Kun hos Vitus Rejser

Sensommer i Terracina på Den Romerske Riviera

Flyrejser
8 Dage

Trænger du også til sol på næsetippen? Så rejs med til solrige Italien, hvor vi bor syd for Rom i charmerende Terracina ved Den Romerske Riviera. Her venter det italienske køkken, skønne badestrande og besøg i romantiske Rom. 

Det danske vejr har ikke vist sig fra sin bedste side denne sommer - for at sige det mildt. Der er derfor med god grund efterspørgsel på rejser mod varmere himmelstrøg. Vi har tryllet lidt og sammensat en spritny rejse, der til spotpris tager dig med til Italiens varme. Med sine pittoreske havnebyer og lange strande tør vi godt kalde kyststrækningen syd...

Trænger du også til sol på næsetippen? Så rejs med til solrige Italien, hvor vi bor syd for Rom i charmerende Terracina ved Den Romerske Riviera. Her venter det italienske køkken, skønne badestrande og besøg i romantiske Rom. 

Det danske vejr har ikke vist sig fra sin bedste side denne sommer - for at sige det mildt. Der er derfor med god grund efterspørgsel på rejser mod varmere himmelstrøg. Vi har tryllet lidt og sammensat en spritny rejse, der til spotpris tager dig med til Italiens varme. Med sine pittoreske havnebyer og lange strande tør vi godt kalde kyststrækningen syd for Rom for Den Romerske Riviera. Vi bor dejligt i kystbyen Terracina, hvor vi har inkluderet halvpension med vin og vand til middagene samt udflugter i Terracina og Rom. 

Terracina ligger godt halvanden time syd for Rom, direkte ud til det bølgende Middelhav, og med sin gode beliggenhed er der mange spændende udflugtsmuligheder indenfor rækkevidde. Terracina er en moderne by fyldt med butikker, restauranter, caféer og en indbydende strandpromenade, hvorpå man kan slentre i skyggen af de svajende palmer. Byen har desuden en flot historisk bydel, hvor du kan følge historien fra Italiens storhedstid i de romerske ruiner. 

Der vil være god tid til at slappe af i den italienske efterårssol og nyde de skønne omgivelser. I oktober er vejret i Lazio-regionen cirka som på en dejlig sommerdag i Danmark med lune temperaturer, der gerne sniger sig over 20 grader midt på dagen. Inkluderet i prisen er en halvdagsudflugt i Terracina samt en spændende dag i Rom, hvor vi blandt andet oplever nogle af af antikkens mest imponerende monumenter Forum Romanum og Colosseum. Vil du opleve endnu mere af det spændende område, kan du tilkøbe en indholdsrig udflugtspakke, der byder på besøg i Pompeji og på Vesuv samt halvdagsudflugt til en af Italiens smukkeste landsbyer Sperlonga. Med udflugtspakken kommer du også på opdagelse i det pontinske landskab og på et interessant historisk museum. Glæd dig også til en ægte italiensk frokost på en lokal agriturismo og til at opleve det flotte og højtliggende kloster Monte Cassino. 

Kort over Italien - Anzio

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
799,-
Afbestillingsforsikring
399,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugtspakke
1.499,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Rom t/r
  • Alle skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 7 nætter på River Palace Hotel****
  • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
  • 7 x middag inkl. 1/4 flaske vin og 1/2 flaske vand (1.-7. dag)
  • Byrundtur i Terracina
  • Udflugt til Rom med besøg i Colosseum og Forum Romanum inkl. entré
  • Lokalguide i Rom
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Velkommen til Terracina  

Vi flyver med SAS eftermiddagsfly direkte til Rom, hvor vi ankommer først på aftenen. Fra lufthavnen kører vi sydpå til vores hotel i feriebyen Terracina, som ligger ved kysten cirka halvanden times kørsel syd for Rom. Området er særligt kendt for sine brede sandstrande, og byen byder på afslappende strandliv, gode indkøbsmuilgheder, en hyggelig strandpromenaden og et autentisk historisk centrum, som er fyldt med spor fra det antikke romerrige. På hotellet venter os en hyggelig middag inklusive en 1/4 flaske vin og 1/2 flaske vand i restauranten. Herefter kan du finde dig til rette i dit værelse på Hotel River Palace, der ligger dejligt fredeligt i gåafstand til Middelhavet. 

2. dag: På opdagelse i Terracina

I dag udforsker vi Terracina til fods og med bus. Efter morgenmaden kører vi med bus op på bjerget Monte Sant' Angelo, som ligger 227 meter over havets overflade. Her besøger vi Terracinas vartegn Jupiter-templet, som er et af Italiens vigtigste tempelkomplekser. Det enorme bygningsværk ligger på kanten af en klippe, og herfra har man en overvældende udsigt over landskabet, byen og Middelhavets blå bølger. I bus kører vi ned til foden af bjerget til selve Terracina, hvor vi til fods besøger den gamle, historiske bydel. Terracina lå historisk set strategisk godt, og gennem mange år kæmpede romerne mod volskerne, som i oldtiden boede i området langs kysten. I denne bydel kan man blandt andet finde rester af den antikke vej Via Appia, som løb hele vejen igennem byen, ligesom vi ser ruiner fra antikke templer og den romerske bue ved byens plads, hvor der tidligere lå et amfiteater. Her på pladsen finder man i dag middelalderkirken San Cesareo, som blev grundlagt i 1074. Ved middagstid kører bussen tilbage til hotellet. De der har lyst kan blive i byens centrum og nyde de autentiske rammer, der emmer af autentisk, italiensk stemning.

