En ultimativ kulturrejse!
Flyrejser
5 Dage

Flot kulturrejse til den evige stad Rom, hvor der er god balance mellem udflugter og tid på egen hånd. Glæd dig til at få Roms store seværdigheder præsenteret af vores dygtige rejseledere og charmerende, vidende lokalguider.

Rom er den ultimative storbydestination. Tag del i La Dolce Vita, og bo helt unikt lige midt i Rom ved Peterspladsen. Bag hvert et gadehjørne venter nye storslåede monumenter, kirker, pladser, enestående bygninger og fontæner. Byen har alle dage tiltrukket store digtere, malere og forfattere - deriblandt vores egen H.C. Andersen. Du kan ikke gå mange meter uden at møde mindesmærker fra antikken, renæssancen...

Flot kulturrejse til den evige stad Rom, hvor der er god balance mellem udflugter og tid på egen hånd. Glæd dig til at få Roms store seværdigheder præsenteret af vores dygtige rejseledere og charmerende, vidende lokalguider.

Rom er den ultimative storbydestination. Tag del i La Dolce Vita, og bo helt unikt lige midt i Rom ved Peterspladsen. Bag hvert et gadehjørne venter nye storslåede monumenter, kirker, pladser, enestående bygninger og fontæner. Byen har alle dage tiltrukket store digtere, malere og forfattere - deriblandt vores egen H.C. Andersen. Du kan ikke gå mange meter uden at møde mindesmærker fra antikken, renæssancen og barokken. Verdens mindste stat, Vatikanet, indgyder ærefrygt og vidner om dengang, paverne regerede Rom. Vi oplever Roms seværdigheder til fods kombineret med byens velfungerende metro. Vi har desuden inkluderet en busrundtur efter mørkets frembrud, så vi virkelig kan opleve byens fantastiske lys.
 

Kort - Rom - Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.000,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
475,-
Obl. Administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Vatikanet og Det Sixtinske Kapel
475,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Columbus***+
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Besøg i katakomberne
 • Byvandring i det barokke Rom
 • Besøg i Forum Romanum og Colosseum
 • Besøg i Trastevere-kvarteret
 • "Rome By Night" med bus
 • Lokalguide på byrundture
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen eller på rejsemålet (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Katakomberne

Om formiddagen flyver vi fra København direkte til Rom. Vi starter med at besøge de kristnes gravpladser - katakomberne ved San Callisto. Efter gammel skik begravede romerne deres døde uden for byens mure, men efterhånden som kristendommen holdt sit indtog, overtog romerne de kristne begravelsesskikke. Kroppene blev nu balsameret og placeret på hylder i væggene eller muret inde i katakomberne. Vi ser eksempler på de smukke freskoer ved gravene, som blandt andet er udsmykket med de kristne motiver fisk, anker og due. Om aftenen checker vi ind på vores hotel lige ved Peterspladsen og spiser middag på en hyggelig lokal restaurant.
Katakomberne.

2. dag: Det barokke Rom 

Til fods og med metro tager vi rundt i den historiske bydel, gennem en labyrint af gader og gyder, fra den ene eventyrlige seværdighed til den anden. Den Spanske Trappe, verdens mest besøgte springvand, Trevifontænen, Piazza Venezia, der betragtes som byens hjerte og som domineres af det store monument Viktor Emanuel 2. og Pantheon med Rafaels grav. Turen afsluttes med frokost ved den smukke barokplads, Piazza Navona. Om aftenen er der mulighed for selv at udforske Roms gastronomiske herligheder. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med gode restaurantforslag.

Den Spanske Trappe.

3. dag: Forum Romanum og Colosseum

Formiddagen byder på en tur tilbage til antikken, når vi sammen med vores rejseleder og lokalguide skal opleve to af Roms helt store seværdigheder. Hjertet i antikkens Rom var Forum Romanum. Her blev verdens skæbne afgjort. Nye udgravninger frembringer konstant viden om fortiden, og ruinerne hører til blandt byens mest fascinerende seværdigheder. Antikkens mest imponerende bygningsværk, Colosseum, er verdens største amfiteater med 50.000 siddepladser og 5.000 ståpladser. Med 80 nummererede indgange anslåes det, at det blot tog 10 minutter for de mange tilskuere at indtage deres pladser. Colosseum blev i 2007 valgt til et af verdens syv nye vidundere. Eftermiddagen er fri til egne eventyr, inden vi skal spise middag på restaurant i det charmerende Trastevere-kvarter. Vi kører en aftentur i egen bus, hvor vi ser byens oplyste bygninger på hjemvejen til hotellet.

Colosseum.

4. dag: På egen hånd eller Vatikanet og Det Sixtinske Kapel

Har du været i Rom før, eller er du der for første gang, kan det være der er noget helt specielt du vil opleve i dag. Du kan også tage med på en ekstraudflugt til Peterskirken og Vatinkanet.

Ekstraarrangement: Vatikanet og Det Sixtinske Kapel

Vi spiser en let frokost, inden vi besøger Peterspladsen og den store Peterskirke med Michelangelos fantastiske kuppel. Den romersk-katolske verdens helligste sted indgyder respekt og ydmyghed. På Vatikanmuseet ser vi Det Sixtinske Kapel med samme kunstners berømte loft.

Aftenens middag er på egen hånd. Rejselederen hjælper selvfølgelig med forslag.

