Nyhed!

Amalfikysten & Sorrentohalvøen · Langtidsrejse

Flyrejser
22 Dage
Forkæl dig selv med en langtidsrejse til den skønne Sorrentohalvø. Her får vi dejlig mad fra det italienske køkken, smukke omgivelser og god tid til fordybelse, samvær og gode oplevelser. Vi bor i den charmerende by Vico Equense med udsigt til det blå Middelhav og kystens betagende bagland.  

Der er skønt på Sorrentohalvøen om vinteren. Så skønt at store litterater som Henrik Ibsen og Dickens gennem tiden har haft området som deres foretrukne vinter­refugie. Her er stejle klipper, bougainvillea, vilde orkideer, olivenlunde, vinmarker, en duft af krydderurter og et mildt klima året rundt. I efteråret modnes citrustræerne og spreder duften af...

Forkæl dig selv med en langtidsrejse til den skønne Sorrentohalvø. Her får vi dejlig mad fra det italienske køkken, smukke omgivelser og god tid til fordybelse, samvær og gode oplevelser. Vi bor i den charmerende by Vico Equense med udsigt til det blå Middelhav og kystens betagende bagland.  

Der er skønt på Sorrentohalvøen om vinteren. Så skønt at store litterater som Henrik Ibsen og Dickens gennem tiden har haft området som deres foretrukne vinter­refugie. Her er stejle klipper, bougainvillea, vilde orkideer, olivenlunde, vinmarker, en duft af krydderurter og et mildt klima året rundt. I efteråret modnes citrustræerne og spreder duften af citroner over halvøen. I foråret viser solen sit blide ansigt og luner de blå bølgetoppe.

Vi bor godt med halvpension og vin til middagene i charmerende Vico Equense, der ligger smukt tronende på en klippetop med udsigt til Middelhavet. Byen har et dejligt centrum med en afslappet atmosfære, der byder på et godt udvalg af butikker, cafeer og gourmetrestauranter. Vico Equense ligger blot ti kilometer fra feriebyen Sorrento, og her har vi et skønt udgangspunkt for oplev­elser på den spektakulære halvø og den smukke Amalfikyst. 

Vores dejlige 4-stjernede Hotel Sporting ligger fredeligt på en klippe med en forrygende udsigt over den napolitanske bugt. Byens hyggelige centrum og den lokale togbane Circumsuvenia kan nås til fods, og herfra kan du nemt komme til både Sorrento og Napoli på egen hånd. Vi har inkluderet et oplevelsesrigt udflugtsprogram, og på flere af udflugterne har vi tilmed en lokalguide med os. Med andre ord har vi sørget for, at du har de bedst tænkelige muligheder for at få det optimale ud af dit ophold. 

Under vores ophold kan du desuden deltage på madlavningskurser, hvor vi tilbereder nogle af de klassiske syditalienske retter. De hyggelige madlavningsseancer bliver således afsluttet med en lækker frokost, som vi nyder med vin til. Arrangementerne bestilles og betales hos rejselederen. Hvilke dage kurset afholdes bliver oplyst på rejsemålet. 

I rejsens første uge afholder vores rejseleder også et lille minikursus i italiensk, så du måske kan gebærde dig blandt de lokale og anvende små gloser og vendinger på italiensk. Det lille kursus foregår under afslappede forhold på hotellet, og alle kan være med.

Kort over Sorrento Langtid

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
1.000,-
Eneværelse
3.180,-
Eneværelse med balkon og havudsigt
4.680,-
Afbestillingsforsikring
939,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Capri
750,-
Amalfikysten
425,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r 
 • Alle flyskatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Vico Equense på Hotel Sporting***
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 21 x middag inkl. 1 glas vin (1.-21. dag)
 • Minikursus: Italiensk for begyndere
 • Byvandring i Sorrento
 • Udflugt til Pompeji 
 • Byvandring i Napoli med besøg på arkæologisk museum
 • Lokalguide i Napoli og Pompeji
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementerne Capri og Amalfikysten bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sorrentohalvøen

Vi flyver fra København til Rom, hvor vi ankommer ved frokosttid. Fra lufthavnen kører vi sydover og holder en pause undervejs, inden vi sidst på eftermiddagen når Sorrentohalvøen og den hyggelige kystby Vico Equense. Vores hotel ligger fredeligt på en klippe med en forrygende udsigt over den napolitanske bugt. Efter indkvartering kan du slappe af og finde dig til rette i de nye omgivelser, inden vi hygger med rejsens første middag i hotellets restaurant.

