Sognefjorden & Idylliske Balestrand · 2021

Flyrejser
6 Dage

Rejs med os til Norge, og tag med på opdagelse ved Sognefjordens idylliske landsby Balestrand. Når man ankommer til Balestrands havn forstår man med et, hvorfor kunstnere og naturelskere siden slutningen af 1800-tallet er blevet draget af feriestedet. De høje fjelde, den smukke fjord, frugthaverne og den fredfyldte atmosfære giver ro til sjælen.

Kejser Wilhelm var blandt de prominente stamgæster, som ferierede i Balestrand omkring forrige århundredeskifte. Den stol, som Kejser Wilhelm sad på, da han fik nyheden om attentatet i Sarajevo, som udløste 1. Verdenskrig findes stadigvæk på Kviknes Hotel, som skal være vores unikke base under rejsen. Et hotel, der...

Rejs med os til Norge, og tag med på opdagelse ved Sognefjordens idylliske landsby Balestrand. Når man ankommer til Balestrands havn forstår man med et, hvorfor kunstnere og naturelskere siden slutningen af 1800-tallet er blevet draget af feriestedet. De høje fjelde, den smukke fjord, frugthaverne og den fredfyldte atmosfære giver ro til sjælen.

Kejser Wilhelm var blandt de prominente stamgæster, som ferierede i Balestrand omkring forrige århundredeskifte. Den stol, som Kejser Wilhelm sad på, da han fik nyheden om attentatet i Sarajevo, som udløste 1. Verdenskrig findes stadigvæk på Kviknes Hotel, som skal være vores unikke base under rejsen. Et hotel, der oser af historier, og dem deler hotelejeren Sigurd med stor entusiasme med os. Hver aften bliver vi forkælet af køkkenchefen med dejlige måltider, som er fremstillet af de bedste råvarer, som det norske køkken kan tilbyde. 

Balestrands historie er både spændende og intakt, og den skal vi selvfølgelig opleve i de velbevarede smukke huse og attraktioner. Vi skal også høre om den mærkelige hval i fjorden og alle vores oplevelser er indhyllet i duften af frisk luft og årstidens klare lys. Her er vi fri for masseturisme og krydstogtskibe. I det lille samfund er lokalbefolkningen særligt fokuseret på den bæredygtige udvikling, og i det lokale Ciderhus produceres måske nok Norges fineste cider fra stedets egen frugtplantage. Stedet skal vi selvfølgelig besøge, ligesom vi skal smage på den dejlige cider, hvor vi virkelig kan mærke entusiasmen og kærligheden til det sublime. Rejsen byder selvfølgelig også på naturscenerier i verdensklasse, når vi tager på udflugter til flere små landsbyer langs den smukke Sognefjord.  

Kort - Sognefjorden og Balestrand - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med fjordudsigt
450,-
Dobbeltværelse med to senge og delvis fjordudsigt som eneværelse
1.099,-
Dobbeltværelse med to senge og fjordudsigt som eneværelse
1.599,-
Afbestillingsforsikring
665,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Bergen t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-Bergen centrum t/r
 • Byrundtur i Bergen i bus og til fods
 • Hurtigbåd fra Bergen til Balestrand t/r
 • 5 nætter i Balestrand på Kviknes Hotel****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Byvandring i Balestrand
 • Besøg på Ciderhuset, inkl. cidersmagning
 • Udflugt til Gaularfjellet, Skei og Sogndal
 • Besøg på Gletsjermuseet i Fjærland, inkl. entré
 • Færge fra Hella til Dragsvik
 • Færge fra Dragsvik til Vangsnæs
 • Vandretur i fjeldet ved Balestrand
 • Besøg i Hopperstad stavkirke, inkl. entré
 • Besøg i Hove Kirke
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Charmerende Bergen og med hurtigbåd direkte til Kviknes Hotel

Fra Københavns Lufthavn flyver vi sammen med morgenflyet til  Norges næststørste by, Bergen. Fra lufthavnen kører vi ind til centrum af Bergen for at gå lidt på opdagelse i den gamle handelsby. Vi besøger bl.a. Bryggen med de smukke gamle træhuse, som i middelalderen var byens handelscentrum. Vi ser også det lokale fiskemarked, og midt på dagen får du tid til frokost på egen hånd i den stemningsfyldte by.  

