Nyhed!

Andalusien & Costa de la Luz · Hvor Spanien møder Portugal

Flyrejser
8 Dage

I Andalusiens sydvestlige hjørne, tæt på grænsen til Portugal, hvor havet er blåt og solen skinner, finder vi en af Spaniens mindre kendte perler, Costa de la Luz - Lysets Kyst. Tag med på en rejse med selvforkælelse, sol og sangria.

Modsat den kendte kystlinje Costa del Sol er Costa de la Luz næsten uberørt af rejsende - og i denne del af Andalusien er den spanske kultur og charme fastholdt. Brede, hvide sandstrande strækker sig langs kysten, så langt øjet rækker, og i de pittoreske andalusiske byer finder vi en skøn blanding af autentisk kultur, betagende natur og lokale delikatesser. Når lyden...

I Andalusiens sydvestlige hjørne, tæt på grænsen til Portugal, hvor havet er blåt og solen skinner, finder vi en af Spaniens mindre kendte perler, Costa de la Luz - Lysets Kyst. Tag med på en rejse med selvforkælelse, sol og sangria.

Modsat den kendte kystlinje Costa del Sol er Costa de la Luz næsten uberørt af rejsende - og i denne del af Andalusien er den spanske kultur og charme fastholdt. Brede, hvide sandstrande strækker sig langs kysten, så langt øjet rækker, og i de pittoreske andalusiske byer finder vi en skøn blanding af autentisk kultur, betagende natur og lokale delikatesser. Når lyden af bølgernes brusen blander sig med solens varme stråler, er det svært ikke at forelske sig i Lysets Kyst.

Andalusien er et område fuld af oplevelser. Det inkluderede udflugtsprogram tager os blandt andet til Sevilla, hvis spændende historie, brostensbelagte gader og smukke barokbygninger giver en eventyrlig og romantisk atmosfære. I byen Huelva lader vi os fortrylle af de mange huse udsmykket med mosaik, og så skal vi selvfølgelig også besøge det berømte kloster, La Rábida, hvor Cristoffer Columbus boede, før han stævnede ud på sine store eventyr på tværs af Atlanterhavet. 

Har du mod på endnu flere oplevelser, kan du desuden deltage i en ekstraudflugt til det naturskønne, bjergrige område ved Aracena, hvor vi blandt andet kan se drypstenshuler og smage på den berømte sortfodsskinke, der produceres her. 

Programmet er sammensat, så vi også har god tid til afslapning og hygge i hinandens selskab. Vi bor med halvpension på det 4-stjernede Puerto Antilla Gran Hotel i kystbyen Islantilla. Hotellet har flere pools, spa og fitnesscenter, og til middagene, der nydes i hotellets buffetrestaurant, er der inkluderet vin, øl og vand ad libitum. Glæd dig til gode oplevelser og ren forkælelse i sydens sol.

Kort - Andalusien og Costa de la Luz - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Juniorsuite med havudsigt
899,-
Eneværelse
1.399,-
Juniorsuite med havudsigt som eneværelse
2.799,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
499,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Aracena og det grønne bagland
575,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Faro t/r
 • Alle skatter og afgifter p.t. kr. 735
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Islantilla på Puerto Antilla Gran Hotel****
 • 7 x morgenmad (2. til 8. dag)
 • 7 x middag (1. til 7. dag)
 • Vin, vand, øl eller sodavand ad libitum til middagene (2. til 7. dag)
 • Lille byvandring i Islantilla 
 • Udflugt til Sevilla, inkl. lokalguide
 • Udflugt i Columbus fodspor
 • Udflugt  til Niebla og El Rocio - Spaniens vilde Vesten
 • Udflugt til Algarves smukke byer Vilareal og Tavira, inkl. sejltur
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Mod Costa de la Luz

Vi flyver med SAS direkte fra København til Faro i Portugal. Fra lufthavnen kører vi cirka 87 kilometer til den spanske by Islantilla, hvor vi på vejen krydser floden Guadiana, der adskiller de to lande. Vi ankommer til hotellet midt på dagen og eftermiddagen er på egen hånd. Vi mødes i hotellets restaurant til fælles middag.     

