Boblende vandreferie!

Champagnevandring i Frankrig

Flyrejser
8 Dage

Lad propperne springe, og træd ind i champagnens magiske verden! På denne rejse tager vi på flotte vandreture langs vinmarkerne ved Champagneruten i Nordfrankrig og nyder velsmagende besøg i både berømte og mindre kendte champagnehuse.

De gyldne dråber bruser i glasset nytårsaften, til runde fødselsdage, bryllupper, studenterfester, eller når Danmark har vundet guld. Champagne er indbegrebet af luksus, glamour og fest. Verden over serveres den eksklusive vin ved særlige lejligheder, og den er en efterspurgt vare. Der laves dejlige mousserende vine i både Rusland, Spanien, Tyskland, Italien og USA, men ingen har formået at gøre franskmændende kunsten efter. Der er noget helt særligt ved...

Lad propperne springe, og træd ind i champagnens magiske verden! På denne rejse tager vi på flotte vandreture langs vinmarkerne ved Champagneruten i Nordfrankrig og nyder velsmagende besøg i både berømte og mindre kendte champagnehuse.

De gyldne dråber bruser i glasset nytårsaften, til runde fødselsdage, bryllupper, studenterfester, eller når Danmark har vundet guld. Champagne er indbegrebet af luksus, glamour og fest. Verden over serveres den eksklusive vin ved særlige lejligheder, og den er en efterspurgt vare. Der laves dejlige mousserende vine i både Rusland, Spanien, Tyskland, Italien og USA, men ingen har formået at gøre franskmændende kunsten efter. Der er noget helt særligt ved boblerne fra Champagne - noget du vil erfare, når vi selv går på opdagelse i regionen.

Champagneområdet er Frankrigs nordligste vindistrikt, og her snor den 600 kilometer lange Route touristique du Champagne sig gennem et let kuperet landskab, store skove, hyggelige landsbyer og marker med snorlige vinranker, så langt øjet rækker. Regionen opleves bedst i det fri på vandreture langs vinmarkerne med de dyrebare druer. Vi har valgt nogle af de smukkeste dele af ruten, hvor vi ender vandringerne med besøg og vinsmagning hos forskellige champagneproducenter. Et champagnehus er som et isbjerg: Der er meget mere at finde under overfladen. I kilometerlange kældre er der udsigt til champagneflasker på rad og række. Mange af kældrene er meget velholdte, og flere er så store, at man kører rundt i små tog for at komme omkring i de lange gange. At komme ned i kældrene og mærke den berusende duft af champagne er en oplevelse i sig selv.

Vi besøger nogle af områdets kendte producenter og nyder den lækre franske mad, som vi får serveret undervejs. Vitus Rejser har lavet en eksklusiv aftale med de danske champagneimportører Vintage Champagne og Champagne Treasures, hvis ejere, Mikkel og Simon, har en mangeårig passion for champagne. Deres venskab med vinbønderne åbner døre og giver os en anderledes og mere personlig oplevelse, samtidig med, at vi smager champagne, der normalt ikke når over grænsen til Danmark. Det er desuden i de små huse, man for alvor forstår, at der er tale om kunsthåndværk. Og bare rolig - du behøver ikke være champagnekender for at få fuldt udbytte af denne rejse, der både er for vinentusiaster og nysgerrige.

Vi bor i den hyggelige lille landsby Moussy, der er omgivet af vinmarker - et perfekt udgangspunkt for vandreture med flere champagnehuse lige i nærheden. Vi har inkluderet halvpension på rejsen, og hver aften får vi serveret en herlig 3-retters middag på den hyggelige landevejskro, hvor vi bor. Glæd dig til turen til champagnens hovedstad Épernay, hvor de prestigefyldte champagnehuse ligger på rad og række. Her mærker man straks, at der er tale om en forretning med mange penge. Vi besøger også den charmerende by Troyes med gamle bindingsværkshuse, den gamle kroningsby Reims og tager på picnic med champagne i det fri - ifølge franskmændene er det nemlig under åben himmel, de gyldne dråber smager allerbedst! Rejsen igennem er vi akkompagneret til lyden af champagnepropper - vi hører det eksklusive POP mere end én gang, når vi smager på livsnyderens luksusvin.

