Inkl. halvpension og vin

Umbrien & Montone · Italiensk festival · 2021

Flyrejser
8 Dage

Rejs med til Italien, og oplev på tæt hold, når en af byens helt store begivenheder, Donazione della Santa Spinna, løber af stablen i den lille umbriske by Montone.

Den lokale italienske festival i Montone varer hele otte dage og byder på et middelalderskue uden lige med både bueskydning, skuespil, flagkastning og en kæmpe parade med flere end 200 mennesker klædt i smukke middelaldergevandter.  Alt sammen sat op omkring en indædt kamp mellem den gamle landsbys tre bydele; Porta del Borgo Vecchio, Porta del Verziere og Porta del Monte. Hele ugen igennem kæmper de tre bydele mod hinanden i forskellige mere...

Rejs med til Italien, og oplev på tæt hold, når en af byens helt store begivenheder, Donazione della Santa Spinna, løber af stablen i den lille umbriske by Montone.

Den lokale italienske festival i Montone varer hele otte dage og byder på et middelalderskue uden lige med både bueskydning, skuespil, flagkastning og en kæmpe parade med flere end 200 mennesker klædt i smukke middelaldergevandter.  Alt sammen sat op omkring en indædt kamp mellem den gamle landsbys tre bydele; Porta del Borgo Vecchio, Porta del Verziere og Porta del Monte. Hele ugen igennem kæmper de tre bydele mod hinanden i forskellige mere eller mindre forståelige discipliner, og resultaterne vægter noget mere end samtlige fodboldkampe i den italienske La Liga.

Hyggeligt hotel i Montone

Vi skal selvfølgelig bo i den lille umbriske by Montone, så vi kan opleve festivalen fra første parket. Montone er med på listen over de 100 smukkeste byer i Italien. Byen med sine knap 1.600 indbyggere er en gammel middelalderby, beliggende på en bakketop med en fremragende udsigt over det omkringliggende frodige landskab. Den lille autentiske middelalderby er fyldt med snørklede, brostensbelagte gader, hvor du kan gå på opdagelse og møde den venlige lokalbefolkning. Vores base er det lille hyggelige Hotel Fortebracchio - navngivet som en hyldest til soldaten Braccio fra Fortebracci-familien - den vel nok mest populære kaptajn i det 15. århundrede, der også grundlagde den lille by midt i Umbriens grønne hjerte. 

Denne rejse byder naturligvis også på besøg i smukke middelalderbyer, forrygende italiensk mad og besøg hos små lokale producenter for hvem stolthed over deres håndværk og produkter i allerhøjeste grad på samme tid imponerer og fascinerer.  Vi kommer helt tæt på de lokale, når vores lokalboende rejseleder Lene Brøndum guider os rundt i nogle af byerne i hendes yndlingsregion, der af italienerne selv betegnes som en af de mest autentiske og uspolerede i hele Italien.

Danske Lene Brøndum, der er uddannet journalist, flyttede til Umbrien med sin familie for snart fire år siden. Eventyret var planlagt til at vare et år, men familien blev så fascineret af og forelsket i regionens smukke natur, historie, de skønne middelalderbyer og ikke mindst den anderledes levestil, at de valgte at blive boende. Dermed er dette ikke blot en fantastisk kulturferie, men også en unik mulighed for at stifte bekendtskab med den skønne italienske kultur og livsstil, når familien åbner dørene til oplevelser, man som turist på egen hånd ikke ville komme i nærheden af. Derudover kan du glæde dig til at smage på lokale råvarer, komme til vinsmagning samt nyde et væld af lækre inkluderede frokoster og middage baseret på regionens velsmagende køkken.

 

