi besøger vingården Tammiluoto, som oprindelig var en stor frugtplantage. Siden 1996 har vingården produceret sekt, som er fremstillet af solbær og jordbær, og vi smager selvfølgelig på de liflige dråber. Efter en dejlig dag i den unikke, finske skærgård kører vi bagom Turku tilbage til hotellet og aftenens middag. 

Afr. 13/5 og 23/9: Da færgen i den finske skærgård kun sejler i perioden 20/5-31/8, vil 3. dag evt. blive gennemført efter alternativ rækkefølge. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.


4. dag: UNESCO-byen Rauma

I dag kører vi nord for Naantali til den gamle havneby Rauma. Byen blev grundlagt i 1442 og er en charmerende gammel nordisk by, hvis unikke gamle bydel er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Her finder man det gamle franciskanerkloster, den oprindelige kirke og omkring 600 bygninger fra en svunden tid. Sammen tager vi på byvandring i den hyggelige by fyldt med pastelfarvede træhuse, dekorative porte og brostensbelagte stræder, som oser af levn fra en svunden tid. Der er tid på egen hånd i de stemningsfyldte gader til shopping i de lokale butikker og frokost på en af de hyggelige cafeer.

Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen, og her kan du nyde de lækre faciliteter eller gå på egne eventyr i hyggelige Naantali. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.


5. dag: Kystbyen Hanko og hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Naantali og vores dejlige hotel og kører til Finlands sydligste punkt og den charmerende lille kystby Hanko. De lokale kalder kystlinjen for Finlands Riviera, og området langs den unikke kyst er et sommerparadis, for dem der elsker strandlivet. Ligesom i Skagen er lyset her helt specielt, og stedet er på mange måder ganske fascinerende. Finland var indtil 1917 et storhertugdømme under Rusland, og frem til 1. Verdenskrig var Hanko et eftertragtet feriested for den russiske overklasse. Efter Vinterkrigen blev Hanko udlejet til Sovjetunionen som militærbase i 30 år, og stadig den dag i dag er der levn at finde fra den svundne tid. I selskab med en lokalguide går vi en tur gennem den gamle by, som er præget af smukke gamle trævillaer, ligesom man kan finde en russisk-ortodoks kirke i byen. Hanko er også Finlands svar på Amerika-kajen – herfra emigrerede 400.000 finnere og russere i årene 1880-1930. De startede deres rejse på de samme dampskibe som transporterede smør til England, og derfra tog de videre til USA, Canada og Australien. Vi ser blandt andet havnekajen, emigranthotellet og en statue, som er opført som et symbol på udvandringen.

Efter frokosten på egen hånd fortsætter vi til landsbyen Fiskars, som tidligere var centrum for al jernindustri i Finland. Måske du genkender Fiskers-navnet fra saksene med de orange håndtag? I Fiskars kunne man producere alle jernprodukter undtagen kanoner. Selve jernværket blev grundlagt i 1649, og på vores rundvisning ser vi de gamle arbejderboliger, direktørens hus, mølle, smedjen og forskellige værksteder. I dag er byen mere kendt som tilholdssted for finske kunstnere, håndværkere og designere.

Efter det spændende besøg går turen til lufthavnen i Helsinki, hvorfra vi flyver med Norwegian til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Naantali Spa Hotel ****, Naantali
VisSkjul

Dejligt hotel af høj standard, der ligger direkte ud til den finske skærgård med et lille indbydende strandafsnit. Naantalis hyggelige centrum ligger cirka en kilometer fra hotellet. På hotellet finder du flere barer, cafeer og restauranter, der tilbyder drikkevarer og mad fra både det finske, italienske og thailandske køkken. De inkluderede måltider nydes i hotellets buffetrestaurant Le Soleil. Som gæst på hotellet nyder du ligeledes godt af fri adgang til flere pools, herunder en udendørs pool, der hele året er opvarmet til 30 grader. Der findes også et traditionelt boblebad, en rekreativ pool med vandmassage samt et romersk bad. Derudover kan du selvfølgelig benytte stedets fire saunaer og en tyrkisk aromatisk damp sauna og fitnesscenter. Bemærk, at visse spa- og wellnesstilbud er mod betaling. 

Værelser

Vi bor i værelser på cirka 20 m2 med parketgulv, tv, radio, telefon, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi, badekåber samt badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Naantali Spa Hotel.
Naantali Spa Hotel.
Standardværelse på Naantali Spa Hotel.
Standardværelse på Naantali Spa Hotel.
Restauranten på Naantali Spa Hotel.
Restauranten på Naantali Spa Hotel.