Kort over Champagnevandring i Frankrig.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.465,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
635,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Slotsbesøg, inkl. frokost og champagne
385,-
Champagnehuset Pommery
220,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Paris t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 374,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Moussy på kroen Auberge Champenoise
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 1 x picnic, inkl. 2 glas champagne (2. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Deltagelse af champagneekspert Simon Østerborg 2.-4. dag
 • Champagnevandringer
 • Besøg i champagnehuset Charlier & Fils, inkl. tre glas champagne
 • Besøg i champagnehuset H. Blin, inkl. tre glas champagne
 • Byvandring i Épernay
 • Besøg i champagnehuset Jean Michel, inkl. tre glas champagne 
 • Udflugt til Troyes
 • Byvandring i Troyes gamle bydel
 • Udflugt til Reims, inkl. besøg i katedralen Notre-Dame
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1 - grå Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Champagneregionen

Først på eftermiddagen flyver vi med Norwegian direkte til Paris, hvorfra vi i bus fortsætter til vores hyggelige kro i den lille landsby Moussy, der ligger flot omgivet af vinmarker. Om aftenen hygger vi os med en dejlig, fransk 3-retters velkomstmiddag på kroen.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Champagnevandring med picnic i det grønne

I bus kører vi til den lille landsby Cramant, hvorfra vi vandrer i et skønt naturområde langs skovgrænsen og med konstant udsigt til vinmarkerne ved den lille landsby Avize. Her nyder vi en dejlig baguette-sandwich og et par glas af den fine blanc de blancs-champagne fra champagnehuset Gérard Dubois fra 1821. Vi er heldige at skulle smage denne særlige champagne, der ikke længere produceres, og som Vintage Champagne og Vitus Rejser nøje har udvalgt til turen i det fri. Vi nyder den hyggelige landsby Avize, der ligger på ruten Route touristique du Champagne, og Simon fra Vintage Treasures fortæller om de fine champagner, der fremstilles i dette område på turen gennem landsbyen Les Mesnis-sur-Oger, der er omgivet af verdens dyreste og mest eksklusive vinmarker i hele Champagneregionen. Om aftenen hygger vi os med middag på kroen, og efterfølgende kan du prøve den populære champagnelikør Ratafia, som kan købes i hotellets bar.

Vandring: Ca. 3 kilometer · Ca. 1 time

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Landsbyen Cramant hvor vi holder picnic.

Landsbyen Cramant hvor vi holder picnic.

3. dag: Champagnehusene i Châtillon-sur-Marne og Vincelles

Glæd dig til at besøge champagnehuset Charlier & Fils i den lille landsby Châtillon-sur-Marne. Familien Perrin og Charlier har gennem årene drevet champagnehuset, og her har man alle dage brugt gamle egetræsfade i produktionen, hvilket er med til at gøre champagnen fed og kraftfuld i smagen. I 1960 udbyggede man vinkælderen, og i 1992 overtog ægteparret Caroline Charlier og Yves Perrin produktionen, hvorefter der for alvor kom gang i fremstillingen af kvalitetschampagne. Huset holder fast i de gamle familietraditioner, og i dag drives det af sønnen Maxime Perrin, der er familiens femte generation af champagnemagere. Her produceres 120.000 flasker om året, primært af druerne Pinot Meunier og Chardonnay. Vi skruer op for livsnyderiet og nyder små franske delikatesser med champagne til, inden vi fortsætter derefter i bus op gennem landsbyen til statuen af paven Ubain II, hvor vi holder en lille pause.

Med vinmarkerne i baggrunden vandrer vi ad en flot vej langs Marnefloden til champagnehuset H. Blin, der ligger i den charmerende landsby Vincelles. Navnet Vincelles henviser til det latinske vini cella, der betyder vinkælder. Henri Blin grundlagde i 1947 et kooperativ, der i dag består af 120 vinavlere. Viden og ekspertise er overleveret gennem generationer, og her er barnebarnet Simon Blin 12. generation med passion for champagne. Vinmarkerne forvaltes nu fuldstændig ved hjælp af bæredygtige metoder, og flere hektar er certificeret økologisk. 70% af champagnehusets produktion fremstilles hovedsageligt af Pinot Meunier druerne. Efter rundvisning og en dejlig champagnemagning går turen tilbage til Moussy.

Vandring: Ca. 6,5 kilometer · Ca. 1,5 time

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Egetræstønde hos Charlier & Fils.

Egetræstønde hos Charlier & Fils.