3. dag: På egen hånd eller udflugt til Pompeji og Vesuv

Udflugtspakke: Pompeji og Vesuv
I dag skal vi på en heldagsudflugt til det livlige Syditalien, hvor vi ved Napolibugten besøger Pompeji, den antikke by hvis liv blev forseglet for altid ved Vesuvs udbrud i år 79. e.Kr. Ved udbruddet blev byen dækket af op mod ni meter pimpsten og aske! Pompeji blev udgravet i det 18. århundrede, og i selskab med en lokalguide går vi rundt i det store område og hører historien om det romerske liv, som det foregik i det 1. århundrede. Vi besøger Forum, templerne, de romerske bade, teatre, villaer og sågar datidens bordel. Det er fascinerende at besøge den udgravede by, og det er særligt interessant, at mange af vor tids opfindelser faktisk allerede var til stede dengang, omend på et mere primitivt stadie. Vi har tid til at spise frokost på egen hånd ved Pompeji, inden turen fortsætter til den navnkundige vulkan Vesuv, som troner i baggrunden. I bus kører vi til Torre del Greco, der ligger ved foden af Vesuv. Herfra kører vi videre i særlige busser til et plateau, der ligger i gåafstand til kraterkanten. Her kan du nyde en kaffe på den lille café og beundre udsigten over det smukke område med de mange slugter. Du får også mulighed for at gå helt op til kraterkanten. Der er cirka en kilometer at gå, og entreen, der koster 10 euro, er ikke inkluderet. Sidst på eftermiddagen returnerer vi igen til Terracina efter en dag fyldt med flere store højdepunkter og arkæologiske oplevelser.

4. dag: På egen hånd eller udflugt til Sperlonga

Udflugtspakke: Sperlonga
I dag skal vi på en dejlig formiddagsudflugt til den lille by Sperlonga, som ligger blot 16 kilometer fra Terracina. Vi besøger byens historiske bydel, som er smukt beliggende på en klippe, hvorfra du har en formidabel udsigt over kysten. Den lille landsby er en af de smukkeste i Italien og har altid været et yndet feriested for romerne. Allerede ved ankomsten vil du fornemme den charmerende atmosfære, og vi går nu på opdagelse i de små gader og stræder fyldt med pittoreske, hvidkalkede huse. Du får selvfølgelig også lidt tid på egen hånd til at nyde den lille perle, og du kan eventuelt også besøge den maleriske kirke Santa Maria di Sperlonga. Stemningen er meget autentisk, og når du bevæger dig rundt i byen, så læg især mærke til de mange smukke kalkmalerier, der hver især fortæller deres egen historie. Nedenfor klippen ligger den nye bydel direkte ud til stranden, og her nydes det lille ferieparadis fra en liggestol. Sperlongas antikke navn var Spelunca, som betyder grotte, og det er netop en sådan, der gør stedet særligt spektakulært. Vi kører langs kysten, hvor der findes gamle romerske villaer til byens sydlige del. Her ved vandet ligger resterne af kejser Tiberius villa, som blev gravet ud i 1957. Her finder man også kejserens grotte, der blev anvendt som en kølig spisestue i den antikke romertid. Rejselederen fortæller historien, og vi ser nogle af de skulpturer og fragmenter, som er fundet netop her. Vi er tilbage i Terracina ved frokosttid, så du har hele eftermiddagen til at nyde den dejlige by og strandene.

5. dag: På egen hånd eller udflugt til klosteret Monte Cassino

Udflugtspakke: Monte Cassino
Klosteret Monte Cassino ligger cirka en times kørsel i bus fra Terracina. Vel fremme besøger vi den spektakulære bygning i selskab med en lokalguide, der fortæller stedets interessante historie. Klosteret ligger 520 meter over havet med en enestående udsigt over et frodigt og grønt, bjergrigt landskab. Det blev grundlagt i år 529 af San Benedetto ovenpå resterne af et antikt tempel. Klosteret har igennem århundreder været gennem mange ødelæggelser og istandsættelser. Et voldsomt jordskælv i 1349 lagde stort set klosteret i ruiner, hvor man efterfølgende genopbyggede det endnu mere prægtigt end tidligere. Så kom 2. Verdenskrig med bombardemanter og det store slag i 1944, hvor man anslår at mere end 70.000 mennesker mistede livet. Efter krigen blev klosteret restaureret fra 1948 til 1956, og som du vil høre fra vores lokalguide, er det kun krypten og kirkens søjler, der overlevede krigens ødelæggelser. Vi besøger også basilikaen med San Benedettos grav. Klosteret besøges hvert år af tusinder af pilgrimme og turister, og det fremstår i dag intakt efter det store genopbygningsarbejde. Vi er tilbage i Terracina, så du kan nyde din frokost på egen hånd langs strandpromenaden eller i byens hyggelige gamle bydel.

