Nyhed!

Grado · Hvor Italien møder Balkan

Flyrejser
8 Dage

Rejs med til den historiske ø og atmosfærefyldte kystby Grado. Her bor vi centralt med halvpension, tager vi på opdagelse i den gamle bydel og udforsker nogle af områdets mange smukke byer samt smager på lokale delikatesser.

I Italiens nordøstlige hjørne finder vi regionen Friuli-Venezia Giulia og den historiske by Grado på øen af samme navn. Som et lille Venedig er den stemningsfulde by delt op af et netværk af kanaler, og historisk rækker byen helt tilbage til 181 f.Kr., hvor romerne grundlagde havnen i Grado. Efter Romerrigets sammenbrud kom regionen ind under det Østrig-ungarske herredømme, og først i begyndelsen af 1900-tallet blev...

Rejs med til den historiske ø og atmosfærefyldte kystby Grado. Her bor vi centralt med halvpension, tager vi på opdagelse i den gamle bydel og udforsker nogle af områdets mange smukke byer samt smager på lokale delikatesser.

I Italiens nordøstlige hjørne finder vi regionen Friuli-Venezia Giulia og den historiske by Grado på øen af samme navn. Som et lille Venedig er den stemningsfulde by delt op af et netværk af kanaler, og historisk rækker byen helt tilbage til 181 f.Kr., hvor romerne grundlagde havnen i Grado. Efter Romerrigets sammenbrud kom regionen ind under det Østrig-ungarske herredømme, og først i begyndelsen af 1900-tallet blev området igen en del af Italien. Der er selvsagt sket meget siden da, og i dag er Grado en hyggelig badeby med gode sandstrande og en gammel bydel fyldt med atmosfære.

Rejsens veldrejde udflugtsprogram tager os blandt andet med ud på sejltur i lagunen og på byvandring i Grados charmerende gamle bydel, som er fyldt med smukke venezianske bygninger, flotte piazzaer, spændende butikker samt lokale restauranter og cafeer. Vi besøger også oldtidsbyen Aquileia, regionens hovedstad Trieste og smager dejlige hvidvine samt den lækre prosciutto-skinke. Der bliver naturligvis også god tid på egen hånd til selv at udforske både byen eller måske tage på udflugt i Friuli-Venezia Giulia. Vi bor med halvpension på det hyggelige hotel Diana, som ligger i gåafstand til den gamle bydel og blot 150 meter fra Grados indbydende strandpromenade.

Kort - Grado · Hvor Italien møder Balkan - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Dobbeltværelse som eneværelse
1.875,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
580,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugt til Venedig
475,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Venedig t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn- hotel t/r
 • 7 nætter i Grado på Hotel Diana***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost, inkl. vin & vand (3. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Sejltur i Grado-lagunen
 • Byvandring i Grado, inkl. entré til katedralen
 • Udflugt til Aquileia, inkl entré til kirken i Aquileia
 • Rundvisning hos skinkeproducent
 • Byvandring i Udine
 • Udflugt med bus til Gorizia 
 • Entré til Borgo Castello
 • Entré til Museo de la Gran Guerra 
 • Besøg på vingård i Collio, inkl. vinsmagning
 • Udflugt med båd til Trieste
 • Byvandring i Trieste
 • Entré til katedralen San Giusto
 • Lokalguider i Gorizia & Trieste
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Grado

Vi flyver med Norwegian til Venedig. Herfra kører vi mod øen Grado, der putter sig i Italiens nordøstlige hjørne og er forbundet med fastlandet via en dæmning. Vi er fremme på hotellet først på aftenen og sammen nyder vi en velkomstmiddag i hotellets restaurant.   

Inkluderede måltider: Middag.

Hyggelige Grado.

Hyggelige Grado.

