Rabat! Spar 1.000,- pr. person

Italiens Adriaterhavskyst · Spar 1.000,-

Flyrejser
8 Dage

Ægte italiensk idyl venter ved adriaterhavskysten, hvor vi bor direkte ud til det blå hav. Undervejs besøger vi en perlerække af italienske byer som Pesaro, Urbino, Gradara og Bologna, og så skal vi også et smut forbi verdens femtemindste land, San Marino. 

Specialrabat: Spar 1.000 kroner på pr. person!
Før fra kr. 7.799,- NU fra 6.799,- pr. person. 
Rabatten fratrækkes automatisk i trin 3 i onlinebookingen.

Adriaterhavskysten har med sine kilometerlange, fine sandstrande og blå vand altid været et eftertragtet rejsemål. Området byder dog på så meget mere end blot sol og strandliv, og på denne rejse kommer vi godt rundt om...

Ægte italiensk idyl venter ved adriaterhavskysten, hvor vi bor direkte ud til det blå hav. Undervejs besøger vi en perlerække af italienske byer som Pesaro, Urbino, Gradara og Bologna, og så skal vi også et smut forbi verdens femtemindste land, San Marino. 

Specialrabat: Spar 1.000 kroner på pr. person!
Før fra kr. 7.799,- NU fra 6.799,- pr. person. 
Rabatten fratrækkes automatisk i trin 3 i onlinebookingen.

Adriaterhavskysten har med sine kilometerlange, fine sandstrande og blå vand altid været et eftertragtet rejsemål. Området byder dog på så meget mere end blot sol og strandliv, og på denne rejse kommer vi godt rundt om seværdighederne i regionen Emilia Romagna. 

Vi bor i den forholdsvis stilfærdige badeby Gabicce Mare, som ligger i den nordligste del af regionen Marche på grænsen til Emilia Romagna. Her kan du nyde ferielivet under strandparasollernes farvede skygger og gå på opdagelse i byen, som selvfølgelig tilbyder et bredt udvalg af restauranter, cafeer og butikker. Gabicce Mare er et glimrende udgangspunkt for vores udflugter i det smukke bagland, hvor vi oplever den ene smukke middelalderby efter den anden. Regionen er verdenskendt – her produceres for eksempel de eksklusive sportsvogne Ferrari og Lamborghini, ligesom den verdenskendte tenor Luciano Pavarotti er født her.

Det lokale italienske køkken byder også på adskillige kendte specialiteter - mon ikke de fleste kender til parmesanost, parmaskinke og den velsmagende vin Lambrusco? Undervejs på vores færd skal vi både til oste- og olivenoliesmagning, og derudover er der inkluderet halvpension på vores hotel. Glæd dig til en rejse for alle sanser med god mad, smuk natur, spændende udflugter og ren afslapning på Adriaterhavets riviera. 

Kort - Italiens Adriaterhavskyst - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
899,-
Vin og vand ad libitum til middage
525,-
Forplejning på flyet - Atlantic Airways (ej muligt d. 10/9)
195,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
499,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Kejserbyen Ravenna og Cervias hvide guld
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bologna t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Gabicce Mare på Grand Hotel Michelacci***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Udflugt til Urbino og Gradara, inkl. entré til slottet i Gradara
 • Olivenoliesmagning 
 • Udflugt til San Marino
 • Besøg på fæstningen i San Leo, inkl. entré
 • Byvandring i Pesaro
 • Byvandring og ostesmagning i Mondaino med lokalguide 
 • Byvandring i fæstningsbyen Montegridolfo
 • Byvandring i Bologna med lokalguide
 • 3/9: Dansktalende rejseleder på rejsemålet
 • 10/9 og 24/9: Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Specialrabat: Spar 1.000 kroner på pr. person!
Før fra kr. 7.799,- NU fra 6.799,- pr. person. 
Rabatten fratrækkes automatisk i trin 3 i onlinebookingen.

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

 

Dagsprogram

1. dag: Den italienske adriaterhavskyst

Vi flyver fra København med Atlantic Airways eller SAS direkte til Bologna, hovedstaden i regionen Emilia Romagna. Fra lufthavnen kører vi sydover til kysten og badebyen Gabicce Mare, som ligger i den nordligste del af regionen Marche. Her bor vi direkte ud til havet på det familiedrevne hotel Grand Hotel Michelacci, hvorfra du på terrassen hver dag kan nyde den smukke solnedgang. På afgange med SAS lander vi om formiddagen. På afgange med Atlantic Airways lander vi først på aftenen, så straks ved ankomst til hotellet spiser vi sen middag.

Afr. 3/9 og 24/9: Om eftermiddagen flyver vi med Atlantic Airways direkte til Bologna.

Afr. 10/9: Om morgenen flyver vi med SAS direkte til Bologna.

Inkluderede måltider: Middag.

Dagen går på hæld.

Dagen går på hæld.


