Oplev det autentiske Venedig

Venedig - uden stress

Flyrejser
5 Dage

Der er ingen byer som ubeskrivelige Venedig. Vi bor godt på den charmerende ø Murano og oplever mere af byen og de små øer, end man ellers gør, når man er i Venedig.

Bliv forført af Europas mest romantiske by. Kyndigt anført af vores dansktalende rejseleder ser vi naturligvis de største arkitektoniske perler, men vi har også god tid til at opleve de charmerende kvarterer og øer, som man ikke når på en dagsudflugt. Vi har på denne rejse ligeledes lagt vægt på at opleve den spændende italienske gastronomi, så følelsen af Italien bliver komplet....

Der er ingen byer som ubeskrivelige Venedig. Vi bor godt på den charmerende ø Murano og oplever mere af byen og de små øer, end man ellers gør, når man er i Venedig.

Bliv forført af Europas mest romantiske by. Kyndigt anført af vores dansktalende rejseleder ser vi naturligvis de største arkitektoniske perler, men vi har også god tid til at opleve de charmerende kvarterer og øer, som man ikke når på en dagsudflugt. Vi har på denne rejse ligeledes lagt vægt på at opleve den spændende italienske gastronomi, så følelsen af Italien bliver komplet.

Kort - Venedig - Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.100,-
Afbestillingsforsikring
425,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Venedig t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Bådtransfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Conterie***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 4. dag)
 • 3-dages kort til vaporettoen (vandsporvognen)
 • Orienteringstur på Murano
 • Udflugt til Markuspladsen og Rialtobroen
 • Entré til Markuskirken med adgang til guldalter
 • Udflugt til øerne Torcello og Burano
 • Besøg på kirkegårdsøen San Michele
 • “Det hemmelige Venedig”
 • Lokalguide på byrundture
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Rejsen til Venedig kræver, at man kan færdes på trapper, er selvhjulpen og kan gå et par kilometer om dagen.

Dagsprogram

1. dag: Murano

Midt på dagen flyver vi med SAS direkte til Venedig. Sig farvel til synet af biler og busser de næste fire døgn. Fra lufthavnen er der kun 20 minutter med båd direkte til øen Murano, hvor vores hotel ligger. Efter ankomst tager rejselederen os med på en lille orienteringstur langs Muranos kanaler. Middagen spiser vi på det hyggelige, lokale trattoria, hvor man har stor respekt for det italienske køkken. 

Hyggelige Murano.

2. dag: Markuspladsen og Rialtobroen

Vaporettoen - vandsporvognen - er en nem måde at komme rundt i Venedig på. Vi har inkluderet et 3-dages kort, som gælder til alle Venedigs vaporettoer. Vi indleder dagen med at sejle med vaporettoen til Venedigs absolutte højdepunkt, Markuspladsen. Her besøger vi den berømte Markuskirke og Markuspladsen, hvor historiens vingesus mærkes, før vi ad små omveje begiver os mod Rialtobroen. Vil du følges med rejselederen hjem til Murano, så tager vi en fælles tur med vaporettoen. Du kan også vælge at blive i Venedig på egen hånd. Der er masser af hyggelige frokostrestauranter, og herefter kan du bruge resten af eftermiddagen på at se endnu mere af Venedig. Selvom vi sammen har set byens store seværdigheder, er der meget mere at opleve. Eksempelvis stammer ordet ghetto fra Venedig, og det er muligt at besøge den fascinerende jødiske ghetto. Om aftenen spiser vi sammen på Murano på en hyggelig, lokal restaurant med den helt rigtige venitianske atmosfære.

Den ikoniske Rialtobro.

3. dag: Venedigs øer

Venedig består af 117 øer. Torcello var den første ø i lagunen, der blev befolket. I det 10. århundrede var det den mest magtfulde af Venedigs øer med 10.000 indbyggere. I løbet af det 12. århundrede blev lagunen ved Torcello til en malariabefængt sump, og indbyggerne måtte flygte. I dag har Torcello kun 20 fastboende og (næsten) ingen myg. Kun et fåtal af paladserne og kirkerne står intakte tilbage. Blandt andet Hemingway var fascineret af spøgelsesøen og skrev en af sine noveller her. Øen Burano er kendt for sine kniplinger og farverige huse. Man forstår, hvorfor kunstnere har søgt hertil efter inspiration. Dagens frokost er på egen hånd. Besøg evt. en af de charmerende, små restauranter langs kanalerne eller på hovedstrøget. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode og hyggelige steder, hvor man kan spise til middag og nyde Venedigs nærmest tidløse livsrytme.

Farverige Burano.

4. dag: Det hemmelige Venedig

Vi starter dagen med at sejle til øen San Michele, hvor Venedigs kirkegård ligger. Her hører vi blandt andet om, hvordan venezianerne har håndteret udfordringerne med et utal af oversvømmelser af gravstederne. Herefter sejler vi videre til Venedig, hvor vores lokalguide viser nogle af sine yndlingssteder frem og fortæller om dagliglivet i byen. Der er god tid om eftermiddagen til at besøge en af Venedigs utallige seværdigheder. Lokalguiden og rejselederen kommer gerne med forslag. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en restaurant i Venedig. Nyd den romantiske stemning i byen, når dagsturisterne har forladt Venedig. 

Venedig i aftenbelysning.

5. dag: Hjemrejse

Vi tager afsked med smukke Venedig og sejler med båd til lufthavnen, hvor vi med SAS flyver til København.
 

