Nyhed!

Ligurien · Den lune blomsterkyst · Langtidsrejse

Flyrejser
21 Dage

På denne langtidsrejse til den smukke region, Ligurien, slår vi os ned i den populære ferieby Alassio på et dejligt familiedrevet hotel centralt beliggende i byen. Med få minutters gang til den hyggelige strandpromenade og det bølgende middelhav, er du sikret skønne dage under lune himmelstrøg.

Med det eksotiske tilnavn Blomsterkysten, er Liguriens vestlige kystlinje et farverigt visit. Regionen har siden 1800-tallet haft en stor tradition for blomsterproduktion, og i dag bliver der dyrket både nelliker, tulipaner og orkideer. Området byder desuden på et bjergrigt landskab med grønne dale, palmer og olivenlunde. 

Vores base er Alassio, som i 1900-tallet var et eftertragtet feriested for Europas jetset. I dag er byen en mere stilfærdig perle med et hyggeligt miljø, der foruden strandpromenaden...

På denne langtidsrejse til den smukke region, Ligurien, slår vi os ned i den populære ferieby Alassio på et dejligt familiedrevet hotel centralt beliggende i byen. Med få minutters gang til den hyggelige strandpromenade og det bølgende middelhav, er du sikret skønne dage under lune himmelstrøg.

Med det eksotiske tilnavn Blomsterkysten, er Liguriens vestlige kystlinje et farverigt visit. Regionen har siden 1800-tallet haft en stor tradition for blomsterproduktion, og i dag bliver der dyrket både nelliker, tulipaner og orkideer. Området byder desuden på et bjergrigt landskab med grønne dale, palmer og olivenlunde. 

Vores base er Alassio, som i 1900-tallet var et eftertragtet feriested for Europas jetset. I dag er byen en mere stilfærdig perle med et hyggeligt miljø, der foruden strandpromenaden har adskillige butikker, cafeer og restauranter. Alassio er en by, hvor man straks føler sig hjemme og får lyst til at gå på opdagelse blandt de charmerende terrakottafarvede huse. Byens beliggenhed er desuden et perfekt udgangspunkt for oplevelser på egen hånd, og du kan let hoppe på toget og besøge en af kystens sofistikerede franske eller italienske byer. På blot 2,5 time er du i Cannes, og vil du på eventyr på den italienske side, kan du nå den velbevarede middelalderby Albenga på blot et lille kvarter.

Vi bor godt på et skønt hotel i anden række til Middelhavet - blot 100 meter fra kysten og strandpromenaden. Selvom vi kommer i lavsæsonen, er der masser af butikker og lokale i bybilledet, så der er nok at foretage sig. I rejsens pris har vi inkluderet udflugter til nogle af områdets største attraktioner, men rejselederen arrangerer også andre spændende udflugter, som du får mulighed for at deltage i. 

Klimaet i efterår og forår er mildt, da de omkringliggende bjerge sørger for at afskærme for de kolde vinde fra nord. Området kan prale af hele 3.000 solskinstimer om året, og en langtidsrejse til Blomsterkysten er derfor en kærkommen måde at forlænge sommeren på.

Kort - Ligurien - Den lune blomsterkyst

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superior dobbeltværelse med balkon
325,-
Standard dobbeltværelse som eneværelse
3.100,-
Superior dobbeltværelse med balkon som eneværelse
3.600,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.079,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 20 nætter i Alassio på Hotel dei Fiori***+
 • 20 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 20 x middag (1.-21. dag)
 • Togtur til Sanremo
 • Byvandring i Sanremo
 • Udflugt til fyrstedømmet Monaco, inkl. byrundtur med turisttog
 • Entré til dele af det kongelige palads i Monaco
 • Udflugt til Nice, inkl. byrundtur med turisttog 
 • Byvandring i Bussana Vecchia
 • Byvandring i Genova med lokalguide
 • Udflugt til Rapallo, inkl. bådtur til Portofino og Santa Margerita Ligure
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Blomsterkysten & Alassio

Vi flyver fra København direkte til Nice, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi mod hotellet, hvor vi finder os til rette inden aftenens første middag i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Til fods i Alassio 

