Nyhed!

Krydstogt på Bajkalsøen · Sibiriens blanke juvel

Krydstogter
10 Dage

Bajkalsøen i Sibirien er et af klodens mest ekstraordinære naturområder. Her starter vores rejse i den smukke by Irkutsk, inden vi tager på et unikt krydstogt på den enorme, dybblå Bajkalsø. I disse vidunderlige rammer stifter vi bekendtskab med uspoleret natur, fascinerende shamaner og den venlige lokalbefolkning. 

Som ét af de eneste rejseselskaber i Danmark tilbyder Vitus Rejser nu et helt unikt krydstogt på Bajkalsøen - en af klodens mest bemærkelsesværdige søer. Her venter os ganske enkelt et enestående geografisk fænomen. Alene størrelsen, der udgør cirka 75% af Danmarks areal, er utrolig. Søen er 636 kilometer lang, 74 kilometer bred og nogle steder helt ned til 1.637 meter dyb, hvilket også gør Bajkalsøen til...

Bajkalsøen i Sibirien er et af klodens mest ekstraordinære naturområder. Her starter vores rejse i den smukke by Irkutsk, inden vi tager på et unikt krydstogt på den enorme, dybblå Bajkalsø. I disse vidunderlige rammer stifter vi bekendtskab med uspoleret natur, fascinerende shamaner og den venlige lokalbefolkning. 

Som ét af de eneste rejseselskaber i Danmark tilbyder Vitus Rejser nu et helt unikt krydstogt på Bajkalsøen - en af klodens mest bemærkelsesværdige søer. Her venter os ganske enkelt et enestående geografisk fænomen. Alene størrelsen, der udgør cirka 75% af Danmarks areal, er utrolig. Søen er 636 kilometer lang, 74 kilometer bred og nogle steder helt ned til 1.637 meter dyb, hvilket også gør Bajkalsøen til verdens dybeste. 550 floder flyder ind i Bajkalsøen, mens kun Angara løber ud. Den UNESCO-beskyttede sø menes at være 25 millioner år gammel og er dermed en af verdens ældste. Samtidig er Bajkalsøen én af verdens mest isolerede søer, der, fordi den ikke var dækket af is under istiden, rummer et levende museum af flora og fauna, der er så unik, at biologer ofte omtaler søen som Sibiriens Galapagos. Her findes arter, du ikke kan finde andre steder i verden, såsom Bajkalsælen Nerpa, laksefisken omul, den lyserøde fisk golomyanka og mange andre.

Glæd dig til at opleve Sibiriens storslåede landskaber, mærke den friske luft og nyde den majestætiske skønhed både til lands og vands. Bajkalsøen er omkranset af bjerge, og rundt omkring finder vi små isolerede landsbyer, ro, åbne vidder og fantastisk udsigter. Vandet er krystalklart og så rent, at man uden problemer kan se 40 meter ned under vandspejlet. Her, midt i denne enestående natur, befinder vi os langt fra vores civiliserede og teknologiske hverdag. Udover de store naturoplevelser, vil du opleve, at vi på rejsen har fokus på lokalbefolkningen og deres kultur, hvor vi får et indblik i hverdagen, smager på de lokale specialiteter og bliver præsenteret for den fascinerende shamanreligion.

Sibirien er et helt unikt rejsemål og hele 245 gange større end Danmark. Vores rejse indledes med et ophold i en af Sibiriens ældste og smukkeste byer, Irkutsk, som er et af de mest populære rejsemål langs Den Transsibiriske Jernbane. Herefter oplever vi den betagende Bajkalsø, hvor vi har fem nætter ombord på MS Imperia, der sejler os rundt til Bajkalsøens smukke øer og bugter. De fleste måltider er inkluderet på rejsen, det samme er det store og alsidige udflugtsprogram, der blandt andet byder på shamanceremoni, russisk champagne, sauna, naturskønne vandreture og meget, meget mere...

