Spar 1.000,- pr. person

Spar 1.000 kroner · Georgien & Armenien · Fra Jylland

Flyrejser fra Jylland
12 Dage

Rejs direkte fra Billund til Georgien og Armenien, der byder på billedskønne landskaber, rørende gæstfrihed og interessante oldtidsbyer spækket med kirker og klostre. Glæd dig også til god mad og skønne vine i en uspoleret verden, der endnu ikke er præget af masseturismen.

Tag med, når vi drager ud på en ganske særlig rundrejse i verdens ældste, kristne nationer mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav på kanten af Europa og Asien. At besøge Georgien og Armenien er en uforglemmelig oplevelse i et behageligt klima - og med et lavt prisniveau. Gennem århundreder har befolkningerne formået at bevare de ældgamle traditioner, kunsthåndværket og deres eget unikke alfabet. Samtididig er de to...

Rejs direkte fra Billund til Georgien og Armenien, der byder på billedskønne landskaber, rørende gæstfrihed og interessante oldtidsbyer spækket med kirker og klostre. Glæd dig også til god mad og skønne vine i en uspoleret verden, der endnu ikke er præget af masseturismen.

Tag med, når vi drager ud på en ganske særlig rundrejse i verdens ældste, kristne nationer mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav på kanten af Europa og Asien. At besøge Georgien og Armenien er en uforglemmelig oplevelse i et behageligt klima - og med et lavt prisniveau. Gennem århundreder har befolkningerne formået at bevare de ældgamle traditioner, kunsthåndværket og deres eget unikke alfabet. Samtididig er de to små bjergrige lande kendt for deres helt særlige gæstfrihed. 

Georgiens natur er ganske enkelt storslået. Mødet med Kaukasusbjergenes landskab med talrige udsigtspunkter, dramatiske kløfter, brusende floder, tætte skove og høje bjergtinder er eventyrligt. Lyt til bjergenes fredfyldthed, der giver ro i sjælen. National Geographic har ikke uden grund udnævnt Georgien som et af de bedste rejsemål i 2018.

Armenien er et eldorado for kulturinteresserede. Et historisk knudepunkt mellem øst og vest, og næsten 2.000 års kristendomshistorie, der har sat sine spor i dette fantastiske land. Her finder vi en overflod af imponerende stenkirker og klostre, der udstråler værdighed og harmoni.

Også gastronomien gør de to lande værd at besøge. I både Georgien og Armenien får man vidunderlige vine og lækre måltider; grillet kød krydret med vilde bjergurter, solmodne frugter, friske og varierede salater, skønne oste og ikke mindst tynde friskbagte brød fra de karakteristiske stenovne.

Vi bor i Georgiens og Armeniens hovedstæder Tbilisi og Jerevan, der danner udgangspunkt for rejsens mange spændende udflugter. En flot sammensat rundrejse, hvor vi oplever den fascinerende mosaik af europæisk kultur og får et indblik i landenes farverige historie, der er ukendt for de fleste. 

Specialrabat: Spar 1.000 kroner pr. person på rejsen d. 13/6.
Før fra kr. 10.999,- NU fra 9.999,- pr. person.
Rabatten fratrækkes automatisk i trin 3 i onlinebookingen.
 

Kort til Georgien og Armenien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.825,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
660,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Specialrabat
1.000,-

Ekstraarrangementer

Hulebyen Uplistsikhe, Stalins fødeby Gori og byen Mtskheta, inkl. frokost
350,-

Inkluderet i prisen

 • Fly Billund-Tbilisi t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 1.209,-
 • 7 nætter i Tbilisi på Gureli***
 • 3 nætter i Jerevan på Ani Plaza Hotel****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 6 x frokost (4.-9. dag)
 • 3 x middag (2. 10. og 11. dag)
 • 1 fl. vand på alle udflugter 
 • Byrundtur i Tbilisi, inkl. svævebane til Narikala-fortet
 • Udflugt til Kazbegi i Kaukasusbjergene
 • Firehjulstrækker fra Kazbegi til Treenighedskirken
 • Besøg i kærlighedens by Sighnaghi og vinsmagning i Kakheti
 • Besøg i Armeniens Alfabetpark
 • Byvandring i Jerevan
 • Rundvisning på tæppefabrik
 • Besøg i mindeparken Tsitsernakaberd
 • Besøg i Garni-templet og Geghardklosterkomplekset
 • Rundvisning på armensk cognacfabrik
 • Besøg på kirkegården i Noratus og i kurbyen Dilijan
 • Besøg i den isolerede landsby Fioletovo
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Specialrabat: Spar 1.000 kroner pr. person på rejsen d. 13/6.
Før fra kr. 10.999,- NU fra 9.999,- pr. person.
Rabatten fratrækkes automatisk i trin 3 i onlinebookingen.

