2 operaer inkluderet!

Umbrien & Trevi · Opera i Macerata · 2021

Flyrejser
6 Dage

Tag med på denne musikalske rejse til idylliske Trevi, hvor de autentiske oplevelser står i kø: Opera under stjernehimlen, Umbriens smukke landskaber og hyggelige byer samt det velsmagende italienske køkken. 

Den idylliske middelalderby Trevi ligger, som det sig hør og bør, på en bakketop med skøn udsigt over Spoletodalen. For trevanerne begynder og slutter alt med mad, vin og olivenolie. Al mad laves med kærlighed og passion i Trevi, og det er næsten umuligt at få et middelmådigt måltid mad her. 

Men det hele skal ikke kun handle om mad. Et absolut højdepunkt på rejsen er nemlig, når vi sammen besøger...

Tag med på denne musikalske rejse til idylliske Trevi, hvor de autentiske oplevelser står i kø: Opera under stjernehimlen, Umbriens smukke landskaber og hyggelige byer samt det velsmagende italienske køkken. 

Den idylliske middelalderby Trevi ligger, som det sig hør og bør, på en bakketop med skøn udsigt over Spoletodalen. For trevanerne begynder og slutter alt med mad, vin og olivenolie. Al mad laves med kærlighed og passion i Trevi, og det er næsten umuligt at få et middelmådigt måltid mad her. 

Men det hele skal ikke kun handle om mad. Et absolut højdepunkt på rejsen er nemlig, når vi sammen besøger den flotte historiske scene i Macerata, hvor vi skal opleve to berømte italienske operaer. Vi har sørget for gode pladser til  Barberen fra Sevilla, Rossinis elskede folkelige opera fyldt med skønne melodier, samt Verdis mest kendte værk Aida, hvis historie udspiller sig i Egypten på faroernes tid og stadig i dag trækker fulde huse på verdens store operascener. Glæd dig til to aftener med musikalske oplevelser i særklasse under den italienske sommerhimmel.

Foruden god mad og opera, nyder vi de mange gode kort, som Umbrien har på hånden, når det gælder skønhed og seværdigheder. Vi besøger byerne Assisi og Perugia samt oplever de flotte landskaber, der bugner af vinmarker, olivenlunde, bakketoppe og romantiske middelalderbyer. Det er bare at læne sig tilbage og nyde Umbriens herligheder.

Kort over Italien - Trevi Opera

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
575,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
525,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Trevi på Hotel Antica Dimora alla Rocca****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 1 x let frokost på vingård, inkl. vinsmagning (3. dag)
 • 2 operaforestillinger på Sferisterio di Macerata: Barberen fra Sevilla og Aida
 • Byrundtur i Trevi
 • Byrundtur i Assisi med San Francesco-basilikaen
 • Besøg i olivenmølle 
 • Byrundtur i Perugia
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Trevi 

Med SAS' morgenfly flyver vi direkte fra København til Rom, hvorfra vi fortsætter med bus til Trevi. Vi er fremme først på eftermiddagen, og når vi er kommet på plads på hotellet, tager vi ud på en lille orienteringstur til fods i Trevis hyggelige og stejle gader.

Trevis historiske bydel er på omkring en kvadratkilometer, men byen er spækket med kringelkroge, og næsten alle bygninger rummer en spændende historie. Arkitektonisk står tiden stille i Trevi. Vi støder på mure og søjler, bygget af romerne og ser porte og hvælvinger, udsmykket med inskriptioner og freskoer. Det store antal renæssancepalæer vidner om de formuer, adelsfamilierne samlede sammen gennem generationer på Trevis dyrebareste eje; olivenolien. Rundt om byen åbenbarer den fantastiske Spoletodal sig med udsigt over Spoleto, Montefalco, Perugia og Assisi. Om dagen ser du de bølgende bakker - om aftenen lysene fra de bakketoppe, hvor byerne ligger. På hotellet venter der os i aften en dejlig umbrisk velkomstmiddag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Både udsigten til og fra Trevi er fantastisk.

Både udsigten til og fra Trevi er fantastisk.

2. dag: Oliven og vin og opera i Macerata

I dag kigger vi nærmere på de produkter, der udgør essensen af Trevi, nemlig olivenolie og vin. I byens olivenmølle hører vi lidt mere om Trevis flydende guld, olivenolien, som er dybt forankret i folkets historie og traditioner. Vi føres igennem den utrolige historie og smager på olien, inden vi ved frokosttid forlader Trevi og kører ud i området ved Montefalco, hvor der findes mere end hundrede store vingårde.

Vi besøger gården Scacciadiavoli fra 1884, som er den ældste i området. Gårdens navn nedstammer fra en eksorcist, som boede i den lille landsby, der grænser op til vingården. Eksorcisten var kendt for at bruge vinene, mens han udførte sine djævleuddrivende ritualer. Vores besøg er dog af en noget rarere karakter, idet vi vises rundt på gården, hvorefter vi smager på vinen, der er fremstillet af Sagrantino-druer. Druen er områdets stolthed, og er du vinkender, vil du sikkert vide, at vinene hører til blandt verdens bedste. Vinene er kraftfulde og intense - fuldt ud på højde med Brunello og Amarone. Mens vi smager på dråberne, får vi hjemmelavede lokale delikatesser, og vingårdens sommelier fører os på levende og engageret vis igennem den fornøjelige seance.

