Inkl. halvpension med vin

Costa del Sol & Fuengirola · 2022

Flyrejser
8 Dage

Forkæl dig selv med en skøn uge i populære Fuengirola på den sydspanske solkyst. Her bor vi godt på nyrenoveret 4-stjernet hotel, blot et stenkast fra strandpromenaden i Fuengirola. Vi har inkluderet halvpension med vin samt et alsidigt udflugtprogram. 

Fuengirola ligger bare 36 kilometer vest for Málaga og har igennem mange år været en af danskernes foretrukne feriebyer på Costa del Sol. Om sommeren er området velbesøgt, men uden for højsæsonen sættes tempoet ned, og man fornemmer kystens autentiske atmosfære. I gamle dage var Fuengirola et lille fiskerleje, men i dag er det en stemningsfyldt ferieby, hvor man har formået at biholde den sydspanske charme - særligt i den gamle bydel...

Forkæl dig selv med en skøn uge i populære Fuengirola på den sydspanske solkyst. Her bor vi godt på nyrenoveret 4-stjernet hotel, blot et stenkast fra strandpromenaden i Fuengirola. Vi har inkluderet halvpension med vin samt et alsidigt udflugtprogram. 

Fuengirola ligger bare 36 kilometer vest for Málaga og har igennem mange år været en af danskernes foretrukne feriebyer på Costa del Sol. Om sommeren er området velbesøgt, men uden for højsæsonen sættes tempoet ned, og man fornemmer kystens autentiske atmosfære. I gamle dage var Fuengirola et lille fiskerleje, men i dag er det en stemningsfyldt ferieby, hvor man har formået at biholde den sydspanske charme - særligt i den gamle bydel findes der et væld af smalle stræder med hyggelige pladser, som er fyldt med lokale tapasbarer og restauranter. Byens helt store trækplaster er den 7 kilometer lange, lavvandede strand, der indbyder til livsnyderi og en slentretur i palmernes skygge.

Vi bor godt på det nyrenoverede og 4-stjernede Hotel Occidental Fuengirola, der ligger tæt på strandpromenaden Paseo Marítimo og i gåafstand til byens butikker. Her bliver vi forkælet med halvpension med vin og vand til middagene samt gode værelser med møbleret balkon. Undervejs kan du se frem til inkluderede besøg i mondæne Marbella, den unikke bjergby Mijas og en skøn udflugt til Andalusiens bagland med besøg på en appelsinfarm, hvor vi blandt andet skal smage familiens hjemmelavede paella. 

Som en ekstra lille bonus har du under dit ophold mulighed for at deltage i en af Andalusiens vigtigste festligheder, nemlig den årlige fejring af byens skytsengel Rosario, som løber af stablen mellem d. 6. og 12. oktober 2022. Her kan du opleve andalusiske rideshows med områdets smukke heste, andalusisk sang, dans, parader, optog og meget mere. 

Ellers er der bare tilbage at sætte sig ned med en kop kaffe og en god bog i et af hotellets mange hyggelige opholdssteder eller måske på din egen balkon. Gå på opdagelse i byens butikker, eller nyd en frokost på en af de klassiske tapasbarer - et behageligt afbræk fra efteråret. 

Kort over Andalusien og Fuengirola.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superior dobbeltværelse · Delvis havudsigt
750,-
Juniorsuite · Havudsigt
2.699,-
Superior dobbeltværelse som eneværelse
899,-
Superior dobbeltværelse som eneværelse · Delvis havudsigt
2.299,-
Afbestillingsforsikring
575,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. 246 kr.
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Fuengirola på Hotel Occidental Fuengirola****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 7 x middag, inkl. 1/2 fl. vin og vand (1.-7. dag)
 • Orienterende gåtur i lokalområdet
 • Udflugt til eksklusive Marbella og lystbådehavnen Puerto Banús
 • Udflugt til bjergbyen Mijas
 • Udflugt til Andalusiens bagland
 • Besøg ved Castillo de Colomares, inkl. entré
 • Besøg hos Juanito Orange
 • Dansktalende rejseleder 

Bemærkninger

 

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sydspanien

Vi flyver om formiddagen med Norwegian fra Københavns Lufthavn direkte til Málaga. Fra lufthavnen kører vi mod solkysten, hvor vi skal bo i feriebyen Fuengirola, som er særlig populær blandt danskere og andre skandinaver. Når vi har fundet os til rette på vores hotelværelser, mødes vi til en hyggelig velkomstmiddag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Byvandring i Fuengirola 

Efter morgenmaden på hotellet skal vi ud og se nærmere på vores nye omgivelser. Vi går ned til den smukke strandpromade og nyder udsigten over den kilometerlange sandstrand Playa Fuengirola, langs hvilken derfindes et væld af cafeer og restauranter. Efter cirka én kilometer når vi den flotte lystbådehavn Puerto Depotivo, hvor der hver tirsdag afholdes et lokalt marked. Her kan du købe alt lige fra lokale delikatesser til internationale mærkevarer, og du får naturligvis tid på egen hånd til at prøve kræfter med dit handelstalent.

