Inkl. besøg i Sintra
Flyrejser
5 Dage

Lissabon er en af Europas ældste og mest charmerende hovedstæder. I de stejle gader blandt sporvogne, flisesmykkede huse og minder fra Portugals tid som kolonimagt mærker vi byens historie, der blander sig med storbyens liv og modernitet.

Lissabon byder på alt, hvad man kan ønske sig af en hovedstad - og mere til. Her finder man imponerende bygninger, museer, brede boulevarder, grønne parker og farverige, labyrintiske kvarterer med gamle, stilfulde caféer, gode restauranter og spændende butikker. Lissabon har formået at bevare fortidens charme og er en metropol i international klasse med et rigt kulturliv og mange museer med fantastiske kunstsamlinger.

Lissabon var engang centrum for verdens...

Lissabon er en af Europas ældste og mest charmerende hovedstæder. I de stejle gader blandt sporvogne, flisesmykkede huse og minder fra Portugals tid som kolonimagt mærker vi byens historie, der blander sig med storbyens liv og modernitet.

Lissabon byder på alt, hvad man kan ønske sig af en hovedstad - og mere til. Her finder man imponerende bygninger, museer, brede boulevarder, grønne parker og farverige, labyrintiske kvarterer med gamle, stilfulde caféer, gode restauranter og spændende butikker. Lissabon har formået at bevare fortidens charme og er en metropol i international klasse med et rigt kulturliv og mange museer med fantastiske kunstsamlinger.

Lissabon var engang centrum for verdens største kolonirige, og man holder nostalgisk fast ved fortidens storhed og gamle traditioner. Siden opdagelsestiden, da Portugal stod i spidsen for verdenshandlen, har Lissabon været en vigtig havneby. De store monumenter i Belém står her stadig og vidner om byens maritime fortid. Indtægterne fra kolonierne var det økonomiske fundament for den utrolige ekstravagance, som man i dag ser utallige eksempler på i bybilledet. 

Glæd dig også til en spændende heldagstur til eventyrbyen Sintra, hvor vi besøger det højtliggende slot Palácio da Pena. Et romantisk drømmeslot, der ser ud som var det klippet ud fra en børnebog med H.C. Andersens eventyr. 

Smag de skønne rødvine, portvine eller den fortryllende vinho verde - en let, svagt perlende hvidvin. Prøv de herlige oste, oliven, kylling med piri-piri (chilipeber), suppen caldo verde, fisk, skaldyr eller måske Portugals nationalret bacalhau? Det er let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem eller sporvogn. I Lissabon finder vi alle ingredienser til den perfekte storbyferie, som vi krydrer med hygge, samvær og gode oplevelser.

Kort over Portugal - Lissabon

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.000,-
Afbestillingsforsikring
365,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Fadoaften inkl. middag
495,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Lissabon t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Byskat i Lissabon
 • 4 nætter i Lissabon:
 • Afr. 2/9: VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference****
 • Afr. 26/8, 9/9 og 7/10: VIP Executive Marquês Aparthotel***
 • Afr. 23/9: Hotel Expo Astoria***                 
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x frokost, inkl. 1 glas vin (2. og 3. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • Byrundtur i Belém
 • Byvandring i Alfama
 • Udflugt til Sintra med entré til slottet Palácio da Pena
 • 1 x 24 timers billet til bus, sporvogn og metro (2. dag)
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere). 

 

Dagsprogram

1. dag: På opdagelse i Lissabon

Vi flyver fra København med TAP eller Norwegian til Lissabon. Efter ankomst tager vi på en spændende byrundtur, hvor vi kører langs den elegante boulevard Avenida da Liberdade med fontæner og fortovscaféer under store skyggefulde træer. Boulevarden sammenlignes ofte med Champs Elysées i Paris. Vi ser den store Rossio-plads, hvor der gennem historien har været tyrefægtninger, militærparader og festivaler. Pladsen er i dag fyldt med caféer, restauranter, guldsmede og små butikker.

