Inkl. besøg i Venedig!

Lido di Jesolo · Italiensk ferieidyl

Flyrejser
8 Dage

Der er dømt ferie med stort F, når vi rejser til den populære ferieby Lido di Jesolo på Italiens Adriaterhavskyst. Her kan du nyde solen på et af kystens bedste strandhoteller i kombination med indholdsrige udflugtsdage, hvor vi smager bobler på Proseccoruten samt besøger eventyrlige Venedig og de hyggelige middelalderbyer Treviso, Vicenza og Padova. 

Kystbyen Lido di Jesolo har alt, hvad feriehjertet begærer. Med en gennemsnitstemperatur på mellem 17 og 24 grader er der gode chancer for, at livet kan nydes til fulde fra en solstol ved det azurblå hav fra hotellets eget strandområde. Du kan også tage et svalende...

Der er dømt ferie med stort F, når vi rejser til den populære ferieby Lido di Jesolo på Italiens Adriaterhavskyst. Her kan du nyde solen på et af kystens bedste strandhoteller i kombination med indholdsrige udflugtsdage, hvor vi smager bobler på Proseccoruten samt besøger eventyrlige Venedig og de hyggelige middelalderbyer Treviso, Vicenza og Padova. 

Kystbyen Lido di Jesolo har alt, hvad feriehjertet begærer. Med en gennemsnitstemperatur på mellem 17 og 24 grader er der gode chancer for, at livet kan nydes til fulde fra en solstol ved det azurblå hav fra hotellets eget strandområde. Du kan også tage et svalende dyp i poolen eller blot slappe af på din private balkon. På hotellet har vi inkluderet halvpension og vin til middagene. Til frokost kan vi anbefale et besøg i byens hovedgade, som er fyldt med butikker, spændende restauranter og cafeer. Du kan også tage på en bådtur langs kysten eller leje en cykel og tage på opdagelse langs den 15 kilometer lange strandpromenade. 

Udover at nyde den afslappede stemning i feriebyen, tager vi også sammen ud og oplever nogle af regionens spændende byer. Vi har inkluderet et alsidigt og spændende udflugtsprogram, hvor vi blandt andet viser dig nogle af Venedigs mange højdepunkter samt den unikke by Treviso. Vi skal også på byvandring i Norditaliens ældste by Padova, der rummer en rigdom af historie, kunst og kultur og besøge Vicenza fyldt med arkitektoniske mesterværker. Du kan også se frem til en flot panoramatur ad Proseccoruten ved Conegliano i det smukkeste vinlandskab mellem bjergene og havet, hvor man producerer den velsmagende og boblende vin. Området er netop tilføjet UNESCO's liste over verdens kulturarv, og midt i disse mageløse omgivelser skal vi selvfølgelig smage på proseccoen, som er Italiens svar på champagne.

En skøn forårs- og sensommerrejse med tid til både afslapning og oplevelser. Vores base er det lækre 4-stjernede Hotel Le Soleil, som i efteråret 2019 scorede topkarakter fra vores gæster for de inkluderede måltider, beliggenhed og service.

Kort - Lido di Jesolo - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.299,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
575,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Venedig t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Lido di Jesolo på Hotel Le Soleil ****
 • Obligatorisk hotelskat kr. 121,-
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag, inkl. 1 glas vin og 1/2 fl. vand (1.-7. dag)
 • Adgang til hotellet strandområde, inkl. 2 liggestole og 1 parasol pr. værelse
 • Byvandring i Treviso 
 • Panoramakøretur på Proseccoruten, inkl. proseccosmagning med lokale specialiteter
 • Byvandring i Padova 
 • Byvandring i Vicenza, inkl. panoramatur 
 • Besøg i Olimpico Teater, inkl. entré
 • Udflugt til Venedig med besøg i Markuskirken, inkl. entré
 • Lokalguide på byvandringer
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Højsæson i Italien er fra medio maj til medio september. Ved rejser udenfor højsæsonen må man forvente et lavere aktivitetsniveau ligesom ikke alle restauranter, caféer og butikker er åbne.

