4-stjernet hotel med halvpension

Costa Blanca & Calpe

Flyrejser
9 Dage

Tag på en skøn ferie i charmerende Calpe ved Spaniens middelhavskyst Costa Blanca. Her har vi sørget for, at komfort og livsnyderi er højsædet. Glæd dig til at bo på lækkert 4-stjernet hotel med inkluderet halvpension og vin samt et flot udflugtsprogram. 

Midt på Spaniens middelhavskyst Costa Blanca og blot én times kørsel fra Alicante finder vi den charmerende kystby Calpe, der udgår en perfekt ramme for et dejligt afbræk fra Danmarks mørke vinter. I Calpe venter et spændende bymiljø med gågade, hyggelige restauranter og cafeer samt små butikker, der ligger gemt i de idylliske sidegader. I den smukke gamle bydel findes en skøn og autentisk spansk atmosfære på de små vin- og tapasbarer. En...

Tag på en skøn ferie i charmerende Calpe ved Spaniens middelhavskyst Costa Blanca. Her har vi sørget for, at komfort og livsnyderi er højsædet. Glæd dig til at bo på lækkert 4-stjernet hotel med inkluderet halvpension og vin samt et flot udflugtsprogram. 

Midt på Spaniens middelhavskyst Costa Blanca og blot én times kørsel fra Alicante finder vi den charmerende kystby Calpe, der udgår en perfekt ramme for et dejligt afbræk fra Danmarks mørke vinter. I Calpe venter et spændende bymiljø med gågade, hyggelige restauranter og cafeer samt små butikker, der ligger gemt i de idylliske sidegader. I den smukke gamle bydel findes en skøn og autentisk spansk atmosfære på de små vin- og tapasbarer. En vidtstrakt og palmebestrøet strandpromenade løber langs de brede sandstrande, og rundt omkring i byen findes spor fra både romere og arabere, der gennem tiden har hersket over byen.

På vores lækre og populære hotel Gran Hotel Sol y Mar, som ligger direkte ud til det azurblå Middelhav, er forkælelsen i top. Her finder du en pragtfuld udendørs pool med udsigt til havet samt en dejlig solterrasse med solstole. Vi har inkluderet halvpension og et glas vin til middagene i hotellets restaurant, der både morgen og aften disker op med en lækker buffet.

På rejsen er der både ro og tid til afslapning i de pragtfulde omgivelser, men vi skal naturligvis også med vores dygtige rejseleder ud og opleve Costa Blancas dejlige byer, seværdigheder og natur. Vi har sammensat et spændende udflugtsprogram med dejlige oplevelser i Costa Blancas skønne byer og landskaber. Her venter smukke naturoplevelser i Las Salinas Naturpark og ved Algar-vandfaldene, besøg ved lokale kulturskatte, samt besøg i storbyen Alicante og en herlig vinsmagning på en af regionens mange stemningsfulde og familiedrevne vingårde.

Kort Calpe - 9 dages deluxe-rejse.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt
1.200,-
Eneværelse
1.100,-
Eneværelse med havudsigt
2.300,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Alicante t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 267,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 8 nætter i Calpe på Grand Hotel Sol y Mar****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 8 x middag, inkl. et glas vin (1.-8. dag)
 • Byvandring i Calpe
 • Udflugt til Alicante
 • Besøg i Las Salinas Naturpark
 • Udflugt til landsbyen Guadalest og Algar-vandfaldene
 • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
 • Besøg i filmfestivalbyen El Albir 
 • Vandretur i naturparken Peñón de Ifach
 • Besøg på fiskemarked i Calpe
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Forbehold for ændringer I rækkefølgen af udflugterne.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Calpe

Med Norwegian flyver vi direkte fra København til Alicante, hvor vi bydes velkommen af vores dansktalende rejseleder. Fra lufthavnen skal vi på en fin køretur forbi Benidorms flotte skyline og bjergbyen Altea, inden Calpe åbenbarer sig foran os i en bred dal ned mod det glitrende Middelhav. Når vi er nået frem, får vi en lille rundvisning på hotellet, inden vi om aftenen nyder rejsens første hyggelige buffetmiddag med et glas vin.