I dag tager rejselederen os med på en byrundtur i smukke Alassio. Byen var tidligere en lille fiskerby, men udviklede sig i 1900-tallet til at blive en af de mest eftertragtede og elegante feriebyer i Ligurien. Her mødtes Europas jetset, forfattere, kunstnere og skuespillere for at se og blive set, og det var ikke ualmindeligt at spotte nogle af tidens divaer i gadebilledet. I dag er den æra forbi, og byen er nu en mere stilfærdig perle, hvor du dog stadig kan finde levn fra de glamourøse dage. Byen er smukt omgivet af træer, planter, blomster og smukke villaer, der ligger på den nederste del af de omkringliggende bjerge. Du kan eventuelt besøge Alassios 100 meter lange mur Muretto di Alassio, hvor du kan finde over 500 klinker med underskrifter fra forskellige kendisser, der har besøgt byen. Ernest Hemmingway skabte denne mur i kærlighed til Alassio, og i dag er muren et farverigt kunstværk og en af byens store attraktioner.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Farverige Alassio.

3.-4. dag: På egen hånd

Dagene på egen hånd kan du for eksempel bruge på at besøge Hotel dei Fioris indbydende wellness- og spacenter med fitness og jacuzzi. Her kan du forkæle krop og sjæl - forhør dig på hotellet eller hos rejselederen om behandlinger og priser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

5. dag: Monaco & Montecarlo 

I dag skal vi besøge verdens næstmindste land, fyrstedømmet Monaco. Nedenfor byen parkerer vi bussen, og med elevator når vi Monacos ældste bydel, som ligger på en klippe 60 meter over havet. Herfra spadserer vi til Oceanographic Museet, hvorfra vi skal med et turisttog rundt i fyrstedømmet. Turen bringer os blandt andet forbi den smukke havnefront Port Hercule, Formel 1-banen og op på toppen til Monte Carlos elegante kvarter med luksuriøse butikker og storslåede palæer. Det er også her, at vi finder det kendte kasino, luksushotellet Hotel de Paris og operahuset, som alle ligger i imponerende, historiske bygninger. Turen ender, hvor den startede, og herfra går vi sammen til Place du Palais, hvor der præcis kl. 11.55 gennemføres det daglige vagtskifte efter en eksercits, som ikke har ændret sig de sidste 100 år. Efter denne seance besøger vi de dele af det smukke palads, der er åbent for offentligheden - en oplevelse, der plejer at begejstre de fleste.

Frokosten nyder vi sammen på en af byens lokale restauranter, og efterfølgende er der lidt tid på egen hånd, inden vi kører hjem til Alassio. Måske vil du besøge byens katedral, hvor fyrst Rainier og Grace Kelly er stedt til hvile side om side?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Fyrstedømmet Monaco.

6. dag: På egen hånd

Dagen er helt din egen, men er der stemning for det i gruppen, tager rejselederen os med på en lille udflugt til den nærliggende middelalderby Albenga. Her kan vi gå på opdagelse i den gamle bydel, hvis historie går mere end 2.400 år tilbage. Byen har været ødelagt adskillige gange af både romere, saracenere og andre folkeslag ligesom flere jordskælv også har udspillet sig her. Der er derfor blot 12 ud af i alt 100 tårne tilbage i byen. Byens gader er charmerende, smalle og det er en herlig oplevelse at bevæge sig rundt i de mange kringlede stræder. Vi kan eventuelt besøge byens katedral, eller måske et af byens spændende museer.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

7. dag: Nice & Bussana Vecchia  

Vi kører tidligt fra hotellet langs den italienske kyst til Frankrig, hvor vi skal besøge Nice på Den Franske Riviera. Vi passerer blandt andet det flotte Hotel Negresco fra 1912, inden vi stopper på strandpromenaden Anglais. Midt på verdens måske smukkeste boulevard med palmer og blomster går vi ombord på et lille turisttog, der på en times tid kører os forbi nogle af byens store attraktioner. Vi kommer gennem den gamle bydel, hvor mange lokale kunstnere bor. Vi ser den store hovedplads i Nice, der er omgivet af et væld af butikker og restauranter. Byen er fyldt med smukke pladser med et livligt folkeliv, og på vejen til byens eksklusive marina krydser vi Garibaldi-pladsen fra 1800-tallet. Vi oplever også den offentlige park, der ligger på byens højeste punkt, Le Château, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen og strandboulevarden.

