NYHED!

Costa del Sol & Fuengirola · Langtidsrejse · I ro og mag · 2023 & 2024

Flyrejser
22 Dage

Tag med på "I ro og mag"-langtidsferie i danskerbyen Fuengirola på Costa del Sol. Her bor du godt på det 4-stjernede Hotel Yaramar i første række til strandpromenaden og Middelhavet. Andalusiens skønne byer oplever du med det alsidige og inkluderede udflugtsprogram.

Vi har glædet os til at præsentere vores første "I ro og mag"-langtidsrejse. På rejser med vores "I ro og mag"-koncept, skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med. Disse rejser passer derfor godt til dig, der er dårligt gående. 

På denne rejse, skal vi bo i Fuengirola. Byen ligger godt og vel 30 kilometer sydvest for...

Tag med på "I ro og mag"-langtidsferie i danskerbyen Fuengirola på Costa del Sol. Her bor du godt på det 4-stjernede Hotel Yaramar i første række til strandpromenaden og Middelhavet. Andalusiens skønne byer oplever du med det alsidige og inkluderede udflugtsprogram.

Vi har glædet os til at præsentere vores første "I ro og mag"-langtidsrejse. På rejser med vores "I ro og mag"-koncept, skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med. Disse rejser passer derfor godt til dig, der er dårligt gående. 

På denne rejse, skal vi bo i Fuengirola. Byen ligger godt og vel 30 kilometer sydvest for Málaga og har igennem mange år været en af danskernes foretrukne feriebyer på Costa del Sol. Om sommeren er området velbesøgt, men uden for højsæsonen sættes tempoet ned, og man fornemmer kystens autentiske atmosfære. 

I gamle dage var Fuengirola et lille fiskerleje, men i dag er det en stemningsfyldt ferieby, hvor man har formået at bibeholde den sydspanske charme - særligt i den gamle bydel findes der et væld af smalle stræder med hyggelige pladser, som er fyldt med lokale tapasbarer og restauranter. Byens helt store trækplaster er den syv kilometer lange, lavvandede strand, der indbyder til livsnyderi og en slentretur i palmernes skygge.

I Fuengirola bor du godt på det 4-stjernede Hotel Yaramar på værelse med delvis havudsigt, da hotellet ligger direkte ud til Middelhavet med strandpromenaden Paseo Marítimo og den kendte Los Boliches-strand. Her bor du i gåafstand til både forretninger, restauranter og caféer, ligesom togstationen på linjen til Málaga ligger blot 550 meter herfra. 

Fuengirola og Hotel Yaramar er perfekt til en "I ro og mag"-rejse. Hotellets dejlige placering med god adgang til byen og stranden gør det nemt for dig, som ikke er så godt gående, at hygge dig i nærområdet. På hotellet kan du hver dag nyde en god morgenbuffet, og derudover serveres der hver aften middage med vin og vand til i hotellets restaurant. 

På din langtidsferie kan du se frem til inkluderede udflugter til blandt andet Granada, Andalusiens skønne bagland og ikke mindst et besøg i den mondæne by Marbella. 

Du får selvfølgelig også masser af tid til afslapning og hygge med dine medrejsende. Glæd dig til at opleve Fuengirola, som er et yderst behageligt afbræk fra efteråret og vinterens kolde nordiske vinde. 

Kort - Fuengirola - Vinter 2023-2024

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
5.450,-
Afbestillingsforsikring
975,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. 244,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Fuengirola på Hotel Yaramar****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 1 x frokost 
 • 1 x let frokost 
 • 21 x middag, inkl. 1 glas vin og vand 
 • Minitogtur gennem Fuengirola
 • Udflugt til Marbella med minitogtur og vinsmagning
 • Udflugt til Granada med minitogtur
 • Udflugt til Andalusiens bagland 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Udflugtsprogram

Der tages forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne. 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sydspanien og Fuengirola

Afrejse 1/11-2023 og 8/3: Med SAS flyver vi fra Københavns Lufthavn direkte til Málaga.

Afrejse 5/1, 26/1 og 16/2-2024: Med Norwegian flyver vi fra Københavns Lufthavn direkte til Málaga.

Fra lufthavnen kører vi mod solkysten, hvor vi skal bo i feriebyen Fuengirola, som er særlig populær blandt danskere. 

Når vi har fundet os til rette på vores hotelværelser, mødes vi til en hyggelig middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Buffetrestauranten på Hotel Yaramar.