2. dag: Middelalderbyerne Urbino og Gradara

Efter morgenmaden kører vi til den smukke middelalderby Urbino, som er en rigtig perle fra den italienske renæssance og fødested for den legendariske maler Rafael. Som så mange andre middelalderbyer ligger Urbino på toppen af en bakke, og sammen spadserer vi en tur i de skæve gader og ser det historiske centrum. Byens vigtigste bygning er Palazzo Ducale – et mesterstykke fra den tidlige renæssance, hvor du i dag kan finde en af Italiens vigtigste kunstsamlinger af blandt andet malerier og skulpturer. Du får tid i Urbino til egne oplevelser, hvor du har mulighed for at besøge museet, byens katedral eller Raphaels fødested.

Efter frokosten på egen hånd kører vi mod kysten, og undervejs stopper vi ved en olivenlund, hvor vi smager lidt af områdets fine olivenolie. Herfra fortsætter vi til middelalderbyen Gradara, hvor vi besøger et af Italiens smukkeste slotte, som er kendt for den tragiske kærlighedshistorie mellem Paolo og Francesca. Da Francescas mand Gianciotto opdagede de to elskende i hinandens arme, dræbte han dem, og kærlighedshistorien er blandt andet foreviget af Dante i Den Guddommelige Komedie. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Middelalderbyen Gradara.

Middelalderbyen Gradara.


3. dag: San Marino - verdens femtemindste land

Dagens udflugt bringer os til den selvstændige republik San Marino, som ligger i Appenniner-bjergene helt omsluttet af Italien. San Marino er en af verdens ældste republikker, der blev grundlagt i år 301, og her bor ca. 30.000 indbyggere på et areal på knap 61 km2. Vi kører til toppen af bjerget Monte Titano, hvor vi ved San Francesco-indgangen starter vores byvandring. Vi ser Piazza della Libertà, hvor vi ser statuen af San Marinos egen frihedsgudinde, og Palazzo del Governo, som huser statens storråd. Måske er vi også heldige at se republikkens gardere foretage vagtskifte i de farvestrålende uniformer. Du får tid på egen hånd i de stejle, charmerende gader, der slynger sig rundt om bjerget. San Marino er momsfri, så her kan du gøre gode indkøb. Om eftermiddagen vender vi retur til Italien og kører til San Leo, en spektakulær middelalderby, som byder på en enestående udsigt over Marecchia-dalen. I mindre køretøjer kører vi til toppen af byen, hvor vi skal besøge den imponerende fæstning.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

San Marino - verdens femtemindste land.

San Marino - verdens femtemindste land.


4. dag: Pesaro

I dag skal vi på en kort køretur langs kysten til Gabicce Mares naboby Pesaro. Byen blev oprindeligt grundlagt af romerne og har altid været blandt de vigtigste byer i regionen Marche. Vi går rundt i byen og ser blandt andet pladsen Piazza del Popolo med det enestående springvand med statuer af Triton og søheste. Der er  meget at se og gøre i Pesaro, hvor du blandt andet kan besøge det keramiske museum eller kunstgalleriet. Du kan også besøge katedralen med de smukke mosaikker, nyde de smukke gamle paladser og villaer. Byen er fyldt med historie og er samtidig en moderne turistby, som byder på indbydende strand og et væld af restauranter, cafeer og butikker.

Pesaro er også den store operakomponist Gioachino Rossinis fødested, og hans minde lever flere steder i byen, blandt andet bærer byens teater hans navn. Årligt afholdes den store Rossini-operafestival, hvor international stjerner opfører nogle af komponistens mesterværker. Pesaro er en af adriaterhavskystens absolutte perler og har også mange år har været den verdenskendte tenor Luciano Pavarottis foretrukne feriested. Ved frokosttid vender vi tilbage til vores egen lille kystby, hvor du på eftermiddagen kan slappe af og nyde ferielivet ved kysten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Triton-springvandet på Piazza del Popoli i Pesaro.

Triton-springvandet på Piazza del Popoli i Pesaro.


5. dag: Ostebyen Mondaino og fæstningsbyen Montegridolfo

I dag kører vi lidt væk fra kysten til det grønne bagland og byen Mondaino, som i 1400-tallet var et strategisk vigtigt sted for både Malatesta- og Montefeltro-familierne, som sloges om stedet igennem et helt århundrede. I romertiden var stedet dedikeret til Diana, skovens gudinde. I selskab med en lokalguide iklædt middelalderligt tøj begiver vi os på en lidt anderledes byvandring, som nok bringer et smil frem på de flestes læber. Vi hører blandt andet om osten Fossa, der stadig i dag fremstilles, som man gjorde i 1500-tallet - og så smager vi selvfølgelig selv osten. 

