Kun hos Vitus Rejser

Anzio · Den Romerske Riviera

Flyrejser
8 Dage

Rejs med til den fantastiske italienske region Lazio og den charmerende kystby Anzio. Her bor vi på et godt hotel direkte ud til Den Romerske Riviera, og med i prisen får du halvpension, vin og vand samt alle udflugter med entréer.

Vi har set os lune på kysten nord for Napoli. Med sine pittoreske havnebyer og lange strande tør vi godt kalde området for Den Romerske Riviera. Vi bor dejligt i kystbyen Anzio, hvor vi har inkluderet halvpension med vin og vand til middagene samt udflugter i Anzio - og naturligvis i Den Evige Stad, Rom. 

Anzio ligger cirka en times kørsel syd...

Rejs med til den fantastiske italienske region Lazio og den charmerende kystby Anzio. Her bor vi på et godt hotel direkte ud til Den Romerske Riviera, og med i prisen får du halvpension, vin og vand samt alle udflugter med entréer.

Vi har set os lune på kysten nord for Napoli. Med sine pittoreske havnebyer og lange strande tør vi godt kalde området for Den Romerske Riviera. Vi bor dejligt i kystbyen Anzio, hvor vi har inkluderet halvpension med vin og vand til middagene samt udflugter i Anzio - og naturligvis i Den Evige Stad, Rom. 

Anzio ligger cirka en times kørsel syd for den italienske hovedstad direkte ud til det bølgende Middelhav. Den charmerende ferieby er fyldt med butikker, restauranter, caféer - og ikke mindst en indbydende strand. Byen har desuden en interessant historie. Det var blandt andet her i området, de amerikanske og britiske tropper gik i land under 2. Verdenskrig. Med sin placering midt i hovedstadsregionen Lazio, er Anzio et fantastisk godt udgangspunkt for udflugter i det spændende område - både i nord og i syd.

I prisen har vi inkluderet et stort og alsidigt udflugtsprogram, hvor vi selvfølgelig skal opleve nærområdet, som byder på et smukt naturreservat og et spændende arkæologisk museum. Vi skal også se en af Italiens smukkeste landsbyer Sperlonga og på opdagelse i det pontinske landskab. Glæd dig også til en ægte italiensk frokost på en lokal agriturismo og til at opleve det historiske museum, der på interessant vis fortæller italienernes historie fra 2. Verdenskrig. Vi bor tæt på Rom, og derfor skal vi selvfølgelig også opleve den spændende hovedstad med nogle af antikkens mest imponerende monumenter Forum Romanum og Colosseum, ligesom vi besøger den smukke by Tivoli, der med sine flotte haver inspirerede tilblivelsen af vores eget Tivoli i København. Udover det spændende udflugtsprogram er der naturligvis også god tid til at slappe af under de italienske himmelstrøg og nyde de skønne omgivelser.

Kort over Italien - Anzio

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse i hovedbygningen
200,-
Superior dobbeltværelse i hovedbygningen
450,-
Eneværelse i sidebygningen
1.050,-
Eneværelse i hovedbygningen
1.050,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
550,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på Grand Hotel Dei Cesari***/**** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 7 x middag, inkl. 1/4 flaske vin og 1/2 flaske vand (1.-7. dag)
 • Byrundtur i Anzio 
 • Besøg ved naturreservatet Tor Caldara
 • Udflugt til Sperlonga og Terracina med besøg i Tiberius villa
 • Udflugt til Tivoli med besøg i Villa d'Este
 • Udflugt til det pontinske landskab med besøg på museet Piana delle Orme
 • Udflugt til Rom med besøg i Colosseum, Forum Romanum og Peterskirken
 • Lokalguide i Villa d'Este og i Rom 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Italien og Anzio  

Vi flyver med Norwegian til Rom, hvor vi ankommer midt på dagen. Fra lufthavnen kører vi sydpå til vores skønne kystby Anzio, der skal danne ramme om den næste uges eventyr. Anzio er populær på grund af sin beliggenhed tæt på Rom, og så er området særlig kendt for slaget ved Anzio under 2. Verdenskrig samt de arkæologiske udgravninger af villaen, der tilhørte den berygtede romerske kejser Nero. Der er tid til afslapning på Hotel Dei Cesari, inden vi mødes i restauranten til rejsens første middag, der inkluderer en 1/4 flaske vin og 1/2 flaske vand.

