Inkl. halvpension og vin

Umbrien & Montone · Italiensk filmfestival · 2021

Flyrejser
8 Dage

Rejs med til Italien, og deltag i Umbria Film Festival sammen med de lokale i den smukke umbriske middelalderperle Montone. Her bor vi godt og med halvpension på Hotel Fortebraccio, og sammen med den fastboende danske Brøndum-familie skal vi opleve de allerdejligste steder i Umbrien.

I sommeren 2019 blev den danske instruktør Lone Scherfig udnævnt til æresborger i den lille umbriske by Montone, der hvert år huser Umbria Film Festival. På denne rejse kommer vi tæt på Lone Scherfigs Umbrien - og vi er selvfølgelig med, når der vises film fra hele verden under åben himmel på piazzaen i Montone....

Rejs med til Italien, og deltag i Umbria Film Festival sammen med de lokale i den smukke umbriske middelalderperle Montone. Her bor vi godt og med halvpension på Hotel Fortebraccio, og sammen med den fastboende danske Brøndum-familie skal vi opleve de allerdejligste steder i Umbrien.

I sommeren 2019 blev den danske instruktør Lone Scherfig udnævnt til æresborger i den lille umbriske by Montone, der hvert år huser Umbria Film Festival. På denne rejse kommer vi tæt på Lone Scherfigs Umbrien - og vi er selvfølgelig med, når der vises film fra hele verden under åben himmel på piazzaen i Montone. Vi skal naturligvis også opleve områdets smukke middelalderbyer, spise vidunderlig mad og alt det andet, der hører sig til, når man besøger La Bella Italia. En af dagene kommer vi blandt andet til charmerende Perugia, hvor vi udover byens unikke atmosfære kan se frem til skøn musik i ørene, da Umbria Jazz Festival løber af stablen under vores besøg. 

Vi kommer helt tæt på de lokale, når vores lokalboende rejseleder Lene Brøndum guider os rundt i nogle af byerne i hendes yndlingsregion, der af italienerne selv betegnes som en af de mest autentiske og uspolerede i hele Italien.

Lene Brøndum, der er uddannet journalist, flyttede til Umbrien med sin familie for snart fire år siden. Eventyret var planlagt til at vare et år, men familien blev så fascineret af og forelsket i regionens smukke natur, historie, de skønne middelalderbyer og ikke mindst den anderledes livsstil, at de valgte at blive boende. Dermed er dette ikke blot en fantastisk kulturferie, men også en unik mulighed for at stifte bekendtskab med den skønne italienske kultur og livsstil, når familien åbner dørene til oplevelser, man som turist på egen hånd ikke ville komme i nærheden af. Derudover kan du glæde dig til at smage på lokale råvarer, komme til vinsmagning samt nyde et væld af lækre inkluderede frokoster og middage, så vi også får smagt på regionens velsmagende køkken.

Vi skal bo i den lille umbriske by Montone, som er med på listen over de 100 smukkeste byer i Italien. Byen med sine knap 1.600 indbyggere er en gammel middelalderby, beliggende på en bakketop med en fremragende udsigt over det omkringliggende frodige landskab. Den lille autentiske middelalderby er fyldt med snørklede, brostensbelagte gader, hvor du kan gå på opdagelse og møde den venlige lokalbefolkning. Vi skal bo på det lille hyggelige Hotel Fortebracchio - navngivet som en hyldest til soldaten Braccio fra Fortebracci-familien - den vel nok mest populære kaptajn i det 15. århundrede, der også grundlagde den lille by midt i Umbriens grønne hjerte. I hotellets restaurant kan du se frem til at nyde veltillavede 3-retters middage med inkluderet vin og vand. 

Kort - Umbrien og Montone - Italiensk filmfestival - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superior dobbeltværelse - balkon med to stole
150,-
Superior dobbeltværelse - balkon med bord og to stole
225,-
Dobbeltværelse som eneværelse - uden balkon
1.099,-
Superior dobbeltværelse som eneværelse - uden balkon
1.099,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
675,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Montone på Hotel Fortebracchio*** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • 6 x middag, inkl. 1/2 fl. vin og 1/4 fl. vand (1.-4. og 6.-7. dag)
 • 1 x umbrisk middag (5. dag) 
 • Besøg på araberhestestutteri, inkl. rundvisning
 • Byvandring i Montone
 • Besøg i Grotte di Frasassi, inkl. entré og lokalguide
 • Byvandring i middelalderbyen Spello 
 • Besøg på vingården Donini, inkl. vinsmagning
 • Udflugt til den umbriske by Monte Santa Maria Tiberina
 • Udflugt til Perugia med besøg hos lokal kunstner og guldsmed
 • Udflugt til keramikbyen Deruta
 • Filmfestival i Montone (4. 5. og 7. dag)
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Mod Umbrien og middelalderbyen Montone

