Nyhed!

Sardinien · Middelhavets fortryllende ø · 2021

Flyrejser
8 Dage

Italiens næststørste ø Sardinien er med sine hvide sandstrande og det dybblå krystalklare hav Middelhavets svar på Caribien. Øen, der næsten er på størrelse med Jylland, byder dog på meget mere end blot indbydende kyster, og med Vitus Rejser er du sikret en ferie med masser af autentiske oplevelser.

Sardiniens kyster har igennem historien været invaderet af både fønikere, romere, genovesere og catalanere, som alle har efterladt spor på øen, der har været med til at danne grobund for den kultur og de traditioner, der hersker på Sardinien i dag - og som er så ulig det øvrige Italien. Sardinien...

Italiens næststørste ø Sardinien er med sine hvide sandstrande og det dybblå krystalklare hav Middelhavets svar på Caribien. Øen, der næsten er på størrelse med Jylland, byder dog på meget mere end blot indbydende kyster, og med Vitus Rejser er du sikret en ferie med masser af autentiske oplevelser.

Sardiniens kyster har igennem historien været invaderet af både fønikere, romere, genovesere og catalanere, som alle har efterladt spor på øen, der har været med til at danne grobund for den kultur og de traditioner, der hersker på Sardinien i dag - og som er så ulig det øvrige Italien. Sardinien er helt sin egen med en gæstfri sardisk befolkning, stolte traditioner og et køkken fyldt med retter baseret på århundredes traditioner og historie. Her lever man efter mottoet ”keep it simple”, og måske netop dette livssyn sammen med befolkningens sunde livsstil er årsagen til, at Sardinien var den første ø i verden, der blev erklæret som blå zone. I disse områder har befolkningen en særlig lang levetid, og typisk har mange rundet de 100 år. 

På denne helt nye rejse til Sardinien fokuserer vi på den nordlige del af øen med Gallura og omegn, som er den smukkeste og mest fortryllende region fyldt med granitklipper og skove. Indenfor rækkevidde finder man også Smaragdkysten og den uspolerede naturpark og skærgård La Maddalena, hvis naturlige skønhed ikke kan beskrives, men skal opleves. 

Udover store naturoplevelser byder rejsen også på masser af historie, kultur, traditioner og det unikke sardiske køkken, som særligt er kendt for sine gode vine, olivenolie og oste. Den lokale sardiske befolkning er gæstfri, og det stolte folkefærd har holdt mange gamle traditioner i hævd fra generation til generation. Vi skal opleve charmerende middelalderbyer, se de mystiske nuragher og høre om den antikke civilisation.

Du har også mulighed for at opleve den franske ø Korsika på en heldagsudflugt, og i det hele taget kan du se frem til unikke naturscenerier, som ikke findes noget andet sted i verden.

Vores base er den lille ferieby by Santa Teresa di Gallura, der ligger lige ud til Bonifacio-strædet og er blandt Sardiniens mest charmerende og autentiske badebyer. 

Rejsen er sammensat således, at vi har inkluderet et par udflugter og enkelte middage. Så har du nemlig mulighed for at skabe din helt egen balance imellem oplevelser og tid på egen hånd, ligesom du kan gå på opdagelse i det gode lokale køkken på byens hyggelige restauranter. 

Vi glæder os til at vise dig den varme og fortryllende ferieø Sardinien.
 

Kort - Sardinien - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Comfort-dobbeltværelse med lille balkon
325,-
Superior-dobbeltværelse med stor balkon
475,-
Classic-eneværelse med lille balkon
1.199,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
685,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugt til Bonifacio på Korsika
575,-
Udflugt til Costa Smeralda, La Maddalena og Porto Cervo
500,-
Udflugt i det grønne med besøg på lokal farm, inkl. middag
675,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Olbia t/r, inkl. skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r 
  • 7 nætter i Santa Teresa di Gallura på Hotel Majore***
  • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
  • 3 x middag /1., 2. og 7. dag)
  • Udflugt til Capo Testa og Månedalen
  • Byvandring i middelalderbyen Aggius
  • Besøg ved Maori Nuraghe, inkl. entré
  • Byvandring i middelalderbyen Castelsardo
  • Besøg på lokal vingård, inkl. vinsmagning med sardiske specialiteter
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Afrejse mod Olbia

I Københavns Lufthavn møder du Vitus Rejsers rejseleder og sammen med dine medrejsende flyver du med Norwegian direkte til Olbia, der  der ligger på den nordøstlige side af Sardinien.

Vi lander på Sardinien om formiddagen, og fra lufthavnen kører vi til den nordligste del af øen, hvor vi skal bo i byen Santa Teresa di Gallura, der ligger med skøn udsigt over Bonifacio-strædet, som adskiller Sardinien fra den smukke franske ø Korsika.