Bydelen Belém rummer masser af minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Overdådige monumenter og kirker blev bygget i Portugals storhedstid. Lissabons vartegn er det flotte Belémtårn, der ligger som en fæstning i Tejofloden. Herfra sejlede Vasco da Gama ud på sin sørejse til Indien. Vi nyder en spadseretur langs floden til Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Foran monumentet findes et kæmpe verdenskort i marmormosaik, der viser de opdagelsesrejsendes ruter. Vi anbefaler et besøg på egen hånd i det smukke Jéronimoskloster - et fantastisk monument over opdagelsestidens rigdom, som er beskyttet af UNESCO. Eller måske fristes du af de berømte kager Pastéis de Belém på et af byens ældste konditorier? Fra Belém fortsætter vi med bussen til vores hotel, og om aftenen hygger vi os med  middag på lokal restaurant eller på hotellet. 

Det berømte Belémtårn ved Tejofloden.

2. dag: Det maleriske Lissabon

Sammen med rejselederen tager vi på byrundtur med metro og den skønne gammeldags sporvogn op ad Alfamas stejle gader og trapper. Vi nyder en gåtur gennem det idylliske kvarter, der er en labyrint af snoede gyder. Her oplever vi en hel anden verden med blafrende vasketøj, blomsterkrukker og små butikker. På en lokal restaurant i det maleriske kvarter nyder vi en dejlig frokost med et glas vin, vand og efterfulgt af kaffe eller te.  Vi slutter turen ved den iøjefaldende bygning Casa dos Bicos med den ejendommelige facade beklædt med rhombeformede sten. Herfra kan du vælge at tage med rejselederen tilbage til hotellet eller tage ud på egne eventyr. Vi har inkluderet en 24-timers billet til ubegrænset brug af offentlige transportmidler i Lissabons centrum.

Klassisk sporvogn i Alfama.

3. dag: Heldagstur til Sintra

Det er et hit at besøge den smukt beliggende UNESCO-beskyttede by Sintra. Byen ligger kun 25 kilometer fra Lissabon og var de portugisiske kongers foretrukne sommerferiested. Som H.C. Andersen gjorde det, bliver man fortryllet af den lokale eventyrstemning med slotte og villaer midt i det kølige bjergområde. Fra hotellet tager vi med metro til banegården i Lissabon og videre med tog til Sintra.

Vi hygger os i den gamle by med fontæner, kakkelbeklædte bygninger og små butikker. Der er tid til at besøge slottet Palácio Nacional eller en af byens hyggelige caféer, inden vi tager med lokalbussen op til det højtliggende eventyrslot Palácio da Pena, der er domineret af tårne i gule og røde farver. Sommerslottet er en spændende blanding af arkitektoniske stilarter og fyldt med kuriositeter fra hele verden. Da republikken blev udråbt i 1910, blev det fortryllende slot lavet til museum og er siden bevaret, som det stod, da kongefamilien boede her. Vi nyder den fantastiske udsigt over landskabet, inden vi igen tager med lokalbus ned i byen, for at hygge os på lokal restaurant med frokost inklusive et glas vin. Sidst på eftermiddagen tager vi toget tilbage til Lissabon.

På et ekstraarrangement er det muligt at besøge den smukt beliggende UNESCO-by Sintra.

4. dag: På egen hånd eller Gulbenkian-museet

Nyd dagen på egen hånd. Vi kan anbefale en gåtur ad de elegante gader i Baixa-kvarteret til den store Rossio-plads og videre ned mod Tejofloden samt en tur til den store Comércio-plads, der ofte sammenlignes med San Marco-pladsen i Venedig. Eller måske en tur med Glóriaelevatoren til det højtliggende, maleriske Bairro Alto-kvarter med snævre brolagte gader og gamle huse pyntet med smedejernsbalkoner? Her findes utallige barer og fiskerestauranter med sardiner og skaldyr på menukortet. Snup en bica (espresso) på den populære Brasileira Café, og fortsæt gennem det elegante forretningskvarter Chiado med eksklusive butikker og kunstgallerier, eller nyd stilheden i en af byens mange parker. I århundreder har portugiserne sat håndmalede kakler på huse og kirkevægge. Vi kan også anbefale et besøg på kakkelmuseet, hvor mere end 12.000 af de dekorative kakler azulejos er udstillet. Hvad med en sejltur på Tejofloden under broen Ponto 25 de Abril? Broen er opkaldt efter revolutionen i 1974 og er en tro kopi af den berømte Golden Gate Bridge i San Francisco. I baggrunden står den store Cristo Rei-statue, der er magen til Kristusstatuen i Rio de Janeiro.

