Inkl. halvpension

Sorrentohalvøen & Amalfikysten

Flyrejser
8 Dage

Mange superlativer kan bruges om Sorrentohalvøen og Amalfikysten, og de er alle mere end velfortjente - byerne på den mondæne Amalfikyst byder nemlig på ubeskrivelig skønhed. På denne rejse oplever vi regionens største højdepunkter og nyder livet på vores hyggelige hotel direkte ved vandet.

Vores base er et lille, dejligt familiedrevet hotel i den fredelige forstad Meta di Sorrento, som ligger på Sorrentohalvøens længste og bedste strand. Vi bor i en af områdets smukkeste bugter nedenfor de stejle klipper direkte ud til vandet, og her har du mulighed for at nyde strandlivet, som byder på flere private strandafsnit og adskillige restauranter. Den...

Mange superlativer kan bruges om Sorrentohalvøen og Amalfikysten, og de er alle mere end velfortjente - byerne på den mondæne Amalfikyst byder nemlig på ubeskrivelig skønhed. På denne rejse oplever vi regionens største højdepunkter og nyder livet på vores hyggelige hotel direkte ved vandet.

Vores base er et lille, dejligt familiedrevet hotel i den fredelige forstad Meta di Sorrento, som ligger på Sorrentohalvøens længste og bedste strand. Vi bor i en af områdets smukkeste bugter nedenfor de stejle klipper direkte ud til vandet, og her har du mulighed for at nyde strandlivet, som byder på flere private strandafsnit og adskillige restauranter. Den lokale bus kører blot 50 meter fra hotellet, og herfra er der kun cirka fem kilometer til Piazza Tasso, som er Sorrentos samlingssted og byens hjerte. Har du mod på at udforske det lokale liv, kan du gå på opdagelse i nærområdet, som byder på både cafeer, butikker og hyggelige pladser.

De inkluderede udflugter tager os godt rundt til  regionens største højdepunkter. Vi skal naturligvis også se nærmere på den guddommelige Amalfikyst. Den 50 kilometer lange strækning med de utallige hårnålesving starter ved Positano. Langs kystlinjen styrter lodrette klippevægge ned i Middelhavet, og små byer med pastelfarvede huse pynter på de majestætiske bjergsider i selskab med en overflod af citrontræer, bougainvillea, fuchsiaer og kaprifolier. Vi oplever en lille del af kysten i bus, og desuden har du også mulighed for at nyde sceneriet fra vandsiden, når vi sejler fra den mondæne bilfri by Positano til selveste Amalfi by. Vi skal også på opdagelse i den udgravede by Pompeji og på byrundtur i populære Sorrento. På en udflugt til landsbyen Massa Lubrense bliver vi forkælet af en italiensk familie med en frokost baseret på årstidens råvarer. Her tryller mor i køkkenet, alt imens resten af familien sørger for at hygge om os. Har du lyst, kan du tage med på en ekstraudflugt og opleve Capri - en af verdens smukkeste øer, som er kendt for sin betagende skønhed og den unikke blå grotte. 

Rutekort - Sorrentohalvøen og Amalfikysten - S19

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse med vindue og begrænset havudsigt
0,-
Dobbeltværelse superior med balkon og havudsigt
325,-
Dobbeltværelse som eneværelse med balkon og havudsigt (classic)
1.195,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Forplejning på flyet · Atlantic Airways
195,-
Obl. administrationstillæg
89,-
Afbestillingsforsikring
545,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Capri
675,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Napoli t/r 
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Meta di Sorrento på Hotel Giosuè a Mare***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (6. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Udflugt til Positano og Amalfi, inkl. sejltur
 • Byvandring i Sorrento
 • Udflugt til Pompei, inkl. entré og lokalguide
 • Udflugt til Massa Lubrense 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Medbring gerne godt fodtøj til gåturene på denne rejse.