Efter vi har fundet os til rette på Hotel Majore, er der tid til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i den charmerende kystby og måske finde et hyggeligt frokoststed. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles velkomstmiddag.

Inkluderede måltider: Middag.

Byen Santa Teresa di Gallura ligger med en skøn udsigt over Bonifacio-strædet.

Byen Santa Teresa di Gallura ligger med en skøn udsigt over Bonifacio-strædet.

2. dag: Capo Testa, Månedalen, Aggius og Maori Nuraghe

Dagens udflugt indledes med en kort køretur med bus få kilometer vest for Teresa di Gallura, hvor vi skal opleve Capo Testas vidunderlige landskab. Hele området er fyldt med enorme klippeformationer, som rejser sig fra jorden og havet som gigantiske vagter. Vi går en lille tur i det unikke område med fascinerende klipper i varierende størrelser og former, som sammen med det turkisblå hav gør området til noget af det smukkeste på Sardinien.

Fra Capo Testa fortsætter vi til Valle della Luna - Månedalen -  hvor vi skal opleve den barske og spektakulære dal fyldt med granitfremspring, som skaber et fortryllende månelandskab. Vi nyder udsigten og ser også skove af korkegetræer, inden vi fortsætter til den gamle middelalderby Aggius, som ligger 514 meter over havet og er en af de smukkeste landsbyer på Sardinien.

I Aggius besøger vi det historiske centrum med de velbevarede gamle stenhuse, og her får du tid til egne oplevelser og frokost i de idylliske omgivelser. De fleste af byens indbyggere ernærer sig ved brydning af granit, men det lille samfund er også kendt for sine smukke håndvævede tæpper og er en af de få byer på øen, som holder fast i mange af de ældgamle traditioner. Eksempelvis bliver det lille samfund nærmest omdannet til et lille Jerusalem, når påskeugen fejres med processioner i gaderne.

Dagens sidste besøg er ved Maori Nuraghe, en kegleformet stensætning, som er et karakteristisk syn overalt på Sardinien. Der findes mere end 7.000 af disse spredt ud over hele øen, som et levn fra en antik civilisation. Man ved stadig ikke meget om deres bygmestre, men de menes at stamme fra nuraghe-kulturen, der går helt tilbage til mere end 500 år f.Kr. Stensætningerne er både blevet brugt som vagttårne, fæstningsværker og huse. Rejselederen fortæller mere om den spændende kultur, mens vi kører tilbage til vores hotel i Santa Teresa di Gallura. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til en fælles middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det fortryllende månelandskab i Valle della Luna.

Det fortryllende månelandskab i Valle della Luna.

3. dag: Castelsardo og vingårdsbesøg

Fra Santa Teresa di Gallura kører vi i bus langs kysten sydover til den maleriske middelalderby Castelsardo, som ligger på et klippefremspring på øens nordvestlige hjørne med en formidabel udsigt over Asinara-bugten. Byens historie går tilbage til 1100-tallet, og den gamle bymur og borg bidrager sammen med de mange farvestrålende huse til byens helt særlige autentiske atmosfære. Her lever de lokale et stille liv, hvor de ernærer sig ved fiskeri, turisme og kunsthåndværk. Castelsardo er særlig kendt for sin produktion af flettede kurve i alverdens farver, hvoraf mange fremstilles af byens kvinder i de hyggelige brostensbelagte gader.

Vi går en tur gennem Castelsardo og besøger også et lille kunsthåndværksmuseum, hvor vi bliver klogere på de gamle traditioner og fremstillingsteknikker. I byen får du tid til frokost på egen hånd og til at gå på opdagelse i de spændende gader og butikker. Du kan eventuelt også besøge den gamle borg dei Doria, som ligger på en stejl bakke ovenfor byen. Inden vi om eftermiddagen forlader Castelsardo runder vi også byens vartegn, der er en fire meter elefantformet rød sten af trakyt.

Om eftermiddagen besøger vi lille familieejet vingård. Sammen går en tur i vinmarken og hører om de forskellige druer og produktionen af vinene. Efterfølgende skal vi selvfølgelig også smage de dejlige vine og stedets olivenolie, inden vi kører tilbage til hotellet. Denne aften er middagen på egen hånd, men rejselederen kommer gerne med gode restaurantforslag.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Kig til den maleriske middelalderby Castelsardo.

Kig til den maleriske middelalderby Castelsardo.

