Inkl. siddeplads til paraderne

Den Franske Riviera · Karneval i Nice & Citronfestival i Menton · 2023

Flyrejser
4 Dage

Oplev to store begivenheder ved den franske riviera, når vi rejser til karneval i Nice og citronfestival i Menton. Vi bor på historisk hotel, der ligger på den verdenskendte Promenade des Anglais ved vandet i Nice. Alle værelser har fuld havudsigt. 

Ferieeventyret på Den Franske Riviera startede i det 18. århundrede, og vores base på denne dejlige rejse er det historiske Hôtel West End, der ligger midt på den verdenskendte Promenade des Anglais. Det var det første hotel på promenaden, da det blev bygget i 1842, og den dag i dag er det et stilfuldt og eftertragtet strandhotel. Her oser...

Oplev to store begivenheder ved den franske riviera, når vi rejser til karneval i Nice og citronfestival i Menton. Vi bor på historisk hotel, der ligger på den verdenskendte Promenade des Anglais ved vandet i Nice. Alle værelser har fuld havudsigt. 

Ferieeventyret på Den Franske Riviera startede i det 18. århundrede, og vores base på denne dejlige rejse er det historiske Hôtel West End, der ligger midt på den verdenskendte Promenade des Anglais. Det var det første hotel på promenaden, da det blev bygget i 1842, og den dag i dag er det et stilfuldt og eftertragtet strandhotel. Her oser af historie, og lige så snart man træder ind, føler man sig hensat til en anden tid - og så er du i gåafstand til det hele og kan opleve de stemningsfulde karnevalsdage i Nice fra 1. parket.  

Vi skal også opleve citronfestivalen i Menton, som imponerer de fleste med gigantiske skulpturer opført af citrusfrugter. Til begge begivenheder har vi sikret os siddepladser i bedste kategori, så du får det største og bedste udbytte af de festlige begivenheder. 

Karneval i Nice

Karnevallet i Nice er blandt verdens største og i samme liga som Rio de Janeiro, Venedig og Mardi Gras i New Orleans. Det tiltrækker årligt over én million besøgende, og dét er nemt at forstå. Den festlige begivenhed kombineret med det milde vinterklima, den særlige middelhavsstemning og de smukke, historiske rammer er perfekt til en helt særlig forlænget weekend. 

Karnevallet er verdens ældste af sin art og kan dateres helt tilbage til Middelalderen, hvor hedninge fejrede vintersolhvervet for at markere at vinterens afslutning og forårets begyndelse. I mange århundreder blev karnevallet i Nice fejret blandt de velstående i private kredse ved eksklusive fester og maskeballer. I 1830 besøgte Sardiniens konge og Napolis dronning området i karnevalsperioden, og da besluttede de lokale myndigheder at der skulle afholdes en offentlig parade til ære for dem. Begivenheden var så stor en succes, at den sidenhen har udviklet sig igennem årene til det event, vi kender i dag.   

I karnevalsdagene er byen indhyllet i en livlig atmosfære med parader, musik og dansere fra hele verden. Glæd dig til at opleve det imponerende optog, der består af 20 vogne, designet i henhold til årets tema, som i 2023 er "The king of the treasures of the world". Det store optog med deltagere klædt i farverige dragter bevæger sig sammen med dansegrupper fra hele verden ned ad Promenade des Anglais, den berømte strandpromenade i Nice.

Fête du Citron - Citronfestival i Menton

Citronfestivalen i Menton har rødder tilbage til 1928, hvor man afholdt en udstilling med blomster og citrusfrugter. Men først i 1934 blev festivallen til en officiel årlig begivenhed med parader, dekorationer og festlige aktiviteter i byen. Høsten af citrusfrugter når sit højdepunkt i februar, og det er derfor at man hylder citrusfrugterne på netop dette tidspunkt. Citronfestivallen er nu internationalt kendt, og hvert år kommer der ca. 200.000 gæster for at deltage i de festlige begivenheder. 

Menton-citronen har altid været unik og er værdsat af kokke over hele verden for sin æteriske olie. Hvert år fejres de syrlige frugter med karnevalsparader og fantastiske skulpturer, som er udfærdiget i henhold til årets tema. Der bruges ca. 18 tons citrusfrugter per skulptur, og de spektakulære værker kan ses i Biovév-haverne i hjertet af Menton. Glæd dig til en fascinerende og ganske unik oplevelse i haven med de farvestrålende kunstværker, der indhyller hele byen med sin friske citrusduft. 

Kort over Den Franske Riviera - karneval i Nice og citrusfestival i Menton

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.725,-
Afbestillingsforsikring
475,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. 327 kr. 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Nice på Hotel West End****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Byvandring i Nice
 • Siddeplads i grandstand ved karnevalsparade i Nice
 • Udflugt til Menton med byvandring
 • Besøg ved citrusudstillingen i Menton, inkl. entré
 • Siddeplads i grandstand ved citrusparade i Menton
 • ​Dansktalende rejseleder

Dagsprogram

1. dag: Udrejse til Nice

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med morgenfly direkte til Nice, hvor vi ankommer ved middagstid. Fra lufthavnen er der en kort køretur til vores hotel, som ligger spektakulært på Promenade des Anglais. Er vores værelser ikke klar ved ankomst, kan du trygt efterlade bagagen og gå en tur i området. Her er der flere cafeer, hvis du skulle have lyst til en bid brød oven på rejsen. Sidst på eftermiddagen byder rejselederen på en lille byvandring i Nice og om aftenen nyder vi en fælles velkomstmiddag i hotellets hyggelige Restaurant Le Siècle. 