Om eftermiddagen mødes vi på Strandkai-terminalen, der ligger tæt på Fisketorget, og herfra tager vi hurtigbåden direkte til Balestrand. Sejlturen tager fire timer, og ruten går innenskærs via Lygra og på tværs af Fensfjorden. Herfra svinger vi ind i Sognefjorden, hvor du kan nyde en 16 kilometer lang spektakulær sejlads på den dejlige fjord. Båden lægger til direkte ved hotellet, og fra anløbsstedet kan vi spadsere ind på Kviknes Hotel. Vi mødes straks efter ankomst til en middag i hotellets hyggelige restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Hotel Kviknes.

Velkommen til Hotel Kviknes.

2. dag: På opdagelse i Balestrand

I dag skal vi kigge nærmere på den lille by. I kort gåafstand fra hotellet ligger Sognefjord Akvarium og det nyere Reiselivsmuseum, der på interessant vis tager dig med på en rejse fra 1800-tallet frem til i dag. Du har også flere hyggelige spisesteder tæt på hotellet, hvor du eventuelt kan spise frokost eller nyde eftermiddagskaffen.

Fra hotellet går vi langs Balevigen til Ciderhuset. Turen er på 1,5 km og fører os forbi badestranden, før vi gør det sidste stykke langs små veje og Balestrands hyggelige haver til Ciderhuset. Her bliver vi mødt af stedet ejer Åge Eitungjerde, som fortæller om etableringen af det kendte æblejuicemærke Balholm og om ciderproduktionen fra deres egen frugthave. Her fra Ciderhuset har vi en formidabel udsigt over frugthaven og den spektakulære fjord. Vi hygger os, smager forskellige varianter af cideren og nyder også en let frokost i de idylliske omgivelser. 

Eftermiddagen kan du bruge på egne oplevelser, inden vi igen mødes i hotellets restaurant, hvor vi bliver forkælet med lækre retter fra køkkenet. Efter middagen kommer hotellets ejer og fortæller historier om det historiske hotel og landsbyens første turister. En rigtig koselig (hyggelig), som nordmændene siger, fortælling.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ciderhuset har til huse i denne charmerende bygning.

Ciderhuset har til huse i denne charmerende bygning.

3. dag: Norges spektakulære naturscenerier

I dag skal vi på en heldagsudflugt i nærområdet, hvor vi skal opleve noget af Norges flotteste natur. Vi skal køre ca. 200 kilometer, men vi stopper selvfølgelig undervejs for at nyde dagens oplevelser. 

Vores køretur går ad den nationale turistvej. Her kommer vi forbi boblende strømfald, vandfald, skinnende søer, når vi følger vejen langs smalle fjorde, der snor sig op ad de stejle bjergsider over de høje bjerge og ned i de smukke dale. Vi kommer bl.a. til Gaularfjellet, hvor vi skal nyde det storslåede syn udover det frodige og smukke landskab. Platformen balancerer på kanten af fjeldet 700 meter over havet, og udsigten herfra højderne er mageløse. 

Vi fortsætter videre på E39 langs Jølstravattnet til Skei, hvor du får mulighed for at besøge Audhild Vikens Vevstove fyldt med traditionelle norske håndværksartikler, eller måske vil du nyde en kop kaffe og en norsk vaffel på en af de lokale cafeer?

Herfra følger vi Riksvej 5 til det prisbelønnede Gletsjermuseum i Fjærland, hvor vi får et dejligt gensyn med Sognefjorden eller rettere Fjærlandsfjorden, som er en af Sognefjordens mange fjordarme. På museet bliver vi klogere på gletsjerne, som har formet landskabet, og vi hører om sne, is og får svar på "hvorfor isen er blå eller fjorden er grøn". I en oplevelsesudstilling ser vi også, hvad klimaforandringerne betyder for området.