Kort - Krydstogt på Bajkalsøen - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på hoveddæk
1.500,-
Juniorsuite på nedre dæk
3.000,-
Juniorsuite på øvre dæk
4.000,-
Eneværelse / Enekahyt på hoveddæk
2.000,-
Eneværelse / Enekahyt på øvre dæk
2.500,-
Visum til Rusland, inkl. service- og ansøgningspakke
1.200,-
Afbestillingsforsikring
1.250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Burjatlandsbyen Ust-Orda, inkl. frokost
750,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Irkutsk t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 233,-
 • Transfer lufthavn-hotel/skib t/r
 • 2 nætter i Irkutsk på Hotel Irkutsk***
 • 1 nat i Listvjanka på Krestovaja Pad***
 • 5 nætter ombord på MS Imperia***
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 7 x frokost (2. og 4.-9. dag)
 • 7 x middag (2.-8. dag)
 • 1 x middag, inkl. 1 glas russisk champagne (9. dag)
 • Vand, saft samt kaffe og te til alle måltider
 • 1 fl. vand på alle udflugter
 • Byrundtur i Irkutsk, inkl. besøg i Znamenski-klosteret
 • Minikoncert i Dekabristernes Museum, inkl. 1 glas russisk champagne
 • Besøg på frilandsmuseum i Taljci
 • Besøg på det naturhistoriske Bajkalmuseum i Listvjanka
 • Besøg i Kadilnajadalen
 • Besøg på Ogojøen
 • Besøg på Olkhonøen
 • Besøg ved Shamanklippen, inkl. shamanceremoni
 • Byvandring i fiskerlandsbyen Khuzhir
 • Besøg ved Zmeinajabugten
 • Jeepsafari på Olkhonøen
 • Vandreture ved Peschanajabugten
 • Russisk sauna i Baikal Dunes Resort, inkl. entré
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, lokalguider og chauffører, værdi kr. 500,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.
 

Reserver i god tid: På denne rejse er der plads til 20-25 deltagere.

For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som f.eks. eneværelse - hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse.

Dagsprogram

1. dag: Mod Sibirien

Ved middagstid flyver vi med Aeroflot fra København via Moskva mod Sibirien.

2. dag: Ankomst til Irkutsk

Om morgenen ankommer vi til Sibiriens smukke gamle by Irkutsk, som ligger ved Angaraflodens bredder og omkring 70 kilometer fra Bajkalsøen. Fra lufthavnen kører vi direkte til vores hotel, hvor vi skal bo i to nætter. Værelset står til rådighed allerede ved ankomst, så der er god tid til morgenmad og en ekstra lur. Efter frokost på hotellet tager vi på en spændende byrundtur.

Siden Sovjetunionens kollaps i 1991 er Irkutsks skønne kirker med løgkupler genoplivet, og hyggelige spisesteder er dukket op overalt. Byen har fået et ansigtsløft, og besøgende kommer nu hertil fra store dele af verden. Vi kører gennem centrum forbi pladsen med de tre kirker og videre til Znamenski-klostret, hvor vi skal se det vidunderlige interiør med ikonostasen og guldsarkofagen. Herefter fortsætter vi til det interessante 130-kvarter, hvor vi finder fine eksempler på de traditionelle sibiriske træbygninger, der i dag huser moderne restauranter, barer og hyggelige cafeer. Byrundturen fortsætter til Dekabristernes Museum, der er blandt byens største seværdigheder. Dekabristerne var unge officerer af god familie, der gjorde oprør mod zaren i 1825. Efter oprøret blev mange russiske kunstnere, adelige og officerer deporteret eller sendt i eksil til Irkutsk. Efter år i straffelejre kom de overlevende til Irkutsk. De var alle veluddannede og udnyttede Sibiriens rigdomme med handel med guld og pels. Irkutsk udviklede efterhånden et intellektuelt center, som i stor udstrækning har påvirket byens udseende helt frem til i dag. Oprørernes høje kulturelle niveau præger også museet, og man forstår hvorfor Irkutsk fik tilnavnet Sibiriens Paris. Vi byder velkommen til Sibirien med en lille klassisk koncert med solister fra Irkutsks Opera, mens der serveres et glas russisk champagne. Om aftenen hygger vi os med middag på en hyggelig lokal restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En af de mange flotte kirker i Irkutsk.

En af de mange flotte kirker i Irkutsk.

