Halvpension & galla-middag

Andalusien & Costa del Sol · Jul

Flyrejser
8 Dage

Vi kan varmt anbefale at fejre spansk jul på Sydspaniens Costa del Sol. December er en dejlig tid i Spanien, og her nyder vi juledagene på et skønt 4-stjernet hotel med julefejring og spændende udflugter.

Forkæl dig selv med en juleferie under varmere himmelstrøg på Costa del Sol, hvor temperaturen typisk ligger omkring 15 behagelige grader. Julemåneden i Spanien er traditionsrig; gaderne er udsmykkede med julepynt, dekorative julelys, og rundt omkring findes små, hyggelige julemarkeder, krybbespil og meget mere. I Spanien varer julen længe, for her slutter julen faktisk først Helligtrekongersdag den 6. januar, hvor de tre vise mænd kommer med...

Vi kan varmt anbefale at fejre spansk jul på Sydspaniens Costa del Sol. December er en dejlig tid i Spanien, og her nyder vi juledagene på et skønt 4-stjernet hotel med julefejring og spændende udflugter.

Forkæl dig selv med en juleferie under varmere himmelstrøg på Costa del Sol, hvor temperaturen typisk ligger omkring 15 behagelige grader. Julemåneden i Spanien er traditionsrig; gaderne er udsmykkede med julepynt, dekorative julelys, og rundt omkring findes små, hyggelige julemarkeder, krybbespil og meget mere. I Spanien varer julen længe, for her slutter julen faktisk først Helligtrekongersdag den 6. januar, hvor de tre vise mænd kommer med gaver til alle artige børn.

Costa del Sol har gennem mange år været kendt og elsket af besøgende fra hele Europa. Vi bor vest for Málaga i Benalmádena på Costa del Sols smalle kyststrimmel ud mod det azurblå Middelhav. Selvom byerne ved Solkysten næsten hænger sammen, byder de på vidt forskellige oplevelser, og langs kysten findes butikker, shoppingcenter, tapasbarer, restauranter med alt godt fra havet og gode spanske vine. Benalmádena er stort set vokset sammen med Torremolinos, men netop her er den spanske charme stadig bevaret. Vi bor på et skønt 4-stjernet hotel i værelser med balkon, og hver aften nyder vi en lækker buffetmiddag med vin. Juleaften bliver der arrangeret gallamiddag for os, og juledag forløber med en traditionel, spansk julefrokost på en lokal restaurant.

Derudover har vi sammensat et spændende udflugtsprogram, hvor vi oplever områdets smukke byer og natur. 

God jul - Feliz Navidad!

Kort - Andalusien & Costa del Sol - Jul

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.000,-
Afbestillingsforsikring
480,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Granada og Alhambra
565,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter på Hotel Best Tritón****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x spansk julefrokost (5. dag)
 • 6 x middag inkl. 1/4 fl. vin og vand (1.-3. og 5.-7 dag)
 • 1 x gallamiddag inkl. 1/4 fl. vin og vand (4. dag)
 • Orienteringstur i lokalområdet
 • Udflugt til naturparken El Chorro og appelsinfarm
 • Udflugt til den hvide by Mijas
 • Udflugt til Picassos fødeby Málaga
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Forbehold for ændringer i rækkefølgen af udflugterne.

Dagsprogram

1. dag: Costa del Sol

Sidst på formiddagen flyver vi fra København med Norwegian direkte til Málaga. Vi fortsætter i bus til  vores hotel i Benalmádena, hvorfra vi går en lille tur i lokalområdet. Rejselederen giver praktiske råd og gode tips til juleferien, inden vi hygger os med en skøn buffetmiddag på hotellet.

2. dag: Naturparken El Chorro og appelsinfarm

Dagens udflugt byder på en flot halvdagstur i Andalusiens smukke landskab med spændende besøg undervejs. Første stop er et fantastisk udsigtspunkt over naturparken og kløften El Chorro. Parken er verdensberømt for gangstien El Caminito del Rey (Den lille Kongevej), som blev bygget mellem 1901-1905. Stien skulle bruges til både mennesker og materialer som en simpel transportvej mellem de to vandkraftværker, der ligger i hver sin ende af den dybe kløft El Chorro. Stien blev officielt indviet og fik sit navn i 1920´er, da selveste Kong Alfonso XIII gik ruten. Den storslåede kløft strækker sig over tre kilometer med op til 400 meter høje klippevægge. Den smalle gangsti, der løber halvvejs oppe på klippevæggen, har gennem tiden tiltrukket vovehalse fra hele verden og er da også blevet kaldt "verdens farligste gangsti". Af sikkerhedsmæssige årsager blev stien derfor lukket i år 2000. Den spektakulære sti har nu gennemgået en omfattende renovering for mere end 20 millioner kroner og genåbnede i 2015 - til stor glæde for adrenalinsøgende vandreglade. Vi kommer ikke ud på stien, men bliver på sikker grund, hvor vi kan slappe af og nyde den fantastiske udsigt. Herefter besøger vi den lille appelsinfarm Juanito Orange, der ikke ligger langt fra Pizarra. Den charmerende bonde Juanito viser os rundt på gården, og vi ser plantager med appelsiner, citroner, grapefrugt, granatæbler og meget mere. Vi smager på frugterne og hører om de mange sorter, inden turen går tilbage til hotellet.

