Inkl. halvpension

Montenegro · De sorte bjerges land

Flyrejser
8 Dage

I Montenegro lokker Adriaterhavets azurblå vand og det milde klima. Fra vores base i kystbyen Igalo tager vi blandt andet på opdagelse i de historiske byer Kotor og Budva samt sejler en tur i den naturskønne Kotorbugt. Undervejs er der rig mulighed for at komme helt ned i gear og nyde livet på vores 4-stjernede hotel.

Montenegro betyder de sorte bjerge, og bjergene følger os overalt på rejsen som et imponerende baggrundstæppe. Trods landets ringe størrelse finder vi her et overflødighedshorn af naturoplevelser, kultur, mad og ikke mindst god vin. Undervejs udforsker vi området omkring Igalo og nabobyen Herceg Novi,...

I Montenegro lokker Adriaterhavets azurblå vand og det milde klima. Fra vores base i kystbyen Igalo tager vi blandt andet på opdagelse i de historiske byer Kotor og Budva samt sejler en tur i den naturskønne Kotorbugt. Undervejs er der rig mulighed for at komme helt ned i gear og nyde livet på vores 4-stjernede hotel.

Montenegro betyder de sorte bjerge, og bjergene følger os overalt på rejsen som et imponerende baggrundstæppe. Trods landets ringe størrelse finder vi her et overflødighedshorn af naturoplevelser, kultur, mad og ikke mindst god vin. Undervejs udforsker vi området omkring Igalo og nabobyen Herceg Novi, der ligger ved indgangen til Kotorbugten. Det spændende udflugtsprogram tager os desuden med på en bådtur i den underskønne Kotorbugt, hvor vi kan nyde Adriaterhavets klare vand og hinandens gode selskab.

Vil du have endnu flere oplevelser med hjem i bagagen, kan du deltage i en flot ekstraudflugt til Skadarsøen. Ved Balkanhalvøens største sø lever mere end 270 fuglearter, så der er nok at kigge på, når vi sejler en tur i de naturskønne omgivelser. Efterfølgende kører vi til vingården Plantaze, hvor vi smager på den lokale montenegrinske vin. Derudover bliver der mulighed for at udforske den kroatiske by Dubrovniks historiske centrum, der står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Glæd dig til en skøn rejse med god tid til at slappe af og nyde Montenegros behagelige klima - den perfekte kombination af oplevelse og afslapning fås ikke i smukkere omgivelser. Vi bor få minutters gang fra stranden på det 4-stjernede Palmon Bay Hotel med inkluderet halvpension og både inden- og udendørs pool.

Kort - Montenegro - De sorte bjerges land - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med delvis havudsigt
450,-
Eneværelse
1.050,-
Eneværelse med delvis havudsigt
1.950,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Dubrovnik
395,-
Sejltur på Skadarsøen, inkl. frokost og besøg på vingård
595,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København–Podgorica t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Igalo på Hotel Palmon Bay Hotel & Spa**** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 6 x middag (2.-7. dag)
 • Byvandring i Igalo og Herceg Novi
 • Sejltur i Kotorbugten
 • Byvandring i Budva og Kotor
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Montenegro 

Om eftermiddagen flyver vi fra København med Montenegro Airlines direkte til Montenegros hovedstad Podgorica, hvor vores dansktalende rejseleder står klar til at byde velkommen. Herfra kører vi til kystbyen Igalo, der ligger dejligt ved Adriaterhavet. Vi er fremme ved vores 4-stjernede hotel sent om aftenen.

Den skønne ferieby Igalo.

Den skønne ferieby Igalo.

2. dag: Byvandring i Igalo

Efter vi har nydt hotellets morgenbuffet, skal vi se nærmere på vores omgivelser i Igalo. På en byvandring får vi en fornemmelse af bylivet, restauranterne og indkøbsmulighederne. For dem, der har lyst, tilbyder rejselederen desuden en gåtur til nabobyen Herceg Novi, hvis gamle middelalderbydel giver byen et yderst charmerende særpræg. Her kan man eksempelvis gå op ad trapperne og besøge den gamle fæstning Kanli Kula, hvorfra der er en unik udsigt over bugten og de omkringliggende byer. Gåturen hertil tager cirka en time. Du kan også vælge at nyde dagen på vores lækre hotel og slappe af ved vandet. Om aftenen mødes vi til middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Herceg Novis charmerende gamle bydel.

Herceg Novis charmerende gamle bydel.

3. dag: Sejltur i Kotorbugten

I dag er det blevet tid til at opleve Adriaterhavet fra vandsiden. Vi starter med at besøge Porto Montenegro-marinaen i Tivat, hvor de eksklusive yachts bringer tankerne til fyrstedømmet Monaco. Herefter går vi ombord på vores egen båd, og på en to timer lang bådtur i Kotorbugten nyder vi det smukke hav, de omkringliggende bjerge og hinandens gode selskab. Tidligt på eftermiddagen vender vi tilbage til Igalo og vores hotel. Hvad med at nyde et glas kølig hvidvin ved poolen?

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den billedskønne Kotorbugt.

Den billedskønne Kotorbugt.