Hotelinformation

Hotel Conterie ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Hyggeligt 3-stjernet, familiedrevet hotel beliggende på Murano - en af Venedigs smukkeste øer. På øen bliver det verdensberømte Muranoglas produceret, og hotelværterne, de to brødre Maximo og Mirko, har udstyret hotellets værelser og gange med lysekroner fra deres egen glasproduktion. ​Hotellets store clou er den stemningsfulde gårdhave og den fine tagterrasse, der ligger i forlængelse af morgenmadsrestauranten. Udover morgenmaden er der ingen servering på hotellet, men egne drikkevarer og snacks må meget gerne medbringes og nydes både på værelset og i gårdhaven. Der findes ikke elevator. Et par hundrede meter fra hotellet findes der et stoppested til vandsporvognen (vaporettoen), som på 12 minutter sejler direkte fra Murano til Venedig.

Værelserne er charmerende indrettet i lokal venetiansk stil og ligger i stuen, på 1. og 2. sal. Alle værelser har aircondition, telefon, tv, sikkerheds, minibar/køleskab, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Standardværelse på Hotel Conterie. Blomster og champagne følger desværre ikke med...

Værd at vide om Italien

Klima

Hvis man lægger 5 grader til i norditalien og 10 grader til i syditalien, så har man en god tommelfingerregel. Juli og august er altid meget varm lige meget hvor man befinder sig. Er man til danske sommertemperaturer er april og oktober et godt bud. Vil man gerne have det lunt til sent om aftenen er maj, juni og september perfekt. Sydpå er november, februar og marts også ofte "sommerlige" med meget sol og temperaturer der ofte runder de 20 grader. Regn er ofte kort og intens med mindre man er oppe i bjergene.

Gastronomi

Mad er en essentiel del af den italienske folkesjæl og lokale stolthed. Det er derfor en vigtig del af rejsen. Med et åbent sind kommer man længst. Morgenmad er cappucino og lidt sødt. Det er derfor sjældent så overdådige morgenbuffeter, som på vores breddegrader, men på mange hoteller serveres en alsidig morgenbuffet. En typisk italiensk frokost eller middag består af fire retter, og hver egn har sine særlige retter. Men formen er den samme.

Antipasto: Det betyder bogstavelig talt før pastaen. Det er også den mest uforudsigelige af reterne og varierer af alt fra en lille pindemad til det helt store smagsorgie af forskellige delikatesser. Det være sig fisk, kød, ost og grøntsager, men oftest serveret nænsomt og i små bidder, så man får forskellige smagsoplevelser der skal vække appetitten. Man kan sammenligne den store omgang antipasto med tapas. Dog ofte afgrænset indenfor enten kød eller fisk. Pårestauranter oplever man ofte, at antipastoen er en buffet med forskellige retter.

Primo: Det er her man skal spise sig mæt. Pasta og risretter. Nogle steder ser man også majs og kartoffelbaserede primi.
Italienerne har ikke problemer med at spise pasta hver dag. Der findes hundredevis af pastaformer og lige så mange opskrifter, som der er italienske familier. Det vigtigste er, at den er stilren. der skal ikke parmesan eller anden ost på, når svampe og fisk er indgår. Kødsovsen skal heller ikke blandes med aly for mange ting som gulerødder, champignon, løg og hvad der ellers findes i køleskabet, og så hedder den ikke spaghetti bolognese men ragout - også i Bologna. Derimod er velsmagende tomater, olivenolie og frisk basilikum meget populære ingredienser. For en italiener er pasta med en veltillavet tomatsauce ikke studenterkost.
Risottoen er populær omkring posletten, hvor noget af verdens fineste ris dyrkes. I de seneste år har den gået sin sejrsgang i Europa. Masser af parmesan og smør er hemmeligheden. Det smager og mætter.

Secondo: Her bliver vi danskere ofte skuffede, når der kun ligger et stykke kød og fisk med et salatblad på tallerkenen. Secondoen er ikke at forveksle med en hovedret og oftest den kedeligste af de italienske retter.

Dolce: Det betyder "sødt" på italiensk. Den mest velkendte desserter er tiramisuen, som er et kapitel for sig. Den skal være sprød, cremet og sød på den helt rigtige måde og med den rette blanding af amaretto, kakao og sukker.
Den italienske is har sammen med tiramisuen vundet vores hjerter. Så har vi det sværere med pannacottaen - delikatesse eller løs budding?. Italienerne elsker den. Den kogte fløde skal have den rette konsistens og gerne overhældes af smeltet chokolade. På italiensk hedder frugtsalat mærkeligt nok "Macedonia".

Først til sidst får man sin kaffe (kun espresso efter 12.00) til at runde det hele af med og helst en grappa til fordøjelsen. Vinen har vi ikke været inde på, men det er et kapitel for sig.

Drikkevand

Som oftest er vandet klorholdig, men ufarligt. Bør kun benyttes til tandbørstning. 

Valuta

Euro. 100 euro svarer ca. til 750 kroner.

Sikkerhed

Italien er et trygt rejseland. Almindelig sund fornuft bør naturligvis udvises.

Rejser til Italien

Få et overblik med alle de spændende rejser til Italien hos Vitus Rejser. Du kan rejse med bus eller fly og vi tilbyder også krydstogter rundt i Middelhavet. I programmet finder du klassiske rejser som f.eks Garda ved Gardasøen, Toscana, Rom og Sicilien. Blandt de spændende nye rejsemål er bla. Sorrento og Amalfikysten. Vælg selv om rejsen til Italien skal være en storbyferie, langtidsrejse, en rundrejse eller kulturrejse.