2. dag: Sejltur i lagunen og byvandring i Grado

I dag tager vi på opdagelse i det spændende nærområde. Efter morgenmaden går vi fra hotellet ned til den maleriske havn for at tage på en lille sejltur ud i den billedskønne lagune. Her nyder vi udsigten til de mere end 500 øer, fugle, smukke planter og karakteristiske stråtækte casoni, fiskerhuse. Efter et par timers sejlads er vi tilbage i byen, hvor vi sammen går til den hyggelige, gamle bydel. Her får du tid til at nyde din frokost på egen hånd, inden vi igen mødes for at se nærmere på nogle af byens attraktioner. Vi ser blandt andet Grados katedral i byens historiske hjerte på den centrale plads Campo dei Patriarchi. Centrum er småt, men utroligt charmerende med små snævre stræder, smukke pladser og gamle huse, hvis trapper er dekoreret med planter og farverige blomster. Hele området er meget velholdt, og fristende restauranter samt barer bidrager til den hyggelige stemning. Vi ser også strandpromenaden med de fine sandstrande og betragter det lokale fiskerliv langs vandet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Katedralen i Grado.

Katedralen i Grado.

3. dag: Oldtidsbyen Aquileia og maleriske Udine

Fra hotellet kører vi til ruinbyen Aquileia, som var en af de største og rigeste byer i det tidlige Romerrige. Det anslås, at her boede cirka 100.000 indbyggere i år 300. I dag er stedet en arkæologisk perle fyldt med ruiner fra den stolte fortid. Vi stopper ved byens gamle kirke, som blev opført i 300-tallet og dermed er en af Europas ældste kristne kirker. Kirken blev ødelagt i år 452, så det vi ser i dag stammer fra en genopbygning i år 1031. Vi ser også kirkens oprindelige mosaikgulv, der først blev fundet i begyndelsen af 1900-tallet.

Efter besøget fortsætter vi til den fortryllende by San Daniele del Friuli, der ligger på en fredfyldt bakke med en betagende udsigt over vinmarkerne. Her skal vi besøge en familiedreven fabrik, der producerer den velsmagende prosciutto-skinke. Vi bliver vist rundt på fabrikken, hører om fremstillingsprocessen og ser de store skinker, der hænger på traditionelle træstativer. Efter dette spændende besøg spiser vi frokost – selvfølgelig med fokus på den delikate skinke. Vi kører derefter videre til den elegante by Udine, som er fyldt med veneziansk charme. På en gåtur i det historiske centrum ser vi blandt andet den bedårende plads Piazza Libertà samt den tidligere markedsplads, Piazza Matteotti, som er fyldt med gamle, farverige huse. Her får du lidt tid på egen hånd. Nyd for eksempel et godt glas Friulano-hvidvin, der er i en klasse for sig i denne region. Vi er tilbage på vores hotel sidst på dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke basilika i Aquileia.

Den smukke basilika i Aquileia.

4. dag: Nyd dagen i Grado eller oplev Venedig

Dagen er helt din egen, og måske vil du bare nyde det søde liv i den charmerende ferieby? Du kan også vælge at deltage i en heldagsudflugt med tog til en af Italiens smukkeste byer, Venedig. 

Ekstraarrangement: Heldagsudflugt til Venedig
Vi kører tidligt fra hotellet til togstationen, Cervignano, som ligger cirka en halv times kørsel fra Grado. Her hopper vi på et tog, som kører os direkte ind i Venedigs pulserende hjerte. Turen tager cirka en time, så du kan slappe af og nyde udsigten undervejs. Vi står af på stationen St. Lucia, som ligger midt i kvarteret Cannaregio. Her mødes vi med vores lokalguide. I Venedig er vaporettoen, vandsporvognen, en nem måde at komme rundt på, så vi har naturligvis inkluderet en dagsbillet i udflugten.

Vi indleder vores besøg med at sejle til Venedigs absolutte højdepunkt, Markuspladsen, hvor vi oplever den berømte Markuskirke.Tidligere blev Venedig regeret af en Doge, og her på Markuspladsen finder vi det lyserøde Dogepalads i marmor. Vi ser også Sukkenes bro, som fører fra paladset over kanalen til fængslet, hvor Casanova sad fængslet. Frokosten er på egen hånd på en af de hyggelige restauranter eller cafeer. Om eftermiddagen går vi en tur i den gamle, romantiske by med det store kanalsystem. Venedig er fascinerende, og vi ser både flotte huse, overdådige paladser samt små og store pladser, der alt sammen er bygget på træpæle. Vi skal selvfølgelig også nyde den klassiske udsigt over Canal Grande fra Rialtobroen. Sidst på dagen tager vi toget tilbage til Cervignano, hvor bussen venter på at bringe os det sidste stykke tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

På opdagelse i Venedig.

På opdagelse i Venedig.

