Populær rundrejse!

Irland · Den Grønne Ø

Flyrejser
8 Dage

Det emmer af hygge og atmosfære i charmerende Irland. Glæd dig til blandt andet at opleve Dublin, Kilkenny, Irlands vestkyst og naturligvis landets største attraktion: Det smukkeste grønne landskab. Fáilte – velkommen!

I Irland er de bølgende bakkelandskaber rullet ud som en grøn løber med græssende kvæg bag de mange stengærder. Moser, floder, dramatiske klippekyster, smukke georgianske rækkehuse, fornemme landsteder og gamle maleriske landsbyer danner de betagende rammer om denne rundrejse. Irerne har en dejlig afslappet indstilling til livet. De udstråler varme og interesse for deres medmennesker, og de elsker at hyggesnakke.

Undervejs tager vi på spændende udflugter og mærker...

Det emmer af hygge og atmosfære i charmerende Irland. Glæd dig til blandt andet at opleve Dublin, Kilkenny, Irlands vestkyst og naturligvis landets største attraktion: Det smukkeste grønne landskab. Fáilte – velkommen!

I Irland er de bølgende bakkelandskaber rullet ud som en grøn løber med græssende kvæg bag de mange stengærder. Moser, floder, dramatiske klippekyster, smukke georgianske rækkehuse, fornemme landsteder og gamle maleriske landsbyer danner de betagende rammer om denne rundrejse. Irerne har en dejlig afslappet indstilling til livet. De udstråler varme og interesse for deres medmennesker, og de elsker at hyggesnakke.

Undervejs tager vi på spændende udflugter og mærker charmen i landet med det grønne hjerte. Glæd dig til at blandt andet at udforske hovedstaden Dublin, den smukke by Kilkenny, vikingebyen Waterford og landsbyen Adare. Vi smager desuden på whiskey, besøger en landsby, hvor livet i det 18. århundrede er rekonstrueret, og nyder naturligvis også den irske natur. Har du mod på endnu flere oplevelser, kan du tage med på ekstraudflugter til den berømte Ring of Kerry samt opleve den særlige dansestil riverdance, der har steppet sig ind i de flestes hjerter.

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at smage de irske specialiteter. Nyd en Guinness, whiskey, Irish Coffee eller Bailey’s Irish Cream på en af de mange hyggelige pubber. Eller måske en cheesecake, applepie, scone eller brown bread på en stemningsfuld café? Laks, blåmuslinger eller Irish Stew akkompagneret af tonerne af irsk folkemusik kan også varmt anbefales.

Golfstrømmen sørger for, at klimaet er dejlig mildt på Atlanterhavets grønne ø. Vi sørger for, at de øvrige rammer er i orden, så du blot skal koncentrere dig om at opleve alle Irlands højdepunkter.

Kort - Irland - Den Grønne Ø - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
530,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Irsk aften, inkl. middag
490,-
Ring of Kerry, inkl. frokost
490,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 270,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Dublin på Bonnington Hotel***+
 • 1 nat i Kilkenny på Kilford Arms Hotel***
 • Afr. 24/7: 2 nætter ved Killarney på Castlerosse Hotel***
 • Afr. 11/9: 2 nætter i Tralee på Brandon Hotel***+
 • 2 nætter i Shannon på Treacys Oakwood Hotel****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (6. dag) 
 • 4 x middag (1. 3. 4. og 7. dag)
 • Besøg i gravkammeret Knowth
 • Byvandring i Dublin, inkl. besøg på Trinity College
 • Besøg i Castletown House
 • Byvandring i Kilkenny
 • Byvandring i Waterford
 • Besøg på Jameson Irish Whiskey Heritage Centre
 • Besøg i landsbyen Adare
 • Besøg på Bunratty Castle & Folk Park
 • Byrundtur i Shannon
 • Udflugt til The Burren og Cliffs of Moher
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

 

Dagsprogram

1. dag: Gravkammeret Knowth

Vi flyver med Norwegian fra København direkte til Dublin og fortsætter lidt mod nord til Boyne Valley, hvor en helt unik oplevelse venter. I Brú na Bóinne Visitor Centre hører vi om de fantastiske gravkamre Newgrange, Knowth og Dowth, der tælles blandt Irlands største seværdigheder. Vi besøger det cirka 6.000 år gamle gravkammer Knowth, der er dekoreret med enestående megalitkunst. Gravkammeret har en indgang både mod øst og vest. I mange år mente man, at solen var årsag til indgangenes placering, men senere forskning har vist, at det handler om månens belysning. Stedet er omgærdet af mystik, og sammenlignes ofte med de egyptiske pyramider. Hvert år den 21. december oplyses de dødes huler af solens stråler. Vi oplever jo kamrene på et andet tidspunkt, men vi tør alligevel godt garantere, at den særlige stemning inde i gravkammeret er noget, du sent glemmer! Hele området er fredet af UNESCO, og kun et begrænset antal besøgende kan få adgang per dag. Vi tager derfor et mindre forbehold for ændring i rækkefølgen af rejsens udflugtsprogram.

