Nyhed!

Krydstogt på Rhinen · Strasbourg - Basel - Strasbourg · 2021

Krydstogter
7 Dage

Glæd dig til dette nye flodkrydstogt, der kombinerer et skønt ophold i smukke Strasbourg i Nordøstfrankrig med et flodkrydstogt på Rhinen med det franske rederi Croisi Europe, hvor vi kommer igennem nogle af Frankrig, Schweiz og Tysklands smukkeste regioner. Derudover har vi krydret rejsen med en togtur med Glacier Expressen - en af verdens smukkeste togstrækninger. 

Vores rejse begynder godt med to overnatninger i Strasbourg, hovedstaden i Alsace, som ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland. Byen er en af Europas hyggeligste og smukkeste byer med et gammelt historisk centrum. På en byrundtur med bus og til fods skal vi lære Strasbourg...

Glæd dig til dette nye flodkrydstogt, der kombinerer et skønt ophold i smukke Strasbourg i Nordøstfrankrig med et flodkrydstogt på Rhinen med det franske rederi Croisi Europe, hvor vi kommer igennem nogle af Frankrig, Schweiz og Tysklands smukkeste regioner. Derudover har vi krydret rejsen med en togtur med Glacier Expressen - en af verdens smukkeste togstrækninger. 

Vores rejse begynder godt med to overnatninger i Strasbourg, hovedstaden i Alsace, som ligger på grænsen mellem Frankrig og Tyskland. Byen er en af Europas hyggeligste og smukkeste byer med et gammelt historisk centrum. På en byrundtur med bus og til fods skal vi lære Strasbourg at kende, og vi skal selvfølgelig også besøge Europas bankende hjerte, Europa-Parlamentet. Vi skal også på eventyr i de charmerende gader, og langs kanalerne besøger vi blandt andet Petite-France, der er kendt for sine maleriske bindingsværkshuse, der pryder de lavtliggende gader.

Strasbourg er en stor oplevelse både kulturelt og kulinarisk, hvor du kan finde det allerbedste fra det franske og det tyske køkken. Alsace-regionen er desuden verdensberømt for sine vine, og du får god tid til at gå på opdagelse i den middelalderlige bymidte, der oser af atmosfære, og finde din helt egen favoritvinbar. Vi bor på det smukke og eftertragtede Sofitel Strasbourg Grande Île, der ligger lige i byens hjerte ved den gotiske katedral Notre Dame. 

Mættet af oplevelser i Strasbourg går vi ombord på flodkrydstogtskibet MS Monet fra det franske rederi Croisi Europe. Nu indledes vores krydstogt på Rhinen, der fører os gennem gennem nogle af de mest maleriske scenerier i Frankrig, Schweiz og Tyskland. Her venter uforglemmelige oplevelser, når vi blandt andet besøger den svenske grev Bernadottes tropiske paradisø Mainau, fyldt med farverige eksotiske planter, ser Rheinfall, der er et af Europas største og mest kraftfulde vandfal, og sidst med ikke mindst tager på en smuk togtur gennem de schweiziske alper med Glacier Expressen. 
 

 

Kort - Krydstogt på Rhinen - Strasbourg - Basel - Strasbourg - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk
1.399,-
Eneværelse / Enekahyt på hoveddæk
4.099,-
Eneværelse / Enekahyt på mellemdæk
5.299,-
Afbestillingsforsikring
899,-
Obligatorisk administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København til Stuttgart t/r, inkl. alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel-skib t/r
 • 2 nætter i Strasbourg på Sofitel Strasbourg Grande Île*****
 • 4 nætter ombord på MS Monet***+
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 4 x frokost (4.-7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • All Inclusive ombord: Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te fra kl. 11.00-23.00
 • Byrundtur i Strasbourg, inkl. besøg i Europa-Parlamentet med lokalguide
 • Besøg i Europaparlamentet med lokalguide
 • Udflugt til Mulhouse og besøg på Automobilmuseet, inkl. entré
 • Togtur med Glacier Expressen fra Andermatt til Chur
 • Udflugt til Mainau
 • Besøg ved Rheinfall
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Alle passager- og havneafgifter 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 300,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Alsace i Frankrig

Sammen med vores rejseleder flyver vi med SAS fra Københavns Lufthavn direkte til Stuttgart i Tyskland, hvor vi ankommer først på formiddagen. Fra lufthavnen kører vi ad A8 samt A5, og efter et par timer krydser vi Rhinen og grænsen til Frankrig.

