Aktiv ferie

Vandreferie i Wagrain

Flyrejser
8 Dage

Vandring og afslapning med bjergudsigt i et af Østrigs smukkeste områder. Undervejs tager vi på vandreture på gode, jævne vandrestier og nydet livet på et hotel, der byder på ren luksus for både krop og sjæl.

Wagrain ligger blot 60 kilometer fra Salzburg og er et ideelt område at vandre i. Bjergene i området er høje, men har ikke de meget stejle klipper, som kendetegner andre dele af Alperne. Byen Wagrain har godt 6.000 indbyggere og mange hyggelige caféer og restauranter. Det var her præsten Joseph Mohr, i en alder af blot 22 år, skrev Glade jul (Stille Nacht, Heilige Nacht).

Rejsen

...

Vandring og afslapning med bjergudsigt i et af Østrigs smukkeste områder. Undervejs tager vi på vandreture på gode, jævne vandrestier og nydet livet på et hotel, der byder på ren luksus for både krop og sjæl.

Wagrain ligger blot 60 kilometer fra Salzburg og er et ideelt område at vandre i. Bjergene i området er høje, men har ikke de meget stejle klipper, som kendetegner andre dele af Alperne. Byen Wagrain har godt 6.000 indbyggere og mange hyggelige caféer og restauranter. Det var her præsten Joseph Mohr, i en alder af blot 22 år, skrev Glade jul (Stille Nacht, Heilige Nacht).

Rejsen er en kombineret vandre- og afslapningsferie midt i denne spektakulære alpeidyl. Området har en lang række afmærkede og smukke vandrestier, som vi kommer til at benytte os af. Vi bor på et skønt 4-stjernet hotel, hvorfra udsigten er spektakulær, og hvor vi bliver grundigt forkælet med lækker mad og fri adgang til stedets spafaciliteter.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
350,-
Dobbeltværelse med balkon og panoramaudsigt
650,-
Eneværelse
425,-
Eneværelse med balkon
775,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
530,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-München t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på Hotel Edelweiss****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 6 x eftermiddagssnack (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7.dag)
 • Fri benyttelse af wellnessområdet
 • Vandreture på Grafenberg og til Marbachalm
 • Vandretur omkring Wagrain
 • Lift til Grafenberg
 • Lift til mellemstationen på Kogelalm
 • Udflugt til Salzburg inklusive byvandring
 • Byrundtur i Wagrain
 • Besøg ved Joseph Mohrs gravplads
 • Pause i Oberndorf ved Stille Nacht-kapellet
 • Østrigsk vandreguide på vandreturene
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Det kræver, at man er i god vandreform for at kunne deltage. Medbring gode vandrestøvler.

Dagsprogram

1. dag: Via München til Wagrain

Vi flyver direkte fra København til München, hvor vi lander sidst på formiddagen (18/6) eller midt på eftermiddagen (28/8 og 18/9). Vi kører med bus til Wagrain, der ligger cirka tre timers kørsel fra München. Når vi har fundet os til rette på vores værelser, spiser vi middag sammen på hotellet.

2. dag: Vandretur til Marbachalm

Efter at have nydt godt af den overdådige morgenmadsbuffet, som bugner af friskbagt brød, lækre økologiske råvarer og flere slags friskpresset juice, skal vi ud at vandre. Efter morgenmaden kører vi i bus til Flachauwinkel, hvorfra dagens vandretur starter. Vi går på brede vandrestier med mindre stigninger og kan i ro og mag nyde de smukke omgivelser. Lyden af rislende kilder og ringlen fra kobjælder følger os på turen, og efter en times tid når vi frem til Marbachalm. Vi gør stop ved en hytte, hvor det er muligt at købe frokost. Eftermiddagen er fri, så du kan udnytte nogle af hotellets mange faciliteter. Her er udendørs naturpool, finsk sauna, afslapningsrum med panoramaudsigt, massage og meget mere.