Fra København flyver vi med Austrian Airlines via Wien til Rom, hvor vi bliver budt velkommen til Italien af Lene Brøndum, der skal være vores rejseleder. Fra Rom kører vi med egen bus til Montone og Hotel Fortebraccio, og på turen vil Lene fortælle om livet, traditioner og levevis i Umbrien, også kaldet Italiens grønne hjerte.

Når vi har fundet os til rette på vores hotel, mødes vi til en drink, som vi nyder, mens Lene fortæller mere om det spændende program, der venter os i ugens løb. Om aftenen spiser vi en skøn italiensk middag i hotellets hyggelige restaurant.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Montone.

Velkommen til Montone.

2. dag: Dyre arabiske heste og byvandring i Montone

Formiddagen byder på en helt unik og særegen oplevelse - nemlig et et besøg på stutteri med araberheste. Det er ikke hvilket som helst stutteri, for her står heste, der hver især koster 100.000 euro - eller mere... Hestene ejes af hovedrige mennesker, og det er ikke usædvanligt at møde saudiske prinser, emirer eller kendte forretningsmænd, der er på besøg ved deres dyre heste. Vi har helt exceptionelt fået lov til at besøge stutteriet, hvor vi bliver vist rundt og hører om hverdagen med de smukke dyr, de rige ejere og de dygtige hestepassere. 

Tilbage i Montone besøger vi en af de lokale restauranter og nyder en dejlig frokost, inden vi om eftermiddagen skal på en byvandring sammen med Lene. Montone har ca. 1.600 indbyggere og er på listen over Italiens smukkeste byer - og det med rette. Den lille landsby er en sand perle med brostensbelagte gader og balkoner, der er draperet med farverige blomster. Du bugtede gader går op og ned, og bag hvert et hjørne venter nye kroge og hyggelige gyder.

Efter en god introduktion til byen har du tid på egen hånd til at finde dit yndlingssted, eller måske vil du slappe af på hotellet med en dukkert i poolen, mens du nyder den italienske sommer. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til middagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag

I dag nyder vi synet af prægtige araberheste.

I dag nyder vi synet af prægtige araberheste.

3. dag: Grotte di Frasassi

I dag går turen til den fantastiske Grotte di Frasassi, som er et gigantisk underjordisk grottesystem, der først blev opdaget i 1971. Vi starter turen med en lille gåtur op til en stor hule midt på en stor klippevæg, hvor vi finder helligdommen Eremo di Santa Maria Infra Saxa. Et ubeskriveligt byggeri på et forunderligt og meget smukt sted - en eventyrlig verden af farver, lyde og lys. Vi får en guidet tur i en del af de 35 kilometer af grotten, der ligger midt inde i bjerget.

Fra hotellet har vi fået en lille frokostpakke med, som vi nyder i løbet af dagen i det smukke område. Vi er tilbage i Montone sidst på eftermiddagen så du kan nå en svalende dukkert i poolen inden aftenens middag i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Grotte di Frasassi er et imponerende syn.

Grotte di Frasassi er et imponerende syn.

4. dag: Spello - blomstens hovedstad

Hver gang man kommer til en ny by i Umbrien, så tror man, at den umuligt kan være smukkere og mere charmerende end den forrige. Men så ser man Spello -  en sand perle, der overses af de fleste turister. Hvert år afholdes en blomsterfestival i byens middelalderlige gader, hvoraf navnet blomstens hovedstad, Capitale dei fiori, er opstået. Blomsterfestival eller ej - byen er billedskøn med sine hængende blomsterbede og buede gyder, som særligt om sommeren er indsvøbt i et farverigt flor.

Vi indleder vores byvandring med at gå gennem byporten Porta Consolare og fortsætter videre ad den stejle Via Consolare, forbi maleriske, ukalkede huse til Spellos største seværdighed, Santa Maria Maggiore-kirken med Pinturicchios fresker i Cappella Baglioni. Herfra fortsætter vi videre ad Spellos hovedgade, Via Cavour, til byens centrum, Piazza della Repubblica med det gotiske rådhus.