Herfra kører vi igennem Svidalen til dagens sidste stop, som er i hovedbyen Sogndal, hvor der bor ca. 5000 indbyggere. Vi kører langs Sogndalsfjorden, som er endnu en fjordarm af den mægtige Sognefjord og fortsætter videre langs Sognefjorden frem til Hella, hvor vi krydser fjorden med en lille færge til Dragsvik.

Vi er tilbage i Balestrand sidst på eftermiddagen, og om aftenen mødes vi igen i restauranten for at nyde endnu en dejlig middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Idyllisk udsigt over Fjærlandsfjorden.

Idyllisk udsigt over Fjærlandsfjorden.

4. dag: Vandretur i fjeldet eller afslapning i Balestrand på egen hånd

Nyd dagen på egen hånd, og slap af i den hyggelige by. Forhør dig også gerne om udflugtsmuligheder hos vores rejseleder. Der er mange muligheder; bl.a. bådture i Sognefjorden, eller måske har du mod på at sejle i kajak? Er vejret fint, kan du også gå ned på sandstranden og tage dig en dukkert i den klare fjord. 

Du kan også gå en tur med rejselederen på fjeldet. Nordmændene elsker vandreture i fjeldene, og i dag har du mulighed for at opleve stemningen og følelsen af, hvad den norske natur gør ved dig. Lige bag ved byen er der anlagt en ny og let tilgængelig vandresti på fjeldet. Vi går et stykke op ad fjeldet, og du kan gå med op, så langt du orker. Vi går stille og roligt og aftaler, hvornår vi vender om.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

På en let vandretur kan du nyde synet af Balestrand fra oven.

På en let vandretur kan du nyde synet af Balestrand fra oven.

5. dag: Sognefjordens hyggelige byer; Vangsnes og Vik 

Fra hotellet kører vi rundt om Esefjorden til Dragsvik, hvor vi i dag sejler med en lille færge til Vangsnes. Her ser vi den store bronzestatue af Fridtjof den Frøkne, som var konge over Ringerike og Sogn. Det var en meget populær saga i 1800-tallet både i Tyskland og Storbritannien, og den 22 meter høje statue er en gave fra selveste Kejser Wilhelm, som fik støbt den i Berlin. Afsløringen af statuen fandt sted i 1913, og her var flere prominente gæster til stede. Selveste Kejser Wilhelm, Kong Haakon og Statsminister Michelsen og tusindvis af lokale borgere, som også kom for at høre Kejser Wilhelms hyldest og takketale til Norge. Igennem 20 år ferierede Kejser Wilhelm i Norge, hvor han altid har følt godt tilpas omgivet af den norske gæstfrihed, og gaven var hans måde at vise sin taknemmelighed på. Historien viser, at ikke længe efter var det gode forhold mellem Tyskland og Norge historie, men statuen står stadig som et monument over tiden, hvor Balestrand næsten hver sommer husede en af Europas mægtigste mænd. 

Vi fortsætter til Vik, som ligger midtfjords og på sydsiden af Sognefjorden. Her skal vi besøge Hopperstad stavkirke fra 1130 og Hove Kirke fra 1170. Det er lidt af et mirakel, at to så imponerende middelalderbygninger har overlevet så længe - og så endda på samme sted. Vi hører den spændende historie om kirkerne. Hove Kirke var nær ved at blive til byggesten, da man skulle restaurere Håkonshallen i Bergen. Den blev dog sammen med Hopperstad stavkirke købt og reddet af ingeniøren og arkitekten Andreas Blix. Der bliver tid til frokost på egen hånd i Vik, før vi midt på eftermiddagen returnerer til vores hyggelige hotel i Balestrand. Her venter en afskedsmiddag i hotellets restaurant efter nogle dejlige dage ved den smukke Sognefjord, en af Europas længste fjorde.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

I Vik finder vi den imponerende Hopperstad stavkirke fra 1130.

I Vik finder vi den imponerende Hopperstad stavkirke fra 1130.