4. dag: På egen hånd eller udflugt til den franske ø Korsika

Nyd ferielivet, og gå på opdagelse i Santa Teresa di Gallura, som byder på et godt udvalg af butikker, cafeer og restauranter. Rejselederen er gerne behjælpelig med udflugtsforslag. Du kan også tage med på en dejlig heldagsudflugt til den smukke franske ø Korsika. Middagen denne aften er på egen hånd. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Klippebyen Bonifacio på franske Korsika

Fra hotellets spadserer vi ned til Santa Teresa di Galluras havneområde (ca. 700 meter), hvor vi går ombord på en lille færge, der om formiddagen sejler os til den franske ø Korsika. Nyd sejlturen til skønhedens ø og særligt indsejlingen til Bonifacio, som er spektakulær. Byen ligger højt placeret på en stejl kalkstensklippe, og fra vandsiden er det et enestående syn at se byens faretruende beliggenhed på kanten af de hvide klipper.

Efter en lille times sejlads ankommer vi i Boifacios hyggelige havn, som er fyldt med butikker, barer og restauranter. Fra havnen tager vi byens lille turisttog op til det gamle majestætiske middelaldercitadel, der knejser på toppen af klipperne. Her har du god tid til at gå på opdagelse i de snævre gader og nyde de fantastiske udsigter over kysten og havet, hvis farver hele tiden changerer i blå og turkise nuancer. Du kan shoppe, finde et hyggeligt frokoststed, besøge den gamle fæstning eller den fredfyldte kirkegård. Færgen går tilbage til Sardinien kl. 17.00, og vi mødes på havnen, som du når med det lille turisttog fra toppen af byen. 

Klippebyen Bonifacio på Korsika.

Klippebyen Bonifacio på Korsika.

5. dag: Nyd dagen på stranden

I gåafstand fra hotellet ligger bystranden Reina i den lille 700 meter lange bugt med lavt vand og finkornet sandstrand. Bugten er omgivet af klipper, og det turkisgrønne vand er altid klart og rent. Du bør helt sikkert opleve dette lille paradis.

Du kan også leje en cykel og skrive dit helt eget eventyr, eller måske du vil snøre vandrestøvlerne og begive dig til fods ud i den fantastiske Månedal med de unikke naturscenerier?

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Frister det med en dag på stranden?

Frister det med en dag på stranden?

6. dag: På egen hånd eller udflugt i det grønne til lokal farm

Nyd en afslappende dag - måske ved hotellets pool - eller besøg de lokale butikker, der byder på mange lækre delikatesser, der kan tages med hjem. 

Sidst på eftermiddagen har du mulighed for at deltage i en ekstraudflugt, hvor vi kommer tæt på de lokale og smager på det sardiske køkken, som adskiller sig en del fra det italienske, som vi danskere kender det fra fastlandet.

Inkluderede måltider: Morgenmad 

Ekstraarrangement: Besøg på lokal gård inklusive middag

Sidst på eftermiddagen har du mulighed for at deltage i en dejlig udflugt til en af områdets lokale gårde, hvor familien tager imod os med typisk sardisk gæstfrihed. Det er en traditionel gård, hvor man producerer oste, krydderier, marmelade, likør, vin, pølser med mere efter gamle skikke og opskrifter.

Vi bliver vist rundt på gården og hører om familiens liv på landet med dyrehold og høsten af de forskellige afgrøder, grøntsager og frugt. Familien viser os også deres lille museum, som er indrettet i et autentisk stenhus, bygget af forfædre tilbage i 1800-tallet. Det lille hus er sparsomt møbleret ,og side om side med de gamle køkkenredskaber kan vi se diverse redskaber, der blev brugt i den daglige drift. I huset står også en stor kasse, hvor familien opbevarede det dyrebare korn. I et hjørne af køkkenet ses et simpelt værktøj, som man brugte til fremstilling af sardisk uld.

Alt imens vi har været på den interessante rundvisning breder duften af grill sig omkring os. Sardiniens nationalspise er porcheddu, helstegt pattegris, og den har familien selvfølgelig sat over bålet, inden vi kom. Sarderne har en stor kærlighed til kød, og ca. 70 procent af øens madvarer kommer fra jordbrug og dyrehold modsat fastlandet, hvor måltider baseret på havets goder er mere dominerende. Det sardiske køkken adskiller sig meget fra det øvrige Italien. Vi oplever, at der fortsat bruges traditionelle metoder og opskrifter, som er gået fra generation til generation med solid bondemad og specialiteter, der ikke findes andre steder.

I stedets hyggelige restaurant skal vi nyde en dejlig middag, som selvfølgelig er fremstillet af gårdens mange råvarer. Vi smager også det populære papirstynde sardiske fladbrød, pane carasau, som serveres til stort set alle måltider, og hvis historie går helt tilbage til år 1.000 f.Kr. Vi hygger os sammen og nyder de veltillavede retter inden vi nogle timer senere kører tilbage til Santa Teresa di Gallura, hvor vi nu er blevet meget klogere på det stolte folk og det sardiske køkken. 

Sardiniens nationalspise er porcheddu, helstegt pattegris.

Sardiniens nationalspise er porcheddu, helstegt pattegris.