I løbet af rejsen tager vi med rejselederen på spændende, inkluderede udflugter. Vil du udnytte dagene til oplevelser på egen hånd, er rejselederen naturligvis behjælpelig med gode råd og tips om de mange spændende muligheder i området. Rejsens morgenmåltider og middage hygger vi os med på hotellet. Vil du have fuld plade i oplevelsesbingo, er der desuden en række ekstraarrangementer, som du kan vælge at deltage i. Disse skal bestilles og betales sammen med rejsen.

2. dag: Byrundtur i Vico Equense

Vico Equense er en mellemstor by med knap 20.000 indbyggere. Den ligger på en klippetop og har et dejligt centrum med en afslappet atmosfære, der byder på et godt udvalg af cafeer, restauranter og butikker. Den kendte musiker Bruce Springsteen er æresborger i byen, da hans morfar er født her, og så er byen særlig kendt for sine Michelin- og gourmetrestauranter. Du kan også sågar finde et pizzauniversitet, hvor du kan få serveret områdets berømte og velsmagende pizza i metermål. Vores rejseleder viser os byen og giver os tips og tricks til gode restauranter og lækre isbutikker. 

3. dag: Byrundtur i Sorrento med lokal frokost

Først på formiddagen ankommer vi til Sorrento, som ligger smukt på toppen af en klippe på den sorrentinske halvø. Vi går først til det centrale torv Piazza Tasso, hvorfra man kan gå på opdagelse i de mange gader. Selve torvet er byens mødested og fyldt med lokale, restauranter og cafeer. Det er et godt sted at slå sig ned, skulle man få lyst til at nyde en cappucino eller et køligt glas hvidvin, mens det lokale liv glider forbi. Herfra går vi til den charmerende historiske bydel, som er fyldt med specialbutikker. Undervejs får vi lov til at smage på den italienske citronlikør Limoncello.

Sorrentos historie er spændende, og i byen finder du rester af en gammel græsk bymur, ligesom vi kommer forbi bygningen Sedile Dominova fra 1500-tallet, der i dag er et populært mødested for de lokale kortspillende mænd. Stedet vil du måske genkende fra Susanne Biers film Den Skaldede Frisør. Vi ser også byens smukke domkirke og nyder udsigten fra nogle af Sorrentos særlige udsigtspunkter. Ved frokosttid kører vi udenfor byen til den lille by Massa Lubrense, hvor tiden nærmest står stille. Her besøger vi det gamle kloster og stedets have, som er fyldt med citrontræer. Her skal vi høre se, hvordan man fremstiller kystens populære Limoncello, som typisk nydes efter et måltid som en digestif, der fremmer fordøjelsen. Midt i de maleriske omgivelser smager vi nogle af områdets specialiteter, blandt andet pølser, ost og olivenolie.     

4. dag: På egen hånd 

5. dag: På egen hånd eller Capri

Ekstraarrangement: Capri med lokalguide
Straks efter morgenmaden kører vi til havnen, hvorfra vi sejler med hydrofoil båd til Marina Grande på den eksklusive og skønne ø Capri. I 1800-tallet flokkedes kunstnere og forfattere til Capri, herunder vores egen H.C. Andersen. Foruden et væld af arkitektoniske stilarter rummer Capri også en enestående flora. Øens to byer Capri og Anacapri er bygget ind i klipperne, og det er svært ikke at blive imponeret over, hvordan man har formået at bygge på de stejle klipper. I selskab med en lokal guide ser vi nærmere på Anacapri og besøger den svenske læge Axel Munthes flotte villa San Michele. I Anacapri er der også tid til at spise frokost på egen hånd. Herefter kører vi i minibusser videre til Capri by, hvor vi på en spadseretur blandt andet ser byens hovedtorv. Dagens smukkeste syn får vi i Augustus have, der udover flotte, blomstersmykkede terrasser byder på en fantastisk udsigt over Middelhavet og Capris ikoniske Faraglioni-klipper. Om eftermiddagen tager vi båden tilbage til Sorrento efter en dag fyldt med smukke oplevelser.

