Nyhed!

På opdagelse i Frankrig

Flyrejser
10 Dage

Rejse med på opdagelse i Frankrig, hvor vi nyder den charmen og oplever nogle af landets bedste seværdigheder. Oplev Provence, eventyrbyen Caracassonne, vinsmagning på Prins Henriks slot og det fantastiske vinområde ved Pouilly-sur-Loire.

I fortryllende Provence smelter poesi, kunst og natur sammen. Imponerende bjerge, dybe slugter, vidtstrakte solsikkemarker, olivenlunde, vinmarker, høje slanke cypresser, cikadernes sang og duften af lavendel. Vi kommer vidt omkring i indbydende landsbyer, der ligger spredt i det solbeskinnede landskab. Det er svært ikke at blive fristet af de mange boder med velduftende sæber, flettede kurve, fransk nougat, oliven, baguettes, oste, lavendelposer, malede kander, olier og meget andet godt fra de traditionsrige markeder, der indtager...

Rejse med på opdagelse i Frankrig, hvor vi nyder den charmen og oplever nogle af landets bedste seværdigheder. Oplev Provence, eventyrbyen Caracassonne, vinsmagning på Prins Henriks slot og det fantastiske vinområde ved Pouilly-sur-Loire.

I fortryllende Provence smelter poesi, kunst og natur sammen. Imponerende bjerge, dybe slugter, vidtstrakte solsikkemarker, olivenlunde, vinmarker, høje slanke cypresser, cikadernes sang og duften af lavendel. Vi kommer vidt omkring i indbydende landsbyer, der ligger spredt i det solbeskinnede landskab. Det er svært ikke at blive fristet af de mange boder med velduftende sæber, flettede kurve, fransk nougat, oliven, baguettes, oste, lavendelposer, malede kander, olier og meget andet godt fra de traditionsrige markeder, der indtager småbyernes pladser i ugens løb.

I charmerende Aix-en-Provence oplever vi det bedste fra den afslappede provencalske livsstil – en skøn by, som er overstrøget med fontæner, fascinerende husfacader og elegante caféer. I den levende og idylliske teaterby Avignon ser vi naturligvis pavepaladset og de mange skuespillere, der vrimler på byens plads for at sælge billetter til teatrenes mange forestillinger. Glæd dig også til opholdet i eventyrbyen Carcassonne med volde og tårne og labyrinten af atmosfærefyldte små stræder. Vi inviteres ligeledes til vinsmagning i kælderen på Dronning Margrethes og Prins Henriks smukke vinslot Château de Cayx. Herefter fortsætter vi til rækkerne af vinstokke på bjergskråningerne langs Loire-floden, hvor et besøg i det fantastiske vinområde Pouilly-sur-Loire venter. Her produceres nogle af verdens bedste hvidvine. Undervejs oplever vi nogle af Frankrigs smukkeste landsbyer, der oser af stemning.

På denne rundrejse gør vi præcis, som man ville gøre på det lokale marked og blander alle Frankrigs herligheder i en flettet indkøbskurv: Vi nyder noget lækkert at spise, får gode oplevelser og smager på skønne franske vine - alt sammen krydret med godt selskab under sydens sommersol.

Kort over Frankrig - På opdagelse i Frankrig

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.200,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
800,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice/Paris t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 411,-
 • Byskat
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Aix-en-Provence på Hôtel Escale Oceania***+
 • 2 nætter i Avignon på Ibis Avignon Sud***
 • 1 nat i Carcassonne på Ibis Carcassonne centre la Cité***
 • 2 nætter i Cahors på Campanile Cahors Hôtel***
 • 2 nætter i Pouilly-sur-Loire på Hôtel le Relais de Pouilly***+
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 3 x frokost (3. 6. og 10. dag) 
 • 1 x frokost, inkl. vinsmagning (9. dag)
 • 3 x middag (1. 5. og 8. dag)
 • Byvandring i Aix-en-Provence med besøg i domkirken
 • Byvandring i landsbyerne Roussillon og Gordes
 • Byvandring i Avignon
 • Byvandring i landsbyen Saint-Guilhem-le-Désert
 • Byvandring i Carcassonne, inkl. entré til borgbyen 
 • Byvandring i landsbyen Cordes-sur-Ciel
 • Besøg ved broen Pont Valentré
 • Vinsmagning på Château de Cayx, inkl. 3 glas vin
 • Besøg på vingård ved Pouilly-sur-Loire, inkl. vinsmagning
 • Byvandring i Pouilly-sur-Loire
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Provence

Om morgenen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Nice og fortsætter i bus til den fornemme by Aix-en-Provence, hvor vi skal bo to nætter. Om aftenen nyder vi en dejlig 3-retters middag på hotellet. 

frankrig_aix_960.jpg

Fornemme Aix-en-Provence.