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Byvandring i Islantilla

Rejselederen tager os med på en gåtur rundt i området omkring vores hotel. Cirka 750 meter fra hotellet findes et lille bycentrum, der byder på både forretninger, cafeer og restauranter. Er du golfinteresseret, ligger en af Huelvas smukkeste baner blot 600 meter fra vores hotel. Islantilla er en dejlig ferieby, som byder på nogle af Spaniens bedste strande, og kysten er klassificeret med blåt flag. Langs strandpromenaden vajer palmerne, der indbyder til rolige gåture - eller måske du har lyst til at leje en cykel og køre ud i det blå langs den 22 kilometer lange kyst?

På de lokale restauranter kan du helt sikkert finde frisk fisk på menuen, og til frokost har du rig mulighed for at gå på kulinarisk opdagelse på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Golfbane i Islantilla.

Golfbane i Islantilla.


3. dag: Sevilla - Andalusiens største by 

Vi kører med bus fra vores hotel tidligt om morgenen, for i dag skal vi besøge Andalusiens hovedstad, Sevilla, som ligger smukt ved Guadalquivirfloden. I gamle dage var Sevilla en vigtig handelshavn, og det bærer byen i høj grad præg af den dag i dag - Sevilla er en pittoresk by med mange romantiske stræder og fornemme palæer og huse, der vidner om en fordums velstand. Vi oplever byen på en eventyrlig byvandring, hvor vi blandt andet kommer forbi Plaza de España, der er udsmykket med traditionelle farvestrålende fliser. Vi ser også den imponerende katedral, der er verdens tredjestørste kirke, som tidligere fungerede som moské for de arabiske herskere. Her finder vi blandt andet Cristoffer Columbus' gravmæle.

I løbet af dagen er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd - eller måske frister et par tapas på en lokal restaurant? Eller et besøg i det jødiske kvarter, der er et af de ældste i Spanien? Rejselederen er altid behjælpelig med gode forslag til spændende oplevelser. Sidst på dagen kører vi tilbage til kysten, hvor middagen venter på vores hotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Besøg i klassiske Sevilla.

Besøg i klassiske Sevilla.

4. dag: I Columbus' fodspor

Dagen byder på en udflugt i historiens tegn, når vi går i Christoffer Columbus' fodspor. Vi kører med bus til det smukke kloster La Rábida, hvor man tydeligt mærker historiens vingesus. Det var nemlig her Columbus boede flere år, mens han forberedte sig på sin første rejse og afventede Dronning Isabels tilladelse til at stævne ud. På det nærliggende museum Muelle de las Carabelas kan vi se reproduktioner af de tre skibe, Columbus sejlede ud med i 1492 - vi kan sågar gå ombord og se, hvordan de var indrettet. Reproduktionerne blev bygget i 1992 i forbindelse med 500-året for Columbus' skelsættende sejlads, der som bekendt ikke ledte ham til Indien men derimod til Amerika.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

La Rabida klosteret.

La Rabida klosteret.

5. dag: På egen hånd eller Aracena og det grønne bagland

Nyd en afslappende dag i de dejlige omgivelser på hotellet, eller tag ud i det blå - måske på en lejet cykel? Muligheder er der mange af, og rejselederen er gerne behjælpelig med forslag. Du kan også deltage i en ekstraudflugt til det grønne bagland. Om aftenen mødes vi på hotellet til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ekstraarrangement: Aracena og det grønne bagland
Den vilde bjergkæde i den nordlige del af Huelva-provinsen ligger i en af Andalusiens fjerneste og mindst besøgte områder. Ad snoede bjergveje kører vi op til byen Aracena, som er navngivet efter bjergkæden af samme navn. Byen er en typisk andalusisk landsby med hvidkalkede huse, som står i skærende kontrast til det grønne landskab og de omkringliggende bjerge. Den største attraktion er uden tvivl Gruta de las Maravillas, der er nogle af Spaniens smukkeste drypstenshuler, som åbnede for mere end 100 år siden. De smukke grotter har også gjort debut på filmlærredet, blandt andet i filmen ”Rejsen til Jordens indre”.

