Intet eneværelses-tillæg!

Sorrentohalvøen & Amalfikysten

Flyrejser
8 Dage

Mange superlativer kan bruges om Sorrentohalvøen og Amalfikysten - og de er alle mere end velfortjente. Feriebyen Sorrento og de omkringliggende byer på den mondæne Amalfikyst byder nemlig på ubeskrivelig skønhed. Vi bor i den charmerende by Vico Equense med udsigt til det blå Middelhav og kystens smukke bagland. 

Vico Equense ligger bare 10 kilometer fra Sorrento i begyndelsen af Sorrentohalvøen og er det perfekte udgangspunkt for oplevelser på den spektakulære kyst. Byen ligger på en klippetop med udsigt over vandet, og det historiske centrum er autentisk og forholdsvis uspoleret. Nedenfor klipperne findes der bugte med små smukke strande, ligesom...

Mange superlativer kan bruges om Sorrentohalvøen og Amalfikysten - og de er alle mere end velfortjente. Feriebyen Sorrento og de omkringliggende byer på den mondæne Amalfikyst byder nemlig på ubeskrivelig skønhed. Vi bor i den charmerende by Vico Equense med udsigt til det blå Middelhav og kystens smukke bagland. 

Vico Equense ligger bare 10 kilometer fra Sorrento i begyndelsen af Sorrentohalvøen og er det perfekte udgangspunkt for oplevelser på den spektakulære kyst. Byen ligger på en klippetop med udsigt over vandet, og det historiske centrum er autentisk og forholdsvis uspoleret. Nedenfor klipperne findes der bugte med små smukke strande, ligesom byen er kendt for sine mange Michelin- og gourmetrestauranter. Du kan også finde et pizzauniversitet, hvor du kan få serveret områdets berømte og velsmagende pizza i metermål. I de omkringliggende bjerge fremstiller de lokale velsmagende italienske oste, blandt andet provolone del Monaco, og i byens gader er der mange muligheder for at gå på gastronomiske eventyr. Hos Gabriele kan du for eksempel smage frisk, hjemmelavet is eller bestille en tallerken med forskellige lokale oste.

I rejsens pris har vi inkluderet regionens største højdepunkter, og vi skal naturligvis se nærmere på den guddommelige Amalfikyst. Den 50 kilometer lange strækning med de utallige hårnålesving starter ved Positano. Langs kystlinjen styrter lodrette klippevægge ned i Middelhavet, og små byer med pastelfarvede huse pynter på de majestætiske bjergsider i selskab med en overflod af citrontræer, bougainvillea, fuchsiaer og kaprifolier. Vi oplever kysten i bus og har desuden også mulighed for at nyde sceneriet fra vandsiden, når vi sejler fra den mondæne bilfri by Positano til Amalfi by. Vi skal desuden på opdagelse i den udgravede by Pompeji og på byrundtur i populære Sorrento. Har du lyst, kan du også opleve den eftertragtede ø Capri og komme med på en spændende vandretur i baglandet, som både byder på enestående udsigter og spændende historier samt levn fra en svunden tid. 

Vi bor på det 4-stjernede Hotel Sporting, som ligger dejligt fredeligt på en klippe. Du har naturligvis også mulighed for at slappe af og nyde ferielivet på hotellets strand, som nås via en elevator i klippen. Om aftenen hygger vi os i hotellets restaurant, mens du kan nyde den forrygende udsigt over den napolitanske bugt.

Kort over Sorrento og Amalfikysten

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
610,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Capri
799,-
Let vandretur, inkl. frokost
399,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Napoli t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på Hotel Sporting****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (1. dag)
 • 1 x let frokost med limoncello-smagning (3. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Lille byvandring i Vico Equense
 • Byvandring i Positano
 • Sejltur til Amalfi
 • Byvandring i Amalfi 
 • Byvandring i Sorrento
 • Udflugt til Pompeji med lokalguide
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Medbring gerne godt fodtøj til gåturene på denne rejse.