Fornemme Aix-en-Provence.

2. dag: Kongebyen Aix-en-Provence

I dag tager vi på byvandring gennem Aix-en-Provences stilfulde gamle bydel med yndefulde pladser, fornemme palæer med rigt udskårne døre og huse med smedejernsbalkoner. Vi beundrer de berømte fontæner på den brede avenue Cours Mirabeau med lange rækker af platantræer. Engang måtte kun adelige og parlamentarikere benytte den fine gade, og derfor ligger her stadig mange fine palæer. Vi tager et kig ind i domkirken St. Sauveur og fortsætter til byens farverige marked, der er fyldt med blomster, frugt, grøntsager, stof i glade provencalske mønstre og farver, duftende lavendel og krydderurter. På turen rundt i byen ser vi også de håndlavede santons, som er figurer af bibelske- og landsbyskikkelser, og som man gennem generationer har brugt i de provencalske julekrybber.  

Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i den eventyrlige universitetsby. Nyd stemningen på en af byens dejlige caféer - måske med et glas pastis eller en café au lait med calissons, der er Aixs berømte petit four med mandelmasse og hvid glasur. Besøg Atelier Paul Cézanne (1839-1906), der står, som havde han forladt det blot for et øjeblik siden. Han var uden tvivl én af byens største kunstnere. Vi anbefaler også et besøg i det tidligere bispepalads, der rummer det spændende Musée des Tapisseries med enestående gobeliner.

Aftenens middag er på egen hånd, men rejselederen arrangerer fælles middag på en hyggelig lokal restaurant, for dem som har lyst.

3. dag: Betagende bjerglandsbyer i Provence

I Provence bliver landskabet afløst af små maleriske landsbyer med ærkefransk atmosfære. Her er tempoet lavt og udsigten formidabel. Vi besøger den okkerfarvede landsby Roussillon, hvor de særprægede klippevægge i rødgule toner og de rustrøde stenhuse med matchende røde tegltage komplementerer det omkransende grønne landskab og den blå himmel. På byvandringen gennem den smukke middelalderbys velbevarede gyder og stenbuer oplever vi den fantastiske farvepragt.

Vi fortsætter til den beigefarvede bjerglandsby Gordes, hvor husene smyger sig rundt på en stejl bakketop. Gennem århundrede har Gordes særprægede beliggenhed været en del af byens forsvar. Fra de mange plateauer er der en fantastisk udsigt over Lubéron-dalen. På turen gennem den charmerende landsby oplever vi den hyggelige provencalske lokalkolorit og hygger os med frokost på en lokal restaurant, inden turen går videre til Avignon, hvor vi skal bo i to nætter.

frankrig_rousillon_960.jpg

Den okkerfarvede landsby Roussillon.

Den okkerfarvede landsby Roussillon.

4. dag: Pavebyen Avignon

Avignons gamle bydel er smukt omgivet af en fem kilometer lang middelaldermur med 39 tårne og syv porte. Til fods kommer vi gennem de kønne gader med et væld af historiske bygninger, kirker og paladser – og der er tid til at nyde den pragtfulde atmosfære ved det gamle pavepalads, der nærmest ligger som en fæstningsby i byen, der engang var en miniudgave af Vatikanet med egen mønt. Vi ser den berømte bro Pont St-Bénézet, der er byens vartegn. Selvom kun halvdelen af broen er tilbage, er der dog stadig en fantastisk udsigt over Rhône-floden. Turen slutter i det idylliske kvarter ved gaden Rue des Teinturiers, hvor der er en række gamle vandmøller. Her lå engang byens små tekstilfarverier. Læg mærke, hvordan der kun er adgang via en lille bro til nogle af områdets huse.

Udforsk Avignon om eftermiddagen på egen hånd. Der er mange spændende butikker og gode muligheder for at finde sig en skøn frokost på en af de mange udendørs restauranter. Tag eventuelt også et kig ind i Les Halles, hvor der er masser af madboder med herlige råvarer fra Provence. Det er let at finde rundt i den gamle bydel.

frankrig_avignon_960.jpg

Den berømte bro Pont St- Benezet i Avignon.