Kort - Umbrien og Montone - Italiens festival - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superior dobbeltværelse - balkon med to stole
150,-
Superior dobbeltværelse - balkon med bord og to stole
225,-
Dobbeltværelse som eneværelse - uden balkon
1.099,-
Superior dobbeltværelse som eneværelse - uden balkon
1.099,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Montone på Hotel Fortebracchio*** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 3 x frokost (2.-3. og 6. dag)
 • 6 x middag, inkl. 1/2 fl. vin og 1/4 fl. vand (1.-4. og 6.-7. dag)
 • 1 x umbrisk middag (5. dag) 
 • Byvandring i Montone
 • Udflugt til La Verna på Monte Penna-bjerget
 • Besøg i Franciskanerklosteret Santuario della Verna
 • Besøg i Caprese Michelangelo
 • Udflugt til Bevagna og Montefalco
 • Besøg i St. Francis-museet, inkl. entré
 • Besøg på lokal vingård i Montefalco, inkl. vinsmagning og lokale specialiteter
 • Udflugt til Lago di Trasimeno og sejltur til Isola Maggiore
 • Leje af middelalderdragter i Montone
 • Besøg hos lokal osteproducent, inkl. smagsprøver
 • Besøg hos lokal olivenolieproducent. inkl. smagsprøver
 • Santa Spina-festival (2.-7. dag)
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Mod Umbrien og middelalderbyen Montone

Fra København flyver vi med Austrian Airlines via Wien til Rom, hvor vi bliver budt velkommen til Italien af Lene Brøndum, der skal være vores rejseleder. Fra Rom kører vi med egen bus til Montone og Hotel Fortebraccio, og mens vi slapper af og nyder køreturen, vil Lene fortælle om livet, traditioner og levevis i Umbrien, også kaldet Italiens grønne hjerte.

Efter vi har fundet os til rette på vores hotel, går vi sammen med Lene en lille byrundtur i Montone, inden vi returnerer til hotellet for at nyde rejsens første skønne italienske middag i restauranten. Under middagen vil Lene også fortælle mere om det spændende program, der venter os i ugens løb. 

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Montone.

Velkommen til Montone.

2. dag: Monte Penna-bjerget i Toscana

Efter en god nattesøvn er vi klar til en dejlig udflugt, som går til Monte Penna-bjerget, som ligger i Appeninerne i Toscana 1283 meter over havet. Her ligger klostret La Verna, hvor Frans af Assisi siges at have modtaget stigmata i år 1224 med mærker på hænder, i siden og på fødderne. Vi besøger fransiskanerklostret, Santuario della Verna, som ligger isoleret og fredfyldt på bjerget. Klostret rummer hele tre kirker, der alle er udsmykket med kunstværker i keramik af den florentinske kunstnerfamilie della Robbia.

Vi går også en tur igennem den hellige skov, der ligger tæt ved klostret, hvor vi undervejs kan nyde smukke naturscenerier og fantastiske udsigter. Undervejs på turen gør vi holdt for at spise frokost i det grønne. Frokosten har vi medbragt fra hotellet.

På turen hjem i bussen laver vi et lille eftermiddagsstop i den lille landsby Caprese Michelangelo, hvor den berømte kunstner Michelangelo blev født i 1475. Her går vi en lille tur, og måske kan frister en kop espresso, inden vi fortsætter mod Montone, hvor vi ankommer til om eftermiddagen. Her har du mulighed for at tage dig en dukkert i poolen og nyde den italienske sommer, inden vi igen mødes i hotellets restaurant til aftenens middag.

Efter middagen går vi samlet op til torvet i Montone, hvor de tre bydele Porta del Borgo Vecchio, Porta del Verziere og Porta del Monte i aften indleder ugens kampe med en storslået bueskydningskonkurrence, hvor både børn og voksne konkurrerer mod hinanden med langbuer. Så er festivalen godt skudt i gang.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ugens kampe indledes med en storslået bueskydningskonkurrence.

Ugens kampe indledes med en storslået bueskydningskonkurrence.

3. dag: Bevagna, Montefalco og vinsmagning

Om formiddagen kører vi fra Montone til den lille, men utroligt smukke middelalderby Bevagna, der er en fabelagtig malerisk lille by, som man ikke kan finde andet end charmerende. Vi spadserer en lille tur i de hyggelige snævre gader med et utal af smukke bygninger, hvoraf de ældste kan dateres helt tilbage til antikken. De hyggelige pladser, de mange restauranter og cafeer giver Bevagna masser af atmosfære, og vi møder lokalbefolkningen, som lever det stille liv i byen med deres daglige gøremål.

Fra Bevagna sætter vi kursen mod Montefalco, der også er kendt som "Umbriens balkon", da der takket være beliggenheden på en bakketop midt i dalen er en fantastisk udsigt fra den idylliske by. Indtil for kort tid siden var Montefalco i Umbrien ganske ukendt. Den var kun én blandt mange små søde umbriske byer, og selvom store forfattere som Hermann Hesse og Gabriele d'Annunzio allerede i 1900-tallets begyndelse lovpriste byen, så forblev den en overset lille by for langt de fleste. I dag er byen dog vidt kendt for sine fantastiske rødvine.