 

3. dag: Den hvide by Mijas

Vi tager på en dejlig halvdagsudflugt til den charmerende landsby Mijas, der ligger fornemt gemt oppe i bjergene nord for Fuengirola. På byvandringen, der tager os rundt på trapper og gennem stejle brostensbelagte gyder, kommer vi forbi de smukke hvidkalkede huse med farvestrålende patioer i traditionel andalusisk byggestil. Af og til ses æsler, der stadig benyttes som transportmiddel i den idylliske by. Overalt oser det af atmosfære i det historiske kvarter med spor af arabisk indflydelse. Vi nyder den fabelagtige udsigt over landskaberne med Middelhavet i horisonten. Sammen nyder vi Lillejuleaften med hotellets lækre buffetmiddag.

De charmerende, hvide gader i Mijas.

4. dag: Juleaften 

I Spanien er selve juleaften en familiebegivenhed, som nydes i stilhed. Om eftermiddagen og ved midnat fyldes kirkerne af glade mennesker. Har du lyst, så tag med rejselederen til dansk julegudstjeneste i Margrethekirken i Fuengirola (lokalbus er ikke inkluderet). Om aftenen arrangerer hotellet en helt særlig gallamiddag: Vi bydes velkommen i restauranten med en cocktail, og efterfølgende nyder vi den i højtidens anledning ekstrastore og flotte julemiddag med et glas vin til. Vi julehygger sammen, og i løbet af aftenen vil der være to underholdende shows. Var du ikke til gudstjeneste midt på dagen, kan du også vælge at deltage i en lokal midnatsgudstjeneste.

 

5. dag: Juledag og julefrokost 

Juledag er det lokal skik at gå ud og spise - og der er liv i gaderne. Restauranterne byder på traditionel spansk julemad - lam, kalkun eller skaldyr. Desserten består typisk af turrón – en slags nougatkonfekt eller et stykke helligtrekongerskage. Vi nyder en hyggelig spansk julefrokost på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

 

6. dag: Picassos fødeby Málaga

Dagens spændende halvdagsudflugt går til Andalusiens næststørste by. Málaga er en flot storby med en lang historie og mange interessante seværdigheder. Her findes det smukke Picassomuseum, som er indrettet i et storslået gammelt rigmandspalads. Museets åbning har i nogen grad været medvirkende til at sætte Málaga på landkortet. Midt i byen står også en skulptur af vores egen H.C. Andersen, der i sin tid besøgte byen. På en spændende byrundtur passerer vi både moderne bebyggelser i det tidligere industriområde, det engelske kolonikvarter og  Plaza Victoria, hvor kongeparret lå i lejr, da de indtog byen for 500 år siden. Undervejs holder vi pause, hvor vi kan nyde udsigten fra den nyrenoverede havn. Vi slutter byrundturen med lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til Benalmádena.

Kreativ julepynt i Málaga.

7. dag: På egen hånd eller ekstraarrangement

I dag kan du bruge dagen, som du vil. Nyd det milde klima, gå en tur ved vandet, læs en bog, eller gå på opdagelse i byen. Du kan også deltage i et ekstraarrangement til Granada og Alhambra. 

Ekstraarrangement: Granada og Alhambra
Om morgenen tager vi på en smuk køretur gennem det andalusiske bagland til den eventyrlige by Granada, der ligger vidunderligt mellem to højdedrag ved foden af Sierra Nevada-bjergene. På en byvandring ser vi nærmere på fortryllende Granada, der er fyldt med historie, hyggelige gader og pladser. Herefter tager vi på en flot rundvisning på Alhambrapaladset, der ikke uden grund er fredet af UNESCO. Her oplever vi en majestætisk skønhed med enestående kongelige gemakker, intime patioer, den berømte løvegård og det idylliske sommerpalads Generalife. Pragtfulde blomsteranlæg, roser og springvand, der er som taget ud af 1001 Nats Eventyr. En flot heldagsudflugt, hvor vi får oplevet Andalusiens absolut største seværdighed.​

Et besøg på Alhambra er en oplevelse i særklasse.

8. dag: Hjemrejse

Nyd morgenmaden og en sidste cortado eller café con leche, inden vi ved middagstid flyver med SAS direkte til København.
 

Hotelinformation

Hotel Best Tritón ****
VisSkjul

Hotel Tritón ligger dejligt i Benalmádena omgivet af en skøn have med palmetræer - direkte ud mod havet og strandpromenaden. Der er blot 200 meter til lystbådehavnen, og overalt hersker en hyggelig stemning. Hotellet består af to bygninger forbundet med en korridor og få trapper.

Hotellet har en flot udendørs pool, solterrasse med solstole, parasoller, tennisbane, elevator, bar, cafeteria og buffetrestaurant, hvor vi nyder et stort udvalg af spansk og international mad både om morgenen og om aftenen, hvor der er inkluderet 1/2 flaske vin og vand pr. person. (Jul og nytår er der inkluderet 1/4 flaske vin og vand pr. person). Vil du forkæle dig selv, kan du slappe af i hotellets lille spa med sauna, jacuzzi og tyrkisk bad (entré ca. 7 euro for 1½ time). Desuden finder du både et fitnesscenter samt frisør- og skønhedssalon på hotellet. Vaskeriservice tilbydes mod betaling. Under opholdet arrangerer hotellet masser af forskellige aktiviteter.

Glæd dig til at bo i de store værelser med balkon eller terrasse med delvis havudsigt. På vores langtidsrejser er det mod tillæg muligt at bestille dobbeltværelser med fuld havudsigt. Alle værelser har køleskab, gratis sikkerhedsboks og WiFi samt badeværelse med badekar eller bruseniche med hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Hotel Best Tritón Poolområdet på Hotel Best Tritón.