Den berømte bro Pont St- Benezet i Avignon.

5. dag: Saint-Guilhem-le-Désert og Carcassonne

Gemt i Celette-bjergene ved de spektakulære Hérault-slugter finder vi den afsidesliggende middelalderlandsby Sant-Guilhem-le-Désert, der ligger på den franske del af pilgrimsruten til Santiago de Compostela i Spanien. På grund af byens isolerede beliggenhed byggede man her i 800-tallet Gellone-klostret, som i dag er udpeget af UNESCO som verdensarv. Landsbyen er en af Frankrigs allerfineste og har en svimlende panoramaudsigt til det klippefyldte landskab. Vi fornemmer livet i landsbyen på gåturen gennem de smalle gader og fortsætter til den muromkransede eventyrby Carcassonne, hvor vi skal bo en enkelt nat. Det er en flot velkomst, der møder os, når vi kører ind i den højtbeliggende by med volde og tårne. Om aftenen hygger vi os med middag på en restaurant i den gamle bydel i gåafstand fra hotellet.

frankrig_caracasonne_960.jpg

Hyggelige Caracasonne.

Hyggelige Caracasonne.

6. dag: Carcassonne, Castres, Cordes-sur-Ciel og Cahors

Om morgenen tager vi på en fortryllende byvandring i Carcassonnes gamle bydel med de enestående dobbelte fæstningsmure og robuste stentårne, der ser ud, som var det tegninger fra en eventyrbog. Borgen La Cité, der er bygget på en stejl klippe, er Languedocs vartegn. Gennem hovedporten føres vi ind i borgbyen i en labyrint af stræder, som er kantet af hyggelige restauranter og butikker. Det er en stor oplevelse at vandre rundt i den befæstede by med dens gyder, torve og gamle huse.

I den hyggelige by Castres nyder vi en dejlig frokost på lokal restaurant, som ligger ved Agout-floden, hvor farverige middelalderhuse ligger side om side. Byen er kendt for sine smukke huse, der engang var værksted og hjem for uld- læder- og papirhåndværkere.

Vi fortsætter til den velbevarede lille by Cordes-sur-Ciel i Midi-Pyrenæerne med dusinvis af smalle, stejle brostenbelagte gader og buegange rammet ind med smukke gotiske bygninger. Byen ligger på et højdedrag og synes at rage så højt op mod himlen, at man har givet den navnet Cordes under himlen. Efter en byvandring i landsbyen fortsætter vi til den 2.000 år gamle by Cahors ved Lot-floden, hvor vi skal bo to nætter.

frankrig_castres_960.jpg

Huse spejler sig i vandet i Castres.

Huse spejler sig i vandet i Castres.

7. dag: Cahors og Château de Cayx

Efter morgenmaden kører vi ind i hjertet af den gamle by Cahors, hvor der er tid på egen hånd til at nyde livet i de smalle gader. Tag et kig ind i de små forretninger, gå en tur på hovedgaden Boulevard Gambetta, snup en café au lait på en af de typiske franske caféer, og mærk byens stemning. Cahors er berømt for trøfler, kastanjer, valnødder, fjerkræ, oste og de mørke Cahors-vine. Frokosten er for egen regning, men har du lyst, kan du tage med rejselederen på lokal restaurant. 

Om eftermiddagen ser vi den berømte, 40 meter høje bro Pont Valentré, der er udstyret med massive tårne, spidsbuer og porte i begge ender. Den smukke bro går tværs over Lot-floden og er en af de få befæstede broer i Europa. Broen er et betagende syn og hører til blandt de mest fotograferede bygninger i Frankrig.

Turen fortsætter til Dronning Margrethe og Prins Henriks smukke vinslot Château de Cayx, der ligger midt i Cahors vindistrikt ved landsbyen Caïx. Cahors er oprindelig et meget gammelt vindistrikt, men som blev ødelagt af vinlus. Først i 1950’erne genoptog man produktionen og måtte begynde helt forfra. Slottets vinkvalitet har ofte været til debat, men Prins Henrik har gennem årene arbejdet meget på at forfine produktionsmetoden, og i dag får slottet positive anmeldelser i pressen. En Cahors-vin er en kraftig mørk rødvin med et lilla skær, som består af mindst 70% Malbec-druer. Vi besøger slottets vinkælder og får her en dejlig vinsmagning. Glæd dig til en skøn duft og smag af brombær og blommer!

frankrig_cahors_bro_960.jpg

Broen i Cahors.

