Inkl. halvpension

Pragtfulde Provence

Flyrejser
8 Dage

Provence er en eksplosion af sanseindtryk. Duftende krydderurter, alt godt fra havet, aromatiske vine og et fantastisk lys blander sig med vidunderlige landskaber og støvede landsbyer til den særlige cocktail, vi kender som Provence. Inklusiv halvpension.

 
Det tørre og varme klima mellem hav og bjerge skaber ideelle betingelser for en skøn ferie. Tag med i otte dage til den autentiske fiskerlandsby Sanary sur Mer mellem Marseille og Toulon. Vi har base på det hyggelige hotel Soleil et Jardin ti minutters gang fra stranden og havnen. Ud over de inkluderede udflugter til Nice, Marseille og "Kilden i Provence" giver vi dig...

Provence er en eksplosion af sanseindtryk. Duftende krydderurter, alt godt fra havet, aromatiske vine og et fantastisk lys blander sig med vidunderlige landskaber og støvede landsbyer til den særlige cocktail, vi kender som Provence. Inklusiv halvpension.

 
Det tørre og varme klima mellem hav og bjerge skaber ideelle betingelser for en skøn ferie. Tag med i otte dage til den autentiske fiskerlandsby Sanary sur Mer mellem Marseille og Toulon. Vi har base på det hyggelige hotel Soleil et Jardin ti minutters gang fra stranden og havnen. Ud over de inkluderede udflugter til Nice, Marseille og "Kilden i Provence" giver vi dig mulighed for at besøge Aix-en-Provence og Arles. Vi skal naturligvis også smage noget af områdets gode vin. Opholdet er med halvpension på lokale restauranter.
 
Kort over Frankrig - Pragtfulde Provence

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superiorværelse
800,-
Eneværelse
2.000,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
505,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Arles
495,-
Aix-en-Provence
495,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på Hotel Soleil et Jardin****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 2 x frokost (2. og 7. dag)
 • 5 x middag (1. 3. 4. 5. og 7. dag)
 • Byvandring i Nice
 • Byvandring i Sanary sur Mer med markedsdag
 • Udflugt i "Kilden i Provence's" fodspor
 • Vinsmagning
 • Lokaltog til Marseille t/r
 • Byvandring i Marseille
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 14 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Nice

Sidst på formiddagen lander vi i Nice og tager straks på byrundtur. Nice har ægte sydlandsk stemning med små, krogede gader, hyggelige pladser og torve samt pragtfulde villaer i pastelfarver. På vejen mod byen passerer vi den russiske kirke, og inde i byen ser vi udefra Place Massena, det fornemme Palais Lascaris med den imponerende trappe, den næsten nyanlagte grønne kile gennem centrum samt selvfølgelig strandpromenaden og havnen. Tag evt. det lille turisttog fra havnepromenaden til Collinebjerget, hvorfra der er en fortræffelig udsigt over Nice og Rivieraen. Ankomst til hotellet i Sanary sur Mer sidst på eftermiddagen. Det har været en lang dag, så i dag spiser vi middag på hotellet.

Marked i Nice.

2. dag: Marked i Sanary sur Mer 

Om formiddagen ser vi nærmere på Sanary sur Mer, der er en hyggelig lille fiskerlandsby. Onsdag formiddag er der marked i byen. Vi afslutter byvandringen med en frokost på havnen, som er byens naturlige samlingssted. Her mødes man og udveksler meninger om vejr og vind - og alt det midt imellem - over en kop café au lait eller et glas kølig hvidvin. Resten af dagen er til egen disposition.

3. dag: På egen hånd eller Arles

Nyd stemningen i Sanary sur Mer eller deltag på en heldagsudflugt til Arles. Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i byen.

Ekstraarrangement: Arles
Vi kører til Arles, der blev grundlagt af Julius Caesar ved Rhônefloden for over 2.000 år siden. Byen rummer stadig adskillige vidnesbyrd fra den romerske periode, og vi kan anbefale et besøg på det nye romerske museum. På en byvandring ser vi flere romerske mindesmærker, her i blandt torvet (forum) og teatret. Vi besøger den imponerende arena, der oprindeligt kunne rumme 20.000 mennesker, og som stadig er i brug. Van Gogh boede i en periode i Arles, hvor han fandt mange af sine motiver, bl.a. til det berømte maleri Café nuit på Place du Forum. Vi er retur i Sanary sur Mer sidst på eftermiddagen. Udflugten bestilles og betales sammen med rejsen.

Hovedpladsen i Arles.

