Nyhed!

Kroatien & Istrien · Opatija · 2022

Flyrejser
8 Dage

I Kroatien finder vi den populære ferieby Opatija, som ligger smukt ved Kvarnerbugten direkte ud til Adriaterhavets krystalklare vand. Her bor vi med halvpension på et godt hotel tæt på promenaden i den charmerende gamle kurby. 

​Allerede i 1889 fik charmerende Opatija status som kurby, og byen er blandt andet kendt for sine mange smukke og velholdte parker med eksotiske planter, farvestrålende blomster og pompøse palæer. På rejsens udflugter tager vi sammen på opdagelse i dejlige Kroatien, der rummer et væld af smukke gamle byer med veneziansk præg, krystalklart vand, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. Vi skal på en dejlig sejltur langs den maleriske Kvarnerbugt, ligesom vi skal besøge...

I Kroatien finder vi den populære ferieby Opatija, som ligger smukt ved Kvarnerbugten direkte ud til Adriaterhavets krystalklare vand. Her bor vi med halvpension på et godt hotel tæt på promenaden i den charmerende gamle kurby. 

​Allerede i 1889 fik charmerende Opatija status som kurby, og byen er blandt andet kendt for sine mange smukke og velholdte parker med eksotiske planter, farvestrålende blomster og pompøse palæer. På rejsens udflugter tager vi sammen på opdagelse i dejlige Kroatien, der rummer et væld af smukke gamle byer med veneziansk præg, krystalklart vand, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. Vi skal på en dejlig sejltur langs den maleriske Kvarnerbugt, ligesom vi skal besøge Istriens største by Pula, der byder på en overflod af historiske seværdigheder. Vi byder også på hyggelig udflugt til en lokal vingård, hvor vi udover vinsmagning også nyder en lækker frokost.

Har du mod på endnu flere eventyr, kan du desuden deltage i en spændende ekstraudflugt til Kroatiens imponerende naturområde Plitvice Nationalpark, hvor vi går på opdagelse blandt 16 små og store søer samt brusende vandfald og dybe, grønne skove.

På rejsen har du også tid til at slappe af og nyde de skønne omgivelser, havet og den kroatiske gastronomi og vin. Vores hotel ligger centralt i Opatija direkte ud til Kvarnerbugten og den 12 kilometer lange promenade Lungomare. Vi har inkluderet halvpension på Hotel Kristal, der byder på både pool og strand. Mon ikke også ferien kommer til at byde på en dukkert i det krystalklare og indbydende Adriaterhav?

Kort - Kroatien - Opatija - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse · Superior med havudsigt
735,-
Eneværelse
1.103,-
Eneværelse · Superior med havudsigt
1.943,-
Afbestillingsforsikring
545,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Plitvice Nationalpark, inkl. frokost
575,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Frankfurt/München-Trieste t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 1.217
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Opatija på Hotel Kristal***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 7 x middag, inkl. sodavand, vin og øl ad libitum fra maskine (1.-7. dag)
 • Byvandring i Opatija
 • Sejltur langs Opatijas riviera
 • Byvandring i Pula med lokalguide
 • Udflugt til vingård, inkl. vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse 

Fra Københavns Lufthavn flyver vi med Lufthansa via Frankfurt til Trieste.

Vi ankommer midt på dagen, og fra lufthavnen kører vi til badebyen Opatija, som ligger skønt ved Kvarnerbugten på Istrien-halvøen. Her skal vi bo på det gode Hotel Kristal, og efter indkvartering har du tid til at slappe lidt af og nyde de nye omgivelser, inden vi mødes til en fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Opatija ved aftentide.

Opatija ved aftentide.

2. dag: Opatija og sejltur på Adriaterhavet  

I dag skal vi se nærmere på den smukke ferieby Opatija. Fra hotellet går vi langs den kroatiske Walk of Fame og Lungomare-promenaden til byens vartegn; statuen Jomfruen med mågen, der står med udsigt over Kvarnerbugten. Rejselederen viser os Angiolinaparken med Villa Angiolina, som nu er museum. Dagens frokost er på egen hånd i Opatija, som er en stemningfuld og hyggelig by med masser af butikker, souvenirboder og grønne oaser med blomster og springvand. 

Eftermiddagen byder på en dejlig sejltur langs Opatijas riviera. Vi finder vores båd på marinaen lige ved siden af vores hotel, og på sejladsen langs kysten i Kvarnerbugten kan du nyde den spektakulære udsigt og det krystalblå Adriaterhav, som Kroatien er så kendt for. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Villa Angiolina med den smukke park.

Villa Angiolina med den smukke park.

3. dag: Vingårdsbesøg med vinsmagning og frokost

I Kroatien har man en lang og stolt tradition for dyrkning af vin. Vi kører til en vingård i det centrale Istrien, hvor vi skal høre lidt om landets vinproduktion og naturligvis smage på flere vine. Efterfølgende spiser vi en dejlig frokost hos familien på vingården. Om eftermiddagen kan du nyde de herlige omgivelser, inden vi om aftenen mødes til den inkluderede middag i hotellets restarant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Besøg på vingård på Istrien.

