Lækker nyhed!

Algarvekysten for livsnydere · 2021

Flyrejser
8 Dage

Forkæl dig selv med en skøn uges ferie fyldt med livsnyderi på Portugals okkerfarvede solkyst. Vi bor på et elegant 4-stjernet hotel med formidabel udsigt over Atlanterhavet, og undervejs byder rejsen på spændende udflugter i Algarvekystens smukke og interessante bagland.
 
Om sommeren eksploderer rejselysten i Portugal på Algarves gyldne kyststrækninger, som ikke uden grund gør området til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Området er nu ikke mindre pragtfuld i vinterhalvåret, hvor det er muligt at nyde en helt særlig og autentisk atmosfære, når tempoet er sat ned, og turisterne er taget hjem. Algarvekysten nyder godt af de varme...

Forkæl dig selv med en skøn uges ferie fyldt med livsnyderi på Portugals okkerfarvede solkyst. Vi bor på et elegant 4-stjernet hotel med formidabel udsigt over Atlanterhavet, og undervejs byder rejsen på spændende udflugter i Algarvekystens smukke og interessante bagland.
 
Om sommeren eksploderer rejselysten i Portugal på Algarves gyldne kyststrækninger, som ikke uden grund gør området til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Området er nu ikke mindre pragtfuld i vinterhalvåret, hvor det er muligt at nyde en helt særlig og autentisk atmosfære, når tempoet er sat ned, og turisterne er taget hjem. Algarvekysten nyder godt af de varme vinde fra det afrikanske kontinent, og klimaet er derfor mildt og dejligt med hele 300 solskinsdage om året.  

Det nyder vi godt af på denne herlige livsnyderrejse, hvor vi bor godt i den lille fiskerby Olhos de Água nær feriebyen Albufeira. Områdets afslappende stemning og gammeldags charme har betydet, at mange gerne kommer igen og igen. Olhos de Água betyder ”vandets øjne”. Ved byens strand findes en lille kilde med drikkevand, og ved lavvande kan man se, hvordan kildens boblende vand ligner øjne - deraf navnet. I sandbugten ligger fiskerbådene fortøjet på den gyldne strand, og fiskergarnet gemmes i små hytter langs kysten. Maurerne har sat deres præg på mange af Algarves kridhvide huse med de høje, slanke og fint udsmykkede skorstene. Det er ren terapi for krop og sjæl at sidde med et glas vin, mens solen langsomt går ned over horisonten til lyden af havets rytmiske bølger.
   
På rejsen er der tid og ro til afslapning på vores lækre 4-stjernede hotel og til at nyde de pragtfulde omgivelser. Den smukke natur med lange sandstrande, små bugter og rødbrune klipper lokker også til skønne vandreture. Som perler på snor ligger hyggelige byer langs kysten. Vi har inkluderet mange gode måltider og et skønt udflugtsprogram, der byder på besøg i flere stemningsfulde byer og et godt indblik i kystens charmerende bagland. 

Tag med på denne skønne rejse, og nyd et solrigt afbræk fra de mørkeste måneder i Danmark.    

 

Kort over Algarvekysten.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med kig til havet
700,-
Dobbeltværelse med havudsigt
1.530,-
Dobbeltværelse som eneværelse med balkon
1.825,-
Afbestillingsforsikring
500,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Middag på Restaurant Veneza
425,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Faro t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Albufeira på Hotel Porto Bay Falésia ****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 6 x middag (1.-5. og 7. dag)
 • Byrundtur i Faro
 • Byvandring til Olhos de Água
 • Udflugt til Silves og Monchique
 • Medronho-smagning
 • Udflugt til Loulé og Carvoeiro
 • Udflugt til Albufeira
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Faro & Olhos de Água

Tidligt om morgenen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Algarvekystens smukke hovedby Faro, hvor vi mødes af vores dansktalende rejseleder. Det emmer af atmosfære i den gamle bydel, hvor vi efter ankomst tager på byrundtur. Det fredfyldte torv, Largo da Sé, er omgivet af appelsintræer og kønne huse. Vi besøger domkirken og har tid på egen hånd i det spændende gågadekvarter med fortovskunst, typiske portugisiske huse med smedejernsbalkoner og masser af hyggelige butikker. Herefter går kursen mod vores elegante hotel i Olhos de Água, hvor vi skal bo i syv nætter. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.
 
