Oplev Skopje & Tirana!
Flyrejser
8 Dage

Tag med på en spændende rejse til de små, bjergrige lande i Balkanhalvøens skjulte hjørne. Sammen udforsker vi Makedoniens og Albaniens smukke natur, store kulturrigdomme og interessante historier.

Der venter store oplevelser i Makedonien og Albanien, hvor vi undervejs på rejsen smager på det lokale køkken og mærker den enorme gæstfrihed og hjælpsomhed, der hersker alle steder. Vi bor på 4-stjernede hoteller, og undervejs tager vi på spændende udflugter med vores dansktalende rejseleder. 

Rejsen starter med en enkelt overnatning i Makedoniens hovedstad, Skopje, inden vi kører til smukke og bjergrige Albanien. Under det kommunistiske styre var landet et af verdens...

Tag med på en spændende rejse til de små, bjergrige lande i Balkanhalvøens skjulte hjørne. Sammen udforsker vi Makedoniens og Albaniens smukke natur, store kulturrigdomme og interessante historier.

Der venter store oplevelser i Makedonien og Albanien, hvor vi undervejs på rejsen smager på det lokale køkken og mærker den enorme gæstfrihed og hjælpsomhed, der hersker alle steder. Vi bor på 4-stjernede hoteller, og undervejs tager vi på spændende udflugter med vores dansktalende rejseleder. 

Rejsen starter med en enkelt overnatning i Makedoniens hovedstad, Skopje, inden vi kører til smukke og bjergrige Albanien. Under det kommunistiske styre var landet et af verdens mest lukkede og isolerede, men i 1992 blev landets internationale isolation brudt, og man kan nu problemfrit besøge et af Europas mest særprægede og ukendte lande. Vi besøger den glemte hovedstad Tirana, der efter at have været lukket for omverdenen i 46 år nu fremstår farverig, livlig og med en fantastisk blanding af gammelt og nyt med kunstneriske facader, tonsvis af butikker, restauranter og cafeer. I den albanske by Berat venter også en imponerende og anderledes verden, og byen tælles blandt Albaniens allersmukkeste.

Efter vores albanske eventyr rejser vi tilbage til Makedonien, der indtil 1992 var en republik i det tidligere Jugoslavien. Her oplever vi landets spændende historie og antikke kultur, der er stærkt knyttet til Grækenland. Vi bor ved den pragtfulde og 348 km2 store Ohridsø, der er blandt de ældste og dybeste natursøer i Europa. Den grønne Ohridsø, der er omgivet af bjerge, sammenlignes ofte med Bajkalsøen i Sibirien på grund af den helt enestående flora og fauna. Byen Ohrid ligger ved søbredden, og den gamle bydel kaldes ikke uden grund for Europas Jerusalem; her er nemlig et utal af gamle kirker. Den gamle by har en skøn atmosfære med hyggelige restauranter og cafeer, og man mærker, hvordan mere end 3.000 års historie har sat sit præg.

Rutekort - Makedonien og Albanien - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
675,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
490,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Skopje t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 1 nat i Skopje på Best Western Hotel Turist****
 • 2 nætter i Tirana på Mondial Hotel****
 • 4 nætter i Ohrid på Millenium Palace****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 4 x frokost (2. 4. 6. og 7. dag)
 • 1 x frokost, inkl. vinsmagning
 • 4 x middag (2. 3. 4. og 6. dag)
 • 1 x middag med folkloreshow (5. dag)
 • 1 x vinsmagning med albansk tapas (3. dag)
 • Byrundtur i Skopje med besøg på Moder Teresas museum
 • Besøg på Skt. Johannes Bigorski-klostret
 • Besøg i bjerglandsbyen Kruja
 • Byrundtur i Tirana med besøg i Étehem Bey-moskeen
 • Byvandring i Berat - de 1.000 vinduers by
 • Byvandring i Ohrid med besøg hos ohridperle-kunstner
 • Udflugt til Atatürks barndomsby Bitola og landsbyen Dihovo
 • Besøg på folkloremuseet Podmocani, inkl. entré
 • Sejltur på Ohridsøen med besøg på Skt. Naum-klostret
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Makedonien

Om aftenen flyver vi fra København med Wizz Air direkte til Makedoniens hovedstad, Skopje, hvor vi bor en enkelt nat i hjertet af byen.

pompøst byggeri i Skopje.

pompøst byggeri i Skopje.