4. dag: Marseille

Fra hotellet spadserer vi til den lokale station (ca. 1,5 kilometer), hvorfra vi kører til Marseille med lokaltoget. Marseille var europæisk kulturby i 2013 og har i de sidste år investeret mange penge i kunst og kultur. Efter ankomst til Marseille går vi en byvandring gennem den gamle bydel. Vi ser den stribede La Major katedral, og fortsætter videre til havnen. Herefter er der god tid til for eksempel at studere byen og dens mangfoldighed af kulturer, butikker og caféer. Du kan bruge tiden på det flotte mediterrane museum på havnen, som omhandler civilisationerne omkring Middelhavet. Eller du kan tage en båd ud til øen If, udødeliggjort af Alexander Dumas Greven af Monte-Christo. Snyd heller ikke dig selv for byens berømte aperitif - en pastis! Vi er retur i Sanary sur Mer sidst på eftermiddagen og runder dagen af med en fællesmiddag i byen.

La Major katedralen i Marseille.
 

5. Dag: På egen hånd eller Aix-en-Provence

Hele dagen er til fri disposition. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt til Aix-en-Provence. Om aftenen mødes vi til en middag på en lokal restaurant.

Ekstraarrangement: Aix-en-Provence med marked og Cézanne
Aix er indbegrebet af Provence. Her finder vi hyggelige pladser og torve med små restauranter og caféer, et væld af springvand og et utal af små, krogede gader. På en byvandring går vi i maleren Cézannes fodspor. Vi slutter byvandringen på Granet-museet, hvor der også hænger værker af den berømte franske kunstner. Herefter er der god tid til at studere byen på egen hånd. Om formiddagen er der marked flere steder. Blomster, frugt og grønt, sæber, olier og krydderier falbydes fra boderne på byens pladser. Vi kan også anbefale en tur ad hovedgaden Cours Mirabeau med dens mange butikker og restauranter. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Sanary sur Mer. Udflugten bestilles og betales sammen med rejsen.

Marked i Aix en Provence.

6. dag: På egen hånd

Søndagen er sat af til ren afslapning, så der er ikke noget program i dag. Tag på en slentretur til havnen, slap af ved hotellets pool eller tag en tur på stranden. Det var i øvrigt i vandet ud for Sanary sur Mer, at den legendariske havforsker Jacques Cousteau udviklede det moderne dykkerudstyr. I et tidligere fæstningstårn findes et lille museum om emnet. Vi kan også anbefale en sejltur langs den smukke og forrevne kyststrækning Les Calanques mellem Cassis og Marseille, der er udlagt som naturreservat. Rejselederen hjælper gerne med billetter. Pris ca. euro 35,- pr. person. I dag er der ikke arrangeret fælles spisning, men rejselederen hjælper gerne med at finde en god restaurant til middagen.
 
Havnen i Sanary Sur Mer.
 

7. dag: Kilden i Provence og vinsmagning

Midt på dagen går vi ned til havnen og nyder frokosten på en lokal restaurant. Om eftermiddagen ser vi nærmere på "Kilden i Provence", hvor vi besøger Aubagne og Bandol. Filmen om pariseren Jean de Florette (Gérard Depardieu), der arver en gård i Provence og kæmper mod både den barske natur og genstridige naboer, lagde flere alen til Provence' popularitet. Vi besøger forfatteren til Kilden i Provence og Manon og kilden, Marcel Pagnols, hjem, et lille museum tilegnet ham og går en byrundtur i Aubagne i Pagnols fodspor. Bagefter kører vi til den berømte vinby Bandol, hvor vi besøger en vinbonde. Her smager vi både den gode vin og den lokale olivenolie. Den sidste aften går vi til en restaurant i byen og spiser sammen, mens vi samler op på den sidste uges oplevelser.
Vinsmagning i Bandol.
 

8. dag: Hjemrejse

Straks efter en tidlig morgenmad kører vi til lufthavnen i Nice. Ankomst i København først på eftermiddagen.
 

Hotelinformation

Hotel Soleil et Jardin ****
VisSkjul

Nybygget hotel i fiskerlandsbyen Sanary sur Mer mellem Marseille og Toulon. Hotellet ligger tæt på stranden og havnen, som er byens livsnerve. Forskelligt indrettede værelser, alle med tv, telefon, WiFi, hårtørrer og elkedel og kaffe/te-faciliteter samt aircondition. Standardværelser har grandlit. Superiorværelser har fransk altan eller balkon og er udstyret med dobbeltsenge og separat toilet. Nogle værelser har havudsigt. Hotellet har egen pool med liggestole, en bar og mod ekstrabetaling adgang til wellness-område med indendørs pool, sauna, massage (skal bestilles i god tid) og jacuzzi. De inkluderede måltider indtages på lokale restauranter.

Læs mere om hotellet her.
Poolområdet på Hotel Soleil et Jardin. Værelse på Hotel Soleil et Jardin.