Efter besøget fortsætter vi til Dublin, hvor vi bor i to nætter. Om aftenen hygger vi os med en dejlig middag på hotellet.  

Inkludede måltider: Middag.

Gravkammeret Newgrange.

Gravkammeret Newgrange.

2. dag: Byrundtur i Dublin

I dag tager vi på en spændende byrundtur, hvor vi ser Dublins gamle broer med victorianske lamper og de moderne hængebroer over Liffeyfloden, der flyder gennem byen. Forbi den berømte victorianske gangbro Ha'penny Bridge og videre til det fornemme Fitzwilliam Square. Her får vi et godt indtryk af fortidens velstand, hvor byens overklasse boede i de meget smukke georgianske rækkehuse med skinnende, farverige hoveddøre. Vi ser også Dublins latinerkvarter Temple Bar, som er fyldt med små gyder og stemningsfulde gamle pubber, hvorfra der om aftenen strømmer keltiske toner med liv og glæde. Kvarteret var tidligere berygtet, men efter en gigantisk ansigtsløftning, er det i dag et af byens mest besøgte områder. Vi går en tur langs Grafton Street med de mange modeforretninger og gennem byens flotte hovedgade O’Connell Street. Vi besøger også Irlands ældste universitet, Trinity College, der rummer landets mest kostbare klenodie, The Book of Kells, skrevet af munke i 800-tallet. Bogen indeholder de fire evangelier fra Det Nye Testamente. Vi ser også det smukke, gamle bibliotek, der rummer over 20.000 bøger.

Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser i Dublin. Benyt for eksempel muligheden for at shoppe i det rige butiksliv, eller drik en kop kaffe eller te med en herlig scone på én af de mange stemningsfulde cafeer. Rejselederen kommer gerne med tips til gode restauranter, hvor du kan nyde aftenens middag. Du kan også vælge at deltage i et ekstraarrangement med middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 
Ekstraarrangement: Irsk aften, inkl. middag
Oplev traditionel irsk musik, sang og dans på den charmerende, gamle Merry Ploughboy Pub i bjergene lidt uden for Dublin. Det er fantastisk at se, hvordan overkroppen holdes stille, mens benene danser. Under det populære show serveres en 3-retters menu. Transport mellem pubben og hotellet er inkluderet.

Gangbroen Ha'penny Bridge.

3. dag: Smukke Kilkenny

Fra Dubline går rejsen videre til en af Irlands smukkeste byer Kilkenny, hvor vi bor en enkelt nat. Undervejs besøger vi det fornemme palæ Castletown House, der blev bygget for cirka 300 år siden i italiensk renæssancestil til formanden for det irske parlament. Vi oplever det prægtige interiør med imponerende møbler, malerier, tapeter og statuer, inden vi kører videre til Kilkenny. Byen præges af gamle bygninger, middelaldergyder og stemningsfulde pubber. Det var i Kilkenny, at den velhavende dame Alice Kyteler blev anklaget for hekseri i 1324, og i dag er hendes hjem omdannet til kroen Kyteler Inn, som vi passerer på vores byvandring. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Castletown House i Kilkenny.

Castletown House i Kilkenny.

4. dag: Waterford, whiskeysmagning og grevskabet Kerry

Vi kører videre gennem maleriske byer i den sydøstlige del af Irland til den gamle vikingeby Waterford. Til fods bevæger vi os gennem byens smalle gader, inden vi fortsætter til Midleton nær Cork. Her tager vi på en spændende rundvisning på Jameson Irish Whiskey Heritage Centre, hvor vi hører om forskellen på skotsk whisky, irsk whiskey og amerikansk bourbon. En film bringer os gennem den irske whiskeys interessante historie, og vi går en tur gennem destilleriet, inden vi smager på den gyldne drik.

Talrige bugter og charmerende fiskelejer kendetegner det sydvestlige Irland, hvor fuchsia, kristtjørn og rododendron vokser vildt langs vejene, og hvor laks og ørreder springer i de mange vandløb. Vi når det populære grevskab Kerry, hvor vi bor to nætter i Killarney eller Tralee. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet. Hvad er mere oplagt end at slutte dagen med et glas Guiness i hotellets pub? 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

 Jameson Irish Whiskey Heritage Centre.