Sammen går vi en lille tur igennem Montefalcos gader, som er fyldt med små vinbarer, hvor du også har mulighed for at smage på nogle af områdets fyldige Sagrantino-vine. På byens torv ligger den gamle St. Francis kirke fra 1338, som i dag er omdannet til museum sammen med det tilhørende kloster. Vi besøger museet for at opleve nogle af renæssancens mest velbevarede malerier, illustrationer og dekorationer, som blandt andet er malet af den florentinske maler Benozzo Gozzoli. 

Montefalco-området er fyldt med vingårde. og selvfølgelig stopper vi ved en af de lokale producenter, hvor vi skal smage på udvalgte vine og nyde lidt italienske specialiteter, som gør det ud for en let frokost. 

Vi er tilbage i Montone først på eftermiddagen, hvor du kan slappe af og nyde La Dolce Vita, inden vi mødes til middagen i hotellets restaurant.

Efter vi har nydt endnu et veltillavet måltid, går vi sammen op i Montone, hvor vi i dag skal se et skuespil. Selvom stykket foregår på italiensk, er det let at forstå handlingen - og man er ikke i tvivl om, at de tre bydele går op i skuespillet, der bestemt ikke er et dilettantstykke. Her er både imponerende kostumer, flotte kulisser og professionelle instruktører. En fantastisk oplevelse, der også plejer at få tilskuerne til at trække på smilebåndet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

De tre bydele går meget op i skuespillet, der bestemt ikke er et dilettantstykke.

De tre bydele går meget op i skuespillet, der bestemt ikke er et dilettantstykke.

4. dag: Hannibal og Lago di Trasimeno   

I dag skal vi fordybe os lidt i den gamle historie. Det vides ikke med sikkerhed, hvor Hannibal for over 2.000 år siden foretog sin berømte march over Alperne - medbringende bl.a. 37 krigselefanter  i den hensigt at ødelægge den romerske republik - men det står derimod lysende klart, at et af de steder, hvor han besejrede den romerske hær noget så eftertrykkeligt var ved Lago di Trasimeno. Og det er her, turen i dag går til.

Lago di Trasimeno er Italiens fjerdestørste sø og ligger omkranset af sølvgrønne olivenlunde. Søen er cirka 45 kilometer i omkreds, og på sit dybeste sted er der blot en dybde på seks meter. Ved søen går vi ombord på en lille færge, som sejler os ud til Isola Maggiore, den næststørste ø i Lago di Trasimeno. På øen er det muligt at vandre, finde et skyggefuldt sted at nyde udsigten eller spise frokost på en af de små og billige restauranter ved søens bred.

Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, så du kan slappe lidt af, hygge dig i byen eller læse en god bog under en parasol ved hotellets pool. 

Efter middagen i hotellets restaurant går vi endnu engang op i Montone for at opleve den lokale atmosfæren, når hele byen er samlet for at fejre Santa Spina. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Trasimenosøen.

Udsigt over Trasimenosøen.

5. dag: Middelalderdragter og bueskydning  

I dag bliver vi i Montone, hvor vi har fået en enestående mulighed for at deltage en smule i legene. Hos Porta del Monte har vi nemlig som noget ganske unikt fået lov til at prøve de middelalderkostumer, som kvarteret i årenes løb har fået specialsyet til netop Santa Spina-festivalen. Dragterne er eksakte kopier af middelalderdragter og er blevet syet efter præcise beskrivelser og under overvågning af blandt andet universitetet i Perugia.

Har du lyst, kan du også prøve kræfter med bueskydning med de gamle langbuer, der bruges i konkurrencerne. Undervejs vil vi møde en af de lokale tovholdere, Andrea Burattini, der vil give os et unikt indblik i de ældgamle traditioner og fortælle om betydningen af disse for lokalbefolkningen.  

Eftermiddagen er din egen. Om aftenen mødes vi i hotellets reception, og sammen går vi op til Montone, hvor vi i aften skal spise på Porta del Montes-taverna, hvor de lokale mammaer står i køkkenet og ælter pasta fra bunden og laver traditionelle retter til os, indtil vi mætte og livsglade slentrer hjem til hotellet gennem de middelalderlige gyder.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

I dag skal vi prøve byens imponerende middelalderdragter.