6. dag: På egen hånd eller udflugt i det pontinske landskab

Udflugtspakke: Det pontinske landskab​
Dagens udflugt bringer os i bus ind i et af Europas mest berømte vildnisser - romerrigets sumpområde, der blev forvandlet til landbrugsland i 1930'erne. Netop dette arbejde blev en af Mussolinis kæpheste, og selve opdyrkningen blev gennemført under hans regeringstid. Dette nye område blev et symbol på fascismens Italien, og den nye provins blev befolket af kolonister. I det sagnomspundne område finder vi et meget ganske betydningsfuldt museum, der tager os med på en rejse gennem områdets historie. Her oplever vi udstillinger om bøndernes kultur og bliver klogere på det store dræningsarbejde i sumpen. Her er også en af Europas største samlinger af køretøjer og andet materiel fra 2. Verdenskrig. Efter dette spændende besøg kører vi ud i området, som tidligere bogstaveligt talt var Roms køkkenhave. Her besøger vi den lille agriturismo Eucalipto, hvor vi bliver vist rundt og nyder en rigtig lokal frokost, fremstillet af gårdens egne friske råvarer.

7. dag: På egen hånd

Terracina har en lang strandpromenade, som indbyder til en slentretur, eller måske har du lyst til at leje en cykel og udforske byen på to hjul? Området er rimeligt fladt, så her kan alle være med. Langs kysten er der mange gode lokale restauranter, så der er gode muligheder for at gøre stop undervejs og nyde la dolce vita - det gode liv, som italienerne er så kendte for. Alternativt kan du selvfølgelig slappe af ved hotellets pool eller nyde solen på den indbydende strand. Rejselederen kommer selvfølgelig også gerne med forslag til udflugter og oplevelser. 

8. dag: Rom og hjemrejse

Vi siger farvel til Terracina efter morgenmaden og kører nordpå, hvor vi stadig har store oplevelser til gode i Rom. Først på formiddagen ankommer vi til centrum og området omkring Palatinerhøjen med Forum Romanum og Colosseum. Det store gamle amfiteater, som er Roms vartegn, er et imponerende monument, som har overlevet i århundreder trods brande, jordskælv og plyndringer. Her starter vores rejse tilbage i tiden til Romerriget. Vi begynder med at gå indenfor i den mægtige arena, hvor gladiatorerne udkæmpede drabelige kampe. Herfra går vi til Forum Romanum, som var byens absolutte centrum, både hvad angår politik og religion. Rundt på området findes flere templer, og lokalguiden fortæller selvfølgelig om datidens liv her i byens kommercielle centrum. Vi slutter turen på Palatinerhøjen, byens hellige fødested, hvor du fra terrassen har en god udsigt over Circus Maximus, som blev bygget til stridsvognsløb. Efter denne historiske oplevelse får du tid til egne oplevelser og frokost i Rom, inden vi igen mødes sidst på eftermiddagen for at køre til lufthavnen. Vi flyver fra Rom med SAS midt på aftenen og lander i København klokken 22.25.

Hotelinformation

Hotel River Palace ****
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende i rolige omgivelser i udkanten af Terracina og i gåafstand til den indbydende strand. Hotellet er omgivet af en skøn have, og der findes desuden pool, restaurant og bar. Der er elevator på hotellet. 

Alle værelserne er udstyret med aircondition, minibar, telefon, tv, gratis WiFi, balkon og eget badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar. Vi benytter dobbeltværelser som eneværelser.

Læs mere om hotellet her. 
Slap af ved poolen på Hotel River Palace. Eksempel på et standardværelse på Hotel River Palace.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Information om din rejse til Italien

Klima

Hvis man lægger 5 grader til i Norditalien og 10 grader til i Syditalien, så har man en god tommelfingerregel. Juli og august er altid meget varme måneder, lige meget hvor i Italien man befinder sig. Er man til danske sommertemperaturer, er april og oktober et godt bud. Vil man gerne have det lunt til sent om aftenen er maj, juni og september perfekt. Sydpå er november, februar og marts også ofte "sommerlige" med meget sol, og temperaturer der ofte runder de 20 grader. Regn er ofte kort og intens, med mindre man er oppe i bjergene.

Drikkevand
Som oftest er vandet klorholdigt, men ufarligt. Bør kun benyttes til tandbørstning. 

Valuta

Euro. 100 euro svarer ca. til 750 kroner.

Sikkerhed

Italien er et trygt rejseland, men almindelig sund fornuft bør naturligvis udvises.

Rejser til Italien

Få et overblik med alle de spændende rejser til Italien hos Vitus Rejser. Du kan rejse med bus eller fly og vi tilbyder også krydstogter rundt i Middelhavet. I programmet finder du klassiske rejser som f.eks Garda ved Gardasøen, Toscana, Rom og Sicilien. Blandt de spændende nye rejsemål er bla. Sorrento og Amalfikysten. Vælg selv om rejsen til Italien skal være en storbyferie, langtidsrejse, en rundrejse eller kulturrejse.