3. dag: Irkutsk på egen hånd eller ekstraudflugt til landsbyen Ust-Orda  

Tag ud på egne eventyr i Irkutsk. Måske frister en spadseretur gennem gågaden med tid til shopping eller et besøg i en af de smukke ortodokse kirker? Du kan også vælge at tage med på en interessant heldagsudflugt. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Burjatlandsbyen Ust-Orda, inkl. frokost

En oplevelsesrig dag venter i landsbyen Ust-Orda, der ligger cirka 70 kilometer fra Irkutsk. Landsbyen fungerer i dag som et levende frilandsmuseum og fortæller om den oprindelige burjatbefolkning ved Bajkalsøen, der er en af de største nationaliteter i Sibirien. Burjats var efterkommere af mongolier og forfædre til amerikanske indianere. Hele deres liv var forbundet med Bajkal både i sagn og ritualer. På det lokale etnografiske museum får vi et godt indtryk af den lokale livsstil, historie, kultur, tro og madtraditioner, som er viderebragt gennem generationer. Her er også spændende genstande fra shamankulten, gamle mønter og brudepynt. I selve etno-landsbyen overværer vi en traditionel velkomstceremoni, en lille folklorekoncert med fascinerende halssang og kigger ind i en jurte, som tidligere var den traditionelle bolig. Inden vi vender tilbage til Irkutsk, nyder vi en velsmagende burjatfrokost med forskellige specialiteter, blandt andet ”buzi”, som er en slags dumplings med forskelligt fyld.

Den traditionelle Buzi - en slags russisk dumpling.

Den traditionelle Buzi - en slags russisk dumpling.

4. dag: Listvjanka ved Bajkalsøen

Vi forlader Irkutsk og kører mod Listvjanka, der ligger i den sydlige ende af Bajkalsøen. Undervejs besøger vi et malerisk frilandsmuseum i Taljci, og ikke langt derfra nyder vi en dejlig frokost hos en privat familie i deres datcha, som er et russisk sommerhus.

Vi ankommer til landsbyen Listvjanka, der bliver kaldt Porten til Bajkal, hvor vi skal bo en enkelt nat på et anderledes hotel tæt på søen. Nyd resten af dagen på egen hånd måske med en gåtur langs søen eller et besøg i Skt. Nicolai-kirken, der rummer en fornem samling af ikoner. Det er populært for unge par at blive viet i denne kirke. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Skt. Nicolai-kirken i Listvjanka.

Skt. Nicolai-kirken i Listvjanka.

5. dag: Bajkalsøen og Kadilnajadalen

Inden vi sejler ud på den smukke Bajkalsø, besøger vi det populære naturhistoriske Bajkalmuseum, hvor vi hører om søens enestående flora og fauna samt interessant forskning i området. 

Midt på dagen går vi ombord på vores krydstogtskib MS Imperia. Her bliver vi præsenteret for personalet og budt velkommen med en drink. Mærk den friske luft, nyd livet ombord og sejlturen mod Kadilnajadalen, som vi besøger om eftermiddagen. Her spadserer vi langs den maleriske kyst i en helt vidunderlig natur, der både gemmer på huler og sjældne edelweissblomster. Om aftenen nyder vi en sen middag i skibets restaurant, hvorefter der er mulighed for at hygge i baren - måske med et spil over en drink?

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi starter vores eventyr på Bajkal.

Vi starter vores eventyr på Bajkal.

6. dag: Øen Ogoj og Khuzhir på Olkhon

Om formiddagen besøger vi den meget smalle og tre kilometer lange ø Ogoj. Øens er berømt for sin beroligende atmosfære med energi og styrke, og man har derfor i 2005 rejst en buddhistisk helligdom på øen, som vi besøger. Det hedder sig, at hvis man går tre gange rundt om den otte meter høje stupa, vil man få et ønske opfyldt!

Efter frokost på skibet sejler vi til øen Olkhon, der er den største af Bajkalsøens 27 øer og den eneste, der er beboet. Øen kaldes ikke uden grund for Bajkalsøens hjerte. Olkhon ligger i den centrale del af Bajkalsøen og er centrum for gamle sagn og historiske traditioner. Her findes et naturligt steppelandskab, der bugter sig ind i bakker, sandområder, skovarealer og majestætiske klipper. Øen er også centrum for shamanisme, som er en primitiv religion, der stammer fra stenalderen. Shamanerne opnår kontakt med guder og dæmoner gennem deres rituelle dans, sang og trommeslag. Vi overværer en religiøs ceremoni og ser den hellige Shamanklippe, hvorfra der er en betagende udsigt over søen. Klippen er Bajkalsøens vartegn. Vi besøger også den maleriske fiskerlandsby Khuzhir. Her er ingen asfalterede veje, og man får følelsen af at være nået til verdens ende. Alle de små træhuse er bygget i traditionel sibirisk stil med smukt dekorerede vinduer. Det er en stærk oplevelse at besøge byen og de venlige og nysgerrige beboere. Om aftenen sejler vi mod Uskanij-øerne, mens vi hygger os over skibets middag og deler dagens store oplevelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den buddhistiske helligdom på øen Ogoj.