5. dag: Collio - En blodig historie og lækre hvidvine

I dag skal vi på en spændende udflugt til området Collio, der ligger tæt på grænsen til Slovenien. Landskabet er utrolig smukt med bølgende vinmarker, og netop her produceres nogle af Italiens bedste hvidvine på druer som pinot grigio og den lokale drue tocai friulano. Ved foden af De Julianske Alper finder vi grænsebyen Gorizia, der på grund af sin beliggenhed på grænsen mellem Central- og Østeuropa har været under indflydelse fra flere kulturer gennem tiden. Her besøger vi byens gamle middelalderborg Borgo Castello, hvorfra vi har en formidabel udsigt over vinrankerne, gårdene og de gamle slagmarker. Det var nemlig i området Carso Goriziano, cirka 15 kilometer syd for Gorizia, at mange slag fandt sted under 1. Verdenskrig. I selve borgen besøger vi det interessante krigsmuseum, hvor vi bliver klogere på begivenhederne under krigen. Efter dette dramatiske besøg går vi ned i byen, som byder på en farvestrålende palet af bygninger fra middelalderen, barokken og det 19. århundrede. Der er tid på egen hånd til at se sig om og finde dagens frokost, inden vi om eftermiddagen mødes og kører ud i det smukke landskab og besøger en af områdets populære vingårde. Her hører vi om produktionen af de liflige vine og smager på druerne fra stedets vinkælder. Vi er tilbage i Grado sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Vinmarker i Collio.

Vinmarker i Collio.

6. dag: Trieste – et stykke Østrig i Italien

Fra hotellet spadserer vi cirka én kilometer ned til havnen, hvorfra vi sejler til Trieste. Turen tager cirka 55 minutter, så læn dig tilbage, og nyd udsigten. Trieste er Friuli-Venezia Giulias atmosfærefyldte hovedstad, der bærer tydligt præg af den Østrig-ungarske storhedstid. Vi går til rådhuspladsen, Piazza dell’Unità d’Italia, der er omkranset af smukke paladser og palæer fra 1900-tallet. Formiddagskaffen får du mulighed for at nyde på en af de stemningsfyldte cafeer, inden vi kigger lidt på byens øvrige seværdigheder. Vi besøger San Giusto-katedralen, som er bygget oven på et romersk tempel og er særligt kendt for sine flotte freskoer og mosaikker. Frokosten er på egen hånd, ligesom du kan bruge eftermiddagen på egne oplevelser i den spændende by. Måske vil du shoppe i en af de hyggelige butikker, eller hvad med at besøge et af byens spændende museer? Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til Grado, hvor vi lige kan nå at nette os lidt inden aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Piazza Grande i Trieste.

Piazza Grande i Trieste.

7. dag: På egen hånd

Nyd dagen på egen hånd - måske frister stranden? Du kan også leje en cykel og tage på eventyr i området, som er særdeles velegnet til små udflugter. Rejselederen er selvfølgelig gerne behjælpelig med forslag til hvordan man kan bruge dagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Stranden i Grado.

Stranden i Grado.

8. dag: Hjemrejse

Dagen kan du bruge på de sidste indkøb eller måske et lille sidste dyp i de blå bølger. Vi kører først fra Grado om eftermiddagen, hvor vi fra Venedig flyver tilbage til København med Norwegian. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

Hotelinformation

Hotel Diana ***+, Grado
VisSkjul

Dejligt hotel som er drevet af den dedikerede familie Tomaselli-Marchioro gennem fire generationer. Hotel Diana ligger midt på øen i Grados gågade, cirka 400 meter fra den gamle bydel og den lille fiskerhavn samt 300 meter fra den offentlige strand. Stranden Costa Azurra ligger desuden bare halvanden kilometer væk. Der udlejes cykler tæt på hotellet.

Det hyggelige hotel har 60 værelser samt restaurant, bar, lounge og privat solterrasse på taget.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser, der alle er udstyret med tv, aircondition, telefon og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar. Hotellet har desuden et begrænset antal eneværelser med enkeltseng, som kan bestilles uden tillæg. 

Læs mere om hotellet her.

Værelse på Hotel Diana.
Værelse på Hotel Diana.
Receptionsområdet på Hotel Diana.
Receptionsområdet på Hotel Diana.