Buffetrestauranten på Hotel Yaramar.

2. dag: Minitogtur i Fuengirola 

Efter morgenmaden på hotellet skal vi ud og se nærmere på vores nye omgivelser. Vi bliver hentet af et lille tog, som kører os en tur langs promenaden og videre ind til den gamle bydel.

Vi passerer Plaza de la Constitución, hvor vi finder den smukke hvide kirke Iglesia del Rosario og Generationernes Monument, to af byens mest bemærkesesværdige vartegn. Herfra kører toget videre ud til symbolet for Fuengirola, den gamle borg Sohail Castle, som ligger på en bakke med en fantastisk udsigt over havet. 

Toget sætter os af ved hotellet, og herefter er dagen på egen hånd. Måske har du lyst til at nyde dagens frokost på en af de skønne fiskerestauranter langs vandet. Hotellet har egen frokostrestaurant lige overfor hotellet, og her fås alle de skønne tapas retter til meget rimelige priser. 

Om aftenen nyder vi en fælles middag  i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 Plaza de la Constitución i Fuengirola.

Plaza de la Constitución i Fuengirola.

3.-21. dag: Ophold i Fuengirola

I løbet af opholdet er der inkluderet en række spændende udflugter, ligesom hotellet løbende arrangerer forskellige aktiviteter og aftenunderholdning.

Læs mere om udflugterne nedenfor.

Rejselederen tilbyder desuden en række interessante ekstraudflugter, som kan tilkøbes på rejsemålet, ligesom at der vil være gratis arrangementer i form af spilleaftener, konkurrencer eller gåture. Der er også mulighed for at benytte lokalbussen eller tage toget fra den nærliggende station Los Boliches sammen med rejselederen på en udflugt ud i det blå.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

22. dag: Hjemrejse

Efter tre skønne uger i danskernes foretrukne ferieby Fuengirola er vi klar til at vende næsen hjemad.

Afr. 1/11-2023: Vi flyver med SAS fra Málaga direkte til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen. 

Afrejse 5/1, 26/1 og 16/2-2024: Vi flyver med Norwegian fra Málaga direkte til København, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Afr. 8/3-2024: Vi flyver med SAS fra Málaga direkte til København, hvor vi ankommer om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad. 

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Eksklusive Marbella, vinsmagning og Puerto Banús 

I dag skal vi opleve den fornemme by Marbella, der er kendt for glamour og eksklusivitet - en sand legeplads for millionærer, kendisser, kongelige og sheiker.

Vi tager byens lille tog på en rundtur, som starter i det mondæne Marbella. Vi kører forbi den eksklusive marina og fortsætter op i den gamle bydel, der er holdt i ægte andalusisk stil med fine hvidkalkede huse, blomsterrige balkoner og snørklede små gyder. I hjertet af den gamle by kommer vi til det gamle torv Plazos de los Naranjos, der smukt er omgivet af appelsintræer samt hyggelige restauranter og caféer. Her holder vi en velfortjent pause efter togturen, og Vitus Rejser byder på let frokost på en hyggelig restaurant på torvet. 

Efter frokost og lidt tid på egen hånd fortsætter vi med vores bus til det berømte vinhus Uitapena, som primært er kendt for deres søde vine. Vi skal smage tre forskellige vine fra huset, og dertil skal vi smage de verdensberømte iberiske skinker.  Vi får en fortælling om vinene, og der vil naturligvis være mulighed for at købe de skønne vine. 

Inden vi returnerer til Fuengirola, kører vi forbi Puerto Banus, hvor vi skal se den verdensberømte marina. 

Plaza de los Naranjas i Marbella.

Plaza de los Naranjas i Marbella.

Heldagstur til smukke Granada 

Efter en dejlig morgenmad bliver vi hentet af vores bus, som bringer os til Cartujaklostret lidt udenfor Granada, hvorfra vi tager med turistog ind til centrum. Vi kører ind til den smukke by og går en lille tur i området omkring domkirken, hvor vi. bl.a. ser den mauriske markedsgade Alcaiiceria, i hjertet af Granada. 

Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi igen bliver hentet af toget, som bringer os gennem Granadas ældste  bydel Albaicín, der er en labyrint af smalle, snoede gader, hvor maurerne søgte tilflugt, da de kristne generobrede byen. Et gammelt citat siger: ”Der findes i livet ingen smerte så stor som at være blind i Granada”. 