Rejseforedrag før afrejse
Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejseleden og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i Aarhus, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Ekstraarrangement
Skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 deltagere.

Dagsprogram

1. dag: Mod Georgien

Først på aftenen flyver vi fra Billund med Air Baltic via Riga til Georgiens hovedstad Tbilisi. På flyrejsen fra Riga til Tbilisi har vi inkluderet en croissant og en flaske vand. 

2. dag: Byrundtur i Tbilisi

Vi ankommer meget tidligt om morgenen til Georgien og charmerende Tbilisi, der ligger smukt ved Mtkvari-floden. Her skal vi bo fire nætter i en af byens mest populære bydele. Hotelværelset er til rådighed allerede ved ankomst, og der er tid til en lur og morgenmad efter flyrejsen, inden vi om eftermiddagen tager på en spændende byrundtur.

Det lykkedes aldrig helt at sovjetificere centrum af Tbilisi, så den charmerende gamle bydel er intakt, og en omfattende restaurering er ved at være afsluttet. Tbilisi har et særligt strejf af orientalsk kultur samtidig med, at den er en moderne storby med hyggelige restauranter og cafeer, spændende butikker og interessante museer. Over byen knejser den kæmpestore statue Moder Georgien. Vi spadserer gennem de smalle gader, der er fyldt med fascinerende kirker, synagoger, moskeer og flotte huse med store, farverige træbalkoner. Bemærk de farverige churchkhelaer, der hænger overalt; de ligner hånddyppede stearinlys, men det er sund naturslik og de smager vidunderligt. Vi går en tur gennem hovedgaden Rustaveli, inden vi med svævebanen fortsætter op til Narikala-fortet. Herfra går vi ned til området, hvor byens mange svovlbade findes. Svovlbadene er en georgiansk tradition, der skal få musklerne til at slappe af og gøre bindevævet mere fleksibelt. Rundt omkring fornemmer vi lugten fra de berømte bade, der er indrettet i bygninger i asiatisk stil. Om aftenen bydes vi velkommen med en georgisk middag på en hyggelig lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.  

Georgiens hovedstad Tbilisi.

Georgiens hovedstad Tbilisi.

3. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt

I dag har du god tid til at fordybe dig i Tbilisi og gå på egne eventyr. Rejselederen kommer gerne med forslag til aktiviteter og hyggelige steder, hvor du kan nyde dagens frokost og middag. Du har også mulighed for at deltage i en heldagsudflugt, hvor vi besøger en række spændende udflugtsmål uden for Tbilisi. 

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Ekstraarrangement: Hulebyen Uplistsikhe, Stalins fødeby Gori og byen Mtskheta, inkl. frokost
Dagens udflugt starter med et besøg i en af Georgiens største seværdigheder, hulebyen Uplistsikhe, der lå på karavanernes Silkevej mellem Asien og Europa. Byen består af 700 huler, hvoraf 150 kan besøges. Her havde georgierne  et samlet bysamfund indhugget i klipperne, og i middelalderen boede her hele 20.000 mennesker. Hvis man er godt gående, kan man komme helt tæt på hulerne. 

Herefter fortsætter vi til Josef Stalins (1879-1953) fødeby, Gori. Stalin var leder af Sovjetunionen og den kommunistiske bevægelse fra midten af 1920'erne og frem til sin død i 1953. I byen ligger verdens eneste Stalinmuseum med en Stalinstatue i mandshøjde. Befolkningen har et ambivalent forhold til Stalin. Man er stolt af, at en georgier blev verdenskendt, men skammer sig over hans grove forbrydelser. Vi besøger det spændende museum, der ikke har ændret sig meget siden sovjettiden. Museumskomplekset består af udstillingssale, Stalins fødehjem og hans private togvogn. 