2. dag: Skopje og ankomst til Albanien

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Skopjes gamle bydel, hvor vi oplever det spændende basarkvarter. I bus fortsætter vi til den nye bydel, hvor der er opført kæmpestatuer af de makedonske nationalhelte - vigtigst af alle Alexander den Store. Vi besøger det nyopførte hus for Moder Teresa, der på mange måder giver et billede af religionens rolle i det nutidige Makedonien. Ad en smuk rute kører vi til Skt. Johannes Bigorski-klostret, der ligger midt i Mavrovo Nationalpark. Klostret er en oplevelse i sig selv med smukke træudskæringer og ikoner, men det er beliggenheden, som er prikken over i’et. På en lokal restaurant ikke langt fra klostret nyder vi en dejlig frokost med makedoniske specialiteter, inden vi krydser grænsen og ankommer til Albaniens hovedstad, Tirana, hvor vi bor to nætter midt i byen. Hotellet ligger tæt på Skenderbeg-pladsen med den berømte statue af albanernes nationalhelt, Skenderbeg. Pladsen er omgivet af flotte regeringsbygninger, operahuset og den smukke Étehem Bey-moské. Om aftenen nyder vi middagen sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Skenderbergpladsen i Tirana.

Skenderbergpladsen i Tirana.

3. dag: Kruja, vingården Bardha og Tirana

Vi tager et lille hop ind i Albaniens historie på besøget i den maleriske bjerglandsby Kruja - Skenderbegs fødeby. Landsbyen er omgivet af smukke bjerge, og øverst oppe ligger Skenderbegmuseet, bygget til ære for den albanske leder, der gjorde oprør mod ottomanerne. På turen op til museet går vi gennem den velbesøgte gamle basar fyldt med boder og små butikker kendt for antikviteter, kunsthåndværk, tæpper, tøj og kobbergenstande.  

Efter det spændende besøg i Kruja kører vi videre til vingården Bardha, der er omgivet af bjergskråninger med vinstokke. På trods af at Albanien er et af Europas ældst vinproducerende lande, blev mange vinbønder tvunget til at stoppe produktionen under det kommunistiske regime. Efter at have arbejdet i Italien i mange år, vendte bonden på Bardha tilbage til sit hjemland for at genoplive den gamle tradition. Vi modtages med varme, smil og stolhed. Her nyder vi en vinsmagning og lidt albansk tapas, som gør det ud for en let frokost.

Om eftermiddagen tager vi på opdagelse i Tirana både til fods og i bus. På byrundturen passerer vi de tidligere grå og triste betonhuse bygget i stalinistisk stil, der i dag er forvandlet til farverige huse. Ved Ishmfloden, der gennemstrømmer byen, er husene malet i interessante mønstre og det gamle ambassadekvarter, der under kommunismen og den albanske diktator, Enver Hoxha, var lukket for alle, der ikke havde tilknytning til den ledende elite, er siden genåbnet. Området er i dag et levende kunstnerkvarter med store gavlmalerier, butikker, masser af hyggelige cafeer og restauranter. På turen besøger vi også den smukke Étehem Bey-moské, som forventes åbnet i løbet af 2019 efter en større renovering. Om aftenen nyder vi middagen på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Hvis du har lyst, kan du for egen regning afslutte dagen med et lille glas af den berømte Skenderberg-cognac.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Kruja i Albanien.

Kruja i Albanien.

4. dag: Berat – de 1.000 vinduers by

Det er en betagende syn, der mødes os, når vi besøger den smukke albanske by Berat. Her ser vi smalle gangstier og velbevarede, hvide osmanniske huse, der klatrer op af bjergsiden. Den over 2.400 år gamle by er som et levende museum fyldt med albansk arkitektur - en skøn kombination af øst og vest. På byvandringen besøger vi de tre gamle kvarterer Mangalemi, Gorica og Kala, hvor Berat-slottet ligger. Vi nyder naturligvis også den berømte udsigt over husfacaderne med vinduer, der synes at stå over hinanden og på én eller anden måde at flyde sammen. Både på selve slottet og for foden af slottet ligger smukke byzantinske kirker. Til frokost nyder vi nogle af byens specialiteter på en hyggelig, lokal restaurant.

Efter en pause i den stemningsfulde by Elbasan kører vi over grænsen tilbage til Makedonien, hvor vi skal bo fire nætter på et dejligt hotel ved bredden af den maleriske Ohridsø. Efter ankomsten nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

De karakteristiske huse i Berat.

De karakteristiske huse i Berat.

5. dag: Byvandring i vidunderlige Ohrid

Ohrid ligger næsten amfiteatralsk op ad bjergene direkte ud mod den smukke sø. Byen rummer enestående kulturskatte med et væld af gamle kirker dekoreret med fantastiske freskoer og ikoner. Om formiddagen tager vi på en byvandring gennem den atmosfærefyldte, historiske bydels snævre gader med toppede brosten og flotte huse. Læg mærke til husenes balkan-arkitektur med karnapper, fremskudte etager og udskårne interiører. Vi besøger en lille butik, hvor familien gennem generationer har fremstillet de meget berømte ohridperler, der laves af skællet fra den lille fisk plasica, der kun lever i Ohridsøen.