6. dag: Hjemrejse

Vi spiser en tidlig morgenmad på hotellet, inden vi fra kajpladsen tager morgenhurtigbåden tilbage til Bergen, hvor vi får en sidste mulighed for at nyde de smukke fjordpanoramer. Vi er tilbage i Bergen midt på dagen og herfra kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver med et direkte fly til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Kviknes Hotel ****, Balestrand
VisSkjul

Storslået historisk hotel, der ligger helt unikt direkte ved vandet og med en vidunderlig udsigt over den smukke Sognefjord. Hotellets historie går helt tilbage til 1752, og familien Kviknes har haft værtsrollen på stedet siden 1877. I dag drives Hotel Kviknes af stedets 4. generation, som et elegant og moderne hotel fyldt med charme fra en svunden tid. Hotellet, som er opført i schweizisk chalet stil er fyldt med historiske kunstværker og antikviteter, som giver stedet en helt speciel atmosfære. Ganske enkelt et af de mest spektakulære og traditionsrige hoteller i Norge.

De 195 værelser ligger i to forskellige bygninger, og selvom man gennem årene løbende har renoveret og bygget til, så er det ikke gået ud over stedets særpræg. Der er adgang til receptionen fra alle bygninger. I hovedbygningen, som er den historiske del, ligger den elegante restaurant, den hyggelige bar og opholdsrum, hvorfra du har den flotteste udsigt over fjorden. Hotellet er kendt for sit gode køkken, hvor man lægger stor vægt på at give gæsterne gode madoplevelser med måltider baseret på lokale råvarer. Hoteldirektøren Sigurd Kviknes har igennem årene skabt en imponerende vinsamling, og han kommer gerne med sine anbefalinger på det imponerende vinkort. 

Værelser

Prisen inkluderer ophold i standard dobbeltværelse med delvis fjordudsigt i den moderne bygning, som blev opført i 1960'erne. Værelserne er beliggende på de nederste etager.

Mod tillæg kan der bestilles dobbelt standardværelse med fjordudsigt og balkon i den moderne bygning og dobbelt standardværelse med to senge på ca. 18 m2 som eneværelse i den moderne bygning med delvis fjordudsigt eller dobbelt standardværelse med to senge med fjordudsigt og balkon som eneværelse i den moderne bygning. 

Standard dobbeltværelse med delvis fjordudsigt i den moderne bygning

Der er to typer standardværelser, og de er beliggende på de nederste etager. Alle værelser har balkon, undtagen handicapværelser på 2. etage.

Dobbeltværelser på ca. 24 m2 ligger mod vest og har delvis udsigt over fjorden, byen og det 972 meter høje bjerg Raudmelen. På dobbeltværelserne forefindes seperat siddegruppe og skrivebord. Nogle værelser har queensize-senge. 

Dobbeltværelser med to senge er på ca. 18 m2 og er beliggende mod øst og har delvis udsigt over fjorden, Sognefjord Akvarium, Tjugum Kirke og de spektakulære Esefjeld. På dobbeltværelser med to senge findes en lænestol og skrivebord. Disse værelser benyttes som enværelser.

Standard dobbeltværelse med fjordudsigt i den moderne bygning

Der er to typer standardværelser. Alle værelser har balkon.

Dobbeltværelse på ca. 24 m2 ligger mod vest og har udsigt over fjorden, byen og det 972 meter høje bjerg Raudmelen. På dobbeltværelse forefindes seperat siddegruppe og skrivebord. Nogle værelser har queen-size senge.

Dobbeltværelse med to senge er på ca. 18 m2 og er beliggende mod øst og har udsigt over fjorden, Sognefjord Akvarium, Tjugum Kirke og de spektakulære Esefjeld. På dobbeltværelser med to senge findes en lænestol og skrivebord. Disse værelser benyttes som enværelser.

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Hotel Kviknes.
Velkommen til Hotel Kviknes.
På Hotel Kviknes finder du mange hyggelige opholdsområder.
På Hotel Kviknes finder du mange hyggelige opholdsområder.
Restauranten på Hotel Kviknes.
Restauranten på Hotel Kviknes.
Kviknes Hotel byder på en charmerende bar.
Kviknes Hotel byder på en charmerende bar.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Kviknes.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Kviknes.
Eksempel på dobbeltværelse som eneværelse på Hotel Kviknes.
Eksempel på dobbeltværelse som eneværelse på Hotel Kviknes.