Den buddhistiske helligdom på øen Ogoj.

7. dag: Uskanijøerne og Zmeinajabugten

Tidligt om morgenen har du mulighed for at tage med på en ekstraudflugt, der arrangeres af nationalparken ved Uskanijøerne, hvor der findes en kæmpe sælbestand med op til 3.000 bajkalsæler. Den lokale ranger undersøger, om sælerne er der, inden vi drager ud på denne store naturoplevelse, hvor vi har mulighed for at komme forholdsvis tæt på nerpasælerne. Nær de smukke Uskanijøer spejder vi efter ferskvandssæler, som kun lever i Bajkalsøen. Øernes isolering fra fastlandet har udviklet stedets naturlige dyreliv markant. Sælerne er i stand til at blive under vand i op til 20 minutter. De er meget forsigtige og tillader ikke mennesker at komme helt tæt på. Prisen for besøget i nationalparken er cirka 225 kroner, som skal betales kontant i rubler ved indgangen til det beskyttede naturområde.

Bemærk: Besøgende har begrænset adgang til Uskanijøerne. Det kræver derfor særlig tilladelse fra parkens naturbeskyttelse, hvorfor vi tager forbehold for eventuel aflysning af besøget.

Efter udflugten venter morgenmaden på skibet, og vi sejler videre til slangebugten Zmeinajabugten, som er kendt for sine varme kilder, der strømmer ud forskellige steder både på land og under vand. Navnet Zmeinajabugten er forbundet med den ufarlige coluberslange, der undertiden dukker op her. Det varme kildevand bruges til behandling af muskelsygdomme. Eftermiddagen er afsat til at nyde naturen og måske til en herlig dukkert og efterfølgende afslapning på sandstranden. En vidunderlig dag i naturen!

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En lille gruppe af de helt særlige bajkalsæler.

En lille gruppe af de helt særlige bajkalsæler.

8. dag: Jeeptur på Olkhonøen

I dag skal vi atter besøge den store Olkhonø, men denne gang oplever vi den nordøstlige del af øen. Om eftermiddagen tager vi offroad med erfarne chauffører på en spændende jeepsafari i sovjetiske UAZ-biler til den idylliske Uzuribugt og videre mod nord til Kap Khoboy, hvorfra der er en helt formidabel udsigt over Bajkalsøen. På turen er der pauser, så vi rigtig kan oplever øens mangfoldighed med bjergklipper, skove med gamle fyrretræer, hellige shamaniske steder - og sågar en lille ørken.

Sidst på dagen sejler vi mod Baikal Dunes. Nyd aftenen ombord, og oplev den fredfyldte og helt eventyrlige solnedgang over Bajkalsøen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Jeeptur på Olkhanøen med de sovjetiske UAZ-biler.

Jeeptur på Olkhanøen med de sovjetiske UAZ-biler.

9. dag: Eventyrlige vandreture

Vi ankommer til feriecentret Baikal Dunes i Pribaikalski Nationalpark ved Academicheskaja Bugten. Et skønt strandområde med nye træhytter, som passer godt ind i landskabet, der er omgivet af klipper og med den smukke sibirske skovsteppe på den ene side og Bajkalsøen på den anden. Herfra tager vi på en uforglemmelig, let vandretur på cirka 1,5 kilometer. Peschanaja Bugten er berømt for sin 750 meter lange sandstrand, der er smukt indrammet af klipper. Vi ser de bemærkelsesværdige træer, hvor vind og vand har eroderet sandet under træerne, så rødderne står blottet. Netop her har man mange solrige dage, som til tider kan sammenlignes med solrige dage ved Sortehavet. Vi fortsætter ned til Babuska-bugten med cedertræer og ad en rhododendron-sti tilbage til den pittoreske Peschanaja Bugten, som kaldes Sibiriens Riviera. 