Inkluderede måltider: Middag.

Stranden i Calpe.

Stranden i Calpe.

2. dag: Byvandring i Calpe

Rejselederen arrangerer en hyggelig gåtur, hvor vi bliver introduceret til vores nye omgivelser. På turen kommer vi ned på strandpromenaden og ned langs havet forbi hyggelige barer og restauranter. Vi kommer også en tur ind i hovedgaden, hvorfra små sidegader med spændende butikker udgår, ligesom vi kommer ind i den gamle bydels hyggelige brostensbelagte gader. Her finder vi et væld af smukke kirker, museer, stemningsfulde små cafeer og traditionelle tapasbarer.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den hyggelige strandpromenade i Calpe.

Den hyggelige strandpromenade i Calpe.

3. dag: Prægtige Alicante og Las Salinas Naturpark

Sammen tager vi på en flot heldagstur til den fantastiske storby Alicante, der ligger midt på Costa Blanca. Her mødes vi af brede alléer, grønne haver, indbydende fiskerestauranter og lystyachter i millionklassen. Vi nyder den storslåede udsigt over byen og havet fra middelalderborgen Santa Bárbara, der troner over centrum. Vi tager også på en spadseretur langs den berømte palmepromenade Explanada de España, hvorefter der er tid til, at du på egen hånd kan kigge i byens butikker og måske besøge en af de mange atmosfærefyldte fortovscafeer. 

Vi slutter udflugten af med at sammen besøge Las Salinas Naturpark, der ligger som en lille perle gemt bag byen Calpe. Engang blev området brugt til saltproduktion, men i dag kommer besøgende for at beundre parkens mange trækfugle og de lyserøde flamingoer. Flamingoens rosa fjerdragt kommer fra føden, som består af små krebsdyr og alger. Gode stier rundt om søen gør det muligt at se dyrelivet på nært hold. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Flamingoer i Las Salinas Naturpark.

Flamingoer i Las Salinas Naturpark.

4. dag: På egen hånd

Dagen er din, og du kan bruge den, som du har lyst. Nyd for eksempel hotellets faciliteter, gå en tur langs strandpromenaden, eller tag lokalbussen til den smukke landsby Altea.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Calpes meget charmerende gamle bydel.

5. dag: Landsbyen Guadalest og Algar-vandfaldene

Vi tager på en spændende halvdagsudflugt i Costa Blancas bagland. Ad smukke veje kører vi op i bjergene til den dramatisk placerede maleriske landsby Guadalest, der har blot 200 indbyggere. I middelalderen havde Guadalest stor betydning. Byen tilhørte kongehuset Aragon, som dengang var et af de vigtigste i Europa og som dominerede hele den vestlige del af Middelhavsområdet. Den eneste adgang til den gamle bydel er op ad Costera del Portal-trapperne og via en tunnel, boret ind i klippen ved Guadalest-slottet. Der er en helt særlig stemning i den seværdige og bilfri by, og på byvandringen gennem den velbevarede gamle bydel passerer vi blandt andet adelshuset, kirken og fængslet. Herfra er der en smuk udsigt til den dybtliggende sø og marker med oliventræer.

Efter besøget fortsætter vi til Algar-vandfaldene, hvor vi ad en 1,5 kilometer lang gangbro kommer tæt på de imponerende kaskader af vand. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Algar vandfaldene, hvor der er muligthed for en dukkert.

Algar vandfaldene, hvor der er muligthed for en dukkert.