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Mod Sorrentohalvøen og Meta di Sorrento

Om morgenen flyver vi med Atlantic Airways direkte fra København til det solbeskinnede Syditalien og Napoli, hvor vi lander midt på dagen. Fra lufthavnen kører vi i bus sydover mod Sorrentohalvøen. Efter en lille times kørsel ankommer vi til hotellet først på eftermiddagen. Herefter er der god tid til at falde til på hotellet og måske gå en lille tur i nærområdet, inden vi mødes til rejsens første middag. Hotellets restaurant ligger med en vidunderlig udsigt over havet i den lille bugt, som er omgivet af den imponerende klippeformation Scutari. 

Meta di Sorrento er en rolig, lille forstad til Sorrento beliggende på en klippe mellem bjerge og havet. Nedenfor klipperne ligger stranden Alimuri, som er den største sandstrand på hele halvøen, og langs stranden ligger hyggelige, lokale restauranter. Den gamle historiske bydel i Meta di Sorrento ligger på klippetoppen og kan nås via trappen foran hotellet. Her kan du nyde den stille og rolige atmosfære i de smalle stræder, hvor det lokale liv leves i de gamle bygninger. I samme område kan du også finde den lille lokale togstation, der servicerer kystens togstækning, Circumvesuviana, som går fra Napoli til Sorrento. 

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Positano og Amalfi 

Amalfikysten bliver af italienerne også kaldt den guddommelige kyst, og i dag kan du læne dig tilbage i bussen og lade dig betage af smukke naturscenerier. Den smalle vej snor sig rundt om klipperne, og hver gang vi runder et sving, bliver vi hilst velkommen af endnu et postkortsmukt panorama. Klippesiderne er beklædt med farverige byer, og kun få steder i verden er beriget med så meget dramatik og flot natur. Den skønne kyst med det milde klima har gennem flere hundrede år tiltrukket adskillige kunstnere som H.C. Andersen, P.S. Krøyer, Goethe, Dickens og Wagner, som alle har ladet sig inspirere af de spektakulære omgivelser.

Efter morgenmaden kører vi til Positano, som ligger cirka 17 kilometer fra vores hotel. Tidligere kunne byen kun nås fra havet eller med pakæsler, men i dag kan vi køre ad den smalle kystvej. Positano ligger som klistret på klippen, og de farverige huse ligger på små terrasser omgivet af fuchsiaer, bougainvilleaer og kaprifolier. Vi går en tur ned igennem den bilfri bys smalle gader og ender i den nedre bydel ved strandpromenaden. Du får tid på egen hånd i de hyggelige gader, som er fyldt med små atelierer og butikker, som blandt andet tilbyder det særprægede og farverige Positano-tøj. Ved middgstid går vi ombord på en lille færge, og på sejlturen er der mulighed for at nyde den smukke kyststrækning fra vandsiden, inden vi lægger til i selveste Amalfi by.

Sammen med byerne Pisa, Venedig og Genova var Amalfi fra 839 og frem til 1135 en af Italiens fire mest magtfulde søfartsrepublikker. Her får du tid på egen hånd til frokost, inden vi sammen skal se nærmere på Amalfis attraktioner. Ved byens rådhus ser vi de fire republikkers flag, hvor Amalfis til forveksling ligner et malteserkors. Vi går en tur i byens snævre og kringlede gader, der er lavet sådan, for at de lokale indbyggere hurtigt kunne skjule sig, hvis der skulle komme pirater forbi. Midt i byen ser vi den imponerende domkirke, der er placeret på et plateau, som nås fra pladsen via 57 trappetrin. Kirken er bygget i 1200-tallet, og særligt døren er værd at lægge mærke til, da den kommer helt fra det tidligere Konstantinopel. Ved siden af kirken ligger Paradisklosteret med søjler og buer, som stammer fra dengang, byen var under arabisk indflydelse. Du får tid på egen hånd til at besøge kirken eller byens interessante papirmuseum, som ligger i en gammel papirmølle fra 1400-tallet. Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus og kører tilbage over bjergene til vores hotel i Meta di Sorrento. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigten fra Positano.

Udsigten fra Positano.

