Nyhed!

Dubrovnik · Kroatiens Perle

Flyrejser
5 Dage

Nyd en perfekt kombination af storbyferie og ren afslapning ved Adriaterhavet, når vi rejser til Kroatiens nok smukkeste by Dubrovnik. Her bor vi ved kysten med inkluderet halvpension og oplever nogle af områdets højdepunkter på spændende inkluderede udflugter. 

På Adriaterhavets østkyst finder vi regionen Dalmatien, som er særlig kendt for det krystalklare blå vand og de smukke naturscenerier. Her finder vi også Kroatiens - måske - smukkeste by, Drubrovnik. Udover at være en eftertragtet ferieby rummer den fascinerende og berømte by også en dramatisk og interessant historie. Det oplever man tydeligst ved byens historiske del Stari Grad, som er omkranset...

Nyd en perfekt kombination af storbyferie og ren afslapning ved Adriaterhavet, når vi rejser til Kroatiens nok smukkeste by Dubrovnik. Her bor vi ved kysten med inkluderet halvpension og oplever nogle af områdets højdepunkter på spændende inkluderede udflugter. 

På Adriaterhavets østkyst finder vi regionen Dalmatien, som er særlig kendt for det krystalklare blå vand og de smukke naturscenerier. Her finder vi også Kroatiens - måske - smukkeste by, Drubrovnik. Udover at være en eftertragtet ferieby rummer den fascinerende og berømte by også en dramatisk og interessant historie. Det oplever man tydeligst ved byens historiske del Stari Grad, som er omkranset af en middelalderlig ringmur, hvorfra der er en imponerende udsigt over det indbydende blå Adriaterhav og de omkringliggende huse med terracottafarvede tage. Indenfor murene finder vi en af Europas smukkeste og mest romantiske bydele, som charmerer med sine bilfrie, hyggelige gader og stræder, små pladser og et væld af levn fra middelalderen, som er nænsomt restaureret. Måske Stari Grad virker bekendt? Dele af den populære serie Game of Thrones er optaget her, hvor byen går under navnet King's Landing. 

Vi bor på halvøen Lapad cirka fire kilometer uden for Dubrovnik, blot et stenkast fra havets azurblå bølger. Udover at opleve smukke Dubrovnik på en byvandring med vores rejseleder tager vi også på en oplevelsesrig heldagsudflugt, der blandt andet byder på besøg ved den fascinerende mur i den lille by Ston, et visit ved et østersopdræt, hvor vi smager på havets frugt samt et stop ved den flotte og historiske have i Trsteno. Derudover kan du se frem til nogle dejlige dage med halvpension ved kysten, hvor du har rig mulighed for at nyde livet ved promenaden, slikke sol på stranden og dyppe tæerne i Adriaterhavet. 

Kort - Dubrovnik - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
950,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dubrovnik t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Dubrovnik på Hotel Komodor***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Byvandring i Dubrovnik
 • Besøg i kirken Skt. Blaise
 • Besøg i franciskanerkloster, inkl. entré
 • Besøg ved muren i Ston, inkl. entré
 • Sejltur i Mali-bugten
 • Besøg ved østersopdræt, inkl 1 glas vin og østers
 • Besøg ved haven Arboretum Trsteno, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Dubrovnik

Vi flyver med Norwegian fra Københavns Lufthavn til Dubrovnik. Fra lufthavnen er der cirka 45 minutter med bus til Dubrovnik, hvor vi bor på halvøen Lapad, som ligger cirka fire kilometer fra byens historiske del. Her bor vi blot 50 meter fra stranden og i gåafstand til strandpromenaden. I nærområdet finder du et godt udvalg af butikker, cafeer og restauranter. Eftermiddagen kan du bruge på at finde dig til rette på hotellet og måske gå på opdagelse i de skønne omgivelser. Om aftenen venter en velkomstmiddag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Solen går ned ved Lapad.

Solen går ned ved Lapad.

2. dag: Byvandring i Dubrovnik

Efter morgenmaden tager vi med bussen ind til den gamle historiske bydel, hvor vi ved Pile Gate bliver budt velkommen af en statue af byens protektor, Skt. Blaise. Store dele af Dubrovnik blev ødelagt under borgerkrigen, men det historiske centrum er i dag nænsomt genopbygget og figurerer også på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Den gamle bydel, Stari Grad, kan dateres til det 7. århundrede. Biler er ikke tilladt i centrum, så der er intet, der forstyrrer, når vi går rundt mellem bygningerne fra gotikken, renæssancen og barokken.