Fra Mondaino fortsætter vi til Montegridolfo, som har fået en pris som en af Italiens smukkeste landsbyer. En unik perle med et slot fra 1100-tallet, som næsten er helt intakt og beskyttet af høje middelaldermure, hvor der kun findes en enkelt indgang. Byen er som et stort udendørsmuseum, og rejselederen fortæller historien om de mange kampe, der har fundet sted her. Når man går rundt i de charmerende gader, er det næsten som at befinde sig i en tidslomme.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Osten Fossa er typisk for regionen Emilia Romagna. 

Osten Fossa er typisk for regionen Emilia Romagna. 


6. dag: På egen hånd

Slap af på stranden, og nyd ferielivet ved kysten. Gå på opdagelse i Gabicce Mare, eller tag på egne eventyr til en af de omkringliggende nabobyer. Blot 1,7 km fra hotellet ligger den lokale togstation, hvorfra du har forbindelse til Rimini (15 minutter) eller Pesaro (10 minutter). Rejselederen er selvfølgelig også gerne behjælpelig med udflugtsforslag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Stranden i Gabicce Mare.

Stranden i Gabicce Mare.


7. dag: På egen hånd

Nyd dagen på egen hånd, eller tag med på en spændende ekstraudflugt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ekstraarrangement: Kejserbyen Ravenna og Cervias hvide guld
I dag skal vi besøge det sydøstlige hjørne af Posletten, hvor vi finder den gamle kejserstad Ravenna, som i 72 år var hovedstad i det vestromerske kejserrige. Her skal på en byrundtur til fods, hvor vi blandt andet ser San Vitale-kirken med de smukke mosaikker i grønne, blå og gyldne farver, som viser scener fra Det Gamle Testamente. Du har også mulighed for at se det smukke mausoleum for Galla Placidia, kejser Honorius halvsøster. Byens hjerte er Piazza del Popolo, hvor to skytshelgener troner på søjler fra 400-tallet. Italiens store digter Dante levede de sidste 19 år af sit liv i byen og også er begravet her. Man kan besøge Dantes museum i et gammelt franciskanerkloster.

Der bliver tid på egen hånd til shopping, museumsbesøg og frokost, inden vi om eftermiddagen på tilbagevejen besøger Cervia, som siden romertiden har været særligt kendt for sin saltudvinding, som tidligere var næsten ligeså kostbart som guld. Siden 1979 har området været et fascinerende naturreservat, hvor man blandt andet kan finde lyserøde flamingoer, stylteløbere og andre beskyttede arter. Vi kører til besøgscenteret, og herfra skal vi i selskab med en naturguide på en lille sejltur i det særlige vådområde. 

Lyserøde flamingoer i Cervia.

Lyserøde flamingoer i Cervia.

8. dag: Bologna og hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Gabicce Mare, og vi kører nordover til regionens hovedstad Bologna, som vi når omkring frokosttid. I Bologna kører vi til det historiske middelaldercentrum, og her får du tid til frokost på egen hånd. Gå på kulinarisk opdagelse blandt de elskede klassikere tagliatelle al ragú (pasta med kødsovs), lasagne, mortadella-pølsen og Barbera-rødvinen. Vi mødes igen først på eftermiddagen, hvor vi i selskab med en lokalguide skal opleve alle Bolognas herligheder på en byvandring. Vi starter på den majestætiske plads, Piazza Maggiore og Piazza del Nettuno med Neptun-fontænen. Vi ser også San Petronio-basilikaen, som er blandt verdens største kirker, ligesom vi på vores tur igennem byen også kan nyde synet af nogle af de mange gamle tårne fra middelalderen.

Efter byrundturen er der tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører mod Bologna lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS eller Atlantic Airways direkte til København, hvor vi ankommer om aftenen. 

Afr.  3/9 og 24/9: Vi flyver med Atlantic Airways.

Afr. 10/9: Vi flyver med SAS.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udkig over Bologna, der er en fantastisk by.

Udkig over Bologna, der er en fantastisk by.

Hotelinformation

Grand Hotel Michelacci ***+, Gabicce Mare
VisSkjul

Dejligt, atmosfærefyldt og familiedrevet hotel beliggende i Gabicci Mare direkte ud til Gabicce-bugten. Fra hotellets terrasse kan du nyde den smukke udsigt over Adriaterhavet, og derudover byder hotellet på flere faciliter såsom wellnesscenter, skønhedssalon (behandlinger mod betaling), indendørs pool og tre udendørs pools, to barer og tre restauranter. Vi har inkluderet halvpension med morgenmad fra buffet og middage med middag fra buffet. Vinpakke med vin og vand ad libitum til middagene kan tilkøbes.

Stranden nedenfor hotellet kan benyttes mod betaling. Det koster cirka 15 euro pr. dag for to liggestole og en parasol. 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser med balkon med delvis havudsigt, hårtørrer, tv, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse. Eneværelser kan bestilles mod tillæg. 

Læs mere om hotellet her.

Standardværelse på Grand Hotel Michelacci.
Standardværelse på Grand Hotel Michelacci.
Stranden foran Grand Hotel Michelacci.
Stranden foran Grand Hotel Michelacci.