Vi kører ind til centrum af Strasbourg, hvor vi skal bo midt i byens hjerte i det historiske centrum på det elegante Sofitel Strasbourg Grade Île. Hvis vores værelser ikke er helt klar endnu, kan du i nærområdet slå dig ned på et hyggeligt sted og få lidt frokost. Strasbourg er en af de smukkeste byer i den nordøstlige del af Frankrig, og vores hotel ligger lige i smørhullet. Her er du omgivet af en bymidte, der kan dateres helt tilbage til middelalderen, og stedet er et fantastisk udgangspunkt for oplevelser langs de charmerende kanaler.

Blot ca. 750 meter fra vores hotel finder du området Petite-France, der er fyldt med de mest maleriske bindingsværkshuse. Strasbourg er Alsaces vigtigste by, så du har ingen problemer med at finde restauranter med gode køkkener og regionens smagfulde verdensberømte vine. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant, hvor vi bliver forkælet af den franske kok med en dejlig middag.

Inkluderede måltider: Middag.

Aftenstemning i Petite France i Strasbourg.

Aftenstemning i Petite France i Strasbourg.

2. dag: Byrundtur i Strasbourg med besøg i Europa-Parlamentet

Efter en dejlig nattesøvn og den store morgenbuffet er vi klar til at lære Strasbourg nærmere at kende. Fra hotellet kører vi i bus til Europa-Parlamentet, hvor vi skal blive meget klogere på verdens største tværnationale parlament. De folkevalgte medlemmer træder sammen både i Bruxelles og Strasbourg, men oftest i Bruxelles, så derfor har netop parlamentsbygningen i Strasbourg igennem årene været meget omdiskuteret.

I selskab med en lokalguide hører vi nok historien om det omdiskuterede rejseri fra Strasbourg til Bruxelles, som finder sted 12 gange om året. Vi ser plenarsalen, hvor de vigtigste debatter og afstemninger finder sted, ligesom vi ser den interaktive udstilling Parlamentarium Simone Veil, der giver os et interessant indblik i Europa-Parlamentets rolle og det arbejde, der finder sted netop her.

Alsace har gennem historien været en del af det Tysk-Romerske Rige fra ca. 962 til midten af 1600-tallet. Derefter kom der et par hundrede år, hvor regionen kom under den franske krone indtil 1870, hvor den igen kom under tysk herredømme. Sådan er det gået frem og tilbage indtil 1945, hvor regionen så blev fransk, og det har den så været siden. Det skiftende herredømme har sat sine spor i regionen og befolkningen. Vores rejseleder fortæller historien, og på byrundturen kommer vi også forbi den tyske bydel, som er fyldt med brede boulevarder.

Vi kører tilbage til det gamle historiske centrum, og her skal vi på en byvandring i den gamle bydel. Vi ser byens vartegn, den smukke gotiske katedral Notre Dame de Strasbourg og La Maison Kammerzell og går til den romantiske bydel Petite France, som oser af atmosfære fyldt med brostensbelagte gader med blomsterdekorerede bindingsværkshuse, der ligger på kanten til kanalerne. Byrundturen slutter midt på dagen, så du har tid til frokost og egne oplevelser. Er der stemning for det, arrangerer rejselederen gerne en sejltur på floden Ill om eftermiddagen (prisen er ca. 13 euro pr. person).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Europa-Parlamentet i Strasbourg.

3. dag: Strasbourg på egen hånd og ankomst til MS Monet

Efter morgenmaden er der udcheckning fra hotellet, men du kan sagtens deponere din bagage i hotellets reception. Du har nu mulighed for egne oplevelser i hyggelige Strasbourg. Måske har du lyst til at besøge et af byens spændende museer, eller hvad med at bruge dagen på at shoppe? Du kan også bare nyde livet i de charmerende gader og gå på opdagelse med et kort. Frokosten er i dag på egen hånd - vi kan anbefale, at du prøver den tysk-franske specialitet Flammkuchen med den sprøde tynde pizzalignende bund med forskellige lækre toppings.

Sidst på eftermiddagen mødes vi ved hotellet, og i bus kører vi sammen til Rhinen, hvor vores skib MS Monet ligger for kaj. Vi finder os tilrette i vores kahytter, og efterfølgende mødes vi til en fælles velkomstcocktail inden middagen i skibets restaurant. Når mørket falder på kan du nyde afsejlingen fra smukke Strasbourg.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Strasbourg byder på et væld af charmerende restauranter.

