Rejsenyhed for krop og sjæl!
Flyrejser
8 Dage

Midt i Irlands pragtfulde landskab følger vi i skytshelgenen Skt. Patricks fodspor, når vi vandrer gennem en mangfoldighed af naturscenerier og udforsker Vestirlands hellige bjerg Croagh Patrick, øen Achill, den hellige by Knock samt pilgrimsvejen St. Patrick’s Way i Nordirland. 

Der er noget fredfyldt ved i en fortravlet tid at snøre vandrestøvlerne og tage på eventyr sammen med andre. Pilgrimsvandringer er kendt for at bringe ro, selvindsigt og renselse, og på denne rejse drager vi i den irske skytshelgen Skt. Patricks fodspor. Hvert år den 17. marts på Skt. Patricks dødsdag samles mennesker over hele verden iført grønne og orange...

Midt i Irlands pragtfulde landskab følger vi i skytshelgenen Skt. Patricks fodspor, når vi vandrer gennem en mangfoldighed af naturscenerier og udforsker Vestirlands hellige bjerg Croagh Patrick, øen Achill, den hellige by Knock samt pilgrimsvejen St. Patrick’s Way i Nordirland. 

Der er noget fredfyldt ved i en fortravlet tid at snøre vandrestøvlerne og tage på eventyr sammen med andre. Pilgrimsvandringer er kendt for at bringe ro, selvindsigt og renselse, og på denne rejse drager vi i den irske skytshelgen Skt. Patricks fodspor. Hvert år den 17. marts på Skt. Patricks dødsdag samles mennesker over hele verden iført grønne og orange farver, og på denne - Skt. Patricks dag - fejres den irske skytshelgen, ofte med rigelige mængder alkohol.

På denne vandreferie lærer vi mere om Skt. Patrick og hans store betydning for Irland, når vi vandrer i de smukke landskaber på Den Grønne Ø. Vi oplever Vestirland, der er fyldt til bristepunktet med historie og uspoleret natur med bjerge, stengærder, søer og tørvemoser. Rundt omkring i landskabet finder vi små, charmerende byer med middelalderlige gader og hyggelige pubber. På de mindre landeveje ses  flokke af får og køer. Ved Atlanterhavets forrevne kyst har der boet mennesker i mere end 5.000 år. Her findes vidnesbyrd om klostertiden, og her tiltrækker det hellige bjerg Croagh Patrick og den hellige by Knock hvert år tusindvis af pilgrimme.

Glæd dig også til besøget på Irlands største ø, Achill, hvor de gamle, gæliske traditioner lever i bedste velgående, samt til vandreture ad smukke stier på pilgrimsruten St. Patrick’s Way i Nordirland. Vi bor på dejlige hoteller ude i naturen og væk fra storbyernes travlhed. Irerne er gæstfrie, snakkesalige og fulde af humor, og det er altid en fryd at være gæst i landet.
 

 

Kort - Pilgrimsvandring i Irland - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.600,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
580,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Irsk aften, inkl. middag
570,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 270,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Castlebar på Breaffy Woods Hotel***
 • Afr. 24/7: 3 nætter i Carrickcarnon på Carrickdale Hotel & Spa****
 • Afr. 14/8: 3 nætter i Cavan på Hotel Kilmore***+
 • 1 nat i Saggart på Citywest Hotel****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x te og scone (2. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Vandretur på det hellige bjerg Croagh Patrick
 • Byrundtur i Westport
 • Vandretur på Achilløen
 • Besøg i den hellige by Knock
 • Besøg på klostret Ballintubber Abbey
 • Rundvisning på bryggeriet Brehon Brewhouse, inkl. smagsprøver
 • Vandreture i Nordirland på St. Patrick's Way 
 • Byrundtur i  Dublin 
 • Naturguide på vandringerne (2. 3. 5. og 6. dag)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Grevskabet Mayo

Om morgenen flyver vi fra København med Norwegian til Dublin. Herfra fortsætter vi i bus mod vest til det naturskønne Grevskab Mayo, hvor vi skal bo tre nætter i hyggelige og landlige omgivelser nær den lille by Castlebar. Om aftenen bydes vi velkommen med en dejlig middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.  