Afr. 27/2: Flyves fra København tidligt om morgenen med TAP via Lissabon til Algarvekystens smukke hovedby Faro.  
 
Inkluderede måltider: Middag.  

Hustage i Faros stemningsfulde gamle bydel.

Hustage i Faros stemningsfulde gamle bydel.

2. dag: Byvandring i Olhos de Água

I dag bliver vi introduceret til vores nye omgivelser og tager med rejselederen på en lille vandretur. Fra hotellet går vi ned ad trapperne til stranden Praia da Falésia og mærker havets friske brise, inden vi fortsætter tilbage op ad stien forbi de okkerfarvede sandstensklipper. Derefter går turen ind til de lokale butikker i hjertet af Olhos de Água, hvor vi håber at se kildens øjne på stranden! Måske finder vi undervejs en lille restaurant, hvor vi for egen regning kan hygge os med en klassisk fiskeret tilberedt i Algarves typiske kobbergryder Cataplana. Om eftermiddagen er der tid til afslapning efter dagens vandretur på cirka 4,5 kilometer, og om aftenen nyder vi hotellets middag.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Stranden Praia da Falésia ved hotellet.

Stranden Praia da Falésia ved hotellet.

3. dag: Algarves betagende bagland

Glæd dig til denne flotte halvdagstur fyldt med storslåede udsigter. Vi begynder med et besøg i den gamle by Silves, der rejser sig fra en frugtbar dal med appelsinplantager og mandellunde. Under maurerne havde Silves sin storhedstid som Algarves hovedstad. Den maleriske by var en af arabernes stærkeste forposter og rival til Granada i Spanien. Vi passerer den gamle mauriske borg, der i stærk kontrast til byens lyse omgivelser er bygget i mørkerøde sandsten. Måske du skal smage en bica, som er en lille kop portugisisk kaffe, inden turen fortsætter ad en af Algarves smukkeste ruter gennem egeskove og videre ind i et grønt bjerglandskab til Serra de Monchique med kastanjetræer, korkege samt velduftende eukalyptus- og citrustræer. På vejen op til Algarves højeste punkt Fóia, der ligger i 900 meters højde, kommer vi gennem den lille bjergby Monchique. På turen smager vi den portugisiske frugtbrandy medronho, der er fremstillet af Algarves vildtvoksende medronho-bær. Drikken er klar og stærk i smagen og kendt for at være godt for fordøjelsen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den karakteristiske røde borg troner over Silves.

Den karakteristiske røde borg troner over Silves.

4. dag: Dagen på egen hånd

Nyd dagen med afslapning ved poolen eller med en god bog. Det er skønt at sidde udenfor og nyde livet. Rejselderen er gerne behjælpelig med gode forslag til aktiviteter, hvis du har mod på at tage på opdagelse på egen hånd. Om aftenen hygger vi os sammen med middag på hotellet.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Måske dagen skal tilbringes her med en god bog?

Måske dagen skal tilbringes her med en god bog?

5. dag: Loulé og Carvoeiro

Vi starter dagens udflugt med at besøge det overdækkede marked i den gamle by Loulé. Her sælges farverige frugter og grøntsager, men også fint kunsthåndværk fra Algarve. Her er kurveflet og kobbergryder populære indkøb.
 
Turen går videre til den maleriske lille by Carvoeiro, der ligger eventyrligt på kystlinjen mellem gyldne sandstrande og ovenpå dramatiske klipper. De smukke hvidkalkede huse med butikker, barer og restauranter ligger på stejle bjergskråninger i en bue op fra Algarves berømte strand, Praia do Carvoeiro. Vi nyder byen med tid til en gåtur langs stranden og frokost på egen hånd. Vi kan anbefale en herlig portugisisk tapas med oliven, velsmagende oste og andre lækkerier, inden vi kører tilbage til hotellet.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Byen Carvoeiro ligger smukt ved kysten.

Byen Carvoeiro ligger smukt ved kysten.

6. dag:  Dagen på egen hånd

Dagen er afsat til egne oplevelser. Tag en spadseretur langs stranden, eller nyd hotellets skønne faciliteter. Aftenens middag er på egen hånd, med mindre du vælger at deltage i en ekstraudflugt, der byder på et ganske særligt restaurantbesøg.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.
 