Der bliver tid til frokost på egen hånd i Nice, inden vi først på eftermiddagen kører retur mod den italienske grænse. Her gør vi et stop i kunstnerbyen Bussana Vecchia, som stammer helt tilbage fra 1050. Den lille middelalderby blev ramt af et jordskælv i 1887, hvorefter den lå hen som spøgelsesby. Først i 1960 ændrede det sig, da kunstneren Clizia slog sig ned og grundlagde en kunstnerkoloni i den ødelagte by. De lokale kunstnere har selv ryddet op i ruinerne, og i dag er det en hyggelig oase fyldt med små kunsthåndværksbutikker. Som du selv vil opleve, kan byens voldsomme historie stadig ses i gaderne. Bussana Vecchia er ikke sådan at komme til, så ved en parkeringsplads et par kilometer derfra bliver vi samlet op af mindre shuttlebusser, som transporterer os til den unikke by. Vi anbefaler godt fodtøj til byvandringen. Vi er tilbage på hotellet sidst på dagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Stemningsfulde Bussana Vecchia.

8. dag: På egen hånd

Nyd dagen på egen hånd i de skønne italienske omgivelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Rapallo, Portofino & Santa Margerita Ligure

Dagen begynder godt med en flot panoramatur i bus langs kysten til Rapallo. Byen er en af de ældste på kyststrækningen, og vores rejseleder fortæller om Rapallotraktaten, som Tyskland og Sovjetunionen underskrev netop her. I bugten ser vi en fin fæstning fra 1600-tallet, og den gamle bro som hærføreren Hannibal Barca eftersigende skulle have krydset under den 2. puniske krig i det 3. århundrede f.Kr. Fra havnen skal vi på en halv times bådtur til den ekslusive ferieby Portofino, som er berømt for sin idylliske og billedskønne havn. Byen er omgivet af stejle bakker, der er dækket af oliven-, ege- og fyrretræer samt cypresser. Midt i dette skønne postkort har vi nogle timers ophold til at gå på opdagelse. Ved middagstid sejler vi fra Portofino til Santa Margherita Ligure, som er en skøn perle med appelsintræer i gaderne og palmer langs den smukke strand. Her bliver der tid til frokost på egen hånd, inden vi mødes og sejler tilbage til Rapallo, hvor vores bus tager os tilbage til hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Farverige Rapallo.

10.-14. dag: På egen hånd

Du disponerer selv over dagene, så hvad enten du er til spadereture, udflugter eller en god bog er der mulighed for at nå det hele.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

15. dag: Genova – Liguriens hovedstad

Efter morgenmaden kører vi med bus til Genova, der er en af Italiens vigtigste havnebyer, og som tidligere herskede over både Sardinien og Korsika. Vi ankommer midt i byens centrum, og her starter vores byvandring med en lokalguide gennem det gamle middelalderkvarter, som er Europas største. Vi ser den smukke domkirke San Lorenzo og går til Ferrari-pladsen, som er byens hjerte. Vi nyder synet af de mange smukke paladser, operahuset og i en lille sidegade ved byens gamle østport ser vi et hus, hvor man hævder, at Christopher Columbus blev født.

Efter byrundturen har du tid på egen hånd til blandt andet at finde dagens frokost. Se nærmere på de historiske bygninger, eller besøg den store indkøbsgade og den lokale markedshal. Det er altid en stor oplevelse at se, hvordan der handles med kød, fisk, frugt og lokale specialiteter. Vi kører først tilbage til Alassio sidst på eftermiddagen, så vi har god tid i den skønne by.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hovedpladsen i Liguriens hovedstad Genova.