Besøg på vingård på Istrien.

4. dag: Afslapning i Opatija

Der er dømt afslapning og god tid på egen hånd til at slappe af, bade eller gå på opdagelse i Opatija. Vi mødes til aften ved middagen i restauranten.       

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Brug dagen på at udforske omgivelserne i Opatija.

Brug dagen på at udforske omgivelserne i Opatija.

5. dag: Byvandring i Pula 

I dag besøger vi Istriens største by Pula, der har cirka 100.000 indbyggere. Vi ser nærmere på byen på en byvandring med vores rejseleder og en lokalguide.

Har du lyst, kan du bagefter på egen hånd besøge det 2.000 år gamle romerske amfiteater, som i dag står ganske velbevaret. Fra byens fæstning har man desuden også en flot udsigt over Pula og Adriaterhavet. Du får også tid til at nyde det forbipasserende liv fra en af byens mange hyggelige cafeer, inden vi returnerer til Opatija midt på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det 2.000 år gamle romerske amfiteater.

Det 2.000 år gamle romerske amfiteater.

6. dag: På egen hånd eller Plitvice Nationalpark

Nyd dagen i Opatija, eller tag med på en flot udflugt til Plitvice Nationalpark. Om aftenen mødes vi til middagen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Plitvice Nationalpark, inkl. frokost

Vi tager på en spændende heldagsudflugt til et af de mest imponerende naturområder i Kroatien. Den cirka 300 km2 store nationalpark Plitvice er den største i Kroatien og består af grøn skov, turkisblå søer samt eventyrlige vandfald, hvoraf det højeste er 76 meter højt. Den største sø i parken er Kozjak-søen, som danner grænse mellem de øvre og nedre søer. En lille færge sejler desuden på søen.

Sammen går vi rundt i parken ad de anlagte stier og træbroer i selskab med en lokalguide, som fortæller om parken og de forskellige områder. Undervejs spiser vi frokost i parken, og sidst på eftermiddagen kører vi retur til Opatija.

Bemærk: Udflugten egner sig ikke til dårligt gående.

Gangbro over turkisblåt vand i Plitvice nationalpark.

Gangbro over turkisblåt vand i Plitvice nationalpark.

7. dag: Afslapning i Opatija

Der er dømt afslapning og god tid på egen hånd til at slappe af, bade eller gå på opdagelse i Opatija. Vi mødes om aftenen til middagen i restauranten.       

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Jomfruen med mågen - Opatijas vartegn.

8. dag: Hjemrejse 

Det er tid til at tage afsked med den dejlige by Opatija. Vi kører mod lufthavnen i Trieste, hvorfra vi om eftermiddagen flyver med Lufthansa via Frankfurt til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Kristal ***, Opatija
VisSkjul

Hotel Kristal er et lækkert 3-stjernet hotel, som ligger skønt lige ved byens strandpromenade med udsigt over Kvarnerbugten. Herfra er der blot fem minutters gang til centrum af Opatija. Hotellet har restaurant, bar, elevator, stor solterrasse samt indendørs pool. Receptionen kan være behjælpelig med valutaveksling, og på hotellet findes også en hæveautomat.

Værelser

Vi bor på pæne standardværelser på ca. 15-18 m2 beliggende med udsigt til Opatija. Værelserne har ikke balkon. Værelserne er udstyret med skrivebord, tv, telefon, gratis WiFi, minibar, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Mod tillæg kan der bestilles: 

 • Standard eneværelse på ca. 15-18 m2 med enkeltseng og beliggende med udsigt til Opatija
 • Superior dobbeltværelse med kig til havet på ca. 22-32 m2 (ingen balkon) 
 • Superior eneværelse på ca. 15-18 m2 med enkeltseng og kig til havet (ingen balkon) 

Bemærk: Dobbelt- og eneværelser i kategorien Superior kan ikke bestilles på Kroatien & Istrien · Vandreferie.   

Læs mere om hotellet her. 

Hvem gad ikke ligge her og slappe af?
Hvem gad ikke ligge her og slappe af?
Dejlig udsigt fra hotellets terrasse.
Dejlig udsigt fra hotellets terrasse.
Standard dobbeltværelse.
Standard dobbeltværelse.
Indendørs pool.
Indendørs pool.
Skøn solterrasse med udsigt.
Skøn solterrasse med udsigt.
Restaurant på Hotel Kristal.
Restaurant på Hotel Kristal.
Restauranten på Hotel Kristal.
Restauranten på Hotel Kristal.
Hotellet ligger godt ved Kvarnerbugten i Opatija,
Hotellet ligger godt ved Kvarnerbugten i Opatija,