Ekstraarrangement: Middag på Restaurant Veneza
Den berømte Restaurant Veneza i landsbyen Paderne har en spændende historie. Her åbnede Manel Janeiro i 1954 en traditionel portugisisk købmandsforretning med en lille kaffebar. Kælderen blev sidenhen indrettet til dansesalen, Dancing Veneza, med levende musik. I 1983 tryllede Manel det hele om til en meget spændende og hyggelig restaurant med populær vinkælder. Familien har blandt andet vundet 1. præmie på Albufeiras madfestival og prisen for bedste nationale vinkælder. Restauranten er fantastisk indrettet med vægge fyldt med vinflasker, man også kan købe. Her kan vælges mellem mere end 1.000 forskellige portugisiske vine. Det er must at besøge denne enestående restaurant med autentisk portugisisk stemning. Glæd dig til en hyggelig aften med en dejlig 3-retters menu og et glas vin.            

Fiskebåde på stranden ved Albufeira.

Fiskebåde på stranden ved Albufeira.

7. dag: Feriebyen Albufeira

Engang var den populære by Albufeira en lille fiskerby, men som i dag er forvandlet til en hyggelig by med restauranter, cafeer, barer og butikker. Byen kaldes ”slottet ved havet” på grund af den smukke beliggenhed mellem de milde strande og de vilde klipper. I dag tager vi med lokal bus til den charmerende gamle bydel, der gør Albufeira til et særligt eftertragtet rejsemål, og netop om vinteren og i det tidlige forår bærer bydelen præg af en dejlig stemning i de smalle gader med hvidkalkede huse, der ligger beskyttet mellem klipperne. Det er også spændende at gå på opdagelse i den nye bydel med hovedgaden The Strip eller med den flotte marina. Her kan du også prøve Algarves lokale madkultur. Prøv de saftige figner, knasende mandler eller måske de klassiske sardiner? Nyd byen på egen hånd, inden vi kører tilbage til vores hotel, hvor middagen venter.
 
Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De gyldne strande ved Albufeira.

De gyldne strande ved Albufeira.

8. dag: Hjemrejse

Tidligt om morgenen sætter vi kursen mod lufthavnen i Faro, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København.
 
Afr. 27/2: Flyves tidligt om morgenen fra Faro med TAP via Lissabon til København.

Hotelinformation

Hotel Porto Bay Falésia ****, Albufeira
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette elegante hotel med fremragende beliggenhed og fabelagtig udsigt over det blågrønne Atlanterhav. Det højt beliggende hotel ligger i pragtfulde omgivelser cirka 6 kilometer fra Algarves populære kystby Alfufeira og cirka 1,5 kilometer fra det lokale centrum Olhos de Água med hyggelige restauranter, barer og butikker.

Nyd hotellets skønne og afslappende atmosfære i grønne omgivelser. Her finder du en flot laguneformet udendørspool, stor solterrasse med liggestole og parasoller. Hotellet er kendt for sine mange udendørs områder, der indbyder til hygge, og hvor man ved solnedgang kan nyde udsigten og den særlige stemning, der er her ved havet - måske over et koldt glas vinho verde? Fra hotellet fører en trappe direkte ned til sandstranden, men du kan også vælge at gå ned ad en sti langs de gule sandstensklipper. Forkæl dig selv med en skønhedsbehandling i hotellets lækre wellnesscenter med finsk sauna, tyrkisk bad, jacuzzi og indendørs pool, eller træn i fitnesscentret. På hotellet finder du også en tennisbane, bordtennis, elevator, to hyggelige restauranter og en bar, der tilbyder en vifte af eksotiske drinks og jævnligt har levende musik. Bemærk venligst, at mænd forventes iført lange bukser til middagene i restauranterne.

Værelser

Vi bor i komfortable og velindrettede standard dobbeltværelser på 22 m2, der alle er udstyret med balkon eller terrasse, aircondition, tv, minibar, elkedel, sikkerhedsboks mod gebyr, gratis WiFi samt badeværelse med brusekabine eller badekar og hårtørrer. Mod tillæg er det muligt at bestille dobbeltværelse med sidekig til havet eller havudsigt samt standard dobbeltværelse som eneværelse. 

Læs mere om hotellet her. 

Hotellets stemningsfulde restaurant har udsigt til kysten.
Hotellets stemningsfulde restaurant har udsigt til kysten.
Standard dobbeltværelse.
Standard dobbeltværelse.
Standard dobbeltværelse med havudsigt.
Standard dobbeltværelse med havudsigt.
Hotellets poolområde set oppefra.
Hotellets poolområde set oppefra.