Floden Tiberen med Peterskirken i baggrunden.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd til at shoppe, spise en let frokost eller bare nyde de sidste indtryk af Rom, inden vi sætter kursen tilbage mod København.
 

Hotelinformation

Hotel Columbus ***+
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Unikt beliggende hotel kun få hundrede meter fra Peterspladsen. Bygningen, der i dag huser Hotel Columbus, fungerede indtil 1950'erne som kloster. Salene emmer af historie og er blevet brugt som filmkulisser. Der er fri adgang til alle disse fællesarealer, herunder hotellets oase - en smuk stille gårdhave, hvor man kan nyde en drink eller en kop kaffe. På hotellet findes der morgenmadsrestaurant og elevator. Værelserne er uensartede med historiske møbler, tv, sikkerhedsboks samt badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Columbus ligger fantastisk lige ved Peterspladsen.

Der lyttes opmærksomt, når rejselederen fortæller historier om hotellet og Rom.

Hotel Columbus byder på en hyggelig gårdhave.

På det historiske hotel er lofterne smukt udsmykkede.

Værd at vide om Italien

Klima

Hvis man lægger 5 grader til i norditalien og 10 grader til i syditalien, så har man en god tommelfingerregel. Juli og august er altid meget varm lige meget hvor man befinder sig. Er man til danske sommertemperaturer er april og oktober et godt bud. Vil man gerne have det lunt til sent om aftenen er maj, juni og september perfekt. Sydpå er november, februar og marts også ofte "sommerlige" med meget sol og temperaturer der ofte runder de 20 grader. Regn er ofte kort og intens med mindre man er oppe i bjergene.

Gastronomi

Mad er en essentiel del af den italienske folkesjæl og lokale stolthed. Det er derfor en vigtig del af rejsen. Med et åbent sind kommer man længst. Morgenmad er cappucino og lidt sødt. Det er derfor sjældent så overdådige morgenbuffeter, som på vores breddegrader, men på mange hoteller serveres en alsidig morgenbuffet. En typisk italiensk frokost eller middag består af fire retter, og hver egn har sine særlige retter. Men formen er den samme.

Antipasto: Det betyder bogstavelig talt før pastaen. Det er også den mest uforudsigelige af reterne og varierer af alt fra en lille pindemad til det helt store smagsorgie af forskellige delikatesser. Det være sig fisk, kød, ost og grøntsager, men oftest serveret nænsomt og i små bidder, så man får forskellige smagsoplevelser der skal vække appetitten. Man kan sammenligne den store omgang antipasto med tapas. Dog ofte afgrænset indenfor enten kød eller fisk. Pårestauranter oplever man ofte, at antipastoen er en buffet med forskellige retter.

Primo: Det er her man skal spise sig mæt. Pasta og risretter. Nogle steder ser man også majs og kartoffelbaserede primi.
Italienerne har ikke problemer med at spise pasta hver dag. Der findes hundredevis af pastaformer og lige så mange opskrifter, som der er italienske familier. Det vigtigste er, at den er stilren. der skal ikke parmesan eller anden ost på, når svampe og fisk er indgår. Kødsovsen skal heller ikke blandes med aly for mange ting som gulerødder, champignon, løg og hvad der ellers findes i køleskabet, og så hedder den ikke spaghetti bolognese men ragout - også i Bologna. Derimod er velsmagende tomater, olivenolie og frisk basilikum meget populære ingredienser. For en italiener er pasta med en veltillavet tomatsauce ikke studenterkost.
Risottoen er populær omkring posletten, hvor noget af verdens fineste ris dyrkes. I de seneste år har den gået sin sejrsgang i Europa. Masser af parmesan og smør er hemmeligheden. Det smager og mætter.

Secondo: Her bliver vi danskere ofte skuffede, når der kun ligger et stykke kød og fisk med et salatblad på tallerkenen. Secondoen er ikke at forveksle med en hovedret og oftest den kedeligste af de italienske retter.

Dolce: Det betyder "sødt" på italiensk. Den mest velkendte desserter er tiramisuen, som er et kapitel for sig. Den skal være sprød, cremet og sød på den helt rigtige måde og med den rette blanding af amaretto, kakao og sukker.
Den italienske is har sammen med tiramisuen vundet vores hjerter. Så har vi det sværere med pannacottaen - delikatesse eller løs budding?. Italienerne elsker den. Den kogte fløde skal have den rette konsistens og gerne overhældes af smeltet chokolade. På italiensk hedder frugtsalat mærkeligt nok "Macedonia".

Først til sidst får man sin kaffe (kun espresso efter 12.00) til at runde det hele af med og helst en grappa til fordøjelsen. Vinen har vi ikke været inde på, men det er et kapitel for sig.

Drikkevand

Som oftest er vandet klorholdig, men ufarligt. Bør kun benyttes til tandbørstning. 

Valuta

Euro. 100 euro svarer ca. til 750 kroner.

Sikkerhed

Italien er et trygt rejseland. Almindelig sund fornuft bør naturligvis udvises.

Rejser til Italien

Få et overblik med alle de spændende rejser til Italien hos Vitus Rejser. Du kan rejse med bus eller fly og vi tilbyder også krydstogter rundt i Middelhavet. I programmet finder du klassiske rejser som f.eks Garda ved Gardasøen, Toscana, Rom og Sicilien. Blandt de spændende nye rejsemål er bla. Sorrento og Amalfikysten. Vælg selv om rejsen til Italien skal være en storbyferie, langtidsrejse, en rundrejse eller kulturrejse.