3. dag: Sorrento

Først på formiddagen ankommer vi til Sorrento, som ligger smukt på toppen af en klippe på den sorrentinske halvø. Vi indleder dagen med en tur i centrum på byens hovedgade Corso Italia, som er fyldt med butikker. Vi når frem til torvet Piazza Tasso og finder vej til den historiske bydel, hvor du finder et væld af små butikker, hvor man kan købe lokale specialiteter samt håndlavede sko og keramik. Vi går en tur i den offentlige park, som er et perfekt sted at slappe af og blot betragte livet, der passerer forbi. Parken er fyldt med tropiske planter, palmetræer og statuer, og her kan man nyde skyggen og den mest vidunderlige udsigt over Napoli-bugten og Vesuv. Foran parken ligger St. Francis klosteret, og vi kigger ind i den gamle, charmerende gård, som i dag bliver brugt til mange bryllupsceremonier og musikarrangementer. Du får selvfølgelig også tid på egen hånd i de hyggelige gader til at shoppe og nyde frokosten på en af byens mange hyggelige restauranter. Kig dig godt for i de små sidegader, for der findes mange små døre, bag hvilke der åbenbarer sig de hyggeliste haver, hvor du kan sidde i skyggen og nyde de lokale speciliteter under et tag af citrontræer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Nyd stemningen på torvet Piazza Tasso i Sorrento.

Nyd stemningen på torvet Piazza Tasso i Sorrento.

4. dag: Pompeji, den unikke antikke by 

Efter morgenmaden kører vi mod Napolibugten, hvor vi besøger Pompeji, den antikke by hvis liv blev forseglet for altid ved Vesuvs udbrud i år 79. e.Kr. Ved udbruddet blev byen dækket af op mod ni meter pimpsten og aske. Pompeji blev udgravet i det 18. århundrede, og i selskab med en lokalguide går vi rundt i det store område og hører historien om det romerske liv, som det foregik i det 1. århundrede. Vi besøger Forum, templerne, de romerske bade, teatre, villaer og sågar datidens bordel (såfremt køen ikke er for lang). Det er fascinerende at besøge den udgravede by, og det er særligt interessant, at mange af vor tids opfindelser faktisk allerede var til stede dengang, om end på et mere primitivt stadie. Der vil være lidt tid til frokost og oplevelser på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

I den antikke by Pompeji mærker vi historiens vingesus.

I den antikke by Pompeji mærker vi historiens vingesus.

5. dag: På egen hånd

Snup en dag med en god bog ved et af de private strandafsnit. De fleste strande i Italien er betalingsstrande, så du må påregne at det koster cirka 15 euroe for en parasol og to solstole pr. dag. Langs strandpromenaden findes flere hyggelige restauranter, cafeer og isbarer. Eller måske har du lyst til at besøge Napoli, Syditaliens største by, som oprindeligt blev grundlagt af grækerne. Byen blev senere et selstændigt kongedømme, og den interessante historie gør Napoli til en skattekiste af interessante attraktioner. I byen finder du blandt andet verdens ældste operahus Teatro San Carlo fra 1737, ligesom du kan besøge et af byens interessante museer. Har du mod på at gå under jorden, kan man besøge San Gennaro-katakomberne, som er flere tusinde år gamle eller følge Napolis undergrundsrute gennem byen i Boubon-tunnelen, som Ferdinand II startede med at bygge som sin flugtrute i tilfælde af oprør. Den blev dog aldrig færdig, men tunnelen fungerede senere som et militær hospital under 2. Verdenskrig. Napoli byder selvfølgelig også på et væld af shoppingmuligheder og kulinariske oplevelser på de mange lokale trattoriaer og cafeer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

I Napoli er det et must at smage byens verdensberømte pizza.

I Napoli er det et must at smage byens verdensberømte pizza.

6. dag: Massa Lubrese og frokost hos familien Mazzola

I dag kører vi til den lille og forholdsvis ukendte by Massa Lubrense, som ligger cirka 12 kilometer vest for Sorrento. Midt i disse dramatiske omgivelser kan du i klart vejr se ud til alle tre øer i bugten, Capri, Ischia og Procida, ligeom man kan se Napoli og den mægtige vulkan Vesuv. Her i den lille by går livet sin gang, og på en spadseretur passerer vi blandt andet byens gamle kloster, San Francesco, fra 1600-tallet. For enden af vejen ligger en villa, hvor Napoleón Bonapartes svoger og Napolis konge Joachin Murat boede under slaget om Capri i 1808. Vi slentrer tilbage mod byens lille torv, hvor vi ved kirken har mulighed for at lave en lille afstikker op ad nogle trapper til det sted, hvor der i 1500-tallet stod et gammelt slot. Du kan stadig se de gamle mure, og der hvor slottet stod, er der i dag et gammelt forsvarstårn, som er genåbnet i 2018.