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Mod Sorrentohalvøen og Vico Equense

Om morgenen flyver vi direkte fra København til det solbeskinnede Syditalien og Napoli, hvor vi lander først på formiddagen. Efter ankomst kører vi sydover mod Sorrentohalvøen, hvor vi ankommer efter blot en lille times kørsel. Vi er fremme ved Hotel Sporting ved middagstid, og som en god start på ferien nyder vi en dejlig frokost i hotellets restaurant. Efterfølgende er vores værelser klar, og i de næste timer kan du finde dig til rette på dit værelse og eventuelt slappe af ved stranden. Sidst på eftermiddagen tilbyder rejselederen en lille gåtur i byen, så du hurtigt kan lære de nye omgivelser at kende. 

Kystbyen Vico Equense er en mellemstor by med knap 20.000 indbyggere, som ligger på en klippetop. Byen har et dejligt centrum med en afslappet atmosfære, der byder på et godt udvalg af caféer, restauranter og butikker. Den kendte musiker Bruce Springsteen er æresborger i byen, da hans morfar er født her.  

2. dag: Positano og Amalfi 

Amalfikysten bliver af italienerne også kaldt den guddommelige kyst, og i dag kan du læne dig tilbage i bussen og lade dig betage af de smukke naturscenerier. Den smalle vej snor sig rundt om klipperne, og hver gang vi runder et sving, bliver vi hilst velkommen af endnu et postkortsmukt panorama. Klippesiderne er beklædt med farverige byer, og kun få steder i verden er beriget med så meget dramatik og flot natur. Den skønne kyst med det milde klima har gennem flere hundrede år tiltrukket adskillige kunstnere som H.C. Andersen, P.S. Krøyer, Goethe, Dickens og Wagner, som alle har ladet sig inspirere af de spektakulære omgivelser.

Efter morgenmaden kører vi til Positano, som ligger cirka 20 kilometer fra vores hotel. Tidligere kunne byen kun nås fra havet eller med pakæsler, men i dag kan vi køre ad den smalle kystvej. Positano ligger som klistret på klippen, og de farverige huse ligger på små terrasser omgivet af fuchsiaer, bougainvilleaer og kaprifolier. Vi går en tur ned igennem den bilfri bys smalle gader og ender i den nedre bydel ved strandpromenaden. Her går vi ved middagstid ombord på en lille færge og sejler til havnen i Amalfi by. 

Sammen med byerne Pisa, Venedig og Genova var Amalfi fra 839 og frem til 1135 en af Italiens fire mest magtfulde søfartsrepublikker. Her får du tid på egen hånd til frokost, inden vi sammen skal se nærmere på Amalfis attraktioner. På byens rådhus ser vi de fire republikkers flag, hvor Amalfis til forveksling ligner et malteserkors. Vi går en tur i byens snævre og kringlede gader, der er lavet sådan, for at de lokale indbyggere hurtigt kunne skjule sig, hvis der skulle komme pirater forbi. Midt i byen besøger vi den imponerende domkirke, der er placeret på et plateau, som nås fra pladsen via 57 trappetrin. Kirken er bygget i 1200-tallet, og særligt døren er værd at lægge mærke til, da den kommer helt fra Konstantinopel. Ved siden af kirken ligger Paradisklosteret med søjler og buer, som stammer fra dengang, byen var under arabisk indflydelse. Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus og kører tilbage over bjergene til vores hotel i Vico Equense. 

3. dag: Sorrento

Først på formiddagen ankommer vi til Sorrento, som ligger smukt på toppen af en klippe på den sorrentinske halvø. Vi indleder dagen med en tur i centrum på byens hovedgade Corso Italia, som er fyldt med butikker. Vi når frem til torvet Piazza Tasso og finder vej til den historiske bydel, hvor du finder et væld af små butikker, hvor man kan købe lokale specialiteter samt håndlavede sko og keramik.

Ved frokosttid kører vi udenfor byen til den lille by Massa Lubrense, hvor tiden nærmest står stille. Her besøger vi det gamle kloster og stedets have, som er fyldt med citrontræer. Her skal vi høre og se hvordan man fremstiller kystens populære drik Limoncello, som typisk nydes efter et måltid som en digestif, der fremmer fordøjelsen. Midt i de maleriske omgivelser smager vi nogle af områdets specialiteter, som de selv fremstiller, blandt andet pølser, ost og olivenolie. 

4. dag: På egen hånd eller Capri

Slap af på hotellet, eller gå på opdagelse i Vico Equense på egen hånd. Der er busforbindelser til de fleste nærliggende byer langs kysten, ligesom det er nemt at tage det lokale tog til enten Sorrento eller Napoli. Rejselederen kommer gerne med gode forslag. Du kan også vælge at deltage på en ekstraudflugt.