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod Italien

Fra Københavns Lufthavn flyver vi med SAS eller Norwegian direkte til Venedig. Vi er fremme om eftermiddagen, og fra lufthavnen tager vi til strandområdet i feriebyen Lido di Jesolo. På grund af byens 15 kilometer lange strandpromenade med hoteller, der ligger her side om side, har byen fået tilnavnet Italiens Miami. Her skal vi bo på et af kystens bedste hoteller i første række til stranden. Vi finder os til rette på vores værelser, og resten af eftermiddagen kan du slappe af eller gå på opdagelse i nærområdet. Måske lokker havet og feriens første svømmetur? Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi sammen nyder en dejlig velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Solen går ned ved Lido di Jesolo.

Solen går ned ved Lido di Jesolo.

2. dag: Padova

Dagens udflugt bringer os til Norditaliens ældste by, Padova, der er fyldt med smukke bygninger og monumenter fra både middelalderen og renæssancen. Byen huser også et knap 800 år gammelt universitet, og faktisk er cirka en fjerdedel af indbyggerne studerende, hvorfor atmosfæren i byen byder et herligt miks af gamle traditioner og et ungt studiemiljø. I selskab med en lokalguide ser vi Italiens største plads, Prato della Valle på 90.000 kvadratmeter, i hvis midte, der er en grøn ø omgivet af en kanal. Langs kanalen står hele 78 statuer af fremtrædende borgere, og det hele er et imponerende skue. Vi besøger også den gamle bydel med den smukke gamle middelalderbygning Palazzo della Ragione, universitetsbygningen og den berømte café, Caffé Pedrocchi. Udefra ligner bygningen mest et klassisk græsk tempel, men siden åbningen i 1831 har den været et yndet mødested for intellektuelle. Dagens frokost foregår på egen hånd i byen, inden vi først på eftermiddagen kører retur til kysten og Lido di Jesolo. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den centrale plads i Norditaliens ældste by, Padova.

Den centrale plads i Norditaliens ældste by, Padova.

3. dag: Vicenza - i fodsporene på Palladio

Efter morgenmaden kører vi til Venetoregionens hjerte, hvor vi finder Vicenza, en perle af en middelalderby. Vi kører en panoramatur udenfor byen for at se Le Ville Palladiane, som er en samling af storslåede villaer, der har samme arkitekt, nemlig bysbarnet Andrea Palladio. De store prangende palæer blev opført til aristokratiet, og vi ser blandt andet hans mesterværk, villaen La Rotonda.

Vi fortsætter ind til den historiske bydel, som vi skal opleve til fods. Bymidten er fyldt med unikke arkitektoniske perler, og vi ser blandt andet det gamle romerske forum, Piazza dei Signori og den elegante basilika Palladiana, hvor man foran kan finde en marmorstatue af den verdensberømte arkitekt Palladio. Vi besøger også det unikke teater Olimpico fra 1500-tallet, som er et af de ældste teatre i Europa og Palladios sidste mesterværk, som blev afsluttet af Vincenzo Scamozzi, efter Palladios død. Når du går rundt i teatret, vil du bemærke, at der er optiske illusioner, som kan gøre det helt vanskeligt at orientere sig. Efter besøget får du tid til frokost på egen hånd og til at nyde stemningen i den fascinerende by, som er fyldt med karakter og historie. Vi er tilbage i Lido di Jesolo om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vicenza i Venetoregionen.

Vicenza i Venetoregionen.

4. dag: På egen hånd

Dagen er din til at bruge på egne eventyr. Tag for eksempel en tur med det lille tog, der i højsæsonen kører rundt i området, og besøg den gamle bydel i Jesolo. Vores rejseleder er selvfølgelig også behjælpelig med udflugtsforslag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Italienske pølser på lokalt marked.

Italienske pølser på lokalt marked.

5. dag: Treviso, Lille Venedig - Proseccoruten 

I dag skal vi på en dejlig halvdagsudflugt til Treviso, som ligger cirka 40 kilometer fra Jesolo. Byen er også kendt som Lille Venedig på grund af de mange kanaler, der krydser igennem den smukke bys historiske centrum. Her finder vi både møller, gamle paladser, der spejler sig i vandet, og maleriske små øer som Isola della Pescheria, der huser byens fiskemarked. Sammen med en lokalguide, der fortæller interessante anekdoter og fascinerende historier, går vi på byvandring. Her kommer vi blandt andet forbi Trevisos samlingssted - den elegante plads Piazza dei Signori, som er fyldt med historiske bygninger og monumenter. Der er en fantastisk stemning i den gamle middelalderby, og efter vores byvandring, er der sat tid af til, at du kan udforske de charmerende gader på egen hånd.