Strasbourg byder på et væld af charmerende restauranter.

4. dag: Breisach - Mulhouse - Basel

Skibet anløber den charmerende tyske by Breisach, som ligger direkte ved Rhinen og er et godt udgangspunkt, såfremt man skal besøge Schwartzwald på den tyske side eller Alsace på den franske. Byens vartegn er Saint Stephans katedralen, der ligger på Münsterberg-bjerget, og besøger du denne, har du en fantastisk udsigt herfra til Schwartzwald i øst og Vogeserne i vest.

Fra skibet i Breisach kører vi i bus sydover langs Rhinen, så læn dig tilbage og nyd den smukke udsigt på køreturen, som går til Mulhouse i det sydlige Alsace. Her skal vi besøge Automobilmuseet, som er et af verdens største. Igennem mange år har de berømte Schlumpf-brødre samlet nogle af de smukkeste og hurtigste biler i verden. På museet kan du opleve den vidunderlige Bugatti Royale, Rolls Royces og Ferraris. Se de biler, der har skrevet historie, og oplev den store samling på en underholdende måde. Selvom man ikke er specielt bilinteresseret, så er besøget her noget helt unikt.

Vi er tilbage på skibet midt på dagen, og her nyder vi frokosten sammen i restauranten. Om eftermiddagen fortsætter vi sejlturen på Rhinen, og såfremt vejret er godt, kan du måske nyde de smukke panoramaer på soldækket. I dag byder skibet på gallamiddag, og normalt har personalet ombord gjort det ekstra festligt, ligesom skibets kok forkæler os med en lækker middag. I løbet af aftenen ankommer vi til Basel, hvor skibet overnatter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På Automobilmuseet kan du opleve den vidunderlige Bugatti Royale, Rolls Royces og Ferraris.

På Automobilmuseet kan du opleve den vidunderlige Bugatti Royale, Rolls Royces og Ferraris.

5. dag: Basel og Glacier Expressen 

Dagen i dag byder på et af rejsens absolutte højdepunkter. Fra Basel kører vi en smuk panoramatur i bus sydover mod Luzern og langs Vierwaldstättersøen, en af Schweiz' største, som ligger i mageløse naturscenerier omgivet af billedskønne alper.

Dagens mål er den lille landsby Andermatt i Urserendalen ikke langt fra Skt. Gotthard-passet. Her går vi ombord på Glacier Expressen, som kører på den 291 km lange togstrækning mellem Zermatt for foden af Matterhorn og St. Moritz. Glacier Expressen er Europas mest langsomme eksprestog - hele strækningen tager ca. 7 1/2 time. Vi skal opleve ca. 100 km af strækningen på en 2 timers togtur frem til byen Chur, og undervejs hygger vi os med en let frokost.

Udenfor togets store panoramavinduer opfører naturen sin helt egen teaterforestilling, mens det bugter sig igennem det smukke landskab. Du kan nyde de schweiziske alper og de frodige dybe dale, og nu forstår vi bedre, hvorfor turen er på listen over verdens smukkeste togstrækninger. Vi står af toget i Chur, Schweiz' ældste by, og herfra kører vi med bussen nordover langs Zürich-søen udenom Zürich tilbage til Basel. Skibet ligger i Basel over natten. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På tur med den berømte Glacier Express.

På tur med den berømte Glacier Express.

6. dag: Bodensøen, Mainau  og Rheinfall

Denne rejse er en kavalkade af smukke oplevelser, og i dag er ingen undtagelse. Fra Basel kører mod Bodensøen, som ligger omgivet af hele tre lande: Tyskland, Schweiz og Østrig. Bodensøen er den tredjestørste sø i Centraleuropa, og det meste af søens vand kommer fra Rhinen og det omkringliggende oplands 236 åer og bække.

Vores udflugtsmål er den tyske ø Mainau, som er forbundet med fastlandet via en broforbindelse. Mainau hørte indtil 1805 under Den Tyske Orden, men overgik til Dronning Victoria af Sverige, som var født prinsesse af Baden. Victoria testamenterede øen til sit barnebarn, Lennart Bernadotte, og greven har sidenhen forvandlet øen til en eksotisk og tropisk blomsterpark, som i dag drives af grevens efterkommere. Uanset årstid er besøget her helt unikt. Parken er fyldt med farverige blomster, buske og træer fra hele verden, hvoraf flere er mere end 150 år gamle. I øens hjerte finder man det smukke barokslot, hvor Bernadotte-familien bor, og midt i disse mageløse omgivelser nyder vi dagens frokost.