7. dag: På egen hånd eller udflugt til Costa Smeralda, La Maddalena og Porto Cervo

Ferien lakker mod enden, og dagen kan du bruge til lige, hvad du har lyst til. Har du mod på flere oplevelser, så har du mulighed for at opleve naturscenerier i verdensklasse, når vi på dagens heldagsudflugt besøger Smaragdkysten og den smukke sardiske skærgård. Om aftenen mødes vi til en fælles afskedsmiddag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Costa Smeralda, La Maddalena og Porto Cervo

Vi kører tidligt fra hotellet for i dag skal vi opleve Sardiniens berømte Smaragdkyst og skærgården La Maddalena, og det kan du glæde dig til. Øgruppen, som består af syv store og ca. 55 småøer, er et paradis og langt fra et sted, man forbinder med Middelhavet. Øerne byder på granitklipper formet af tiden og vinden, blå laguner og hvide sandstrande, og vidste man ikke bedre, ville man tro, at man befandt sig i Caribien.

Med en mindre færge fra Palau sejler vi ud til hovedøen La Maddalena, og her kører vi lidt rundt på øen for at nyde den smukke naturpark med de fantastiske udsigter. Vi tager os selvfølgelig tid til at par fotostop undervejs. Vi besøger også naboøen Caprera, som er forbundet med La Maddalena via en bro, og denne lille klippeø er særdeles velbesøgt af særligt italienere, som nærmest betragter øen som et pilgrimssted. Det var nemlig her, at den italienske frihedshelt Giuseppe Garibaldi boede de sidste 26 år af sit liv. Vi ser hans hus og gravsted og hører lidt om den populære italienske hærfører og patriot.

Tilbage på La Maddalena kører vi til hovedbyen af samme navn, hvor du får tid på egen hånd til frokost. Den gamle bydel er charmerende og fyldt med okkergule huse, og i de hyggelige gader er der mange spændende butikker, cafeer og restauranter. Først på eftermiddagen sejler vi tilbage til Sardiniens fastland, og i bussen fortæller rejselederen lidt mere om de smukke øers historie, som bl.a. under Napoleonskrigene var base for den engelske flåde i 1800-tallet under ledelse af Lord Nelson. Det var også på La Maddalena, at Benito Mussolini blev holdt fanget i tre uger, fter at han blev afsat i 1943.

Når vi ankommer til fastlandet igen kører vi fra Palau langs Smaragdkysten til Porto Cervo, som er jetsetternes paradis. Det er Sardiniens mest eksklusive ferieområde, som er grundlagt i 1960’erne af Prins Karim Aga Khan IV, og gennem tiderne har stedet været gæstet af et væld af berømtheder lige fra amerikanske præsidenter til skuespillere, sangere og forretningsfolk. Gaderne er fyldt med eksklusive mærkevarebutikker, og i havnen ligger velhavernes elegante lystyachter på rad og række. Vi går en tur i det overdådige område, som stadig i dag er et af verdens mest eftertragtede ferieområder blandt rigmænd og Hollywoodstjerner. Sidst på eftermiddagen kører vi igen nordover mod vores mere ydmyge rammer, og mon ikke snakken går livligt i bussen efter dagens mange dejlige oplevelser. 

Skærgården ved La Maddelena.

Skærgården ved La Maddelena.

8. dag: Hjemrejse

Tidlig afgang fra hotellet mod Olbia lufthavn, hvor vi flyver med Norwegians morgenfly direkte til København, hvor vi ankommer midt på dagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Majore ***, Santa Teresa di Gallura
VisSkjul

Familiedrevet og 3-stjernet hotel beliggende centralt i feriebyen Santa Teresa di Gallura i gåafstand til butikker, cafeer og restauranter. Den hyggelige lystbådehavn ligger blot 300 meter fra hotellet, og den indbydende Rena Bianca strand er der ca. 900 meter til. Hotellet tilbyder gratis transport til stranden, dog er kapaciten begrænset. 

På Hotel Majore finder du restaurant, hvor der serveres 3-retters middage med menuvalg, samten  mindre bar, elevator, pool og solterrasse. på hotellet med 3 retter fra menuvalg. 

Værelser

På hotellet findes 51 farverige værelser, der alle er forskellige i størrelse og indretning.

Vi benytter Classic-dobbeltværelser på ca. 14m2 med aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar og gratis WiFi. 

Mod tillæg kan der bestilles Comfort-dobbeltværelser på ca. 15m2 med en lille balkon, Superior-dobbeltværelser på ca. 16m2 med en stor balkon og Classic-eneværelser på ca. 13m2 med enkeltseng og en lille balkon. 

Velkommen til Hotel Majore.
Velkommen til Hotel Majore.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Majore.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Majore.
Poolen på Hotel Majore.
Poolen på Hotel Majore.
Restauranten på Hotel Majore.
Restauranten på Hotel Majore.