4. dag: På egen hånd 

Nyd en afslappende dag i Igalo, eller grib chancen, og følg med til en af Kroatiens mest seværdige byer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Dubrovnik
Der er knap 50 kilometer fra vores hotel i Igalo til Dubrovnik i Kroatien. Her venter en lokal guide på at tage os med på en historisk byvandring ind bag bymurene, hvor vi skal nærmere på den gamle bydel, Stari Grad, der kan dateres til det 7. århundrede. Store dele af byen blev ødelagt under borgerkrigen, men det historiske centrum er i dag nænsomt genopbygget og figurerer også på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Biler er ikke tilladt i centrum, så der er intet, der forstyrrer, når vi går rundt mellem bygningerne fra gotikken, renæssancen og barokken. Byvandringen rundes af med lidt tid på egen hånd, hvor du for eksempel kan se nærmere på havnen og den gamle bymur. Der er desuden masser af dejlige spisesteder i den gamle bydel, hvor man kan nyde frokosten. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Montenegro og vores hotel i Igalo.

Dejlige Dubrovnik.

Dejlige Dubrovnik.

5. dag: Udflugt til Budva og Kotor

I dag skal vi opleve to af Adriaterhavskystens mest betagende byer: Budva og Kotor. Fra Igalo kører vi først til Budva, der ligger lidt sydpå. Området omkring Budva er et af de ældste beboede områder ved kysten, og historien her går mere end 2.500 år tilbage. I dag er området velbesøgt på grund af de charmerende små byer ved havet, det krystalblå vand samt den fantastiske natur. På en byvandring ser vi nærmere på Budvas historiske bydel, inden vi nyder frokosten på en lokal restaurant. 

Herefter fortsætter vi til byen Kotor, der har lagt navn til den tilstødende bugt. Rejselederen fører an på en byvandring, hvor vi blandt andet ser byens berømte bymur, inden der bliver lidt tid på egen hånd til at snuse rundt i byen. Vi er tilbage i Igalo i tide til aftenens middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den historiske bydel i Budva.

Den historiske bydel i Budva.

6. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Skadarsøen

Nyd dagen på egen hånd, eller tag med på en naturskøn ekstraudflugt.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Sejltur på Skadarsøen, inkl. frokost og besøg på vingård

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod den majestætiske Skadersø, der ligger på grænsen til Albanien. Glæd dig til den flotte køretur gennem landet, og nyd de skiftende landskaber, når vi bevæger os fra Adriaterhavet i nord mod den største sø på Balkanhalvøen i syd. Med et areal på cirka 500 kvadratkilometer huser området et fascinerende og rigt dyreliv. Faktisk findes her mere end 270 forskellige fuglearter, hvorfor søen også er blevet et yndet udflugtspunkt for ornitologer. Vi nyder den smukke sø på en flot sejltur med udsigt til de imponerende bjerge i horisonten, mens vi får serveret frokosten ombord. 

En af Montenegros bedst bevarede hemmeligheder er landets vin – på grund af det solrige klima og særlige jordbundsforhold har landet nemlig et hav af vine i verdensklasse, og flere af deres druer har gennem tiden vundet præmier i europæiske vinsmagninger. Specielt er montenegrinerne stolte af deres druesort Vranac, som giver vinen en distinkt dyb, mørk og tæt karakter – ikke helt ulig den italienske Amarone. I området omkring Skadar finder vi landets største vindistrikt med vinstokke så langt øjet rækker. Efter vores sejltur på Skadarsøen fortsætter vi derfor videre til den lokale vinproducent Plantaze. Her skal vi naturligvis smage på de udsøgte vine akkompagneret af bruschetta med lokalt produceret ost. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Igalo, hvor middagen venter.

Den smukke Skadarsø er en af Balkanhalvøens største søer.

Den smukke Skadarsø er en af Balkanhalvøens største søer.

7. dag: På egen hånd

I dag har du igen mulighed for at udforske omgivelserne på egen hånd – måske Herceg Novis smukke gader skal besøges en sidste gang, eller måske du bare vil nyde udsigten over Adriaterhavet på en hyggelig fortovscafé? Rejselederen kommer gerne med inspiration til dagens oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigten fra Kanli Kula over indsejlingen til Kotorbugten.

Udsigten fra Kanli Kula over indsejlingen til Kotorbugten.

8. dag: Hjemrejse 

Om morgenen sætter vi kursen mod lufthavnen i Podgorica og flyver med Montenegro Airlines direkte til København, hvor vi lander midt på eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Palmon Bay Hotel & Spa ****, Igalo
VisSkjul

Det moderne, 4-stjernede hotel har en skøn beliggenhed midt i den rolige kurby Igalo, blot et par minutters gang fra Adriaterhavet. Hotellet har indendørs- og udendørs pool med bar, privat strandområde, en buffetrestaurant, hvor de inkluderede måltider serveres, samt en stor tagterrasse med á la carte restaurant. Der er mulighed for at blive forkælet med behandlinger i hotellets spa mod betaling. 

Værelser

De moderne værelser er ikke store, men har balkon og er godt indrettet med minibar, aircondition, gratis WiFi, tv og sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Mod tillæg er det også muligt at få værelser med delvis havudsigt.

Læs mere om hotellet her. 

Velkommen til Palmon Bay Hotel & Spa.
Velkommen til Palmon Bay Hotel & Spa.
Det indbydende poolområde på Palmon Bay Hotel & Spa.
Det indbydende poolområde på Palmon Bay Hotel & Spa.
Fra a la carte-restauranten Olive Terrace er der en skøn udsigt over Adriaterhavet.
Fra a la carte-restauranten Olive Terrace er der en skøn udsigt over Adriaterhavet.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Palmon Bay Hotel & Spa.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Palmon Bay Hotel & Spa.