Efter en velfortjent frokost på skibet tager vi på endnu en vandretur, hvor vi starter fra Peschanaja Bugten. Vi følger en sti med en svag stigning, som slutter med en stejl stigning op ad en 260 meter høj klippe. Fra toppen har vi et fængslende panorama over Bajkalsøen, og når man står her, ser man for alvor, at Bajkalsøen er en enestående skønhed. Hvis du lægger dig ned på klippens sten, siger man, at man vil få masser af styrke og fornyet energi! Vi anbefaler vandresko eller støvler til den cirka 2,5 timer lange vandretur. Herefter er det tid til en autentisk russisk oplevelse: "Banja"! Vi nyder en tur i saunaen i Baikal Dunes Resort og hygger efterfølgende med en kop Bajkal-urtete i deres loungeområde, inden vi går ombord på skibet.

Om aftenen afslutter vi rejsens middag med stil med kaptajnens afskedsmiddag og et glas russisk champagne.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vandresti i Pribaikalski Nationalpark.

Vandresti i Pribaikalski Nationalpark.

10. dag: Hjemrejse

Vi siger farvel til Bajkalsøen og flyver ved middagstid fra Irkutsk med Aeroflot via Moskva til København, hvor vi ankommer om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

Hotelinformation

Hotel Irkutsk ***, Irkutsk
VisSkjul

Pænt hotel med perfekt beliggenhed i hjertet af Irkutsk og med panoramaudsigt til Angarafloden. Der er blot 200 meter til nærmeste supermarked. Hotellet har spa, frisør, fitnesscenter, terrasse, elevator, billard, lille gavebutik, sikkerhedsboks i receptionen samt en hyggelig restaurant, café og bar.

Værelser

Hotellets 163 værelser er fordelt over ni etager, og alle er udstyret med tv, køleskab, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Krestovaja Pad ***, Listvjanka
VisSkjul

Glæd dig til at bo på dette hyggelige hotel beliggende på en lille bakketop blot 50 meter fra Bajkalsøen. Hotellet blev bygget i 2005 og er enkelt indrettet - nærmest i alpestil. Her er en lille gavebutik, sikkerhedsboks i receptionen, sauna, solterrasse, hyggelig bar og restaurant med en spektakulær udsigt over søen. Hotellet har plads til 140 gæster, og værelserne er fordelt i syv forskellige huse med to eller tre etager uden elevator. Hotellets enkelthed passer godt ind i til naturens omgivelser. 

Værelser

Værelserne er uensartede og indrettet forskelligt, men alle har tv, elkedel, minibar, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her. 

MS Imperia ***
VisSkjul

Komfortabelt og hyggeligt skib med plads til 45 passager. Ombord finder du reception, en dejlig bar og restaurant med panoramavinduer, café, en lille indendørs pool (2,5 x 4 x 1,5 meter) med vand fra Bajkaløen, saunu samt soldæk med borde og stole. Rygning er forbudt overalt på skibet. Der er ingen mobil- eller internetforbindelse på Bajkalsøen. I tilfælde af alvorlig sygdom foregår kontakten med land via radio.

Måltider

De inkluderede måltider serveres i skibets restaurant. Morgenmaden består af frugt, ost, friskbagt brød, smør, hjemmelavet marmelade, mælkeprodukter og én varm ret, som varierer fra dag til dag samt kaffe eller te. Frokosten består oftest af tre retter og middagen af fire retter med salat, suppe, en hovedret og en dessert. Alle måltiderne er veltillavede, og der er tid til at nyde maden. Undervejs smager vi nogle af de kendte retter fra det russiske køkken samt specialiteter fra Bajkalsøen.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på det nedre dæk, hvorfra der også er indgang til skibet, og hvor receptionen findes.

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Dobbeltkahyt på hoveddæk
 • Junior suite på nedre dæk
 • Junior suite på øvre dæk
 • Enekahyt på hoveddæk
 • Enekahyt på øvre dæk

Dobbeltkahytter på nedre dæk og hoveddæk

Udvendige kahytter på ca. 9,5 m2, der er indrettet med tv, telefon, to adskilte senge samt sengebord, sengelampe, lille garderobe og varmeapparat samt eget badeværelse med hårtørrer og håndbruser (ej separat bruseniche). Kahytterne på det nedre dæk har små vinduer, der af hensyn til sikkerheden ikke kan åbnes, kahytterne på hoveddækket har større vinduer, der kan åbnes.