Ekstraarrangement: Capri
Vi tager afsted straks efter morgenmaden til Seiano, hvorfra vi sejler med hydrofoilbåd til Marina Grande på den eksklusive og skønne ø Capri. I 1800-tallet flokkedes kunstnere og forfattere til Capri, herunder vores egen H.C. Andersen. Foruden et væld af arkitektoniske stilarter rummer Capri også en enestående flora. Øens to byer Capri og Anacapri er bygget ind i klipperne, og det er svært ikke at blive imponeret over, hvordan man har formået at bygge på de stejle klipper. I selskab med en lokalguide ser vi nærmere på Anacapri og besøger den svenske læge Axel Munthes flotte villa San Michele. I Anacapri er der også tid til at spise frokost på egen hånd.

Herefter kører vi i minibusser videre til Capri by, hvor vi på en spadseretur blandt andet ser byens hovedtorv. Dagens smukkeste syn får vi i Augustus Have, der udover flotte, blomstersmykkede terrasser byder på en fantastisk udsigt over Middelhavet og Capris ikoniske Faraglioni-klipper. Om eftermiddagen tager vi båden tilbage til fastlandet, hvor bussen kører os det sidste stykke tilbage til Vico Equense. 

5. dag: Pompeji

Efter morgenmaden kører vi mod Napolibugten, hvor vi besøger Pompeji, den antikke by hvis liv blev forseglet for altid ved Vesuvs udbrud i år 79. e.Kr. Ved udbruddet blev byen dækket af op mod ni meter pimpsten og aske. Pompeji blev udgravet i det 18. århundrede, og i selskab med en lokalguide går vi rundt i det store område og hører historien om det romerske liv, som det foregik i det 1. århundrede. Vi besøger Forum, templerne, de romerske bade, teatre, villaer og sågar datidens bordel (såfremt køen ikke er for lang). Det er fascinerende at besøge den udgravede by, og det er særligt interessant, at mange af vor tids opfindelser faktisk allerede var til stede dengang, om end på et mere primitivt stadie. Der vil være lidt tid på egen hånd til egne oplevelser, ligesom du får mulighed for at spise frokost på egen hånd.

6. dag: På egen hånd

Snup en dag med en god bog ved den private strand. Eller måske har du lyst til at besøge Napoli, Syditaliens største by som oprindeligt blev grundlagt af grækerne. Byen blev senere et selstændigt kongedømme, og den interessante historie gør Napoli til en skattekiste af interessante attraktioner. I byen finder du blandt andet verdens ældste operahus, Teatro San Carlo, fra 1737 ligesom du kan besøge et af byens interessante museer. Har du mod på at gå under jorden kan man besøge San Gennaro-katakomberne, som er flere tusinde år gamle eller følge Napolis undergrundsrute gennem byen i Boubon tunnelen, som Ferdinand II startede med at bygge som sin flugtrute i tilfælde af oprør. Den blev dog aldrig færdig, men tunnelen fungerede senere som et militær hospital under 2. Verdenskrig. Napoli byder selvfølgelig også på et væld af shopping muligheder og kulinariske oplevelser på de mange lokale trattoriaer og caféer. 

7. dag: På egen hånd eller let vandretur i baglandets bjerge

Slap af på hotellet, eller gå på opdagelse i Vico Equense på egen hånd. Du kan også vælge at deltage på en ekstraudflugt.

Ekstraarrangement: Let vandretur i baglandets bjerge, inkl. frokost
Fra hotellet kører vi ud af Vico Equense og lidt op i bjergene. Når vi er nået lidt op i højderne, forlader vi bussen og fortsætter til fods langs en smal vej. På vores venstre side har vi resterne af en gammel mur, og på højre side kan vi nyde udsigten over kysten imellem træerne. Efter cirka én kilometer er vi fremme ved et større plateau, hvorfra du har en fantastisk udsigt over både Sorrento- og Napolibugten.

