Inkl. besøg på Trinity College

Dublin · Julestemning

Flyrejser
4 Dage

I Irlands charmerende hovedstad finder vi en uovertruffen julehygge med ægte hjertevarme. Dublin tælles med sine smukke julelys og juleudstillinger blandt Europas smukkest julepyntede byer og er et højdepunkt at besøge. Her er du garanteret at komme i julestemning.

Oplev, hvordan Dublins bybillede bliver forvandlet op til jul, når butikker, pubber samt cafeer smukt pyntes med store glaskugler og engle med strutskørter. Der er masser af juleaktiviteter i byen, og traditionerne holdes gerne i hævd, når børnene møder julemanden, familien løber på skøjter og julefreden sænker sig i den smukke kirke Christ Church. Igen i år forventer byens indbyggere at se...

I Irlands charmerende hovedstad finder vi en uovertruffen julehygge med ægte hjertevarme. Dublin tælles med sine smukke julelys og juleudstillinger blandt Europas smukkest julepyntede byer og er et højdepunkt at besøge. Her er du garanteret at komme i julestemning.

Oplev, hvordan Dublins bybillede bliver forvandlet op til jul, når butikker, pubber samt cafeer smukt pyntes med store glaskugler og engle med strutskørter. Der er masser af juleaktiviteter i byen, og traditionerne holdes gerne i hævd, når børnene møder julemanden, familien løber på skøjter og julefreden sænker sig i den smukke kirke Christ Church. Igen i år forventer byens indbyggere at se det flotte vinterlysshow, hvor 13 ikoniske bygninger bliver oplyst, ligesom stemningsfulde kor synger jul ind i flere af byens kirker.  
 
Rundt omkring sælges der lokalt kunsthåndværk, juledekorationer, smykker, juleknas og alle tænkelige gaveartikler. Du finder også de berømte, irske julestrømper, der traditionen tro hænges op ved pejsen, så nissen kan komme med gaver julenat. Er du til søde sager, så prøv de irske julespecialiteter christmas puddings og yule lug. Vi anbefaler også, at du varmer hænderne med et glas velduftende irsk gløgg, mulled wine. I gåafstand fra vores centrale hotel finder du både den populære shoppinggade Grafton Street og små sidegader med forretninger og atmosfærefyldte cafeer. 
 
Irerne har en skøn afslappet indstilling til livet, en dejlig interesse for deres medmennesker og de elsker at hyggesnakke. Humor, fortællinger, musik og dans er vævet ind i hinanden. En julerejse til en af vores favoritbyer er ganske enkelt den perfekte optakt til julen.

 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
975,-
Afbestillingsforsikring
280,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Julestemning på lokal restaurant
600,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 263,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Dublin på Academy Plaza Hotel***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Panoramatur i juleklædte Dublin
 • Julebyvandring i Dublin
 • Besøg på Trinity College
 • Byvandring i det berømte georgianske kvarter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Panoramatur i juleklædte Dublin

Om formiddagen flyver vi fra København med SAS direkte til Dublin. Efter ankomsten starter vi med en flot byrundtur, hvor vi fornemmer byens hyggelige atmosfære. Turen fører os både forbi nogle af Dublins gamle broer med victorianske lamper samt moderne hængebroer, der spænder over Liffeyfloden, som glider gennem byen. Vi ser den smukke harpelignende bro, Samuel Beckett Bridge, inden vi fortsætter op ad byens hovedgade O’Connell Street og videre forbi Irlands ældste universitet Trinity College. Vi skal bo i centrum af den juleklædte by på et dejligt hotel, hvor vi sammen hygger os med middag om aftenen.

Inkluderede måltider: Middag.

Julestemning i Dublin.

Julestemning i Dublin.

2. dag: Julebyvandring i Dublin

I dag oplever vi Dublin til fods. Vi krydser den berømte victorianske gangbro, Ha'penny Bridge, og fortsætter ind i latinerkvarteret, Temple Bar, med små gyder, hyggelige gamle pubber, musikhuse, gallerier og teatre. Engang var det et berygtet område med bordeller, men efter et grundigt ansigtsløft er det blevet et af byens mest besøgte områder. Om aftenen strømmer keltiske toner med liv og glæde fra pubberne ud i gaderne. Vores byvandring fører os videre gennem passagen ved Irlands ældste universitet, Trinity College, som vi besøger. Her ser vi landets mest kostbare klenodie og en af verdens smukkeste bøger, The Book of Kells, der er skrevet af munke i 800-tallet. Herefter slapper vi af og hygger os med en 2-retters frokostmenu på en hyggelig pub.
 
Om eftermiddagen har du tid til på egen hånd at gå på juleshopping. Måske du vil forbi det eksklusive shoppingcenter, Powerscourt, eller tage et kik ind i det elegante Brown Thomas, der ligger i indkøbsgaden Grafton Street. Snyd ikke dig selv for et glas dejlig irsk gløgg på en af byens mange cafeer. Har du lyst, kan du for egen regning tage med rejselederen ud at spise middag på en af byens hyggelige restauranter i gåafstand fra hotellet.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Irlands ældste universitet Trinity College.

Irlands ældste universitet Trinity College.

 

3. dag: Det berømte georgianske kvarter

I dag tager vi med rejselederen på byvandring i Dublins georgianske kvarter. I det mondæne område får vi et godt indtryk af Dublins velstand fra 1700-tallets elegante epoke og nyder synet af de fine georgianske rækkehuse med farvestrålende hoveddøre. Vi hører om livet i det fornemme kvarter på de smukke pladser, Merrion Square og Fitzwilliam Square. Undervejs indsnuser vi julestemningen og snupper måske en Guinness på en hyggelig pub. Eftermiddagen er afsat til at udforske byen på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med tips og ideer.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad

Ekstraarrangement: Julestemning på lokal restaurant   
Den sidste aften i Dublin julehygger vi med en dejlig middag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.  

Velskænket øl i Dublin.

Velskænket øl i Dublin.

4. dag: Hjemrejse 

Ved middagstid flyver vi med SAS direkte til København efter en dejlig weekend med ægte irsk julestemning.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad 

Hotelinformation

Academy Plaza Hotel ***
VisSkjul

Vi bor i hjertet af Dublin på et familieejet hotel med fantastisk beliggenhed i en lille sidegade til den berømte hovedgade O’Connell Street. Fra det moderne hotel er der ikke langt til byens mange seværdigheder og hyggelige restauranter. Hotellet har et lille fitnessrum, dejlig restaurant og bar.

Værelser

Elevatorer fører op til de 304 værelser, der er fordelt over syv etager. Alle værelser er udstyret med lydisolerede vinduer, aircondition, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med toilet og badekar.

Læs mere om hotellet her.

Academy Plaza Hotel.
Academy Plaza Hotel.
Standardværelse på Academy Plaza Hotel.
Standardværelse på Academy Plaza Hotel.
Plaza Bar and Grill.
Plaza Bar and Grill.