2. dag: Anzio i bus og til fods

Efter morgenmaden kører vi i bus udenfor byen til naturreservatet Tor Caldara. Her gør vi stop ved et lille middelaldertårn, der i fordums tid er blevet brugt til at forsvare området mod pirater. I 1600-tallet var der desuden et stort antal svolvminer i dette område, der i dag er et dejligt naturparadis af skov, strand og Middelhavets vegetation, som det så ud før den kommercielle udvikling langs kysten. Tæt på middelaldertårnet opdagede man i 1999 resterne af en gammel romersk villa, der viste sig at have tilhørt den romerske kejser Nero. Efter besøget kører vi ind mod Anzio igen, hvor vi ser de arkæologiske udgravninger af kejser Neros villa. Vi besøger museet, og rejselederen fortæller historien om Roms mest berygtede kejser, som blev født i byen. Vi slutter byrundturen i Anzios hyggelige havn, hvor de lokale fiskerbåde dagligt bringer den friske fangst ind til de mange populære fiskerestauranter. Ved middagstid kører bussen tilbage til hotellet. De, der har lyst, kan blive i byens centrum og nyde de autentiske rammer og den ægte italienske stemning.

3. dag: Sperlonga og Terracina

I dag skal vi på en dejlig udflugt til den lille by Sperlonga, som ligger cirka 90 kilometer længere sydover på kysten. Vi besøger byens historiske bydel, som er smukt beliggende på en klippe, hvorfra vi har en flot udsigt over kysten. Den lille landsby er en af de smukkeste i Italien og har altid været et yndet feriested for romerne. Allerede ved ankomsten fornemmes den gode atmosfære, og vi går på opdagelse i de små gader og stræder, som er spækket med yndige hvidkalkede huse. Du har lidt tid på egen hånd til at nyde den lille perle, hvor du eventuelt kan besøge den maleriske kirke Santa Maria di Sperlonga. Læg især mærke til de mange smukke kalkmalerier, der hver især fortæller deres egen historie. Sperlongas antikke navn var Spelunca, som betyder grotte, og det er netop sådan en, der gør stedet særligt spektakulært. Vi kører langs kysten, hvor der findes gamle romerske villaer til byens sydlige del. Her ved vandet ligger resterne af kejser Tiberius villa, som blev gravet ud i 1957. Her finder man også kejserens grotte, der blev anvendt som en kølig spisestue i den antikke romertid. Rejselederen fortæller historien, og vi ser nogle af de skulpturer og fragmenter, som er fundet netop her.

Ved frokosttid kører vi nordpå til bjerget Monte Sant' Angelo, som ligger 227 meter over havet. Her laver vi et kort fotostop ved Terracinas vartegn Jupiter-templet, som er et af Italiens vigtigste tempelkomplekser. Det enorme bygningsværk ligger på kanten af en klippe, og herfra har man en overvældende udsigt over landskabet, byen og kystens blå bølger. I bus kører vi ned til foden af bjerget, hvor selve Terracina ligger. Her har du tid til at finde dagens frokost på egen hånd. Vi går også en tur i byens historiske bydel. Terracina lå historisk set strategisk godt, og gennem mange år kæmpede romerne mod volskerne, som i oldtiden boede i området langs kysten. I denne bydel kan man blandt andet finde rester af den antikke vej Via Appia, som løb hele vejen igennem byen, ligesom vi ser ruiner fra antikke templer og den romerske bue ved byens plads, hvor der tidligere lå et amfiteater. Her på pladsen finder man i dag middelalderkirken San Cesareo, som blev grundlagt i 1074. Vi kører tilbage til Anzio, hvor det sidste af eftermiddagen er til fri disposition, inden vi hygger os med aftenens middag. 

4. dag: En hel dag i Rom med dansktalende lokalguide

Vi kører tidligt mod Rom for at få så stort et udbytte som muligt af dagens udflugt. Du kan glæde dig til store oplevelser.  Vi starter allerede først på formiddagen i centrum ved området omkring Palatinerhøjen med Forum Romanum og Colosseum. Det store gamle amfiteater er Roms vartegn og et imponerende monument, som har overlevet i århundreder trods brande, jordskælv og plyndringer. Her begynder vores rejse tilbage i tiden til Romerriget, når vi går indenfor i den mægtige arena, hvor gladiatorerne udkæmpede drabelige kampe. Herfra går vi til Forum Romanum, som var byens absolutte centrum, både hvad angår politik og religion. Rundt på området findes flere templer, og lokalguiden fortæller selvfølgelig om datidens liv her i byens kommercielle centrum. Vi slutter turen på Palatinerhøjen, byens hellige fødested, hvor du fra terrassen har en god udsigt over Circus Maximus, som blev bygget til stridsvognsløb. Efter denne historiske oplevelse kører vi mod Peterspladsen, hvor du får tid til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen besøger vi Peterskirken med Michelangelos berømte kuppel, inden vi kører tilbage til kysten for at slappe af og fordøje de mange store indtryk.