Broen i Cahors.

8. dag: Vinområdet ved Pouilly-sur-Loire

Gennem smuk natur kører vi nordpå til vinområdet ved Pouilly-sur-Loire, der ligger midtvejs langs Loire-floden, der er Frankrigs længste flod. Et skovklædt landskab med vinstokke op ad bjergskråningerne, vandløb og pittoreske landsbyer. I områdets 120 vingårde produceres fremragende hvidvine, flere tælles blandt verdens bedste. Om eftermiddagen ankommer vi til vores hyggelige hotel, der ligger i et dejligt naturområde, og her skal vi bo de næste to nætter. Der er tid til en gåtur, inden middagen venter på hotellet.

frankrig_bourgogne_pouilly_960.jpg

Vinområdet omkring Pouilly sur Loire.

Vinområdet omkring Pouilly sur Loire.

9. dag: Vingårdsbesøg og vinsmagning

Vi besøger en spændende vingård blot få minutters kørsel fra vores hotel. Her fremstilles blandt andet den berømte Pouilly Fumé-hvidvin af sauvignon blanc-druerne - en vin som benediktinske munke udviklede allerede i middelalderen. Vi hører om mysteriet omkring fremstillingen af de fantastiske Pouilly-vine lige fra druernes ankomst til vingården til aftapning. En tur ned i den historiske kælder er naturligvis et must, og her nyder vi fransk tapas til frokost og smager nogle af de fine vine. Mon ikke vi kender forskellen på Pouilly-sur-Loire-vine og Pouilly-Fumé-vine efter vinbesøget?   

frankrig_vinsmagning_960.jpg

Vinsmagning i Pouilly.

Vinsmagning i Pouilly.

10. dag: Pouilly-sur-Loire

Om formiddagen slapper vi af og nyder hotellets dejlige omgivelser. Derefter venter et lille besøg i landsbyen Pouilly-sur-Loire med afslutningsfrokost på lokal restaurant, inden turen fortsætter til Paris, hvorfra vi om aftenen flyver med Norwegian direkte til København.  

Hotelinformation

Hôtel Escale Oceania ***+
VisSkjul

Moderne hotel i Aix-en-Provence, beliggende cirka 1,7 kilometer fra centrum. Hotellet har udendørs pool, terrasse, have, fitnesscenter, elevator, bar og restaurant, hvor der serveres en dejlig morgenbuffet. 

Vi bor på nyrenoverede standardværelser, der alle er udstyret med aircondition, tv og gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Ibis Avignon Sud ***
VisSkjul

Pænt hotel i udkanten af Avignon, cirka 4,5 kilometer fra pavepaladset og Pont St-Bénézet. Hotellet har 95 værelser fordelt på to etager, udendørs pool, solterrasse, have, bar og restaurant. Der er ingen elevator på hotellet.

Vi bor på moderne standardværelser, som alle er udstyret med tv, aircondition, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruser og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

 

Ibis Carcassonne centre la Cité ***
VisSkjul

Pænt hotel i hjertet af Carcassonne blot 500 meter fra katedralen og 800 meter fra den gamle bydel. Hotellet har 48 værelser, restaurant, bar og elevator.

Vi bor på standardværelser, der alle er lydisolerede og udstyret med sikkerhedsboks, tv, aircondition og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Campanile Cahors Hôtel ***
VisSkjul

Pænt hotel i Cahors cirka tre kilometer fra centrum og med busforbindelser tæt på hotellet. Hotellet har 51 værelser, en dejlig have med terrasse, restaurant og bar. Der er ingen elevator på hotellet. 

Vi bor på pæne standardværelser, som alle er udstyret med tv, aircondition, elkedel og gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche.

Læs mere om hotellet her. 

Hôtel le Relais de Pouilly ***+
VisSkjul

Populært hotel med en smuk beliggenhed i udkanten af Loire Naturreservat, fire kilometer fra landsbyen Pouilly-sur-Loire. Hotellet har 23 værelser fordelt på to etager, en fin have, hyggelig terrasse, restaurant og bar. En dejlig vandresti løber desuden langs ejendommen. Der er ingen elevator på hotellet. 

Værelserne har enten balkon eller terrasse og er alle udstyret med tv, aircondition og gratis WiFi samt eget badeværelse. 
 
Læs mere om hotellet her.