6. dag: På egen hånd

Nyd en dejlig dag på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag til udflugtsmål eller aktiviteter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

7. dag: Vingårdsbesøg med vinsmagning

Vinproduktion har gennem århundreder været integreret i den spanske kultur, og vinfremstilling i Alicante-området kan spores helt tilbage til middelalderen. Vi besøger vingården Bodegas Enrique Mendoza, der ligger omgivet af frugtplantager, olivenlunde og fyrreskove ved foden af Serra Gelada-bjergene. Den familiedrevne vingård fremstiller kvalitetsvine af økologiske druer. På den spændende rundvisning hører vi om den fascinerende vinverden og kommer en tur ned i vinkælderen, hvor flaskerne lagres i fine egetræstønder. Til vinsmagningen nyder vi syv af vingårdens kvalitetsvine ledsaget af små spanske hapsere.

På turen tilbage til hotellet stopper vi i byen El Albir, der er kendt for Spaniens årlige filmfestival. Vi går her en tur på den berømte palmepromenade ”Paseo de las Estrellas” - stjernepromenaden - hvor sten bærer navne på filmstjerner i bedste Hollywood-stil.

Spanien og vin hænger uløseligt sammen.

8. dag: Naturparken Peñón de Ifach og besøg på fiskemarkedet

Fra hotellet spadserer vi til den eventyrlige 332 meter høje klippe Peñón de Ifach. På en af bjergsiderne opstod engang den lille by Ifach, som var beboet af berbere. Efter barske piratangreb valgte de at flytte ind mod land, og dermed blev nutidens Calpe grundlagt. Hvert år besøges klippen af store kolonier af søfugle, som benytter området til at yngle. Vi går halvvejs rundt, op ad klippen og ind gennem fine haveanlæg med imponerende palmer og blomster. Jo længere ud mod klippen vi kommer, desto mere højrøstet bliver koret fra de tusindvis af søfugle. Efter den lille vandretur overværer vi fiskeauktionen på den gamle børs La Lonja, hvor man hver eftermiddag sælger havets mange specialiteter. Vi nyder livet ved marinaen og havnen, inden vi til fods vender tilbage til hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den 332 meter høje klippe Peñón de Ifach.

Den 332 meter høje klippe Peñón de Ifach.

9. dag: Hjemrejse

Ferien lakker mod enden, og vi flyver med Norwegian fra Alicante direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

 

 

 

 

Hotelinformation

Grand Hotel Sol y Mar ****
VisSkjul

Lækkert designhotel med en fremragende beliggenhed i den centrale del af Calpe direkte ud til stranden Arenal og den dejlige strandpromenade. Du vil nyde at bo på dette populære hotel, der kun er for voksne, og hvor komfort og service i højsædet. 

Hotellet har en pragtfuld udendørs pool med udsigt til havet, solterrasse med solstole og poolbar. Ved solnedgang ændres poolområdet til et hyggeligt loungeområde, hvor man kan nyde cocktails og mere end 35 forskellige slags cava og champagne. På hotellet finder du desuden to dejlige restauranter, en elegant lobbybar, fitnesscenter, elevator, supermarked og frisør. Vil du forkæle dig selv, kan du mod betaling slappe af i hotellets skønne spa, der har indendørs pool, jacuzzi, tyrkisk bad og sauna, ligesom der tilbydes massage- og skønhedsbehandlinger. Entré pr. person ca. EUR 20 på hverdage og EUR 29 i weekenden. Under opholdet arrangerer hotellet jævnligt aftenunderholdning.

Måltider

I hotellets restauranter nydes den inkluderede halvpension, som består af en veltillavet buffet både morgen og aften med lokale, spanske specialiteter og europæiske retter - alt fra det sunde til den søde tand lavet af friske råvarer. Om aftenen har vi inkluderet et glas vin pr. person til middagen.

Værelser
Vi bor i store, elegante og lydisolerede værelser med balkon eller terrasse mod hotellets hovedindgang. På værelserne findes der tv, aircondition/varmeanlæg, sikkerheds, gratis WiFi, pudemenu, gratis velkomstpakke i minibaren samt badeværelse med hårtørrer, bruseniche eller badekar samt skønne sæber. Mod tillæg kan der bestilles værelse med havudsigt.

Læs mere om hotellet her.