Velsmagende nyhed!

Frankrigs spisekammer

Flyrejser
9 Dage

I Frankrig har hver region sine egne specialiteter. Sydeuropas sol og varme, eventyrlige seværdigheder, fællesskab og hygge akkompagneres på denne rundrejse af velsmagende vine og lækre madoplevelser i Dijon, Lyon, Arles og langs Den Franske Riviera.

På denne velsmagende rundrejse i Frankrig rejser vi fra Dijon i det nordlige Bourgognedistrikt til Lyon, hvorefter vi fortsætter til sydens pragtfulde Provence og Den Franske Riviera. Undervejs går vi på opdagelse i spændende byer og flotte seværdigheder. Vigtigst af alt skal vi blive klogere på det franske spisekammer ved forskellige besøg på spændende restauranter og lokale markeder. Undervejs har vi med vilje udeladt nogle måltider,...

I Frankrig har hver region sine egne specialiteter. Sydeuropas sol og varme, eventyrlige seværdigheder, fællesskab og hygge akkompagneres på denne rundrejse af velsmagende vine og lækre madoplevelser i Dijon, Lyon, Arles og langs Den Franske Riviera.

På denne velsmagende rundrejse i Frankrig rejser vi fra Dijon i det nordlige Bourgognedistrikt til Lyon, hvorefter vi fortsætter til sydens pragtfulde Provence og Den Franske Riviera. Undervejs går vi på opdagelse i spændende byer og flotte seværdigheder. Vigtigst af alt skal vi blive klogere på det franske spisekammer ved forskellige besøg på spændende restauranter og lokale markeder. Undervejs har vi med vilje udeladt nogle måltider, så der er rum til, at du selv kan bestemme, om du vil smage på Frankrigs gourmetkøkken eller prøve kræfter med landets skønne og enkle bondekost. Franske fristelser er der nemlig nok af - bon appetit!

I vindistriktet Bourgogne findes nogle af Frankrigs smukkeste landskaber med bølgende vinmarker, blomstrende sennepsmarker, middelalderbyer, floder og en spændende historier fra hertugernes storhedstid. Her i Frankrigs hjerte ligger Dijon, der er fyldt med kunst, arkitektur samt fantastiske vine, sennep, snegle, oste og mange andre lækkerier. For foden af Alperne besøger vi den gamle by Lyon ved floderne Rhône og Saône, der er Frankrigs gastronomiske hovedstad. Her finder vi romantiske parker, kunstneriske murmalerier, herlige Beaujolais-vine og restauranter i alle prisklasser. Byens spisesteder byder på alt lige fra enkle retter på de lokale bistroer til nogle af Frankrigs bedste gourmetrestauranter. Maden har stor betydning her. Her er et spildt måltid det samme som en spildt dag!

Livsglæden er stor i Provence, hvor landskabet er præget af vin- lavendel- og solsikkemarker, slyngede floder og bjerge. I den hyggelige by Arles venter kunst, natur, det provencalske køkken og gode vine. I middelalderen var byen en blomstrende handelsby, og i dag er den kendt for det gamle romerske amfiteater, farverige Provence-stoffer i smukke mønstre, velduftende lavendel og krydderier. Vi tager også på udflugt til Camargue, hvor der blandt andet opdrættes sorte tyre.

Rejsen slutter på Den Franske Riviera ved Middelhavet. Den berømte strækning Côte d’Azur er kendt som millionærernes og filmstjernernes tumleplads. Sæt dig under sydens sol ved vandet, og nyd skaldyr og friskfanget fisk med hvidløg, oliven og krydderurter - naturligvis med et koldt glas rosévin til. C'est formidable!

Kort over Frankrig - Med kniv og gaffel

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.550,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
760,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Fortryllende Pérouges, inkl. frokost
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København- Paris/Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 361,-
 • Byskat i Dijon, Lyon og Arles
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Dijon på Hotel Campanile Dijon Centre Gare***
 • 3 nætter i Lyon på Ibis Lyon Centre Perrache Hotel***+
 • 1 nat i Arles på Hôtel Arles Plaza***+
 • 13/10: 2 nætter i Beaulieu-sur-Mer på Ibis Styles Beaulieu-sur-Mer Hotel***+
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (3. og 4. dag) 
 • 1 x middag, inkl. velkomstdrink og vin (6. dag)
 • 1 x middag (7. dag)
 • Vin og snacks (1. dag)
 • Byrundtur i Dijon med kulinariske smagsprøver
 • Vinsmagning på vingård Domaine du Rion, inkl. 5 glas vin og snacks
 • Besøg på marked i Louhans-Châteaurenaud
 • Byrundtur i Lyon med kabelbane til La Fourvière
 • Besøg ved Pont du Gard
 • Byrundtur i Arles med besøg på amfiteatret 
 • Besøg på en tyrefarm i Camargue
 • Byvandring i Saint-Tropez
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Dijon

Først på eftermiddagen flyver vi fra København med Norwegian til Paris, hvorfra vi kører til Bourgognes største by Dijon. I denne dejlige by bor vi i to nætter. Vi slutter dagen med et dejligt glas vin og lidt snacks på en hyggelig bar i gåafstand fra hotellet. 