Tilbage på torvet venter famlien Mazzola ved den lille restaurant La Torre. Her ser vi først, hvordan man laver den helt perfekte limoncello og smager på nogle af områdets kendte speciliteter, inden vi får serveret en dejlig frokost i de hyggelige omgivelser. Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen, så der er tid til en lille svømmetur inden aftenens middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

7. dag: På egen hånd eller Capri

Slap af på hotellet, eller gå på opdagelse i Meta di Sorrento på egen hånd. Der er busforbindelser til de fleste nærliggende byer langs kysten, ligesom det er nemt at tage det lokale tog til enten Sorrento eller Napoli. Rejselederen kommer gerne med gode forslag. Du kan også vælge at deltage i en ekstraudflugt til Capri.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Capri
Vi tager afsted straks efter morgenmaden til havnen i Sorrento, hvorfra vi sejler med hydrofoilbåd til Marina Grande på den eksklusive og skønne ø Capri. I 1800-tallet flokkedes kunstnere og forfattere til Capri, herunder vores egen H.C. Andersen. Foruden et væld af arkitektoniske stilarter rummer Capri også en enestående flora. Øens to byer, Capri og Anacapri, er bygget ind i klipperne, og det er svært ikke at blive imponeret over, hvordan man har formået at bygge på de stejle klipper. I selskab med en lokalguide ser vi nærmere på Anacapri og besøger den svenske læge Axel Munthes flotte villa San Michele. I Anacapri er der også tid til at spise frokost på egen hånd.

Herefter kører vi i minibusser videre til Capri by, hvor vi på en spadseretur blandt andet ser byens hovedtorv. Dagens smukkeste syn får vi i Augustus Have, der udover flotte, blomstersmykkede terrasser byder på en fantastisk udsigt over Middelhavet og Capris ikoniske Faraglioni-klipper. Om eftermiddagen tager vi båden tilbage til fastlandet, hvor bussen kører os det sidste stykke tilbage til Meta di Sorrento. 

Den flotte udsigt fra Augustus Have på Capri.

Den flotte udsigt fra Augustus Have på Capri.

8. dag: Hjemrejse

En skøn uge på Sorrentohalvøen er ved at lakke mod enden, og med kufferten fyldt med gode minder - og måske Limoncello, lokal olivenolie og andre gode, italienske specialiteter - sætter vi kursen mod lufthavnen. Vi flyver direkte fra Napoli til København med Atlantic Airways eller SAS. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Limoncello - Amalfikysten

Limoncello - Amalfikysten

 

Hotelinformation

Hotel Giosuè a Mare ***, Meta di Sorrento
VisSkjul

Dejligt, familiedrevet hotel beliggende midt i Meta di Sorrentos vidunderlige strandomgivelser. Der er direkte adgang fra hotellet til den private strand og den nærliggende strandpromenade med flere strandafsnit og adskillige restauranter og caféer. Atmosfæren er afslappet, stilen er moderne, og cirka halvdelen af værelserne er renoveret i 2017-2018.

Hotellets restaurant ligger med en flot udsigt til den smukke bugt og havet. Her serveres den inkluderede halvpension med grønt fra buffet og menuvalg til forret og hovedret samt dagens dessert. Til middagene er der ligeledes inkluderet 1/2 flaske vand og 1 glas vin.   

Værelser

Vi bor i classic dobbeltværelser med balkon med havudsigt. Mod tillæg kan der bestilles ophold i renoverede superior dobbeltværelser med balkon og havudsigt. Uden tillæg tilbydes der dobbeltværelse med vindue og begrænset havudsigt som eneværelser. Mod tillæg kan der bestilles classic dobbeltværelser med balkon og havudsigt som eneværelser. Alle værelser har tv, minibar, aircondition og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.