Om eftermiddagen er der tid til at gå på egne eventyr, eller måske du hellere vil sætte dig med en kop kaffe på en af de hyggelige cafeer langs søpromenaden? Om aftenen overværer vi et traditionelt folkloreshow med middag.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Det makedonske flag vejrer over Ohrid.

Det makedonske flag vejrer over Ohrid.

6. dag: Bitola og Dihovo

Gennem et frodigt landskab tæt på grænsen til Grækenland kører vi til Bitola, der var selveste Atatürks barndomsby, før han blev hele Tyrkiets landsfader. Der er tid til at besøge den livlige og meget hyggelige gågade, inden vi fortsætter til den lille landsby Dihovo, som ligger for foden af Pelister Nationalpark. Hos en familie nyder vi en hjemmelavet frokost, inden vi fortsætter til det spændende folkloremuseum i Podmocani. Efter en dejlig dag venter middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Aftenlys i Bitola.

Aftenlys i Bitola.

7. dag: Sejltur på Ohridsøen  

I dag oplever vi den smukke Ohridsø fra vandet på en 1½-times sejltur til det imponerende Skt. Naum-kloster tæt på grænsen til Albanien. Klostret ligger pittoresk på et plateau over søen og er et af Makedoniens allervigtigste monumenter fra middelalderen. Klostret har stadig stor betydning for den slaviske kultur og religion, og hvert år valfarter mange pilgrimme hertil, da Skt. Naum var kendt for sine helbredende mirakler. Besøget i den enestående klosterkirke er for mange en spirituel oplevelse, og her hviler en særlig fred og ro. Vi spiser frokost på en restaurant, som næsten ikke kan ligge mere idyllisk. Glæd dig til at nyde delikatessen grillstegt ohridforel – en fisk, som kun lever i denne sø.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Sejltur på Ohridsøen.

Sejltur på Ohridsøen.

8. dag: Vingården Popova Kula og hjemrejse

Vi besøger vingården Popova Kula, der har en fantastisk beliggenhed med udsigt til vinmarkerne. Her fremstilles nogle af Makedoniens bedste vine. Det fremragende klima og den perfekte jordbund har betydet, at man siden det 13. århundrede har dyrket vin i dette område. Popova Kula betyder præstetårnet, og det var engang et vigtigt kontrolpunkt på den antikke, romerske vej, der skar gennem området. Tårnet eksisterer ikke mere, men som en hyldest har vingården opført et nyt tårn, og deraf taget navnet. Vi nyder en afslutningsfrokost med vinsmagning, og derefter sætter vi kursen mod Skopje, hvorfra vi først på aftenen flyver med Wizz Air direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Vinmarker i Makedonien.

Vinmarker i Makedonien.

Hotelinformation

Best Western Hotel Turist ****, Skopje
VisSkjul

Pænt hotel med en fremragende beliggenhed i centrum af Skopje blot 450 meter fra den kendte Stenbro og med butikker og restauranter lige i nærheden. Hotellet har fitnesscenter, massagebehandlinger mod betaling, solterrasse, bar, restaurant og elevator.

Værelser

Alle værelser er udstyret med aircondition, tv, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
 

Standardværelse med to senge på Hotel Best Western.
Standardværelse med to senge på Hotel Best Western.

Mondial Hotel ****, Tirana
VisSkjul

Dejligt hotel i hjertet af Tirana ikke langt fra Skenderbeg-pladsen. På taget har hotellet udendørs pool med solterrasse og 360 graders udsigt over byen, sauna og massagebehandlinger mod betaling. Hotellet har en hyggelig restaurant med karakteristiske buevægge, udendørs terrasse med servering, bar og elevator.   

Værelser

Vi bor i pæne 26-28 m2 standardværelser med tv, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og moderne badeværelser med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Mondial.
Hotel Mondial.
Standardværelse på Hotel Mondial.
Standardværelse på Hotel Mondial.

Millenium Palace ****, Ohrid
VisSkjul

Hyggeligt hotel med en flot beliggenhed ved bredden af den berømte Ohridsø. Fra hotellet er der en pittoresk udsigt over søen, og der er ikke langt til den gamle bydel. Hotellet har fitnesscenter, finsk sauna, tyrkisk bad og massagebehandlinger mod betaling, en atmosfærefuld vinbar, restaurant, stor terrasse med udendørs servering mod strandpromenaden, lille gavebutik, sikkerhedsboks i receptionen og elevator.

Værelser

Vi bor i standardværelser, der alle er udstyret med aircondition, tv, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Millenium Palace.
Hotel Millenium Palace.
Standardværelse på Hotel Millenium Palace.
Standardværelse på Hotel Millenium Palace.