Midt i disse magiske omgivelser finder vi også nogle særlige historiske bygninger, nemlig den stemningfulde Villa Giusso der tidligere har fungeret som helholdsvis kloster, herregård og i dag er en lille landbrugsejendom. Ejendommen er fra 1700-tallet og er blevet nænsomt restaureret, og vi ser blandt andet det gamle køkken med de århundrede gamle klinker. Vi skal også rundt på den omkringliggende grund, som er fyldt med oliventræer. Her producerer man olivenolie efter de gamle traditioner, som munkene gjorde i gamle dage. Turen er som en rejse tilbage i tiden, og beliggenheden mellem havet og himlen gør besøget til en særlig oplevelse. Efter rundvisningen nydr vi en frokost, fremstillet af gårdens egne råvarer i de maleriske omgivelser. Herefter går vi tilbage langs den gamle mur til vejen, hvor bussen venter og kører os tilbage til hotellet. 

8. dag: Hjemrejse

En skøn uge på Sorrentohalvøen er ved at lakke mod enden, og med kufferten fyldt med gode minder - og måske Limoncello, lokal olivenolie og andre gode, italienske specialiteter - sætter vi kursen mod lufthavnen. Vi flyver direkte fra Napoli til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen.

Den berømte citronlikør, Limoncello.
 

Hotelinformation

Hotel Sporting ****
VisSkjul

Dejligt hotel beliggende på en klippe med en vidunderlig udsigt over Napolibugten og Vesuv og i gåafstand til den lille autentiske og historiske by Vico Equense. Togstationen på Circumvesuviana-ruten, der fører til Napoli, Pompeji, Ercolano og Sorrento ligger kun cirka 750 meter fra hotellet.

Hotellet er en lille oase i sig selv med panoramaterrasser, hvor man kan nyde en lille aperitif eller cocktail med udsigt over havet. Indenfor finder du både en hyggelig bar samt en lys og indbydende panoramarestaurant med udsigt over havet. Der er elevator, og der tilbydes gratis WiFi på hele hotellet.

Nedenfor hotellet ligger en privat strand, som nås via en elevator, der kører ned igennem klippen. Stranden er selvfølgelig udstyret med solstole, solsenge og parasoller, ligesom du her kan finde toiletter, bruser og omklædningsrum. Ved stranden kan du ligeledes nyde din frokost under den overdækkede restaurant og bar. Og hvad er mere nærliggende end at smage en af områdets berømte pizzaer fra kokkens stenovn?

Bemærk: I henhold til de lokale bestemmelser lukkes der ned for adgangen til stranden samt de dertilhørende faciliteter i den første uge af oktober og frem til maj. 

Måltider

Den inkluderede halvpension nydes i hotellets panoramarestaurant. Morgenmaden serveres som buffet, og mid­dagene serveres som en menu bestående af forret, hovedret og dessert. På langtidsrejserne er der desuden inkluderet et glas vin samt ½ flaske vand til alle middage.

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med fransk altan med delvis eller fuld havudsigt. I sommersæsonen (ej på langtidsrejser) tilbydes der desuden et begrænset antal dobbeltværelser som eneværelser uden tillæg.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Dobbeltværelse med balkon og fuld havudsigt (kun på langtidsrejser).
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med fransk altan med delvis eller fuld havudsigt. 
 • Eneværelse (dobbeltværelse) med balkon og fuld havudsigt (kun på langtidsrejser).

Dobbelt- og eneværelser med fransk altan

Indbydende værelser holdt i lyse farver og med mosaik­gulv og fransk altan med enten delvis eller fuld hav­udsigt. Værelserne er indrettet med dobbeltseng, skrivebord, stol, tv, aircondition/varme og sikkerhedsboks. Badeværelserne har badekar eller bruseniche samt hårtørrer. 

Dobbelt- og eneværelser med balkon og havudsigt

Indbydende værelser holdt i lyse farver og med mosaikgulv og balkon med fuld havudsigt. Balkonen er møbleret med et lille bord og to stole. Værelserne er indrettet med dobbelt- eller enkelt­senge, skrivebord, stol, tv, aircondition/varme og sikkerhedsboks. Badeværelserne har badekar eller  bruseniche samt hårtørrer.

Hotelfakta

Læs mere om hotellet her.

Hotel Sporting på klippen i Vico Equense. Restauranten på Hotel Sporting. Nyd solnedgangen fra terrasen på Hotel Sporting. Eksempel på et standard værelse på Hotel Sporting.