16.-17. dag: På egen hånd

Dagene kan du vælge at bruge på egen hånd, men er du frisk, kan vi tage et smut til den verdenskendte by Cannes på Den Franske Riviera, hvor superstjerner hvert år valfarter til under filmfestivalen. Byen byder på et væld af oplevelser lige fra den gamle havn Vieux Port - fyldt med smukke skibe - til gågaden Rue Meynadier, som er kendt for lækre butikker fyldt med provencalske specialiteter såsom oste og konditorkager. Strandpromenaden La Croisette er et overflødighedshorn af glamourøse designerbutikker, elegante cafeer og store overdådige luksushoteller såsom Carlton Martinez og Majestic. Så er du i shoppinghumør, er du kommet til det rette sted. Her i lavsæsonen vil du opleve Cannes som en charmerende middelhavsby med en tilbagelænet atmosfære modsat i højsæsonen, hvor indbyggertallet tredobles. 

Spiller du golf, er der i området hele otte golfbaner, hvoraf Garlenda Golf Club er den mest populære. Klubben ligger blot cirka 9,5 kilometer fra vores hotel i Alassio. Rejselederen er gerne behjælpelig med hensyn til reservation og priser på greenfee.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Solnedgang bag berømte Cannes.

18. dag: Blomsterbyen Sanremo

Efter morgenmaden spadserer vi de små 600 meter til togstationen i Alassio. Herfra kører vi med toget til den elegante by Sanremo, som ligger en god halv times kørsel fra den franske grænse. Byen er en eftertragtet badeby med en lang strandpromenade og den charmerende, historiske middelalderbydel, La Pigna. Sanremo bliver kaldt det italienske Monte Carlo på grund af det berømte kasino, men byen er mest kendt for sin produktion af eksotiske og tropiske blomster, der eksporteres til hele verden.

Fra stationen går vi ad den indbydende shoppingpromenade Corso Matteotti til en af byens største attraktioner, det mere end 100 år gamle kasino, som ligger i en smuk bygning fra 1905. Har du lyst, kan du herfra fortsætte med vores rejseleder forbi den russisk-ortodokse kirke til den historiske middelalderbydel, La Pigna. Her oser det af atmosfære med de gamle huse, de snævre små gyder og de brostensbelagte stræder. Efter frokost på egen hånd mødes vi ved togstationen igen og kører retur til Alassio. Du kan også vælge at blive i den dejlige by og på egen hånd tage tilbage til vores hotel - toget kører fra Sanremo til Alassio to gange i timen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

San Remo ligger flot ud til havet.

19-20. dag: På egen hånd

På denne langtidsrejse er der plads til at fordybe sig og tage på egne eventyr langs kysten. Måske er du ikke helt færdig med Sanremo? Byen er utrolig smuk og var tidligere et yndet helsested og vinterdomæne for det russiske og preussiske aristokrati i slutningen af 1800-tallet. Det er en fryd for øjet blot at spadsere en tur og betragte de smukke villaer og palæer, der ligger ovenfor strandpromenaden. Byen har desuden også huset Alfred Nobel, der nød sit otium i den smukke kystby. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

21. dag: Hjemrejse 

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører mod den franske grænse til Nice lufthavn, hvorfra vi flyver hjem til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel dei Fiori ***+, Alassio
VisSkjul

Dejligt, familiedrevet hotel med en perfekt beliggenhed i rolige omgivelser blot 200 meter fra stranden og i gåafstand til Alassios centrum, hvor der er fyldt med butikker, cafeer og restauranter. 

På hotellet findes der restaurant, bar, elevator, fitnesscenter, wellnesscenter (mod betaling) samt et mindre haveområde med borde og stole. Stranden er opdelt i mindre strandafsnit, som er private betalingsstrande. Det koster cirka 10 euro pr. person pr. dag inklusiv solstol og parasol. Strandene er åbne, så længe vejret tillader det - normalt fra maj til slut oktober.

Måltider

I hotellets restaurant serveres der morgenbuffet samt gode italienske middage.

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i standard dobbeltværelse.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Superior dobbeltværelse med balkon
 • Standard dobbeltværelse som eneværelse
 • Superior dobbeltværelse med balkon som eneværelse

Standard dobbelt- og eneværelse
Nydelige værelser med tv, aircondition, minibar, gratis WiFi samt badeværelse.

Superior dobbelt- og eneværelse med balkon
Nydelige værelser med balkon, tv, aircondition, minibar, gratis WiFi samt badeværelse.
 

Hotelfakta

Hotel dei Fiori.
Hotel dei Fiori.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret i Alassio