5. dag: Udflugt til det pontinske landskab

Dagens udflugt bringer os ind i et af Europas mest berømte vildnisser - romerrigets sumpområde, der blev forvandlet til landbrugsland i 1930'erne. Netop dette arbejde blev en af Mussolinis kæpheste, og selve opdyrkningen blev gennemført under hans regeringstid. Dette nye område blev et symbol på fascismens Italien, og den nye provins blev befolket af kolonister. I det sagnomspundne område finder vi et ganske betydningsfuldt museum Piana delle Orme, der tager os med på en rejse gennem områdets historie. Her oplever vi udstillinger om bøndernes kultur og bliver klogere på det store dræningsarbejde i sumpen. Her er også en af Europas største samlinger af køretøjer og andet materiel fra 2. Verdenskrig. Efter dette spændende besøg fortsætter vi til den lille agriturismo Eucalipto, hvor vi nyder en rigtig lokal frokost, fremstillet af gårdens egne friske råvarer.

6. dag: Tivoli og Villa d'Este

Vi kører tidligt fra hotellet mod Rom, hvor vi øst for byen skal besøge den lille eventyrlige by Tivoli. Her finder vi en af Europas smukkeste haver ved villaen Villa d'Este, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det var faktisk lige netop denne have, der inspirede Georg Carstensen til at bygge Tivoli i København i 1843. Haveanlægget er fyldt med skulpturer, fontæner og grotter, og selve den tilhørende villa er bygget i midten af 1500-tallet på foranledning af Kardinal Ippolito II d'Este, der var statholder i byen. Den italienske stat har ejet villaen siden 1. Verdenskrig og har løbende foretaget omfattende renoveringer, således at den i dag fremstår som et pragteksempel på renæssancenstilen. I selskab med en lokalguide bliver vi vist rundt i villaen, og der bliver selvfølgelig også tid til at nyde den dejlige have. Frokosten er på egen hånd i Tivolis hyggelige gader, som er fyldt med gamle middelalderbygninger. Her kan man også opleve levn fra romertiden som blandt andet Villa Gregoriana, der har et 160 meter højt vandfald, og som blev bygget for at lede Anienefloden væk fra byen. Tæt på denne slugt finder man også ildgudinden Vestas velbevarede tempel, som ligger med udsigt til det smukke område. Først på eftermiddagen kører vi igen tilbage til kysten, hvor man kan nå en dukkert i det indbydende Middelhav inden aftenens middag.

7. dag: Anzio på egen hånd

Anzio er en interessant by, og i dag har du mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd. Du kan også vælge at sejle til øen Ponza, som er den største af øerne i øgruppen De Pontinske Øer. Der er direkte færgeforbindelse fra Anzio, og øen er et yndet udflugtsmål. Naturen her er mageløs med klipper, der står lodret op fra havet, og turen er bestemt en anbefalelsesværdig dagsudflugt. Du kan også bare nyde La Dolce Vita - det gode liv, som italierne er så berømte for - enten i byen eller på den indbydende strand.

Mageløs natur med klipper på øen Ponza.

8. dag: Hjemrejse

Nyd din morgen på hotellet, eller måske vil du lige nå at bruge de sidste timer på stranden, inden vi først på eftermiddagen kører til lufthavnen i Rom.  Her flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer midt på aftenen. 

Hotelinformation

Grand Hotel Dei Cesari ***/****
VisSkjul

Solnedgang over poolen på Grand Hotel dei Cesari.
Solnedgang over poolen på Grand Hotel dei Cesari.
Grand Hotel dei Cesari.
Grand Hotel dei Cesari.
Eksempel på et standardværelse på Grand Hotel dei Cesari.
Eksempel på et standardværelse på Grand Hotel dei Cesari.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

Klima

Hvis man lægger 5 grader til i Norditalien og 10 grader til i Syditalien, så har man en god tommelfingerregel. Juli og august er altid meget varme måneder, lige meget hvor i Italien man befinder sig. Er man til danske sommertemperaturer, er april og oktober et godt bud. Vil man gerne have det lunt til sent om aftenen er maj, juni og september perfekt. Sydpå er november, februar og marts også ofte "sommerlige" med meget sol, og temperaturer der ofte runder de 20 grader. Regn er ofte kort og intens, med mindre man er oppe i bjergene.

Drikkevand

Som oftest er vandet klorholdigt, men ufarligt. Bør kun benyttes til tandbørstning. 

Valuta

Euro. 100 euro svarer ca. til 750 kroner.

Sikkerhed

Italien er et trygt rejseland, men almindelig sund fornuft bør naturligvis udvises.

Rejser til Italien

Få et overblik med alle de spændende rejser til Italien hos Vitus Rejser. Du kan rejse med bus eller fly og vi tilbyder også krydstogter rundt i Middelhavet. I programmet finder du klassiske rejser som f.eks Garda ved Gardasøen, Toscana, Rom og Sicilien. Blandt de spændende nye rejsemål er bla. Sorrento og Amalfikysten. Vælg selv om rejsen til Italien skal være en storbyferie, langtidsrejse, en rundrejse eller kulturrejse.