I landsbyen Chardakhi nyder vi en dejlig frokost med vin hos familien Bitarishvili, der gennem århundreder har produceret BIO-vin efter ældgamle metoder. Den fornemme vin sælges blandt andet på det verdensberømte Hotel Ritz i London. Turen fortsætter til Georgiens gamle hovedstad Mtskheta, der altid har fungeret som landets religiøse centrum. I den gamle by besøger vi Jvari-klostret og Svetitskhoveli-kirken, hvor man mener at have fundet Kristi kjortel. Først på aftenen er vi tilbage i Tbilisi, hvor der er middag på egen hånd. 

Hulebyen Uplistsikhe i Georgien.

Hulebyen Uplistsikhe i Georgien.

4. dag: Kaukasusbjergene, Kazbegi og Gergeti

Ad den berømte georgiske Hærvej kører vi gennem et fantastisk bjerglandskab med majestætiske, sneklædte tinder og forrevne klippeformationer. Vejen fører op mod Kaukasus-bjergene tæt på den russiske grænse. Undervejs holder vi en lille pause ved slottet Ananuri, der er bygget på en stejl bjergskråning. Kaukasus består af bjergkæderne Store og Lille Kaukasus, der også regnes for at udgøre grænsen mellem Europa og Asien. Glæd dig til den smukke køretur langs Tergi-floden til byen Kazbegi, der officielt hedder Stepantsminda, men som oftest referes til med navnet Kazbegi. Langt op i det 19. århundrede boede der eneboermunke i bjergenes klippehuler.

Med firehjulstrækkere fortsætter vi op til den isolerede landsby Gergeti og videre til den pittoreske Treenighedskirke, der ligger i Store Kaukasus i 2.170 meters højde. Kunne du få tiden til at stå stille, skulle det formentlig være her! Kirkens beliggenhed er blandt de mest spektakulære i hele verden - så eventyrligt flot, at det kan tage pusten fra enhver. I klart vejr er det muligt at få et glimt af det 5.047 meter høje Kazbegi-bjerg. Her hviler en andægtig stemning midt i den storslåede natur. Den lille kirke og dens vidunderlige beliggenhed er symbol på Georgiens gamle kultur og er derfor et af de mest foretrukne motiver i landets turistbrochurer. Kazbegi og Gergeti er i dag næsten vokset sammen kun adskilt af floden. At opleve Kazbegi er som at se 50 år tilbage i tiden, mens Gergeti nærmere er som at se 150 år tilbage. Her bor befolkningen i gamle stenhuse mellem stejle stenbelagte gader sammen med deres husdyr. I Kazbegi venter en hyggelig frokost i et privat hjem, inden vi sidst på dagen er tilbage i Tbilisi.  

Det er koldt i de store højder, så medbring varmt tøj til denne udflugt. Vi tager forbehold for ændringer ved dårlige vejrforhold.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Treenighedskirken med Kaukasus i baggrunden.

Treenighedskirken med Kaukasus i baggrunden.

5. dag: Kærlighedens by Sighnaghi og vinområdet Kakheti

Nordøst for Tbilisi ligger Georgiens berømte vindistrikt Kakheti. Dagens første besøg er den romantiske by Sighnaghi, der ligger med de majestætiske Store Kaukasus-bjerge som baggrundstæppe. Sighnaghi kaldes også for ”Kærlighedens by”, og byder os velkommen med toppede brosten, omkringliggende vinmarker og huse, som var vi i Italien. At blive gift her står på manges ønskeseddel! Efter en lille byvandring besøger vi en 300 år gammel vinkælder. Vi hører om vinproduktionen og smager på typiske georgiske vine fra de underjordiske lerbeholdere, kvevri. Georgien er et ældgammelt vinland og blandt verdens første vinproducenter. I en lille landsby oplever vi også befolkningens gæstfrihed. Vi ser vinmarker og ferskenhaver og nyder en hjemmelavet og traditionel georgisk frokost med tilhørende hvid- og rødvin - og så smager vi det lokale og berømte naturslik churchkhela.  Over Gombori-passet med smukke dale og bjerge når vi tilbage til vores hotel sidst på dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Kakheti ligger højt og med udsigt til Store Kaukasus-bjergene.