Junior suiter på nedre dæk og øvre dæk

Udvendige kahytter på ca. 21 m2, der er opdelt i to afdelinger med henholdsvis soveafdeling og opholdsstue. I soveafdelingen findes en dobbeltseng med sengeborde og –lamper, garderobe og varmeapparat. I den lille opholdsstue er der en sofa, bord og lænestol. Desuden er der tv, telefon, jacuzzi og aircondition samt eget badeværelse med hårtørrer og håndbruser (ej separat bruseniche). Kahytterne på det nedre dæk har små vinduer, der af hensyn til sikkerheden ikke kan åbnes, kahytterne på hoveddækket har større vinduer, der kan åbnes.

Enekahytter på hoveddæk og øvre dæk

Udvendige kahytter på ca. 7,5 m2, der er  indrettet med tv, telefon, enkeltseng med sengebord, sengelampe, lille garderobe og varmeapparat samt eget badeværelse med med hårtørrer og håndbruser (ej separat bruseniche). Kahytterne har et vindue, der kan åbnes.

Læs mere om skibet her.

MS Imperia i aftenskumringen.
MS Imperia i aftenskumringen.
Kahyt på MS Imperia.
Kahyt på MS Imperia.
Restauranten på MS Imperia.
Restauranten på MS Imperia.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt på Bajkalsøen

Visum og pas

Der er visumpligt ved indrejse til Rusland for danske statsborgere. Vi gør opmærksom på, at visumbehandling indebærer et fremmøde på det russiske visumcenter i København, hvor der blandt andet skal laves fingeraftryk. Visum er ikke med i rejsens pris og koster kr. 1.200,- som betales ved bestilling af rejsen. Prisen inkluderer hjælp til visering, service- og ansøgningspakke. Du vil modtage instrukser til visering fra vores samarbejdspartner Private Guide senest en måned før afrejse.

Bemærk: Skal du på en anden rejse før din rejse til Rusland og behøver dit pas, er det muligt at få dit visum hasteekspederet mod et hastegebyr for egen regning. Dette skal i så fald aftales med Private Guide, som du også afregner hastegebyret med.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Besøg i russiske kirker

Det er sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde i de russisk-ortodokse kirker.

Drikkepenge

Vitus Rejser har inkluderet obligatoriske drikkepenge til skibet, lokalguider og chauffører i rejsens pris. Man er naturligvis velkommen til at påskønne en ekstraordinær indsats fra tjenerne, lokalguide eller øvrigt personale. Men det er naturligvis helt frivilligt.

Drikkevand og øvrige drikkevarer

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand på flaske kan købes ombord og nogle steder i land.

Vodka er nationaldrikken. Den er rimelig i pris, og der findes mange forskellige typer. Lokalt og importeret øl kan købes på skibet. Russisk champagne er populært og ligeledes rimelig i pris. Vinene er af varierende kvalitet og relativt dyre. 

Elektricitet

Elektriciteten i skibets stikkontakter er på 220 volt, og her benyttes samme stik som i Danmark.

Flyrejsen

På denne rejse benytter vi det russiske luftfartsselskab Aeroflot. Selv om vi har den bedst tænkelige forbindelse fra København til Irkutsk er der nogle timers ventetid på ud- og hjemrejse i Moskvas lufthavn. Vi ankommer i terminal E og skal på få minutter med tog til terminal B. Bagagen checkes ind i København helt frem til Irkutsk. Vi anbefaler at medbringe en bog og måske bruge tiden til at få vekslet. Der er hyggelige restauranter og cafeer i lufthavnen samt gode indkøbsmuligheder.  

Indkøb

Fra Bajkalsøen kan du med fordel købe: Den lækre omulfisk i vakuumpakke, røget eller tørret.  Pinjekerner, amulet og andre burjatsmykker, urtete med bær og andre planter, sjove sælfigurer, chokolade fra Amta-fabrikken og vodka.

Klima

Den mest populære rejsetid i Sibirien er fra juni til september måned. Siden år 2000 har klimaet i Irkutsk ændret sig en del. Snedækket forsvinder tidligere og permafrostdybden er mindsket fra 200 meter til 100 meter. Temperaturen skifter meget, og kan kommer jævnligt op på cirka 30 grader.