Om eftermiddagen fortsætter vi vores udflugt og kører mod schweiziske Schaffhausen, hvor vi syd for byen ved Neuhausen skal opleve Rheinfall, et af de største og mest kraftfulde vandfald i Mellemeuropa. Vandfaldet er 23 meter højt og 150 meter bredt og en imponerende oplevelse. Herfra kører vi tilbage til skibet i Basel, hvor vi hygger os ombord med endnu en dejlig middag, mens kaptajnen letter anker og sejler os tilbage mod Strasbourg.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Mainau-parken er fyldt med farverige blomster, buske og træer fra hele verden.

Mainau-parken er fyldt med farverige blomster, buske og træer fra hele verden.

7. dag: Hjemrejse

Nyd rejsens sidste morgenbuffet, mens vi nærmer os Strasbourg. Vi er fremme henad formiddagen, så du har tid til stille og roligt at pakke din bagage.

Ved frokosttid mødes vi i restauranten til en bid mad, inden vi skal sige farvel til skibets besætning. Fra Strasbourg kører vi i bus mod Stuttgart Lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Hotelinformation

Sofitel Strasbourg Grande Île *****, Strasbourg
VisSkjul

Luksuriøst og 5-stjernet hotel beliggende midt i Strasbourgs historiske hjerte.Hotellet byder på 150 smagfuldt indrettede værelser, have med terrasse og loungemøbler, fitnesscenter, bar, snackbar og restaurant.

Værelser 

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 17m2 med telefon, tv, sikkerhedsboks, aircondition, elkedel, te- og kaffefaciliteter, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles eneværelser. 

Læs mere om hotellet på. 

Eksempel på dobbeltværelse på Sofitel Strasbourg Grande Île.
Eksempel på dobbeltværelse på Sofitel Strasbourg Grande Île.

MS Monet***+
VisSkjul

Franskejet skib bygget i 1999 med plads til omkring 158 passagerer. Skibet har tre dæk; hoveddæk og mellemdæk med kahytter samt soldækket på øvre dæk. Desuden finder du en indbydende restaurant samt lounge med bar og dansegulv ombord på MS Monet. Der tilbydes gratis WiFi i loungen og barområdet, når forbindelsen tillader det.

All Inclusive ombord

Om morgenen frister en velassorteret buffet, til frokost serveres der 2- eller 3-retters menuer og til middag 3- eller 4-retters menuer. Skibets vin, øl, spiritus, juice, mineralvand, kaffe og te er inkluderet ombord fra kl. 11.00-23.00 (visse mærker, champagne og drikkevarer fra vinkortet mod betaling). Drikkevarer på skibets udflugter er ikke inkluderede.

Kahytter

Glæd dig til at bo i de udvendige kahytter, der alle ligger over vandoverfladen. Prisen inkluderer ophold i delt dobbeltkahyt (ca. 11 m2) på hoveddæk.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk med grandlit
 • Enekahytter på mellemdæk med grandlit 
 • Dobbeltkahytter på mellemdæk på mellemdæk med to senge 

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk

Velindrettede kahytter på cirka 11m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Dobbeltkahytterne har to enkeltsenge (80 x 190 cm) og enekahytterne har grandlit (140 x 190 cm). Kahytterne på hoveddækket har mindre vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Velindrettede kahytter på cirka 11m2 med aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Dobbeltkahytterne har to enkeltsenge (80 x 190 cm) og enekahytterne har grandlit (140 x 190 cm). Kahytterne på mellemdækket har et stort vindue, der kan åbnes delvist. 

Flodkrydstogter som rejseform bliver mere og mere populære for hvert år, og derfor kan der i perioder også være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det kan derfor forventes, at udsigten fra kahytten er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytten.

Rederiet Croisi Europe forbeholder sig ret til nødvendige skibsændringer og vil i så fald indsætte et af rederiets søsterskibe af tilsvarende kategori på krydstogtet.

Velkommen til MS Monet.
Velkommen til MS Monet.
Den indbydende restaurant på MS Monet.
Den indbydende restaurant på MS Monet.
Baren ombord på MS Monet.
Baren ombord på MS Monet.
Eksempel på dobbeltkahyt på mellemdækket.
Eksempel på dobbeltkahyt på mellemdækket.
Eksempel på enekahyt på hoveddækket.
Eksempel på enekahyt på hoveddækket.