Efterfølgende spadserer vi op i den charmerende gamle bydels hjerte, som er den lille plads Plaza de la Constitución, hvor vi finder den smukke hvide kirke Iglesia del Rosario og Generationernes Monument, to af byens mest bemærkesesværdige vartegn. Herfra spadserer vi tilbage til hotellet, eller måske vil du blive i byen og nyde en frokost? På tilbagevejen passerer vi byens rådhus og parken Plaza Espana, hvor de lokale ofte mødes og nyder en dag sammen i palmernes skygge.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 Plaza de la Constitución i Fuengirola.

Plaza de la Constitución i Fuengirola.

3. dag: Eksklusive Marbella og lystbådehavnen Puerto Banús

I dag skal vi opleve den fornemme by Marbella, der er kendt for glamour og eksklusivitet - en sand legeplads for millionærer, kendisser, kongelige og sheiker. Vi tager på byvandring i den stemningsfulde gamle bydel, der er holdt i ægte andalusisk stil med fine hvidkalkede huse, blomsterrige balkoner og snørklede små gyder. Marbella har bevaret sin identitet som en del af det autentiske Andalusien, der bedst opleves uden for højsæsonen. I hjertet af byen finder vi det gamle torv Plaza de los Naranjos, der smukt er omgivet af appelsintræer samt hyggelige restauranter og cafeer.

Vi besøger også den verdensberømte mondæne lystbådehavn i Puerto Banús, inden vi vender tilbage til hotellet. Resten af eftermiddagen kan du slappe af, eller måske vil du gå en lille tur på den flotte strandpromenade? Om aftenen mødes vi til fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Restaurant i charmerende Marbella.

Restaurant i charmerende Marbella.

4. dag: Den hvide landsby Mijas

Dagen byder på en dejlig halvdagsudflugt til Solkystens charmerende landsby Mijas, der ligger fornemt i bjergene nord for Fuengirola. Til fods spadserer vi gennem byens stejle gyder forbi de hvidkalkede huse i traditionel andalusisk byggestil med farvestrålende patioer. Af og til ses æsler i gaderne, idet de stadig bruges som transportmiddel i den lille by. Det oser af atmosfære i det historiske kvarter, der er fyldt med arabisk indflydelse.

Fremme i byens ældste del kommer vi til den lille hyggelige plads Plaza de la Constitución, som er fyldt med restauranter, cafeer og butikker. Vi ser springsvandsfontænen og bænkene på torvet, som er udfærdiget af marmorarbejderen Galiano og lavet af klippestykker, som blev skyllet ned i byen under en oversvømmelse i 1884. Du får lidt tid på egen hånd i den charmerende bjergby til at nyde udsigten over landskabet med de grønne skrænter, omkringliggende bjerge og Middelhavet i horisonten, inden vi igen kører retur til Fuengirola. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den hvide by Mijas.

Den hvide by Mijas.

5. dag: På egen hånd eller besøg i Bioparc Fuengirola 

Nyd dagen med afslapning ved poolen eller med en god bog. Det er skønt at sidde udenfor og nyde livet. Du kan også vælge at gå med rejselederen til den nærliggende Bioparc Fuengirola, som er solkystens svar på en zoologisk have. Zoologiske haver er gudskelov ikke, hvad de har været, og i Bioparc Fuengirola finder du ingen miserable dyr i små bure. I stedet kan du bevæge dig rundt i områder såsom tropiske regnskove fyldt med vegetation, floder og vandfald. Du kan opleve krokodiller som soler sig på sandbanker langs floden, tigre som bader ved et tempel, lemurer der leger i baobab træer, og hvis du er modig besøge en forladt mine, hvor flagremus flyver rundt.

Når du besøger Bioparc Fuengirola træder du ind i en sand kopi af en tropisk skov, hvor der bor gorillaer, Sumatratigre, orangutanger fra Borneo, dvægflodheste og skaberaktapirer. Kigger du ned i skoven vil du kunne spotte surikater, kæmpesnegle og flodsvin. Kigger du op, kan du spotte gibbonaber, næsehornsfugle, regnbue loris aber. Uanset hvor du befinder dig i Bioparken, er det eneste mellem dig og dyrene naturlige barrierer såsom broer, flodbredder eller skudsikre vinduer, der giver dig mulighed for at komme helt tæt på selv de knivskarpe krokodilletænder. Entreen er for egen regning og koster 23 euro og 18 euro, hvis du er fyldt 65 år. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Oplev de mange eksotiske dyr i Bioparc Fuengirola.

Oplev de mange eksotiske dyr i Bioparc Fuengirola.