2. dag: Hertugernes residensstad Dijon

Dagens spændende byrundtur i Dijon starter med en gåtur gennem den gamle bydels smalle gader med smukke husfacader, pragtfulde balkoner og de karakteristiske hustage med glaserede tegl. Centrum er fyldt med elegante bygninger fra middelalderen og renæssancen, små pladser og hyggelige gågader. I det gamle købmandskvarter på Rue Verrerie finder vi nogle af de smukke bindingsværkshuse, og i Rue de Forges ligger nogle af byens fornemmeste gamle huse med flotte facader. Undervejs smager vi på Dijons kulinariske specialiteter. Her har man i mere end 600 år produceret den verdensberømte Dijonsennep, som fremstilles af fine sennepskorn, vin og verjus, som er gæret saft fra umodne druer. Både den fine og den groftmalede sennep benyttes i fransk madlavning, og her produceres over 30 forskellige slags sennep! Vi smager blandt andet også det berømte ingefærbrød pain d’épice og en kir.

At Dijon var de magtfulde hertuger af Bourgognes residensstad vidner det enorme Palais de Ducs om, som ligger smukt ud mod den centrale Place de la Libération. I palæet opbevares byens store kunstskatte. På turen kommer vi også forbi kirken Notre Dame, der har en ekstraordinær facade, som er bygget i tre niveauer. Byrundturen slutter med en tur gennem en enestående markedshal, der rummer hele 246 butikker. Her er mulighed for at købe og smage på flere specialiteter, og her er naturligvis et enormt udvalg af velsmagende oste. Dagens frokost er på egen hånd, men hvad er mere oplagt, end at finde sig lidt godt at spise lige her i dette madmekka? 

Om eftermiddagen besøger vi vingården Domaine du Rion, der ligger i landsbyen Nuits Saint Georges lidt uden for Dijon. Fem generationer med passion for Bourgognevin har siden 1896 dyrket fornem vin her. Vi hører om familiens historie, vinproduktionen og besøger naturligvis vinkælderen. Vi hygger os med vinsmagningen, der byder på fem glas vin samt brød og paté. Ægteparret Armelle og Bernard Rion har også en stor interesse i trøfler, som vi også smager. Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen anbefaler gerne gode, lokale spisesteder.

3. dag: Louhans-Châteaurenaud og storbyen Lyon

På det travle marked i Louhans-Châteaurenaud oplever vi den livlige handel med fjerkræets dronning, den østfranske hønserace Bresse, der er varemærkebeskyttet. Kun kyllinger af denne race fra denne egn, må sælges under navnet Bresse. Franskmændene er stolte af racen, der er kendetegnet ved at have en hvid fjerdragt, rød kam og de gråblå fødder - næsten samme farver som det franske flag! En kylling af samme race, men opdrættet uden for Bresse-området kaldes Gauloise og har en lavere markedsværdi. På en af byens lokale restauranter nyder vi en 3-retters frokostmenu. Til hovedret kan du vælge mellem byens berømte specialitet Tête de Veau, som er kalvehoved, eller dagens ret. Vi ankommer til Lyon, som er Frankrigs gastronomiske højborg, hvor vi bor i tre nætter. Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen arrangerer fælles middag på en hyggelig restaurant for dem, som har lyst.

4. dag: Eventyrlige Lyon

På dagens udflugt besøger vi Lyons gamle silkevæverkvarter La Croix-Rousse. Under Ludvig 14. var næsten halvdelen af byens borgere beskæftiget i silkeindustrien. Fra de tusindvis af små væverier forsynede man verden med de skønneste silkestoffer, og helt frem til år 1960 var Lyon den vestlige verdens største silkeproducent. I dag er der kun få vævere tilbage, som leverer silke til paladser rundt omkring i Europa. 