4. dag: Champagnevandring til Épernay og besøg hos Jean Michel 

I dag vandrer vi gennem vinmarkerne til champagnens hovedstad Épernay. En skøn tur med let stigning og nogle ujævnheder i terrænet, men vi tager det roligt og nyder den pragtfulde natur. Mange af de store champagnehuse holder til i byen, og under jorden ligger kilometerlange kældre, hvor uendelig mange flasker gemmes. Vi går langs den berømte Avenue de Champagne, hvor det ene palæ ligger efter det andet. Det føles, som var byen bygget ovenpå en kæmpestor champagneflaske! Vi kan anbefale et kig ind i verdens største champagnehus, Moët & Chandon. Husets succes tog for alvor fart, da Jean-Remy Moët blev ven med Napoleon Bonaparte, der elskede champagne. Det lykkedes ham at introducere verden til champagnens elegance og magi. Det glamourøse vinhus er hofleverandør til selveste Dronning Elizabeth II. Det er også her, husets flagskib produceres, nemlig verdens mest kendte champagne, Dom Pérignon. Ønsker du en rundvisning kan du bestille det hjemmefra på deres hjemmeside. Nyd den hyggelige by med tid til frokost på egen hånd. Vi kan anbefale cafeen Paul, restauranten Le Sardine eller Bistro le 7.

Om eftermiddagen vandrer vi langs små veje og forbi fine huse tilbage til Moussy, for at besøge det lille champagnehus Jean Michel, hvor familien siden 1847 har haft en særlig kærlighed til champagne. I dag ejer både Earl, Olivier og Florence Michel vinhuset, som har vundet flere guldmedaljer. Huset producerer 115.000 flasker om året. Efter en spændende rundvisning i kælderen med champagnesmagning, går vi det sidste stykke tilbage til kroen. Om aftenen nyder vi en dejlig 3-retters middag i kroens restaurant. 

Vandring: Ca. 11 kilometer · 3 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Moussy, hvor vores hotel ligger.

Udsigt over Moussy, hvor vores hotel ligger.

5. dag: Vidunderlige Troyes

I dag kører vi med bus til den idylliske by Troyes, der havde sin glansperiode omkring 1400- og 1500-tallet og dengang var en vigtig by i Champagneregionen. Troyes tælles blandt Frankrigs mest romantiske byer. Den gamle bydel er velbevaret med toppede brostensbelagte gader og fine pastelfarvede bindingsværkshuse, der engang var ejet af velhavende tekstilhandlere. På byvandringen kommer vi gennem de kringlede gader, hvor de smukke huse ligger side om side. Troyes ligger smukt ved Seinefloden og var i renæssancen centrum for kunst og kultur. Byen byder også på gotiske kirker samt en række spændende gallerier og museer. Her er hyggelige og atmosfærefyldte cafeer og restauranter, hvor du kan nyde en dejlig frokost. Udforsk herefter byen på egen hånd måske med et kig ind i en af de mange trikotagebutikker, inden vi tager tilbage til kroen og aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Torvet i hyggelige Troyes.

Torvet i hyggelige Troyes.

6. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

Nyd dagen på egen hånd, måske med en tur ind til champagnens hovedstad Épernay, eller tag med på denne meget hyggelige vandretur med besøg i to champagnehuse.

Ekstraarrangement: Slotsbesøg, inkl. frokost og champagne
Om formiddagen vandrer vi fra kroen til bjergskråningerne i Vinay, hvor vi finder champagnehuset Lecomte Père & Fils, der er omgivet af vinmarker. Vi besøger huset og vinkælderen, hvor vi nyder et glas champagne og hører om familiens traditionsrige historie. Her hygger vi os også med en dejlig frokost med endnu et glas champagne, inden vandreturen fortsætter til det charmerende slot Château de Pierry fra det 18. århundrede. Glæd dig til en flot rundvisning gennem slottets smukke værelser og sale, der er elegant og prestigefyldt indrettet. Der er også tid til at se den fine slotshave, inden vi besøger slottets kælder, hvor vi nyder turens sidste glas champagne, inden vi vandrer tilbage til kroen, hvor middagen venter.

Vandring: Ca. 7 kilometer · Ca. 2 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Boblende fristelser.

Boblende fristelser.