Vi er tilbage i Montone midt på dagen, så du kan nyde din frokost og eftermiddag på egen hånd. Om aftenen samles vi til middagen på hotellet, og efter det dejlige måltid går vi sammen til piazzaen i Montone, hvor den 24. udgave af Umbria Film Festival i dag starter. Under åben himmel skal vi sidde på piazzaen sammen med byens lokale og se aftenens film, mens cikaderne synger omkring os. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Spello er smukt dekoreret med blomster året rundt.

Spello er smukt dekoreret med blomster året rundt.

5. dag: Monte Santa Maria Tiberina og besøg hos en ægte italiensk vinmager

Dagens udflugt går til landsbyen Monte Santa Maria Tiberina, der ligger højt og smukt på grænsen mellem Umbrien og Toscana med en formidabel udsigt over Tibern-dalen. Byen har etruskiske rødder, men det fortryllende gamle historiske centrum byder på middelalderatmosfære i massevis. Smalle gader og passager bugter sig imellem paladser og historiske stenbygninger. Vi spadserer rundt i gaderne og ser den lokale kirke Pieve, som er opkaldt efter Santa Maria. I kirken kan man se familien Bourbons smukt dekorerede kapel. Derefter har du tid på egen hånd i Monte Santa Maria Tiberina til egne oplevelser og frokost. 

Vi mødes om eftermiddagen, og fra Monte Santa Maria Tiberina kører vi til vingården Donini. I dag er det 4. generation, Diego Donini, der står for familiens vinproduktion - og kun få ved så meget om umbrisk vin som ham. Diego er indbegrebet af en ægte italiensk vinmager - hans passion, engagement og store viden er med til at sikre kvalitetsvine - og hvert eneste år dedikerer han en lille del af produktionen til at afprøve nye druesammensætninger. Nogle af dem arbejder han videre med, andre forkaster han hurtigt, men hans innovation er utvivlsomt årsag til flere af stedets forrygende vine. Vi får en vinsmagning på stedet, inden vi fortsætter hjem til Montone, hvor du eventuelt kan slappe lidt af ved hotellets pool og nyde den italienske sommer.

Dagens middag spiser vi på L'antica Osteria, der med sin placering på piazzaen giver os mulighed for at se aftenens film fra første række.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vinbonde med hænderne fulde af druer.

Vinbonde med hænderne fulde af druer.

6. dag: Perugia og jazzfestival 

I dag besøger vi Perugia, der med sine knap 170.000 indbyggere er den største by i Umbrien. Perugia er en af Italiens ældste byer og ifølge legenden grundlagt af Noah. I virkeligheden er Perugia grundlagt af etruskerne og sikkert lige så gammel som Rom. I 295 f. kr. blev Perugia romersk, og derfor er der overalt romerske bygningsværker oven på de etruskiske. Men i de sidste 400 år er der ikke meget, der har ændret sig. Gaderne er så smalle og stejle, at selv bilens 1. gear knapt kan klare dem og med så mange ensretninger, at man kører i ring. Den gamle by har ca. 9 kilometer byport rundt om det historiske centrum, og siden 1973 har den været hjemsted for Umbria Jazz festival, der er den største af sin art i hele Italien. Og vi er særlig heldige - for netop i denne uge kører Jazz-festivalen på fuld skrue. 

Perugia er med sin unikke beliggenhed på et højdedrag midt i den smukke, umbriske dal en af Italiens allerbedst bevarede og mest stemningsfulde middelalderbyer, som med sin rolige livsrytme og klassiske, italienske charme byder den besøgende på en overflod af skønhed, historie, kunst, arkitektur, vin og gastronomi. Vi bruger dagen på at udforske byen på kryds og tværs. Vi ser blandt andet universitetet , der blev grundlagt i 1308 og dermed er Europas ældste. Med godt 40.000 studerende fra hele verden, sætter studentermiljøet sit meget tydelige præg på byen.