6.-7. dag: På egen hånd

8. dag: Pompeji med lokalguide

Dagen byder på et spændende besøg på det museumsområde, der huser den legendariske ruinby Pompeji, hvis liv blev forseglet for altid ved Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Ved udbruddet blev byen dækket af op mod ni meter pimpsten og aske. Pompeji blev udgravet i det 18. århundrede, og i selskab med en lokalguide går vi rundt i det store område og hører historien om det romerske liv, som det foregik i det 1. århundrede. Vi besøger Forum, templerne, de romerske bade, teatre, villaer og sågar datidens bordel. Det er fascinerende at besøge den udgravede by, og det er særligt interessant, at mange af vor tids opfindelser faktisk allerede var til stede dengang, om end på et mere primitivt stadie.  Der er rigelig tid til at se sig omkring og spise frokost på egen hånd. Vi vender tilbage til Vico Equence først på eftermiddagen.

9.-11. dag: På egen hånd

12. dag: Farverige Napoli med lokalguide

Efter morgenmaden kører vi med bus til Napoli, som er Syditaliens største by med mere end tre millioner indbyggere. Her lever de temperamentsfulde napolitanere med vulkanen Vesuv som nabo. Napoli er en storby på godt og ondt, og her er tempo og travlhed i gaderne. Det er som om, at den europæiske civilisation og fornuft aldrig har nået helt frem til byen. Mondæne bygninger står side om side med de forfaldne, og tiden står stille i de mange små sidegader, hvor vasketøjet stadig hænger mellem bygningerne. Napolis ry er måske lidt blakket, men byen byder på så meget mere end mafiaen, lommetyve og pizza. Byens centrum er et stort udendørs museum med fantastiske attraktioner: tre store slotte, et royalt palads, adskillige kirker, katedraler og et af verdens ældste operahuse. Napoli ligger ved vandet, og her kan du også vandre langs strandpromenaden, som er fyldt med cafeer og restauranter. I selve byen vil du finde små pladser på hvert et hjørne, hvor du kan slå dig ned og nyde en drink eller en ægte napolitansk pizza. Vi starter med et besøg på byens arkæologiske museum, hvor vi i selskab med en lokalguide ser de mange skatte fra Pompeji og Herkulanum. Museet rummer en af verdens største samlinger fra antikken med mosaikker, statuer og vægmalerier. Efterfølgende kører vi til centrum, hvor vi ser nogle af byens højdepunkter på en lille byvandring. Du får selvfølgelig tid på egen hånd til at nyde det lokale liv. Henad eftermiddagen tager vi bussen tilbage til Vico Equense, hvor aftenens middag venter os.

13.-14. På egen hånd

15. dag: På egen hånd eller Amalfikysten

Ekstraarrangement: Amalfikysten med Positano og Amalfi by
Læn dig tilbage i bussen, og nyd en af verdens smukkeste kyststrækninger. Vi starter med en flot køretur langs kysten på Sorrentohalvøen frem til Positano. Bemærk, hvordan den smalle vej snor sig rundt om klipperne, hvis sider er beklædt med farverige byer, som ligger spredt i den smukke og dramatiske natur. Det er nemt at forstå, hvorfor kysten igennem århundreder har tiltrukket kunstnere som Krøyer, Goethe, Dickens og Wagner, der alle har ladet sig inspirere af de spektakulære omgivelser. I Positano går vi på opdagelse i gaderne, der kravler op, ned og rundt om klipperne. Byen er et foretrukket feriested for overklassen - det er ikke ualmindeligt at støde på et kendt ansigt i de charmerende gader. Herfra fortsætter vi til selve Amalfi by, som tidligere var en af Middelhavets mest betydningsfulde sømagter. På vores byvandring kommer vi blandt andet forbi byens rådhus og gennem de kringlede gader til den imponerende domkirke fra 1200-tallet, som er placeret på et plateau hele 57 trappetrin fra pladsen. Læg mærke til døren - den kommer helt fra Konstantinopel. Ved siden af kirken ligger Paradisklosteret med søjler og buer, som stammer fra dengang byen var under arabisk indflydelse. Der vil være tid i Amalfi til at gå på opdagelse på egen hånd i de mange hyggelige gader, og vi kan stærkt anbefale et besøg på byens maritime museum, hvor du kan dykke ned i Amalfis fortid.