I dag skal vi prøve byens imponerende middelalderdragter.

6. dag: Besøg hos lokal producent og festaften 

Vi starter dagen med at besøge Montones lokale osteproducent, Antonello Monni, der er 3. generation i en familiedrevet virksomhed, som gennem årtier har produceret fantastiske fåreoste. Antonello elsker at eksperimentere og være kreativ, men samtidig værner han om de gamle ostemager-traditioner. Vi får en rundvisning og skal selvfølgelig smage nogle af de fantastiske oste, som familien producerer. Frokosten nyder vi sammen på et af byens lokale trattoriaer.

Eftermiddagen er til egne oplevelser. Vi mødes til middagen på hotellet, og efterfølgende går vi igen til piazzaen i Montone. For i dag er dagen, hvor den store festival i Montone kulminerer med udnævnelsen af årets vinder-kvarter. Og det går ikke stille for sig, for det vindende hold – ja hele kvarteret - går naturligvis op i det med liv og sjæl. Vi er selvfølgelig med til løjerne og ser, når det vindende hold får overrakt årets Palio, et specialdesignet flag, der efterfølgende vil blive hængt op i det vindende kvarter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På besøg hos Montones lokale osteproducent, Antonello Monni,

På besøg hos Montones lokale osteproducent, Antonello Monni,

7. dag: Olivenlunde og middelalderoptog 

I dag skal vi på besøg hos den lokale olieproducent Dante Sambuchi, der laver op til flere af Umbriens højtpræmierede olivenolier. Vi bliver vist rundt i Dantes store sølvgrønne olivenlund, hvor der dyrkes flere forskellige typer af oliventræer. Dante vil fortælle os om sin produktion, hvor alt foregår i hånden. Herefter skal vi selvfølgelig ikke blot smage flere af hans olier, vi skal også lære, hvordan man egentlig smager på olier, for det er slet ikke så ligetil, som det måske lyder.

Nyd den sidste frokost under de italienske himmelstrøg, inden vi om eftermiddagen går op til Montone, hvor vi skal se det store middelalderoptog med flere end 200 deltagere i middelalderkostymer. Efter optoget mødes vi i hotellets restaurant til en afskedsmiddag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det store middelalderoptog er et imponerende syn.

Det store middelalderoptog er et imponerende syn.

8. dag: Hjemrejse

Vi nyder morgenmaden på hotellet, og om formiddagen er det blevet tid til at forlade hyggelige Montone. Vi siger farvel til vores søde hotelværter og sætter kursen mod Roms lufthavn, hvor vi flyver vi med Austrian Airlines via Wien til København. Vi lander i Danmark først på aftenen med kufferten fuld af gode minder og oplevelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Fortebracchio ***, Montone
VisSkjul

Hotel Fortebraccio var oprindeligt et gammelt landsted i Montone, som i dag står nænsomt restaureret og renoveret med respekt for stedets oprindelige udtryk og sjæl i de 31 værelser. Hotellet ligger udenfor den gamle middelalderbymur med en forrygende udsigt over det umbriske landskabs bølgende marker. Der er cirka 100 meter til indkøb og blot 500 meter til Montones historiske centrum. 

Officielt er Hotel Fortebraccio klassificeret som et 3-stjernet hotel, men hotellet scorer topkarakter for sin placering, personalets service og gode køkken, der leverer måltider fremstillet af lokale friske råvarer af høj kvalitet. Hotellets lille restaurant Gonfalone har bar samt en tilstødende og meget skøn overdækket terrasse, der har udsigt over bakkerne. Desuden findes der en dejlig udendørs pool og spa på solterrassen, hvorfra man også kan nyde udsigen og slappe af. Der er elevator på hotellet.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på cirka 17m2. Mod tillæg kan der bestilles ophold i superior dobbeltværelse med balkon, der er indrettet med to stole eller med bord- og stolesæt. Der kan desuden bestilles standard- eller superior dobbeltværelse uden balkon som eneværelse. Superior værelserne ligger på 2. og 3. etage. 

Alle værelser er udstyret med aircondition, minikøleskab, tv, sikkerhedsboks, telefon og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Hotel Fortebraccio i aftenbelysning.
Hotel Fortebraccio i aftenbelysning.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.