Om eftermiddagen kører vi fra Conegliano og ud på den berømte Proseccorute, hvor vi ser nærmere på den charmerende vinregion, der netop er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Proseccorutens hovedvej ligger mellem Conegliano og Valdobbiadene, og den naturskønne rute snor sig igennem et bakket landskab fyldt med vinmarker. Undervejs besøger vi en af de lokale vingårde og får en rundvisning samt hører om produktionen af de boblende vine. Vi skal naturligvis også smage på de liflige bobler i de naturskønne rammer, mens vi nyder nogle af områdets specialiteter. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Trevisos mange kanaler har givet byen tilnavnet Lille Venedig.

Trevisos mange kanaler har givet byen tilnavnet Lille Venedig.

6. dag: Venedigs højdepunkter

Vi kører tidligt fra hotellet til havnen i Punta Sabbioni, som ligger på landtangen Litorale del Cavallino, der adskiller Venediglagunen fra Adriaterhavet. Her hopper vi ombord på en båd, som sejler os til Riva degli Schiavoni i Venedigs pulserende hjerte. Turen tager cirka 40 minutter, så du kan slappe af og nyde udsigten i Venediglagunen undervejs. Vi går i land og indleder vores besøg i den smukke by med Venedigs absolutte højdepunkt: Markuspladsen. Her oplever vi blandt andet den berømte Markuskirke i selskab med en lokalguide. Tidligere blev Venedig regeret af en Doge, og på Markuspladsen finder vi det lyserøde Dogepalads i marmor. Vi ser også Sukkenes bro, som fører fra Dogepaladset over til fængslet på den anden side af kanalen, hvor kvindebedåren Casanova sad fængslet. Frokosten er på egen hånd på en af de hyggelige restauranter eller cafeer.

Om eftermiddagen går vi en tur i den gamle, romantiske by med det store kanalsystem. Venedig er fascinerende, og vi ser både flotte huse, overdådige paladser samt små og store pladser, der alle er bygget på træpæle. Vi skal selvfølgelig også nyde den klassiske udsigt over Canal Grande fra Rialtobroen. Sidst på dagen tager vi båden tilbage til Punta Sabbioni, hvor bussen venter på at bringe os det sidste stykke tilbage til hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gondoler i Venedigs kanaler.

Gondoler i Venedigs kanaler.

7. dag: På egen hånd

Gå på opdagelse i Lido di Jesolos hovedgade, som er fyldt med restauranter, barer, butikker og små konditorier og isbarer. Eller slap af på stranden, som år efter år modtager det prestigefyldte blå flag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

8. dag: Hjemrejse 

Det er blevet tid til at forlade Lido di Jesolo, og sidst på formiddagen tager vi til lufthavnen i Venedig. Herfra flyver vi med SAS eller Norwegian direkte til København, hvor vi lander sidst på eftermiddagen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Hotel Le Soleil****
VisSkjul

Hotellet er bygget i 1968 og er et af de mest renoverede hoteller i Lido di Jesolo. Hotel Le Soleil fremstår i dag som et dejligt moderne hotel med 174 værelser og en unik beliggenhed direkte ud til stranden. Der er blot cirka 180 meter til Piazza Aurora og det nærliggende shoppingområde. På hotellet findes tre pools, hvor den ene er opvarmet med jacuzzi, samt spa og wellness med havudsigt, restaurant med velassorteret vinkælder, lounge, snack- og poolbar, solterrasse med havudsigt og desuden privat strandafsnit med gratis solstole og parasoller.

Værelser  

Vi bor på dobbeltværelser af typen classic på ca. 14 m2, der alle er udstyret med lille balkon  tv, telefon, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. Mod tillæg kan bestilles dobbeltværelse classic som eneværelser. 

Læs mere om hotellet her.

Hotel Soleil.
Hotel Soleil.
Værelse på Hotel Soleil.
Værelse på Hotel Soleil.