Du kan også vælge at tage med rejselederen til det interessante Gulbenkian-museum, der rummer én af Europas fornemste kunstsamlinger. Calouste Gulbenkian (1869-1955) var armensk oliemagnat og boede fra 1942 i Lissabon. Han havde held til at opspore store olieforekomster i den asiatiske del af Tyrkiet og blev mellemmand for stormagter og sultaner. Gulbenkian gav det meste af sin formue og kunstsamling til Gulbenkian Fundamentet i Lissabon, der støtter armenske institutioner. Museet åbnede i 1969 og rummer fantastisk kunst fra oldtiden til i dag. Vi ser blandt andet den enestående samling med orientalsk og islamisk kunst samt de smukke europæiske malerier. Gulbenkian-museet ligger i en stor park med stier, damme og moderne skulpturer. Metrobilletter og entré til cirka 14 euro er ikke inkluderet.

Ekstraarrangement: Fadoaften inkl. middag
Om aftenen høres tonerne fra de melankolske fadosange i Alfama-kvarteret. En slags blues, der handler om saudade - en længsel efter det evigt tabte, sorg, smerte, fortvivlelse, hjemve og ulykkelig kærlighed. Lyset dæmpes, når sangerinden iført sort sjal synger de traditionsrige sange med kraftfuld stemme akkompagneret af guitarspil. En ægte portugisisk aften på en hyggelig fadorestaurant med 3-retters middag inklusive drikkevarer, fadounderholdning samt metro til og fra restauranten. 

5. dag: Hjemrejse

Vi siger farvel til Lissabon og flyver med TAP eller Norwegian til København.

Hotelinformation

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference ****
VisSkjul

Moderne hotel beliggende ikke langt fra Gulbenkianmuseet, universitetet, tyrefægterarenaen og Lissabons historiske centrum, som du nemt når med metro eller taxi. På selve hotellet findes restaurant og bar, indendørs pool, fitnesscenter, kiosk, kaffebar, elevator, bibliotek og gratis WiFi.

Værelser

Vi bor i rummelige standardværelser med tv, aircondition, sikkerhedsboks, minibar, kaffe- og tefaciliteter, skrivebord samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. 
 
Læs mere om hotellet her.

VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference.
VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference.
Eksempel på værelse på VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference.
Eksempel på værelse på VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference.

VIP Executive Marquês Aparthotel ****, Lissabon
VisSkjul

Populært hotel med en perfekt beliggenhed i hjertet af Lissabon kun få skridt fra den store Marquês do Pombal plads og blot 600 meter fra Avenida da Liberdade. Hotellet ligger tæt på både metrostation og busstoppested. Nyd hotellets udendørs pool på tagterrassen med den fantastiske udsigt over byen. Hotellet har desuden sauna, restaurant, bar og elevator.

Værelser

Vi bor i store værelser (52 m2) med veludstyret kichenette og køleskab. Værelserne har aircondition, sikkerhedsboks, minibar, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.      

Lobbyen på VIP Executive Marquês Aparthotel.
Lobbyen på VIP Executive Marquês Aparthotel.
Baren på VIP Executive Marquês Aparthotel.
Baren på VIP Executive Marquês Aparthotel.
Poolen på VIP Executive Marquês Aparthotel.
Poolen på VIP Executive Marquês Aparthotel.

Hotel Expo Astória ***
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette meget populære hotel i art deco-stil med en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Lissabon og kun få skridt til Marquês do Pombal-pladsen og Avenida da Liberdade. En flot bygning med stilfuld indretning. Hotellet har elevator, bar og en dejlig restaurant.

De moderne værelser er indrettet med gyldne jordfarver og har alle aircondition, tv, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Hotel Expo Astória - Badeværelse
Hotel Expo Astória - Badeværelse
Hotel Expo Astória - Bar
Hotel Expo Astória - Bar