Inkluderede måltider: Middag.

Den smukke plads Place Masseno i Nice.

Den smukke plads Place Masseno i Nice.

2. dag: Karneval i Nice   

Det er en helt særlig oplevelse at bo på imponerende strandpromenaden Promade des Anglais, der er prydet med palmer, flotte blomsteranretninger og smukke historiske bygninger. Nabohotellet er det pompøse Hotel Negresco, som er et af Nices mest genkendelige vartegn. Hotellet anses for at være blandt verdens fornemmeste, hvor både kongelige og kendte bor, når de gæster området. Hotellet er fra 1912 og fyldt med dyre malerier, antikke møbler og kunstgenstande. Måske frister en drink i baren, eller vil du forkæle dig selv med et måltid i de ekstravagante og museumsagtige omgivelser? Husk blot den store pengepung - for det er dyrt.

Vi følger strandpromenaden frem til den gamle bypark Jardin Albert 1, hvis historie går tilbage til det 18. århundrede. Det er byens åndehul fyldt med gamle træer, grønne plæner, springvand samt lokale og turister, der nyder et afbræk i det travle byliv. Vi fortsætter til fods til hovedpladsen Masséna, der ligger imellem den gamle og den nye bydel. De gamle bygninger, der omkranser pladsen er malet i røde farver med blå skodder, og under de mange dekorative buede hvælvinger ligger en masse butikker og restauranter. Herfra går vi ned igennem den gamle bydel, hvor byens indbyggere har deres daglige gang. Her finder du nemlig både den lokale slagter, grønthandler og bager. Bydelen oser af atmosfære og særligt i karnevalsperioden er der lagt op til festivitas i gaderne.

Vi slutter byvandringer ved det gamle fiskerkvarter ved Promenade des Anglais, der i dag huser det hyggelige og stemningsfyldte blomstermarked. Her får du tid på egen hånd, inden vi igen mødes for at opleve årets farverige og stemningsfyldte karnevalsparade. Paraden der i år har navnet Flower Fight starter kl. 14.30. Vi har siddepladser til grandstand zone A (Masséna-pladsen). Der vil være mulighed for at finde frokost og middag på egen hånd i løbet af dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Der er karnevalsstemning i hele Nice denne dag.

Der er karnevalsstemning i hele Nice denne dag.

3. dag: Citronfestival i Menton

Efter morgenmaden på hotellet kører vi til den farverige lille kystby Menton, der ligger tæt på  den italienske grænse. Byen er klemt inde mellem Monaco og Italien og byder derfor på en charmerende blanding af italiensk og fransk og har gennem historien tilhørt begge lande. Som vi vil se, har historien sat sit præg mange steder i den farverige by. Menton ligger placeret mellem bjergene og er den by på hele rivieraen, der har flest solrige dage. Det milde mikroklima gør det derfor også ideelt for dyrkning af citrusfrugter - i stor stil!

Vi går en tur i den gamle bydel med et væld af snævre små stræder og besøger også Biovès-haven for at opleve festivalens gigantiske dekorationer af citrusfrugter. Nogle er ca. 10 meter høje, og til disse er der brugt hele 15 tons frugter, blot til en enkelt skulptur. Frokost på egen hånd, inden vi kl. 14.30 skal opleve den spetakulære citrusparade, hvor de største frugtkunstværker vises i byen. Vi har siddepladser i grandstand til paraden. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Nice, hvor vi hygger os over en hyggelig afskedsmiddag på hotellet.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Glæd dig til de vilde citrusskulpturer i Menton.

Glæd dig til de vilde citrusskulpturer i Menton.

4. dag: Hjemrejse

Vi nyder morgenmaden på hotellet, og så er det blevet tid til at sige farvel til rivieraens juvel Nice. Vi kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver med formiddagsfly tilbage til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hôtel West End****
VisSkjul

Ikonisk hotel beliggende i hjertet af Promenade des Anglais blot ca. 500 meter fra den gamle historiske bydel Vieux-Nice. Det stilfulde hotel så dagens lys i 1842, som det første hotel på strandpromenaden. Bygningen er fredet og afspejler arkitekturen fra La Belle Époque i Frankrig. Bag den majestætiske historiske facade rummer hotellet 121 værelser, restaurant og to barer.

Lige ved siden af Hôtel West End ligger Villa Masséna, som huser et museum, hvor du kan blive klogere på regionens historie og se værdifulde memorabilia fra Napoleon. Bygningens stueetage er original fra det sene 18. århundrede fyldt med dekorationer fra gulv til loft. Til venstre fra villaen ligger det berømte Hotel Negresco, kystens fornemmeste hotel fyldt med kunstgenstande og hvor du evt. kan nyde en drink i baren eller en afternoon tea. Der venter masser af oplevelser blot et stenkast fra vores hotel. 

Værelser

Vi bor på pæne dobbeltværelser, der alle har havudsigt og er udstyret med tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter samt gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar. Værelserne er uensartede i størrelse og indretning. Mod tillæg er det muligt at bestille ophold i dobbeltværelse som eneværelse. 

Læs mere om hoteller her. 

Hôtel West End set fra Promenade des Anglais.
Hôtel West End set fra Promenade des Anglais.
Hotellets receptionsområde.
Hotellets receptionsområde.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Restaurant på hotellet.
Restaurant på hotellet.
Hotellets stilfulde restaurant.
Hotellets stilfulde restaurant.