2. dag: Pilgrimsvandring på det hellige bjerg Croagh Patrick

Engang tilhørte det 765 meter høje Croagh Patrick-bjerg guden Crom, men efter Irlands første helgen Skt. Patrick i år 441 havde tilbragt 40 dage på toppen med faste, bøn og kampe med onde ånder, erklærede han bjerget helligt for den kristne Gud. Siden har generationer hvert år på Reek Sunday, som er sidste søndag i juli, besteget Croagh Patrick. Cirka 25.000 pilgrimme valfarter hertil for at ære Skt. Patrick - nogle vandrer endda på bare fødder. Fra landsbyen Murrisk vandrer vi med naturguide op ad Croagh Patrick ad en sti fra Campbell’s Pub. Turen starter fra landevejen og fortsætter gennem grønne områder ad grusbelagte stier, der langsomt bliver stejlere og stejlere. Herefter kommer vi til et længere fladt stykke, og det allersidste stykke vej til toppen går stejlt opad. Vi tager det i et roligt tempo med pauser undervejs. Vandringen op og ned svinger fra moderat til anstrengende, men udsigten fra toppen over Clew-bugten er det hele værd. Nedefra virker bjerget kegleformet, men på toppen er der fladt, og her holdes messer i et lille kapel. På toppen kan det være blæsende, så tag lidt varmt tøj med.

I bus fortsætter vi til den meget idylliske by Westport, hvor vi kører ad de brede trækransede gader North og South Mall, der ligger på hver side af Carrowbeg-floden. Den fabelagtige, næsten billedskønne georgianske by har endnu ikke solgt sin sjæl til turismen. Vi nyder byens charmerende stemning, og på en hyggelig café serveres en velfortjent hjemmebagt scone med te eller kaffe, og på hotellet venter senere en dejlig middag.    

Mellemsvær/svær vandring: Cirka 7 kilometer og 5 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Starten på opturen af det hellige bjerg Croach Patrick.

Starten på opturen af det hellige bjerg Croach Patrick.


3. dag: Achilløen og den hellige by Knock

I dag skal vi besøge Irlands største ø, Achill. Vi krydser broen og kommer til en verden med forrevne klipper, bjerge, heder, lange strande og spredte, kridhvide huse i landskabet. Øens dramatiske natur har i årevis inspireret kunstnere og forfattere. På den nordlige del af den 22 kilometer lange og 19 kilometer brede ø ligger bjerget Slievemore, der vender ud mod den forladte landsby af samme navn. Fra 1845 og flere år frem slog kartoffelhøsten i Irland fejl på grund af kartoffelskimmel, og det fik katastrofale følger for befolkningen. Over en million mennesker døde af sult og sygdomme, og mere end to millioner emigrerede fra hungersnøden. Det gik hårdt ud over landet og især i den vestlige del af Irland.

Om vinteren kan det være en barsk oplevelse at bo på Achill, når havet er i oprør, og vinden suser kraftigt. Sommeren er til gengæld indbydende for øens 2.700 indbyggere med farverige vilde blomster, rhododendroner og lyng. Achill er som skabt til vandring, og med naturguide følger vi ruten Atlantic Loop Walk, hvor vi udforsker øens sydøstlige hjørne, der er gennemsyret af historie og betagende udsigter. Undervejs passerer vi kirken Kildavnet og slottet Granuaile.

Vel tibage på fastlandet besøger vi den hellige by Knock, hvor landsbybeboere den 21. august 1879 i et syn så Jomfru Maria, Sk. Josef og evangelisten Johannes på gavlen af den gamle kirke. Efter omfattende undersøgelser erklærede den katolske kirke åbenbaringen for ægte. Knock er Irlands svar på pilgrimsbyen Santiago de Compostela i Spanien og pilgrimsbyen Fátima i Portugal. I dag strømmer pilgrimme fra hele verden til den moderne kirke, Our Lady Shrine, bygget i 1976, hvor de overværer én af de syv daglige messer. Stedets centrum er naturligvis gavlen, hvor synet fandt sted. Gavlen er overdækket og udgør i dag en form for kapel. Helligdommen blev i 1979 besøgt af pave Johannes Paul 2. og i 1993 af Moder Teresa.  