Kakheti ligger højt og med udsigt til Store Kaukasus-bjergene.

6. dag: Tbilisi - Jerevan    

Vi vinker farvel til Tbilisi for nu, og kører med bus over grænsen til Armenien med kurs mod hovedstaden Jerevan. Vi nyder frokosten på en lokal restaurant i Vanadzor og fortsætter herefter til Armeniens Alfabetpark - et yndet sted for kærestepar. I 2005 fejrede befolkningen det armenske alfabet, som blev skabt for 1.600 år siden. 39 gigantiske bogstaver er kunstnerisk udhugget i sten og opsat nær Mesrop Mashtots gravsted. Mashtots opfandt det smukke alfabet, der også i dag er et af landets stoltheder. Vi ankommer til Jerevan, hvor det mægtige Ararat-bjerg troner i horisonten. Den sovende vulkan består af to toppe og er blevet symbolet for Armenien. Ifølge Bibelen var det her, Noah stødte på grund med arken. Jerevan, der er en af verdens ældste byer, lå centralt ved karavanevejen i det sydlige Kaukasus og blev gentagne gange udsat for angreb af både romere, arabere, mongoler, tyrkere og persere. Jerevan er i dag en moderne storby med veludviklet cafékultur, gallerier, teatre og koncerthuse. Vi bor tre nætter på et dejligt og centralt beliggende hotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Jerevan i aftenskumringen.

Jerevan i aftenskumringen.

7. dag: Jerevan

Jerevan er et miks af ældgammel kultur og traditioner blandet med moderne livsstil. Vi tager på byvandring fra Republikpladsen, der er smukt omgivet af regeringsbygningen. Vores færd fortsætter forbi gågåden og det smukke operahus op mod kunstmuseet Cascade. Armenien er berømt for sine håndknyttede tæpper, hvis særlige mønstre er lavet med inspiration fra den kaukasiske kultur. På en spændende rundvisning på tæppefabrikken Megeryan Carpets hører vi om tæppefremstilling samt de traditioner og hemmeligheder, der knytter sig til tæppernes skønne farver. Herefter nyder vi en herlig frokost på lokal restaurant.

Gennem historien har den kristne minoritet i Armenien været udsat for omfattende diskrimination, forfølgelse og mord begået af fremmede magter. Særlig grusomt var Det Armenske Folkedrab, hvor mere end en million armenere mistede livet mellem 1915 og 1918. Det er tankevækkende at besøge mindestedet Tsitsernakaberd. Mange lande i Vesten har ikke anerkendt folkedrabet - heriblandt Danmark. Hvert år den 24. april samles tusindvis af armenere for at lægge blomster til minde om ofrene. På museet er den danske nødhjælpsmedarbejder Karen Jeppe nævnt. Hun rejste til Armenien i 1903 for at hjælpe de forfulgte armenere. Her skjulte hun 12 personer i en hule under sit hus og blev senere leder af både et børnehjem og en skole. Om aftenen er rejselederen gerne behjælpelig med gode råd til, hvor man finder et godt sted at nyde dagens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Traditionelle tæpper i Jerevan.

Traditionelle tæpper i Jerevan.

8. dag: Garni, Geghard og armensk cognac

I dag skal vi på udflugt til det imponerende Garni-tempel, som ligger lige uden for Jerevan. Det romerske tempel blev opført i det 1. århundrede e.Kr. og ligger dramatisk ud mod en dyb kløft, hvor Azat-floden bruser i bunden. Midt i den skønne natur ligger det helt enestående Geghard-klosterkompleks, der er delvist udhugget i bjergvæggen. Klostret blev grundlagt i det 4. århundrede, og de bevarede bygningsværker stammer fra det 12. og 13. århundrede. Klostret er en sand perle, der ikke uden grund regnes blandt Armeniens største seværdigheder. Frokosten nyder vi på en lokal restaurant, hvor vi samtidig har mulighed for at se, hvordan de armenske lavash (fladbrød) bages i lerovne. Vi vender tilbage til Jerevan, hvor udflugten slutter med en spændende rundvisning og prøvesmagning på en kendt armensk cognacfabrik. Selv om selveste Winston Churchill foretrak armensk brandy frem for fransk cognac, regnes den franske cognac dog stadig som den fineste. I Armenien har man tradition for fornemme lagrede brandyer, som de stolt kalder cognac, selvom det franske navn er beskyttet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Garni-templet udenfor Jerevan.