Vandretur: ca. 8 km / 4 timer

3. dag:  Vandretur på Grafenberg

Dagens etape er på Grafenberg. Sammen med vores lokale vandreguide tager vi gondolen op til toppen, hvorfra vi starter vandreturen. I dag skal vi vandre i kuperet terræn, mens vores hotelvært som også er vandrefører, fortæller om bjergene, fauna og flora. Eftermiddagen fri, og man kan vælge selv at gå ud på en af de mange vandrestier, der starter ved hotellet, eller man kan tage en tur ned til byen på egen hånd. Vores værtspar kan råde og vejlede. 

Vandretur: ca. 12 km / 6 timer

4. dag: Udflugt til Salzburg

Salzburg ligger ikke langt fra Wagrain. Vi tager på byvandring i den smukke by, hvor Mozart blev født for godt 250 år siden. Salzburg er fyldt med skønne bygninger fra barokken, og der er en særlig intim hygge i byen, hvor caféerne ligger tæt. Besøg evt. Peterskeller for at smage prälatenvin, eller tag svævebanen op til Hohensalzburg. En hestevognstur er også en god måde at opleve byen på. Vi kører tilbage til Wagrain sidst på eftermiddagen, så der er god tid til at udforske Salzburg på egen hånd.

5. dag: På egen hånd

I dag kan du tage ud og opleve naturen på egen hånd. Brug dagen på en af vandrestierne med bjergene som kulisse, og husk at forkæle dig selv i hotellets luksuriøse spafaciliteter. Du kan også besøge nabobyen St. Johann.

6. dag: Vandretur med kulturelt indhold

Vi starter dagens vandretur ved hotellet, hvorfra vi vandrer via Lärchenwaldweg ind til Wagrain. Vi ser blandt andet komponisten Joseph Mohr-udstillingen og hans gravplads, og i en urtehave kan man stikke fødderne i et Kneipp-anlæg - en iskold kilde, som sætter gang i blodomløbet. Herefter går vi videre og tager Flying Mozart-gondolen op til mellemstationen, hvorfra vi vandrer via Bayerwaldstrasse tilbage til hotellet.

Vandretur: ca. 9 km / 6 timer. 

7. dag: På egen hånd

Hele dagen er til fri disposition. Besøg eksempelvis den spektakulære slugt Liechtenstein Klamm, hvor vandet gennem årtusinder har skåret sig gennem klipperne. På sin vej gennem slugten skifter vandet mellem at danne brusende strømme, smukke vandfald og mere stille passager. Gode sko og en regnfrakke anbefales.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi med bus mod lufthavnen i München. Vi kører en anden vej end på udrejsen, hvorfor vi kommer gennem Obersdorf. Her holder vi en kort pause ved kapellet for Joseph Mohr. Vi flyver sidst på eftermiddagen og er i København først på aftenen.

Hotelinformation

Hotel Edelweiss ****
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

4-stjernet vandrehotel, som ligger på en solrig højslette i 1.200-meters højde. Fra hotellet er der ca. fire kilometer til Wagrain by. Hotel Edelweiss er omgivet af en frodig have med svømmedam samt en terrasse med panoramaudsigt. Du kan også slappe af i spaområdet med indendørs pool, dampbad og forskellige saunaer eller være aktiv i fitnessrummet. Massage mod betaling.

Den inkluderede halvpension består af en stor morgenbuffet med masser af økologiske produkter, eftermiddagsjause med kager og snacks samt 5-retters menuer til middag. Den elegante restaurant Edelweiss serverer Salzburg-specialiteter og internationale retter, og køkkenet lægger stor vægt på at bruge råvarer fra regionen.

Alle de rummelige værelser er indrettet i alpestil og har tv, sikkerhedsboks samt badeværelse med hårtørrer. De fleste balkonværelser har udsigt over bjergene eller dalen. Værelser uden balkon vender mod vejen.

Læs mere om hotellet her.
 

Pakketips til vandreferier

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftig mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. Ellers vandresko eller vandresandaler. 
 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.
 

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).