Let vandring: 12,5 kilometer og 4 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Græsende får på øen Achill.

Græsende får på øen Achill.


4. dag: Klostret Ballintubber Abbey og bryggeriet Brehon Brewhouse

Det lille stemningsfulde kloster Ballintubber Abbey blev bygget i 1216 som det eneste kloster i Irland grundlagt af en irsk konge. Det blev bygget ved siden af en tidligere kirke, som blev grundlagt i det 5. århundrede af Skt. Patrick. Klostret er kendt som ”klosteret, der nægtede at dø". På trods af mange års løbende angreb og religiøs undertrykkelse forblev klostret et sted for tilbedelse. Det er en fornøjelse at besøge klosterkirken, der har en helt særlig atmosfære af spiritualitet. Klostret ligger på den gamle pilgrimsvej til Croagh Patrick og er stadig i brug. Det er blandt Irlands mest imponerende bygninger og også et romantisk sted at blive viet.    

Nær byen Carrickmacross besøger vi det familiedrevne bryggeri Brehon Brewhouse. Vi får en rundvisning i bryggeriet, der er indrettet i en velbevaret gammel gård – og så smager vi naturligvis på nogle af de prisbelønnede øl. Turen fortsætter mod øst tæt på grænsen til Nordirland, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Klosteret Ballintubber Abbey.

Klosteret Ballintubber Abbey.


5. dag: Pilgrimsvejen St. Patrick’s Way fra Rostrevor til Hilltown

Efter morgenmaden krydser vi grænsen og kommer ind i Nordirland. Den nyere 132 kilometer lange pilgrimsvej St. Patrick's Way forbinder byen Armagh i Nordirland og Downpatrick i Irland, der menes at være Skt. Patricks sidste hvilested. På ruten findes ti vigtige steder, der fortæller om skytshelgenens liv og historien om øens kristendom. Vejen går gennem marker, skove, byer og forbi små vandløb, og vi har udvalgt nogle af de smukkeste dele af ruten. I dag starter vi første del af turen med naturguide fra den maleriske landsby Rostrevor, der ligger ved bredden af Carlingford Lough. Vi fortsætter gennem Rostrevor-skoven mod Spelga Dam. På turen følger vi også dele af Ulster Way i et meget spektakulært terræn. Vandreturen slutter i et let bakket landskab med åbne vidder ved landsbyen Hilltown. Sidst på dagen kører vi igen over grænsen til vores hotel, hvor middagen venter.  

Let/mellemsvær vandring: 12 kilometer og cirka 6 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Carlingford Lough.

Carlingford Lough.


6. dag: Pilgrimsvejen St. Patrick’s Way fra Slieve Bearnagh til Newcastle

I dag krydser vi igen grænsen til Nordirland, hvor vi med vores naturguide igen vandrer en del af pilgrimsvejen St. Patrick´s Way. Vi kommer delvist rundt om det høje bjerg Slieve Bearnagh i parken Tollymore Forest og ender i byen Newcastle. At vandre i Mournes i den varierede natur med velduftende skov, vidunderlige udsigter, høje bjergtoppe og havet er en dejlig oplevelse. Vi når den idylliske badeby Newcastle ved foden af ​​bjerget Slieve Donard, hvor der er tid til at nyde en ægte pubfrokost på egen hånd, inden vi sidst på dagen vender tilbage til Irland. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Let/mellemsvær vandring: 12,5 kilometer og cirka 6 timer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Udsigt over Mournes.

Udsigt over Mournes.