Garni-templet udenfor Jerevan.

9. dag: Jerevan – Tbilisi

Vi forlader Armenien og Jerevan og sætter kursen tilbage mod Georgien. Et imponerende syn venter i landsbyen Noratus, hvor vi besøger den ældgamle kirkegård, som er fyldt med op mod 1.000 store armenske khachkars-kors, dekoreret med enestående ornamenter. Vi holder en lille pause ved Armeniens største sø Sevan, inden vi ankommer til den maleriske kurby Dilijan, der ligger i nationalparken af samme navn. Byen og skoven hører til blandt Armeniens mest populære feriesteder og kaldes populært for Lille Schweiz. Et velbesøgt område for armenske kunstnere, forfattere og skuespillere.

Turen fortsætter til den stærkt isolerede landsby Fioletovo, der er beboet af molokanere, en russisk sekt udsprunget fra den russisk-ortodokse kirke i 1700-tallet. Vinteren her er kold og meget lang. Sneen ligger i et tykt lag overalt i landsbyen, og på afstand ses kun røg fra hustagene, der stikker op over sneen. Vejen, der fører til landsbyen, er ofte lukket på denne årstid - Armeniens svar på Sibirien! For molokanere er brød helligt, og det skal derfor tilberedes af enlige, ”rene” kvinder, der enten er enker eller ældre. Renlighed har generelt stor betydning. Molokanere tror eksempelvis på, at et bad kan fjerne grimme tanker og handlinger. Kvinderne klipper heller aldrig deres hår, fordi man ikke skiller sig af med det, som Gud har skænket. Tidligere var kvinderne iført hvide forklæder og tørklæder, men i dag er det kun tørklæder. Er vi heldige, ser vi måske nogle af de få mænd, der stadig er iført traditionel russisk beklædning og har langt skæg. Et spændende møde venter os, når vi bydes velkommen af vores værter, Natasha og Mikhail, der inviterer på russisk frokost med kaffe og søde sager (ingen servering af alkohol på grund af deres tro). Herefter kører vi via grænsebyen Sadakhlo til Tbilisi, hvor vi bor i to nætter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Den gamle kirkegård i Noratus.

Den gamle kirkegård i Noratus.

10. dag: På egen hånd i Tbilisi

Godt tilbage i skønne Tbilisi er der god tid til at gå på eventyr og gøre de sidste indkøb på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg i et af de populære svovlbade, hvor du bliver skrubbet, renset og masseret, til du føler dig som en nyfødt. Ellers kan dagen byde på en indkøbstur i centret Mardzhanishuili, en tur med kabelbane til Mtatsmindepark, et besøg på Dry Bridge Market - eller måske bare afslapning over et godt glas lokal vin på en af byens stemningsfulde cafeer? Rejselederen kommer gerne med flere ideer. Om aftenen samles vi til en herlig afskedsmiddag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den gamle bydel i Tbilisi.

Den gamle bydel i Tbilisi.

11. dag: Hjemrejse eller dag på egen hånd i Tbilisi

Nyd dagen på egen hånd, eller tag med rejselederen på besøg på Dry Bridge Market og på en gåtur gennem nogle af byens meget charmerende gamle gader med stemningsfulde caféer. Vi benytter nogle af byens egne transportmidler. Undervejs kan du for egen regning nyde en skøn frokost over et godt glas vin. Om aftenen byder vi på en dejlig middag på en lokal restaurant i gåaftstand fra hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

12. dag: Hjemrejse 

 Lidt over midnat forlader vi hotellet og flyver fra Tbilisi med Air Baltic via Riga til Billund. Hotelværelset er til disposition helt indtil afrejse. I flyet fra Tbilisi til Riga serveres der en sandwich med en flaske vand. Vi ankommer til Billund om morgenen.