 

7. dag: Kroningsbyen Reims og ekstrabesøg hos Pommery

Reims er verdensberømt for sine fantastiske champagnehuse, men også for den enorme, gotiske katedral Notre-Dame, der er en af verdens smukkeste. Fra middelalderen og helt frem til 1825 blev franske konger kronet i denne katedral, der er et mesterværk med utallige farvestrålende vinduer og intet mindre end 2.300 statuer. Kirken, der også går under navnet Englekatedralen, er naturligvis fredet af UNESCO. Læg mærke til lyset, der falder ind gennem de mange glasmosaikker, og se de smukke glasmalerier af Marc Chagall, når vi tager et kig ind i denne smukke bygning på vores lille byvandring. Herefter er der tid til oplevelser på egen hånd i stilfulde Reims med flotte art deco-cafeer og fine restauranter. Prøv måske den populære Café du Palais eller en af de mange franske fristelser hos Maison Fossier, hvor man finder lækkerier til den søde tand. Den lille butik er Frankrigs ældste biscuiterie og er især kendt for sine rosenfarvede biskuitter og hjemmelavede desserter med makroner, petitfours og marengs, der passer godt sammen med champagne. Der er gode frokoststeder i det gastronomiske kvarter til rimelige priser. Sammen med Épernay er Reims centrum for champagneproduktion, og i byens udkant ligger det kendte champagnehus Veuve Clicquot, der fremstiller Den Gule Enke, som du også kan besøge på egen hånd. 

Ekstraarrangement: Champagnehuset Pommery
Først på eftermiddagen kører vi ud til Reims flotteste champagnehus, det berømte Pommery, der blev grundlagt i 1857 af Mr. Pommery. Han døde allerede året efter, og hans kone overtog på enestående vis hele forretningen. Madame Louise Pommery opfandt en markedsføringsstrategi for Pommery, der gjorde huset verdensberømt, og som var med til at udbrede kendskabet til champagne som en luksusvare og et kunsthåndværk. Der produceres i dag omkring fem millioner flasker om året af de eksklusive dråber. Udefra ligner champagnehuset nærmest et disneyslot og har en tilhørende have. Vi får en rundvisning i den imponerende, 18 kilometer lange vinkælder, der ligger 116 trin under jorden. Fine skulpturer er flere steder skåret ud i væggene, og kælderen er fyldt med flasker og moderne kunst. Turen slutter med et glas af husets champagne.

Vi mødes igen ved katedralen, og på turen tilbage til Moussy holder vi pause i den lille landsby Aÿ, hvor filmholdet boede i forbindelse med optagelse af tv-udsendelsen "Mit Frankrig" med Jørgen Leth og Hans Pilgaard. Landsbyen er omgivet af nogle af de allerbedste champagnemarker og kendt for sine fremragende vine. Om aftenen hygger vi os med afskedsmiddag på kroen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Katedralen Notre-Dame i Reims.

Katedralen Notre-Dame i Reims.

8. dag: Hjemrejse

Om eftermiddagen flyver vi fra Paris med Norwegian direkte til København.

Forbehold for evt. ændring i udflugternes rækkefølge.

Hotelinformation

Auberge Champenoise
VisSkjul

Velkommen til Auberge Champenoise, der betyder Champagnekroen. Den hyggelige landevejskro er bygget i typisk stil for området og ejes af værtsparret Katrine og Benjamin Arthozoul. De har drevet det populære sted siden 1981 i den lille idylliske landsby Moussy, der er omgivet af vinmarker. Kroen ligger perfekt som udgangspunkt til de nærliggende champagnehuse. Benjamin er uddannet kok, og han spiller en vigtig rolle for menusammensætningen af kroens kendte gode franske mad. Det oplever vi om aftenen, når vi efter en begivenhedsrig dag, sætter os til bords og nyder en 3-retters menu. Benjamin har også en lidenskab for gamle redskaber, der er udstillet som et lille museum på stedet.

På kroen findes også en loungebar, terrasse og restaurant med hyggelig og hjemlig atmosfære. Her serveres franske retter og egnsretter fra champagneregionen. Om morgenen er der fransk morgenbuffet med blandt andet friskbagte baguettes og croissanter. Restauranten har et populært vinkort med over 350 vine – heraf 80 champagner.

Værelser

Kroens 55 rummelige værelser er fordelt på to etager uden elevator. Værelserne er enkle, men alle udstyret med tv, elkedel og gratis WiFi samt eget badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Auberge Champenoise.
Hotel Auberge Champenoise.
Restauranten på Hotel Auberge Champenoise.
Restauranten på Hotel Auberge Champenoise.
Værelse på Hotel Auberge Champenoise.
Værelse på Hotel Auberge Champenoise.