5. dag: På egen hånd eller udflugt til Ring of Kerry

I dag kan du tage på egne oplevelser i området. Du kan også deltage i en ekstraudflugt til den irske vildmark, hvor vi blandt andet skal opleve den smukke irske natur. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Ring of Kerry, inkl. frokost
Blot få kilometer fra Killarney og Tralee breder vildmarken sig. Her er stilhed, søer og en storslået krans af bjerge i horisonten. Vi følger den berømte rute Ring of Kerry rundt om Iveragh-halvøen, der regnes blandt en af de smukkeste i Irland. Fængslende udsigtspunkter veksler mellem bjerg- og kystlandskaber ud mod Atlanterhavet. Vi kører gennem Glenbeigh med palmetræer, fiskerlandsbyen Waterville og den farverige landsby Sneem. Undervejs overværer vi et spændende fårehundeshow og får en forståelse for de mange forskellige arter af får, der findes i Irland. Ad Moll's Gap når vi frem til et enestående udsigtspunkt over Killarneysøerne. En flot dag i naturens tegn!

Udsigt over magiske Ring of Kerry.

6. dag: Bunratty og Shannon

Via den lille, idylliske landsby Adare, der er kendt for sine typiske stråtækte huse og stokroser, kører vi til Irlands mest besøgte seværdighed Bunratty Castle & Folk Park. Her er livet i det 18. århundrede blevet rekonstrueret til en levende landsby med butikker og arbejdende værksteder. Middelalderslottet er et af Irlands mest autentiske. Det er smukt renoveret og fremstår i tråd med datidens pragt og glans. Undervejs nyder vi en dejlig frokost. Efter det spændende besøg fortsætter vi til den lille by Shannon, hvor vi skal bo i to nætter. Byen ligger ved den 300 kilometer lange Shannonflod, hvor motorbåde tøffer på kryds og tværs af den brede flod og langs de smukke kanaler. Vi slutter dagen med en lille byrundtur i Shannon, inden vi kører til vores hotel. Aftenen er på egen hånd, men rejselederen er gerne behjælpelig med forslag til gode restauranter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

 Bunratty Castle & Folk Park

7. dag: Irlands vestkyst

En anderledes udflugt venter på den store stenslette The Burren, som er skabt af sammenpressede skaller og skaldyr. Vi kører gennem det mystiske landskab, der er dannet af gammel havbund for mere end 300 millioner år siden. I kalkstenenes sprækker og revner findes myriader af vilde blomster - en særlig rigdom af middelhavsplanter og alpeblomster. Et betagende syn venter ved Cliffs of Moher, den irske vestkysts mest dramatiske klippestrækning. Her hører vi Atlanterhavets buldren mod klipperne, der rejser sig 200 meter lodret op af havet. På den stejle klippevæg yngler tusindvis af havfugle. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet i Shannon.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Stensletten The Burren.

8. dag: Hjemrejse

Efter en dejlig rundrejse på Den Grønne Ø, kører vi igen mod Dublin, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Bonnington Hotel ***+, Dublin
VisSkjul

Populært og flot hotel i udkanten af Dublin, beliggende cirka fire kilometer fra centrum. Hotellet har en dejlig indendørs pool, spa, fitnesscenter, sauna, dampbad, jacuzzi, elevator, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i rummelige og moderne standardværelser med tv, elkedel, aircondition og gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 
 

Kilford Arms Hotel ***, Kilkenny
VisSkjul

Hotel med en fremragende beliggenhed i hjertet af Kilkenny blot 300 meter fra Kilkenny Castle. Der er en dejlig irsk stemning på hotellet, og her føler man sig rigtig velkommen. Hotellet har 70 værelser, elevator, en populær pub og en hyggelig restaurant, hvor der jævnligt er underholdning.

Værelser

Vi bor på pæne standardværelser, der alle er udstyret med elkedel, sikkerhedsboks, tv og gratis WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 

Castlerosse Hotel ***, Killarney
VisSkjul

Hyggeligt hotel med fantastisk beliggenhed midt i naturen med flot udsigt over Killarneysøerne og de omkringliggende bjerge to kilometer fra Killarney. Hotellet har fitnesscenter, spa med indendørs pool og sauna, elevator, bar og restaurant med panoramaudsigt.

Værelser

Vi bor på pæne værelser med elkedel, tv, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruseniche og hårtørrer.

Forbehold for hotelændring på afrejse den 24/7.

Læs mere om hotellet her.

Castleross Hotel
Castleross Hotel

Brandon Hotel ***+, Tralee
VisSkjul

Dejligt hotel med perfekt beliggenhed i centrum af Tralee. Hotellet har indendørs pool, jacuzzi, sauna, fitnesscenter og spa med tilbud om skønne velværebehandlinger, elevator, restaurant og populær bar.

Værelser

Alle værelser er udstyret med tv, elkedel, gratis WiFi, badeværelse med badekar/bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
 

Treacys Oakwood Hotel ****, Shannon
VisSkjul

Populært hotel i hjertet af Shannon tæt på Skycourt-shoppingcenter. Hotellet har en lille gavebutik, elevator, restaurant og en meget hyggelig bar, hvor der jævnligt er underholdning.  

Værelser

Alle hotellets 100 værelser er rummelige og udstyret med tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar/bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.