Sammen spadserer vi ned gennem den gamle bydels hovedgade, Stradun, og undervejs ser vi nogle af byens unikke historiske attraktioner, som blandt andet Onofriofontænen fra det 15. århundrede, som forsynede byen med frisk vand. På Loggiapladsen finder vi også Orlandos kolonne, det gamle klokketårn, Belliens logi fra 1480 samt barokkirken Skt. Blaise. Kirken er en af Dubrovniks største attraktioner og dertil fyldt med smukke kunstværker, som vi selvfølgelig ser nærmere på. Derudover ser vi også det smukke Rector-palads udefra, inden vi besøger det gamle og fredfyldte franciskanerkloster, der er et arkitektonisk mesterværk. I klostret finder vi også Europas tredjeældste apotek, der stadig er i drift. Efter byvandringen bliver der lidt tid til egne oplevelser i Dubrovnik, inden vi sidste på eftermiddagen kører tilbage til hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Piles Gate og Skt. Blaise byder velkommen til Dubrovniks gamle bydel.

Piles Gate og Skt. Blaise byder velkommen til Dubrovniks gamle bydel.

3. dag: Middelalderbyen Ston og Europas ”kinesiske mur”

Fra Kroatiens sydlige kyst kører vi nordover mod middelalderbyen Ston, hvis historie går tilbage til det 14. århundrede. Området er særlig kendt for de store saltforekomster og har i mange år været en sand guldgrube. Her har man udvundet salt siden år 877. Ved den lille by finder man også den andenstørste mur af sten i Europa, der imponerer med sine 5,5 kilometer. Muren blev bygget i 1333 som et forsvarsværk med forter, bastioner og tårne. Vi går en tur på muren og oplever det imponerende bygningsværk og nyder udsigten over den lille by, den nærliggende bugt og de store saltudvindings-områder. 

Herfra kører vi til Mali Ston, som ligger i en bugt, der er berømt for sin produktion af skaldyr. Netop her finder man Adriaterhavets største østersopdræt, og det skal vi selvfølgelig ud at opleve. Fra enden af molen ved Korunatårnet går vi ombord på en smuk træbåd fra 1954, som sejler os ud til et af kystens familiedrevne østersopdræt. Her hører vi familiens historie om den eksklusive spise, og vi skal selvfølgelig smage de friske østers, som vi bogstaveligt talt plukker fra havet og nyder sammen med et køligt glas lokal vin.

Tilbage på land får du lidt tid i byen til egne oplevelser og eventuelt lidt ekstra frokost, inden vi kører tilbage langs kysten mod Dubrovnik. Undervejs stopper vi i Trsteno for at besøge byens gamle historiske have, Arboretum Trsteno. Haven blev opført sidst i 1500-tallet af den lokale familie Gozze, som bad alle skibskaptajner om at tage planter og frø med tilbage fra deres rejser. Parken har igennem tiderne været grueligt meget igennem lige fra naturbrande til jordskælv og krige. Men det til trods kan man stadig finde unikke træer her, der er mere end 500 år gamle. Stedet har været brugt som kulisse i den populære serie Game of Thrones, hvor den var haven i King's Landing. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Arboretum Trsteno i Trsteno.

Arboretum Trsteno i Trsteno.

4. dag: På egen hånd

Nyd en dag på stranden, eller tag lokalbussen ind til centrum af Dubrovnik, og gå på opdagelse i den charmerende historiske bydel. Eller måske vil du på en lille udflugt med båd for at opleve kysten fra vandsiden? Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med at sørge for det praktiske og komme med gode foreslag til dagens aktiviteter. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant for at nyde rejsens sidste middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Der er lækre strande ved Dubrovnik.

Der er lækre strande ved Dubrovnik.

5. dag: Hjemrejse

Midt på dagen kører vi sydover til lufthavnen i Dubrovnik, hvorfra vi flyver med Norwegian til København. Vi ankommer i Københavns Lufthavn sidst på eftermiddagen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad
 

Hotelinformation

Hotel Komodor***, Dubrovnik
VisSkjul

Dejligt, mindre familiedrevet hotel, der er et af Lapad-halvøens ældste og opført i klassisk kroatisk, traditionel byggestil med sten. Hotellet ligger cirka fire kilometer fra Dubrovniks historiske bydel og et stenkast fra promenaden og stranden. De fleste strande i Kroatien har rullesten, hvilket også gælder stranden ved hotellet. I bydelen omkring hotellet findes et bredt udbud af butikker, restauranter og cafeer. Hvert kvarter kører den lokale bus fra et stoppested tæt ved hotellet og ind til Dubrovniks historiske centrum.

Hotellet har i alt 113 værelser, hvoraf 63 er placeret i hovedbygningen, og de resterende 50 findes i en tilstødende bygning. Der er kun elevator i hovedbygningen. På hotellet findes buffetrestaurant med terrasse samt dejlig solterrasse med solstole og pool samt bar. 

Værelser 

Værelser på hotellet er af ældre dato og ikke renoveret. Vi bor på rummelige dobbeltværelser i enten hoved- eller sidebygningen. Alle værelser har aircondition, tv, telefon og gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer. Mod tillæg kan der bestille små eneværelser.

Læs mere om hotellet her.