Vi mødes med en af Perugias lokale kunstnere og guldsmed, der vil fortælle om sit arbejde. og under besøget får vi mulighed for at se det arbejdende galleri, hvor lokale kunstnere har udstillet deres værker. Derefter er det blevet tid til frokost på egen hånd. og efterfølgende har du mulighed for at opleve den skønne jazz-musik, som spilles på næsten hvert et gadehjørne. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen og mødes i restauranten til middagen, hvor der også venter os en helt særlig musikalsk oplevelse.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Betagende Perugia.

Betagende Perugia.

7. dag: Keramikbyen Deruta

Dagens udflugt bringer os til den lille smukke stenbakkeby Deruta, der ligger syd for Perugia midt i Umbriens hjerte. Ved første øjekast ligner det enhver anden middelalderby i landskabet, men straks efter vi er kommet ind gennem de gamle porte, vil du se, at denne landsby er noget særligt.

Deruta er keramikbyen over dem alle, og det eneste erhverv i byen er en industri af keramik. Der er næsten to hundrede workshops og butikker sammen med en skole for keramisk kunst og et keramikmuseum, dedikeret til byens blomstrende traditionelle håndværk.

Vi går igennem byen, hvor der flere steder er mulighed for at besøge de arbejdende værksteder, hvor keramikken bliver lavet. Som du vil se. er det flot, dyrt og håndværk af særdeles høj kvalitet. Der bliver tid på egen hånd til egne oplevelser og lidt frokost, inden vi først på eftermiddagen kører til en ganske speciel keramikproducent, Domiziani.

Domiziani er ikke blot kendt i Italien, men anerkendt i hele verden for deres håndværksmæssige kvalitet og enestående design. Her fremstilles unikke borde, stole, håndvaske, vaser, skåle og meget mere - alt sammen i keramik og lavasten i farver og former, der på en gang imponerer og forundrer. 

Vi er tilbage på hotellet i Montone først på eftermiddagen, hvor du kan slappe af inden aftenens middag på hotellet. Har du lyst, kan du efterfølgende gå med op på piazzaen i Montone, hvor der i aften er ceremoniel overrækkelse af byens nøgle til en udvalgt filminstruktør eller skuespiller. Det vides selvsagt ikke, hvem årets vinder er, men vi krydser fingre for, at det er en dansker. Uanset hvem, der vinder, er overrækkelsen dog altid en sjov oplevelse, der både inkluderer middelalderudklædte musikere og rigtig italiensk festivitas. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Instruktøren Bille August er blandt de tidligere modtagere af byens nøgle.

Instruktøren Bille August er blandt de tidligere modtagere af byens nøgle.

8. dag: Hjemrejse

Vi nyder morgenmaden på hotellet, og om formiddagen er det blevet tid til at forlade hyggelige Montone. Vi siger farvel til vores søde hotelværter og sætter kursen mod Roms lufthavn, hvor vi flyver vi med Austrian Airlines via Wien til København. Vi lander i Danmark først på aftenen med kufferten fuld af gode minder og oplevelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Fortebracchio ***, Montone
VisSkjul

Hotel Fortebraccio var oprindeligt et gammelt landsted i Montone, som i dag står nænsomt restaureret og renoveret med respekt for stedets oprindelige udtryk og sjæl i de 31 værelser. Hotellet ligger udenfor den gamle middelalderbymur med en forrygende udsigt over det umbriske landskabs bølgende marker. Der er cirka 100 meter til indkøb og blot 500 meter til Montones historiske centrum. 

Officielt er Hotel Fortebraccio klassificeret som et 3-stjernet hotel, men hotellet scorer topkarakter for sin placering, personalets service og gode køkken, der leverer måltider fremstillet af lokale friske råvarer af høj kvalitet. Hotellets lille restaurant Gonfalone har bar samt en tilstødende og meget skøn overdækket terrasse, der har udsigt over bakkerne. Desuden findes der en dejlig udendørs pool og spa på solterrassen, hvorfra man også kan nyde udsigen og slappe af. Der er elevator på hotellet.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser på cirka 17m2. Mod tillæg kan der bestilles ophold i superior dobbeltværelse med balkon, der er indrettet med to stole eller med bord- og stolesæt. Der kan desuden bestilles standard- eller superior dobbeltværelse uden balkon som eneværelse. Superior værelserne ligger på 2. og 3. etage. 

Alle værelser er udstyret med aircondition, minikøleskab, tv, sikkerhedsboks, telefon og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Hotel Fortebraccio i aftenbelysning.
Hotel Fortebraccio i aftenbelysning.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Fortebraccio.