Praktiske oplysninger

Køb af champagne på rejsen

Det er muligt at købe champagne til særpris hos R. Goutorbe, Charlier & Fils og Jean Michel og derefter hente flaskerne i København hos Vintage Champagne efter hjemkomst. Ved køb for mere end kr. 2.000 er der gratis levering til din egen adresse.

Information om Champagnevandring i Frankrig

Lidt om champagne

Champagne er navnet både på regionen og på vinen. Ingen ved med sikkerhed, hvem der opfandt champagnen, men der er ingen tvivl om, at den franske munk Dom Pérignon (1639-1715) var kendt for forbedringer af datidens produktionsmåde. Både englændere og russere var dog kendt for at tilsætte vinen sukker og melasse allerede i det 1400-århundrede.    

Champagne fremstilles normalt af druerne chardonnay, pinot noir og pinot meunier efter den traditionelle méthode champenoise. For at frembringe de karakteristiske bobler, skal champagnen igennem en proces med dobbeltgæring.

Første gæring: En almindelig hvidvin fremstilles, som ikke er særlig drikkevenlig.
Anden gæring: Vinen hældes på flasker og tilsættes gær og sukker. Gæren omdanner sukkeret til alkohol og kulsyre, som giver de perlende bobler, der er speciel for champagne.

I Champagneregionen findes mere end 5.000 champagnehuse af varierende størrelse. Der produceres flere end 250 mio. flasker om året. 58% af produktionen sælges i Frankrig og resten eksporteres - især til England, USA og Tyskland.

Champagne er varemærkebeskyttet, så kun mousserende vine produceret i den franske Champagneregion, må kaldes champagne, selv om der fremstilles andre vine efter champagnemetoden, som f.eks. crémant fra Alsace og Bourgogne eller den spanske cava.

Om Champagne Treasures og Vintage Champagne

Simon Østerborg ejer Champagne Treasures og Mikkel Hagerup ejer Vintage Champagne ApS. Begge har de gennem flere år haft en særlig passion for champagne og ønskede at gøre deres hobby til et professionelt erhverv. Sammen arbejder de på at udbrede et bedre kendskab til champagne. Ægte champagne smager nemlig fantastisk og har mange smagsnuancer, der afhænger af, hvor i Champagnedistriktet den kommer fra, samt hvilke druesorter der er anvendt. Varationen fra producent til producent kan være ganske stor, og så kan den ægte vare under ingen omstændigheder sammenlignes med billige bobler fra supermarkedet. Mens Mikkel har arbejdet med vin i mange år, har Simon i næsten 20 år rejst rundt i Champagneregionen, hvorfor han har et godt netværk og tæt kontakt til mange champagnehuse. Af samme årsag har han også et stort kendskab til de mere sjældne flasker.

Vitus Rejser har lavet en eksklusiv aftale med Champagne Treasures og Vintage Champagne, der gør, at vi får mulighed for at besøge nogle helt særlige champagnehuse, som producerer champagne, der normalt ikke når til Danmark. Deres særlige venskab med vinbønderne giver os mulighed for at få et anderledes og mere personligt besøg i champagnehusene.

De fleste har kun smagt champagne fra de mest kendte champagnehuse, hvor man ofte betaler alt for meget for navnet, i stedet for at betale for flaskens indhold. Både hos Champagne Treasures og Vintage Champagne er man meget bevidst om, at kvalitet og pris skal hænge sammen. Simon er altid på jagt efter nye smagsoplevelser - kun de bedste gulddråber kommer med hjem. De har naturligvis også deres faste champagneproducenter, som er kernen i deres forretning.

Både Simon og Mikkel holder løbende smagninger, middage og andre events. Champagne Treasures har butik og smagninger på Cort Adelers Gade 4, kld. tv i København, mens Vintage Champagne har butik, champagneklub og bar på Nørre Søgade 21 i København. Begge steder har et kæmpestort sortiment af champagne.

I kan læse mere om Champagne Treasures på Facebook og om Vintage Champagne på deres hjemmeside her.

Klima

Champagne er Frankrigs nordligste vinregion. Gennemsnitstemperaturen i Reims er:

 • Maj: Cirka 18 grader
 • Juni: Cirka 22 grader 
 • Juli: Cirka 24 grader 

Bemærk: Det er køligt i champagnekældrene. Her er temperaturen konstant 11 grader året rundt, så tag en varm trøje med, når vi skal ned under jorden.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, langs vinmarkerne i Champagne, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.