6. dag: Monumentet Colomares - Andalusiens bagland

I dag starter vi dages udflugt med en kort køretur til Benalmádena, hvor vi skal besøge slottet Castillo de Colomares, som er en af de mere specielle turistattraktioner ved kysten. Egentlig er det ikke et slot men derimod et monument, der er opført til ære for Christoffer Columbus liv som opdagelsesrejsende. Slottet er opført i perioden 1987 til 1994 af den amerikanske læge Dr. Esteban Martin Martin, da han mente at der manglede en passende hyldest til Christoffer Columbus. Slottet er opført i forskellige stilarter og materialer og skal afspejle historien og indflydelsen i Andalusien, hvorfor du finder både byzantisk, romansk, gotisk og mudejarsk arkitektur. Det er verdens største monument for Christoffer Columbus og overalt finder du referencer til hans rejser, såsom statuer af de skibe, han benyttede samt symbolske figurer. Monumentet huser også en lille kirke på blot 1,96 m2, som er at finde i Guinness Rekordbog, som den mindste kirke i verden. 

Efter denne fantasifulde oplevelse fortsætter vi ind i Andalusiens smukke bagland, hvor vi skal besøge den lille appelsinfarm Juanito Orange, der ligger tæt på Pizarra. Den meget charmerende bonde Juanito viser os rundt på gården, hvor vi ser plantager med appelsiner, citroner, grapefrugt, granatæbler og meget mere. Vi smager på frugterne og hører om de mange sorter. Vi slutter besøger her på ægte andalusisk vis med en frokost, hvor vi skal smage familiens hjemmelavede paella, som serveres med et glas vin til. Vi er tilbage i Fuengirola om eftermiddagen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Castillo de Colomares.

Castillo de Colomares.

7. dag: På egen hånd eller Feria del Rosario

I dag kan du nyde livet i byen, ved stranden eller på hotellet, inden morgendagens hjemrejse. Du har også en særlig mulighed for at få ekstra oplevelser med hjem i bagagen. I Fuengirola ærer man nemlig hvert år byens skytshelgen i perioden fra 6. til 12. oktober. Festligheden er en af de vigtigste i Andalusien, og her kan man opleve smukke heste, andalusisk sang og dans, ligesom at der er parader gennem byens gader. Det meste finder sted ved Recinto Ferial Fuengirola, der er byens centrale markedsplads med et område på ca. 52.000 m2. Pladsen ligger ca. 2,3 km fra vores hotel. Rejselederen sørger gerne for at ledsage dem, der ønsker det, til festlighederne, men deltagelsen er derudover på egen hånd. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Flamencodans vil være en del af dagens festligheder.

Flamencodans vil være en del af dagens festligheder.

8. dag: Hjemrejse

Midt på dagen sætter vi kursen mod lufthavnen i Málaga, hvorfra vi flyver direkte med Norwegian til København, som vi ankommer til om aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Occidental, Fuengirola****
VisSkjul

Occidental Fuengirola er et dejligt hotel beliggende i Fuengirola - hjertet af Solkysten og i første række til Middelhavet. Her bor du tæt på stradpromenaden og i gåafstand til byens centrum med butikker, restauranter, barer og supermarkeder. Hotellet har 316 værelser og er blevet gennemgribende renoveret. Der findes spisemuligheder på alle tidspunkter da hotellet har en restaurant, en snack bar og en lobbybar. Du finder desuden fitnessfaciliteter, samt to udendørs pools. Hovedpoolen er åben fra april til oktober, mens den opvarmede pool er åben fra november til marts. 

Værelser

I rejsens grundpris er inkluderet ophold i delt superior dobbeltværelse.

Mod tillæg er det muligt at bestille ophold i følgende værelsestyper:

 • Superior dobbeltværelse med delvis havudsigt
 • Junior Suite med havudsigt

Superior dobbeltværelse

Superior dobbeltværelset er på ca. 23 m2 med møbleret balkon, skrivebord med stol, telefon, tv, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. 

Det er muligt at bestille Superior dobbeltværelse som eneværelse samt Superior dobbeltværelse med delvis havudsigt som eneværelse. 

Junior Suite 

Juniorsuiten er på ca. 31 m2 med havudsigt og seperat opholdsområde med sofa. Deruodver er værelset suiten udstyret med skrivebord og stol, telefon, tv, minibar, sikkerhedsboks, aircondition, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Indgangspartiet på Hotel Occidental Fuengirola.
Indgangspartiet på Hotel Occidental Fuengirola.
Morgenmadsrestauranten.
Morgenmadsrestauranten.
Opholdsområde på hotellet.
Opholdsområde på hotellet.
Pool med udsigt til havet.
Pool med udsigt til havet.
Eksempel på Junior Suite.
Eksempel på Junior Suite.
Restaurant på hotellet.
Restaurant på hotellet.
Eksempel på Superior dobbeltværelse med delvis havudsigt.
Eksempel på Superior dobbeltværelse med delvis havudsigt.