Opera i Macerata: Barberen fra Sevilla 

Sidst på eftermiddagen kører vi mod Macerata i regionen Le Marche cirka en times kørsel fra Trevi. Midt på byens torv spiser vi middag med udsigt til det gamle tårn. Herfra kan vi spadsere til arenaen Sferisterio di Macerata. Arenaen, der har en lang og spændende historie, blev indviet i 1829 og blev dengang brugt til datidens mest populære sport, pallone al bracciale. Siden 1921 har den smukke arena dannet ramme om de store operaforestillinger. I aften skal vi opleve opsætningen af Gioacchino Rossini's fængende folkelige numre om barberen Figaro. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Umbriens ældste oliventræ.

Umbriens ældste oliventræ.

3. dag: Assisi 

Efter en god morgenmad kører vi til Assisi - Frans af Assisis fødeby. På byvandringen ser vi naturligvis basilikaen San Francesco, hvor Frans af Assisi ligger begravet. Hans krypt er et af de vigtigste pilgrimssteder i den katolske verden. Santa Clara-kirken, som rummer det hellige kors, der talte til Frans, samt Santa Claras grav, er også et must i Assisi. Vi oplever desuden det romerske Minervatempel, der i dag fungerer som kirke.

I den lille middelalderby Torre Del Colle, som kun tæller 33 indbyggere, spiser vi frokost i en gammel olivenmølle. Det kan næsten ikke blive hyggeligere. Byens befolkning kan af gode grunde ikke understøtte en restaurant, men når maden er god nok, så er italienerne villige til at køre langt. Torre del Colle er et klassisk eksempel på, hvordan samfundene i middelalderen var bygget op. Trange, snævre gader placeret på en bakketop med markerne rundt om byen, på skråningerne og i dalen, så byen kunne forsvare sig.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

San Francesco-basilikaen i Assisi.

San Francesco-basilikaen i Assisi.

4. dag: Tid til fordybelse og opera

I dag har du tid til fordybelse på egen hånd. Spadser en tur i nærområdet, og nyd vinmarker og olivenlunde på nært hold. Læs en god bog i skyggen på terrassen, eller slap af i solen ved hotellets lille pool. Vi spiser en tidlig middag på hotellet, inden vi igen sætter kurs mod Macerata for aftenens operaoplevelse. 

Opera i Macerata: Aida

I Maceratas middelalderlige rammer har vi denne aften fornøjelsen af at høre en af verdens mest populære kunstværker, nemlig Aida af Giuseppe Verdi, som udspiller sig i det gamle Egypten. En tidsløs kærlighedshistorie og rutsjebanetur af følelser, som fortælles igennem Verdis kraftfulde musik.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Sferisterio i Macerata, hvor vi skal se opera.

Sferisterio i Macerata, hvor vi skal se opera.

5. dag: Perugia

Vi besøger Umbriens hovedstad, Perugia. Byen kravler op ad en 493 meter høj bakketop med det historiske centrum øverst oppe. Rejselederen viser rundt i byen, som må være en af Umbriens smukkeste og hyggeligste byer, og hvor centrum er forskånet for biler. Med rulletrapper kommer vi fra det nedre til det øvre centrum. Turen med rulletrapper gennem klipperne er udformet som et slags arkæologisk museum.

Herfra går vi ad Corso Vanuzzi, byens pulsåre, som fører op til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori, hvor vi finder Umbriens nationalmuseum og byens gamle rådhus. På pladsen ser vi også byens smukke springvand, der stammer fra 1300-tallet. Vi fortsætter gennem byens smukke, kringlede gader til den etruskiske port.

Frokosten foregår på egen hånd, men rejselederen er naturligvis gerne behjælpelig med forslag til gode frokostrestauranter. Vel tilbage på hotellet nyder vi en fælles afskedsmiddag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den stemningsfulde middelalderby Perugia.

Den stemningsfulde middelalderby Perugia.

6. dag: Hjemrejse

Tidligt om morgenen forlader vi Trevi og kører mod Rom, hvor vores fly fra SAS venter på at flyve os direkte til København. Vi ankommer først på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Antica Dimora alla Rocca ****, Trevi
VisSkjul

Unikt hotel i hjertet af Trevi, indrettet i flere renæssancebygninger fra Trevis storhedstid. At bo her føles som at træde ind i en tidslomme, og man kan ikke andet end at blive betaget af de smukke antikke møbler og de fantastiske, originale freskoer på væggene. Hotellet består af flere historiske bygninger, der hver især minder om et museum. Her er det næsten, som om tiden har stået stille. Hotellet har formået at kombinere atmosfæren fra en svunden tid med moderne komfort og vor tids forventninger til et 4-stjernet hotel. Der er elevator til den første og anden etage i hovedbygningen.

På den hyggelige og afskærmede solterrasse kan du dyppe dig i den lille pool eller hygge dig med en god bog i skyggen, mens mursejlerne og byens summen lægger lyd til. Hotellets restaurant er kendt for sit gode køkken, og her forkæles vi med velsmagende italiensk mad af lokale råvarer. Det naturlige samlingspunkt er på pladsen foran hotellet, hvor der er mulighed for at nyde et glas vin eller en cappuccino efter dagens udflugt. Hotellet ligger centralt i Trevi, og alle byens attraktioner er inden for gåafstand. I Trevi føler man sig hurtigt godt tilpas, og vores entusiastiske hotelværter gør alt for, at vi skal få et uforglemmeligt ophold.

Værelser

Værelserne på Hotel Antica Dimora alle Rocca er selvfølgelig forskelligartede, men meget charmerende og stilfuldt indrettet. Alle har aircondition, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi, tv, badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Indgangen til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Smukt interiør på Hotel Antica Dimora alla Rocca.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.
Selv entréen på Hotel Antica Dimora alla Rocca er noget særligt.