Det er en oplevelse at besøge Lyons gamle bydel af stemningsfulde gader med middelalder- og renæssancehuse. Sidstnævnte er bygget op omkring en gårdsplads, som man kommer ind til gennem hvælvinger under husene. Nogle af husene har også en bagudgang til en anden gade, og disse hemmelige passager kaldes traboules. Når man går rundt de i smalle stræder, forstår man til fulde, at Lyons gamle bydel er opført på UNESCOs Verdensarvsliste.

Vi hygger os med en 3-retters frokostmenu på en populær, lokal restaurant og tager derefter kabelbanen fra Place Édouard Commette op til bydelen La Fourvière, hvor vi oplever en formidabel udsigt over byen. Har du lyst kan du på egen hånd vælge at besøge valfartskirken Basilique Notre Dame de Fourvière, inden vi ad de snoede gangstier går ned i byen igen.

5. dag: Lyon på egen hånd eller ekstraudflugt

Nyd en dag i Lyon på egen hånd, eller deltag i en ekstraudflugt. Om eftermiddagen kan du på egen hånd opleve centrum på halvøen Presqu'île mellem floderne Rhône og Saône med elegante modeforretninger og førsteklasses restauranter eller måske med et besøg i det berømte madtempel Halles de Lyon Paul Bocuse, hvor man finder utallige lækkerier. Prøv for eksempel St. Marcellin-osten fra Mère Richard eller en spændende ret med skaldyr til aftenens middag. 

Ekstraarrangement: Fortryllende Pérouges, inkl. frokost
Kun 40 kilometer nordøst for Lyon på toppen af Dombes-plateauet finder vi den idylliske middelalderlandsby Pérouges, der tælles blandt de smukkeste i hele Frankrig. At besøge landsbyen er som en rejse tilbage i tiden. Den befæstede bjerglandsby er fantastisk velbevaret med smalle brostensbelagte gader og gamle stenhuse. Byen var engang et blomstrende center med linnedvævning, men med den moderne mekanisering forsvandt forretningen. Landsbyen har desuden også dannet kulisse for mange scener i filmen De tre musketerer. Måske frister en café au lait med den berømte Pérouges-kage, der er en slags wienerbrød med creme og frugt. Vi nyder livet på en gåtur gennem landsbyen samt en dejlig 3-retters frokost på en charmerende restaurant, inden vi vender tilbage til Lyon.

6. dag: Pont du Gard, Arles og Camarque

Rejsen fortsætter til Provence, hvor den glødende sol og det specielle lys er blevet malet af store kunstnere som Van Gogh og Cezanne. Undervejs stopper vi ved Uzès og besøger den imponerende, 48 meter høje Pont du Gard, som er den højeste og bedst bevarede af alle romerske akvædukter. Nîmes skulle forsynes med drikkevand fra kilderne i Uzès, hvorfor man byggede dette enestående mesterværk!. Broens massive stenbuer i tre etager blev bygget omkring år 19 f.Kr. og spænder over Gardondalen. Vi går en tur ud på den 490 meter lange bro, inden vi fortsætter til Arles, hvor vi skal bo en enkelt nat. 

På byrundturen besøger vi Arles romerske amfiteater, som ligger i den østlige ende af den gamle bydel. Teatret blev opført i det 2. århundrede e.Kr. og er det største og bedst bevarede romerske monument i Provence. Fra øverste balkon er der en flot udsigt over byen. Herefter fortsætter vi lidt uden for byen til hjertet af naturparken Camargue, hvor vi om aftenen besøger den fine manade-farm, hvor familien Blanc er kendt for opdræt af tyre og heste. På farmen har man cirka 230 Camarque-tyre og cirka 30 heste. Her nyder vi en dejlig middag inklusive vin. Middagen består af velkomstdrink, Bull Terrine med grøn salat, Guardian-bøf med ris fra Camargue-området, ost samt is eller kage. Mon ikke vi går mætte i seng?

7. dag: Den Franske Riviera

Som perler på en snor ligger de glamourøse kystbyer og dejlige strande langs det azurblå Middelhav på Den Franske Riviera, hvor bjergene troner i baggrunden. Områdets særlige lys har også her haft stor betydning for mange malere. Vi besøger Saint-Tropez, som engang var et lille ukendt fiskerleje, indtil filmstjernen Brigitte Bardot opdagede byen. Siden har den charmerende by tiltrukket besøgende fra hele verden. Der findes dog stadigvæk skjulte områder, hvor der er ro, og hvor man kan se franskmændene hygge sig over et spil pétanque. De små fiskerbåde er udskiftet med fabelagtige yachts i millionklassen, som vugger side og side langs kajen. I gaderne ses ofte luksusbiler som Lamborghini og Ferrari. Her er aldrig kedeligt! På byvandringen kommer vi gennem den gamle bydel og når kajen Quai Jean-Jaurès, der er kendt for sine smukke huse og stemningsfulde caféer og barer.