Hotelinformation

Hotel Gureli ***, Tbilisi
VisSkjul

Pænt hotel med fremragende beliggenhed i et roligt område i hjertet af Tbilisi, tæt på den gamle bydel og blot 250 meter fra nærmeste metro samt 600 meter fra præsidentpaladset. Hotellet har en hyggelig lille terrasse, have, elevator, bar og morgenmadsrestaurant. Sikkerhedsboks i receptionen.

Værelser

Uensartede værelser med aircondition, minibar, tv, gratis Wifi og badeværelse med bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

 

Ani Plaza Hotel ****, Jerevan
VisSkjul

Dejligt hotel i hjertet af Jerevan, blot 100 meter fra operaen og få minutters gang fra Republikkens Plads. Hotellet har indendørs pool, fitnessrum, sauna, terrasse, have, lille butik, frisør, elevator, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser med aircondition, tv, minibar og gratis WiFi. Badeværelserne har hårtørrer og badekar.

Forbehold for hotelændringer.
 
Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på standardværelse på Ani Plaza Hotel.
Eksempel på standardværelse på Ani Plaza Hotel.
Den hyggelige restaurant og bar på Ani Plaza Hotel.
Den hyggelige restaurant og bar på Ani Plaza Hotel.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

Areal og befolkningen

Georgien har befolkningstal på omkring 4,5 mio. indbyggere, mens Armenien cirka er på størrelse med Jylland med 3 mio. indbyggere. 

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Det er kutyme at give drikkepenge i Georgien og Armenien til lokalguider og chauffører. På de fleste restauranter lægges 10-15% drikkepenge (service charge) automatisk oveni regningen, og her behøver man ikke yderligere at give drikkepenge. Selv om drikkepengesystemet er en del af landenes kultur, er det naturligvis frivilligt at give drikkepenge.

Elektricitet

220V. Stikkene kan være anderledes end i Danmark. Vi anbefaler at medbringe adapter eller batteridrevne elartikler.

Fotografering

Vær opmærksom på, at molokanerne i Fioletovo normalt ikke ønsker at blive fotograferet.

Indkøb

Prisniveauet er lavt i forhold til Danmark. I Georgien kan med fordel købes kunsthåndværk, valnødder, syltetøj, kunst, tørklæder, te og vin. I Armenien kan med fordel købes kunsthåndværk, antikviteter, tørrede frugter, tæpper og armensk cognac.  

Klima

Forår og efterår er dejlige årstider at rejse til Georgien og Armenien. Sommeren er tør og solrig og varer normalt helt frem til september. Efteråret er langt og præget af løvets smukke farver.
Bemærk: Det er koldt i Kaukasusbjergene i de store højder. Husk varmt tøj!

Tbilisi: Maj 15-27, september 14-25 og oktober 8-19.
Jerevan: Maj 8-26, september 11-26 og oktober 4-18.

Takt og tone

Ved kirkebesøg skal knæ og skuldre være tildækkede - det gælder både for kvinder og mænd. Desuden skal kvinders hår være dækket med et tørklæde. Det anbefales generelt at være tækkeligt klædt i Armenien.

Taxakørsel i Georgien

Taxaer i Georgien kører uden taxameter, prisen skal derfor aftales inden man kører. Få evt. hotellet til at bestille en taxa, så er prisen aftalt på forhånd. 

Tidsforskel

Georgien: +2 timer 
Armenien: +2 timer

Toiletforhold

Medbring gerne lommeletter/toiletpapir og håndinfektionsgelé i forbindelse med udflugter, da offentlige toiletter - især uden for hovedstæderne - kan være lidt simple.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer mod blandt andet Hepatitis A og Difteri. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Georgien: Lari (GEL)
Armenien: Dram (AMD)
Medbring USD eller EUR til veksling ved ankomst. Kreditkort kan benyttes mange steder.

Visum

Der kræves ikke visum til Georgien og Armenien for danske statsborgere. I Armenien skal passet dog være gyldigt i mindst 6 måneder fra indrejsedato.