I byen Aracena er der også tid til at gå på opdagelse på egen hånd, hvor du for eksempel kan besøge det gamle fort eller den gotiske kirke. Området er også berømt for sin kvalitetsskinke, der er fremstillet af kød fra sortfodsgrise, som er opdrættet i naturen på agern. På vores udflugt besøger vi en fabrik, der fremstiller lokale pølser, ligesom vi får mulighed for at smage den populære skinke og de lokale vine. På tilbagevejen stopper vi ved Peña Arias Montano, som byder på nogle af dagens mest spektakulære udsigter over bjergene. 

Udsigt over Aracena.

Udsigt over Aracena.

6. dag: Spaniens vilde vesten - Niebla og El Rocío 

Huelva-provinsen byder på mange oplevelser, og en tur til landsbyerne Niebla og El Rocío er bestemt noget at se frem til. Bag ved den imponerende, tykke bymur i Niebla oser der af historie. Her besøger vi blandt andet kirkerne San Martín og Nuestra Señora de la Granada samt det gamle hospital, som kan dateres helt tilbage til 1600-tallet. Vi besøger selvfølgelig også byens marked, hvor der er mulighed for at købe lokale specialiteter, inden vi kører videre til El Rocío.

Ved frokosttid når vi El Rocío, som nok er en af Spaniens mest mærkværdige byer. Det er, som om tiden her har stået stille, og byen ligner noget, der er taget direkte ud af en westernfilm - man kan næsten ikke lade være med at spekulere på, om Clint Eastwood mon kommer springende ud fra en af de lokale barer. Glæd dig til at opleve byens særegne atmosfære, inden vi kører med bussen tilbage til vores hotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Cowboybyen El Rocio.

Cowboybyen El Rocio.


7. dag: Portugal - Vila Real do Santo António og Tavira 

Efter morgenmaden kører vi i bus til Ayamonte, hvorfra vi sejler over floden Guadiana. Vi ankommer midt i den hyggelige portugisiske by Vila Real do Santo António, og her får du tid til egne eventyr og shopping på hovedgaden Teofilo Braga, som er fuld af butikker. Byen har en dejlig fredfyldt atmosfære, og byens centrale plads Praça do Marquês de Pombal bringer tankerne til landets hovedstad, Lissabon.  

Vi fortsætter udflugten til endnu en malerisk by på Algarvekysten, Tavira, som er delt i to af Gilaofloden. I byen findes mere end 30 kirker og kapeller, og mange huse er pyntet med kystens karakteristiske skorstene i fantasifulde mønstre. På en gåtur rundt i byen krydser vi blandt andet Ponte Romana, "Den romerske bro", der trods navnet ikke blev bygget af romerne, men af maurerne. Det mauriske herredømme har sat spor i arkitekturen, og på gåturen rundt i byen kan man tydeligt fornemme Taviras rige historie.  

Først på eftermiddagen kører vi med bussen tilbage til Spanien og lysets kyst. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Skønne Tavira på Algarvekysten.

Skønne Tavira på Algarvekysten.


8. dag: Mod København

Nyd formiddagen på hotellet, og tag en sidste tur i poolen. Måske skal du lige nå de sidste indkøb, inden vi vender næsen mod nord? Vi kører fra hotellet om eftermiddagen og flyver med SAS fra Faro til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Puerto Antilla Gran Hotel ****
VisSkjul

Det moderne hotel Puerto Antilla Gran Hotel ligger ved stranden i byen Islantilla på Sydspaniens Costa de la Luz, lysets kyst. Her kan du nyde solen og brisen fra Atlanterhavet i hotellets komfortable rammer med et væld af faciliteter. Hotellet tilbyder fem pools, et spa- og wellnessområde på hele 1.000 m2, bar samt buffet- og a la carte-restaurant. Blot 600 meter fra hotellet finder du en af kystens allerbedste golfbaner med 27 huller, hvorfra du har havudsigt på hele banen. Vi bor med halvpension, og til middagene i hotellets buffetrestaurant er der inkluderet vin, vand, øl eller sodavand ad libitum. 

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser på ca. 30 m2 med terrasse eller balkon, telefon, tv, aircondition, sikkerhedsboks, minikøleskab (som ved henvendelse i kan fyldes som minibar) samt badeværelse med badekar og hårtørrer. Mod tillæg er der mulighed for at tilkøbe juniorsuiter på ca. 40 m2, hvor du også får opholdsområde med sofaarrangement samt havudsigt. 

Læs mere om hotellet her.