Afr. 13/10: Vi bor to nætter i den lille mondæne ferieby Beaulieu-sur-Mer, der ligger mellem Nice og Monaco ligger beskyttet af klipper og hører til blandt de varmeste steder på Rivieraen. Den palmekransede promenade langs havet kaldes Lille Afrika. Der er en fornem stemning i byen, og samtidig er her dejligt afslappende. Her finder vi den græske Villa Kerylos, som er en tro kopi af en græsk patriciervilla fra oldtiden. Et fantastisk kunstværk med kostbare mosaikarbejder, søjler fra gulv til loft, atriumgård belagt med marmor, saloner med møbler og prydgenstande – kort sagt, det er en stor oplevelse at besøge dette enestående museum. Om aftenen nyder vi en traditionel fiskeret på en hyggelig lokal restaurant.

8. dag: Den Franske Riviera på egen hånd

Dagen er afsat til egen oplevelser på Côte d’Azur. Nyd hotellets faciliteter, en slentretur langs Middelhavet, en shoppingtur, eller slap af på en hyggelig café. Rejselederen kommer gerne med flere forslag til spændende aktiviteter. Aftenens middag er på egen hånd, men har du lyst, arrangerer rejselederen en hyggelig middag på en god restaurant.

9. dag: Hjemrejse

Ved middagstid flyver vi fra Nice med Norwegian direkte til København.

Hotelinformation

Hotel Campanile Dijon Centre Gare ***
VisSkjul

Hotel med perfekt beliggenhed i Dijons centrum, blot 500 meter fra den gamle bydel, 900 meter fra Palais de Ducs og 100 meter fra banegården. Hotellet har 83 lydisolerede værelser, elevator, bar og morgenmadsrestaurant samt á la carte restauranten Le Comptoir i nabobygningen.

Vi bor på pæne stanardværelser, der alle er udstyret med tv, elkedel, aircondition og gratis WiFi samt eget badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Hotel Campanile Dijon Centre Gare - Værelse

Ibis Lyon Centre Perrache Hotel ***+
VisSkjul

Pænt hotel med fantastisk beliggenhed i Lyon i nærheden af gode indkøbsmuligheder og spisesteder. Det berømte Brasserie Georges fra 1836 ligger få minutters gang fra hotellet, og der er blot to kilometer til Place des Terreaux. Hotellet, som blev renoveret i slutningen af 2016, er indrettet i en art deco-bygning med 123 lydisolerede værelser, morgenmadsrestaurant, bar, snackbar og elevator.

Vi bor på moderne standardværelser, der alle er indrettet med aircondition, tv, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt eget badeværelse.

Læs mere om hotellet her. 

Hôtel Arles Plaza ***+
VisSkjul

Dejligt hotel i Arles med skøn beliggenhed kun 900 meter fra amfiteatret og ikke langt fra den gamle bydel. Det moderne hotel er temabaseret med fotos af berømte skuespillere på væggene. Hotellet har 67 værelser, en fin udendørs pool, solterrasse, overdækket terrasse, fitnesscenter, hyggelig bar og restaurant, sikkerhedsboks i receptionen samt elevator.

Vi bor på rummelige og nyligt renoverede standardværelser, som er indrettet i forskellige farver. Alle har elkedel, aircondition, tv og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Ykard Fréjus ***
VisSkjul

Pænt hotel i Fréjus blot 800 meter fra centrum, én kilometer fra stationen og cirka 2,5 kilometer fra Middelhavet. Hotellet har 68 værelser, udendørs pool, solterrasse, spa, jacuzzi, restaurant, bar og elevator.

Vi bor på standardværelser, der alle er udstyret med tv, aircondition og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Ibis Styles Beaulieu-sur-Mer Hotel ***+
VisSkjul

Dejligt hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af den hyggelige lille by Beaulieu-sur-Mer, der ligger mellem Nice og Monaco. Der er blot to minutters gang til stranden, 400 meter til den berømte Villa Kerylos samt ganske kort afstand til banegården, restauranter og caféer. Hotellet har 64 værelser, en privat strand, solterrasse, spa, snackbar, morgenmadsrestaurant og elevator.

Vi bor på pæne standardværelser, der alle er udstyret med aircondition, tv og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.