16.-21. dag: På egen hånd

22. dag: Hjemrejse 

Efter tre dejlige uger i Italien går turen igen mod de nordlige breddegrader. Efter morgenmaden kører vi til Roms lufthavn, hvor vi flyver med Norwegian direkte til København.

Hotelinformation

Hotel Sporting ****
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende på en klippe med en vidunderlig udsigt over Napolibugten og Vesuv og i gåafstand til den lille autentiske og historiske by Vico Equense. Togstationen på Circumvesuviana-ruten, der fører til Napoli, Pompeji, Ercolano og Sorrento ligger kun cirka 750 meter fra hotellet.

Hotellet er en lille oase i sig selv med panoramaterrasser, hvor man kan nyde en lille aperitif eller cocktail med udsigt over havet. Indenfor finder du både en hyggelig bar samt en lys og indbydende panoramarestaurant med udsigt over havet. Der er elevator, og der tilbydes gratis WiFi på hele hotellet.

Nedenfor hotellet ligger en privat strand, som nås via en elevator, der kører ned igennem klippen. Stranden er selvfølgelig udstyret med solstole, solsenge og parasoller, ligesom du her kan finde toiletter, bruser og omklædningsrum. Ved stranden kan du ligeledes nyde din frokost under den overdækkede restaurant og bar. Og hvad er mere nærliggende end at smage en af områdets berømte pizzaer fra kokkens stenovn?

Bemærk: I henhold til de lokale bestemmelser lukkes der ned for adgangen til stranden samt de dertilhørende faciliteter i den første uge af oktober og frem til maj. 

Måltider

Den inkluderede halvpension nydes i hotellets panoramarestaurant. Morgenmaden serveres som buffet, og mid­dagene serveres som en menu bestående af forret, hovedret og dessert. På langtidsrejserne er der desuden inkluderet et glas vin samt ½ flaske vand til alle middage.

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med fransk altan med delvis eller fuld havudsigt. I sommersæsonen (ej på langtidsrejser) tilbydes der desuden et begrænset antal dobbeltværelser som eneværelser uden tillæg.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Dobbeltværelse med balkon og fuld havudsigt (kun på langtidsrejser).
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med fransk altan med delvis eller fuld havudsigt. 
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med balkon og fuld havudsigt (kun på langtidsrejser).

Dobbelt- og eneværelser med fransk altan

Indbydende værelser holdt i lyse farver og med mosaik­gulv og fransk altan med enten delvis eller fuld hav­udsigt. Værelserne er indrettet med dobbeltseng, skrivebord, stol, tv, aircondition/varme og sikkerhedsboks. Badeværelserne har badekar eller bruseniche samt hårtørrer. 

Dobbelt- og eneværelser med balkon og havudsigt

Indbydende værelser holdt i lyse farver og med mosaikgulv og balkon med fuld havudsigt. Balkonen er møbleret med et lille bord og to stole. Værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkelt­senge, skrivebord, stol, tv, aircondition/varme og sikkerhedsboks. Badeværelserne har badekar eller  bruseniche samt hårtørrer.

Hotelfakta

Læs mere om hotellet her.

Hotel Sporting på klippen i Vico Equense. Restauranten på Hotel Sporting. Nyd solnedgangen fra terrasen på Hotel Sporting. Eksempel på et standard værelse på Hotel Sporting.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret på Sorrentohalvøen