Gennemsnitstemperaturer i Irkutsk:
Juni: 18-22 grader (nat: 10-12 grader)
August: 18-27 grader (nat: 10-15 grader).
September: 18-23 grader (nat: 10-12 grader)  

Medicin

Der er ikke nogen læge på skibet, men der er en lægehjælpskasse med standard håndkøbsmedicin. Medbring derfor eventuel medicin mod forkølelse, maveproblemer eller andet, udover det du eventuelt benytter i dagligdagen.

Påklædning

Medbring sommertøj til om dagen og gerne en vindtæt jakke eller varm trøje til om aftenen. Praktisk tøj, vandresko, regntøj, solhat eller kasket samt solcreme. På vandreturene anbefaler vi, at man er iført bukser og langærmede bluse for at undgå evt. insektbid. Påklædningen er pæn og afslappet ombord. Dog forventes det, at herrerne ifører sig lange benklæder i restauranten.  

Tidsforskel

+7 timer.

Toiletforhold

Medbring gerne lommeletter og håndsprit i forbindelse med udflugterne. Standarden på offentlige toiletter kan forekomme enkle.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se evt. www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund (tlf. 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er nu muligt at købe rubler i Danmark, men bemærk der kan være leveringstid på rubler. Køb eventuel valuta i Moskvas lufthavn inden afrejsen til Irkutsk. Det er også muligt at veksle i Irkutsk og Listvjanka. 

Værd at vide om krydstogter med MS Imperia

Betaling ombord på MS Imperia

Der betales i kontant med rubler for drikkevarer på skibet. Det er også muligt at betale med kreditkort, hvis der er forbindelse. Du skal blot underskrive din regning efter endt måltid, og betalingen foregår på rejsens sidste dag. Bemærk, der er ingen steder på togtet, hvor man kan veksle penge. Vi anbefaler at veksle i Moskva Lufthavn.

Fiskeri på Bajkalsøen

Under krydstogtet bliver der mulighed for at fiske fra skibets dæk, som er en lidt særlig oplevelse, da der i perioder er forbud mod enhver form for fiskeri på Bajkalsøen. Vi forventer at kunne tilbyde en hyggelig morgenstund inden morgenmaden på rejsens 8. dag mod et mindre gebyr til rederiet, som betales kontakt. I august og september forventer vi også at kunne tilbyde natfiskeri på rejsens 7. dag. Skibet har alt fiskeudstyr til rådighed.

Forbehold

På krydstogtet bevæger vi os væk fra alfarvej. Vi tager derfor forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugtsprogrammet og eventuelle aflysninger, da Sibiriens vind- og vejrforhold samt vandstande kan påvirke sejlruten.

Rengøring på skibet

Sengetøj skiftes hver tredje dag, og håndklæder skiftes efter behov. Der udleveres badehåndklæder på de steder, hvor der kan bades.

Skibsregler

- Alle passagerer skal fremvise gyldig legitimation ved ombordstigning på rejsens første dag. Ombordstigning skal altid ske senest 15 minutter før den annoncerede afgangstid.  
- Det er ikke tilladt at benytte elektriske apparater i kahytterne (undtagen hårtørrer, barbermaskine og opladere).
- Det er ikke tilladt at fodre fugle fra skibets dæk eller svømme fra skibet.
- Det er ikke tilladt at forlade tændte varmeapparater eller åbne vinduer i kahytterne, ligesom man ikke må benytte stearinlys i kahytterne.
- Alkohol må ikke bringes ombord udefra.

Telefonkontakt

Normalt er der ingen mobilkontakt midt i den vilde natur, dog kan man være heldig at få kontakt i Irkutsk, Listvjanka og på Olkhonøen. I tilfælde af nødsituationer har skibet naturligvis kontakt til fastlandet via radio. 

Udflugter i land

Afhængig af vejrforhold sejler vi ofte i små både det sidste lille stykke fra skibet til land tur/retur. Det er en hyggelig oplevelse og er ikke besværligt. Personalet er altid behjælpelig.   

Vaskeri

Der er et lille vaskeri ombord på skibet, hvor du mod betaling kan få vasket lidt tøj.