7. dag: Irlands charmerende hovedstad Dublin

Rejsen slutter med en spændende dag i Dublin. På byrundturen ser vi byens gamle broer med victorianske lamper og moderne hængebroer over Liffeyfloden. Vi kører forbi den berømte victorianske gangbro Ha'penny Bridge og videre til det fornemme Fitzwilliam Square, hvor vi får et godt indtryk af fortidens velstand. Her boede byens overklasse i de meget smukke georgianske rækkehuse med skinnende, farverige hoveddøre. Vi ser også Dublins latinerkvarter Temple Bar, som er fyldt med små gyder og stemningsfulde gamle pubber. Turen går også forbi Irlands ældste universitet, Trinity College, der rummer landets mest kostbare klenodie, The Book of Kells, der er skrevet af munke i 800-tallet.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at udforske byen. Gå en tur langs Grafton Street med de mange modeforretninger eller ad byens flotte hovedgade O’Connell Street. Vi kan også anbefale et besøg i Irlands største katedral, Skt. Patrick, der rummer et væld af statuer, mindetavler, grave og mosaikker. Det hævdes, at Skt. Patrick her skulle have døbt nogle irere på grunden, inden kirken blev opført. Sidst på eftermiddagen kører vi til vores hotel uden for Dublin, hvor vi skal bo en enkelt nat. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Irsk aften, inkl. middag
Oplev traditionel irsk musik, sang og dans på den charmerende, gamle Merry Ploughboy Pub i bjergene lidt uden for Dublin. Det er fantastisk at se, hvordan overkroppen holdes stille, mens benene danser. Under det populære show serveres en treretters menu. Transport mellem pubben og hotellet er inkluderet. Det er en dejlig afslutning på en flot Irlandsrejse.

Det berømte og berygtede Temple Bar.

Det berømte og berygtede Temple Bar.

8. dag: Hjemrejse

Sidst på formiddagen siger vi farvel til Den Grønne Ø og flyver med Norwegian til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Breaffy Woods Hotel ***
VisSkjul

Pænt hotel i hjertet af Grevskabet Mayo i smukke landlige omgivelser cirka 5 kilometer fra byen Castlebar. Hotellet har en flot spa med indendørs pool, fitnesscenter, have, gratis WiFi på fællesområder, elevator, hyggelig restaurant og bar.

Værelser

Lyst indrettede værelser med tv, elkedel og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.
 
Læs mere om hotellet her.

 
 

Carrickdale Hotel & Spa ****
VisSkjul

Dejligt hotel med fantastisk beliggenhed i smukke omgivelser i Grevskabet Louth i Carrickcarnon ikke langt fra grænsen til Nordirland. Hotellet ligger i rolige omgivelser og har en meget lækker spa med indendørs pool, sauna, jacuzzi, fitnesscenter og tilbyder skønne terapeutiske behandlinger (mod betaling). Her finder du desuden en fin have, elevator, og en hyggelig restaurant og bar.

Værelser

Alle 108 værelser er nyrenoverede og udstyret med sikkerhedsboks, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche.
 
Læs mere om hotellet her.

Hotel Kilmore ***+
VisSkjul

Elegant hotel med fantastisk beliggenhed i hjertet af Irlands Lakeland cirka 3,5 kilometer fra byen Cavan. Hotellet har en flot have med terrasse og møbler, fitnesscenter, restaurant, to barer og elevator.   

Værelser

Alle værelser har tv, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.  
 
Læs mere om hotellet her.

Citywest Hotel ****
VisSkjul

Hotellet ligger i et vidunderligt parkområde i landsbyen Saggart cirka 20 kilometer fra Dublin. Her finder du en flot indendørs pool, et stort fitnesscenter, spa, sauna, jacuzzi, elevator, restaurant, bistro og en meget hyggelig bar, der blandt andet byder på et udvalg af sjældne irske whiskyer.

Værelser

Vi bor i rummelige værelser med aircondition, elkedel, tv, hårtørrer og gratis WiFi.

Læs mere om hotellet her.

City West hotel.
City West hotel.
Eksempel på standardværelse på City West hotel.
Eksempel på standardværelse på City West hotel.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, langs vinmarkerne i Champagne, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogrammet". Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Vandreferie - Sværhedsgrad 1

Let vandring hvor alle kan være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på stier i skov og let bakketerræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2

Max. 15 kilometer pr. dag i let bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Vandreferie - Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre cirka 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende. 

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftig mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.