Efter vi har nydt Granada, bringer det lille tog os retur til Cartujaklosteret, hvor bussen henter os igen og kører os hjem til Fuengirola.  

Hyggeligt torv i Granada.

Hyggeligt torv i Granada.

Adalusiens frodige bagland 

I dag skal vi på en dejlig udflugt ind i Málagas store baghave, hvor vi starter med at besøge en olivenmølle. Vi skal bl.a. se en god lille film om olivenproduktion gennem tiden og smage på de skønne olier ved en af de gamle maskiner. 

Vi fortsætter vores tur til en af de største opdæmmede søer i Andalusien, hvor der er mulighed for at gå en lille tur på dæmningen. Turen fortsætter ad småveje gennem et ”Tuf-område” (En blanding af sten, ler og sand, som er nem at grave i, men er utrolig holdbart). Vi kører nogle steder mellem 10-15 m lodrette lersiden og kommer ud til "Puente de Tablate". Broen er fra 1500-tallet, som ligger helt øde og spænder over en meget dyb slugt. – Et imponerende syn. Slugten spillede en vigtig rolle ved de sidste slag mellem kristne og muslimerne  i Spanien.

Vi fortsætter til en meget hyggelig restaurant, hvor vi skal have en typisk tapasfrokost. Glade og mætte fortsætter vi ad små veje med mange udsigtspunkter retur til kysten, hvor vi er hjemme hen på eftermiddagen.

På besøg i en gammel olivenmølle.

På besøg i en gammel olivenmølle.

 

Hotelinformation

Hotel Yaramar ****, Fuengirola
VisSkjul

Det 4-stjernede Hotel Yaramar ligger direkte ud til Middelhavet og Fuengirolas smukke strandpromenade med den kendte Los Boliches-strand. Her bor du tæt på det hele og i gåafstand til både forretninger, restauranter og caféer. Togstationen Los Boliches ligger blot 550 meter fra hotellet, hvilket giver dig mange muligheder for oplevelser på egen hånd. 

Hotel Yaramar byder på flotte opholdsområder og hele fire barer. Yarabar, hvor du kan slappe af og nyde eftermiddagskaffen, Bar El Patio, hvis du vil nyde en drink og høre livemusik, Geoffrey Bar, der er britisk inspireret, og sidst, men ikke mindst, Aquarium, hvor der flere gange om ugen er show.

Morgenmad og middage nydes fra buffet i den hyggelige La Sirena Restaurant, hvorfra du kan se ud til den skønne strandpromenade. Ved siden af den opvarmede udendørs pool finder du en lille snackbar, og vil du forkæle dig selv med frisk fisk, skaldyr eller tapas, kan du krydse gaden til Riviera Beach Club, der ligger direkte på stranden. 

På hotellet findes der desuden elevator, fitnesscenter, biludlejnings- og lægekontor på hotellet. 

Værelsestyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med balkon og delvis havudsigt

Mod tillæg kan bestilles: 

 • Dobbeltværelse som eneværelse med balkon og delvis havudsigt

Dobbeltværelser

Dobbeltværelse på ca. 22 m2 med møbleret balkon og delvis havudsigt, tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar, aircondition, elkedel, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Dobbeltværelserne kan bestilles som eneværelser. 

Velkommen til Hotel Yaramar.
Velkommen til Hotel Yaramar.
Hotel Yaramar ligger i første række til Middelhavet.
Hotel Yaramar ligger i første række til Middelhavet.
Receptionsområdet på Hotel Yaramar.
Receptionsområdet på Hotel Yaramar.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Yaramar.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Yaramar.
Poolområdet på Hotel Yaramar.
Poolområdet på Hotel Yaramar.
Solterrassen på Hotel Yaramar.
Solterrassen på Hotel Yaramar.
Hotel Yaramar ligger skønt lige ud til strandpromenaden.
Hotel Yaramar ligger skønt lige ud til strandpromenaden.
Buffetrestauranten på Hotel Yaramar.
Buffetrestauranten på Hotel Yaramar.
Hotel Yaramar byder på mange dejlige opholdsområder.
Hotel Yaramar byder på mange dejlige opholdsområder.
Den britisk inspirerede Geoffrey Bar.
Den britisk inspirerede Geoffrey Bar.
Aquarium Bar, hvor der flere gange om ugen er show.
Aquarium Bar, hvor der flere gange om ugen er show.
Den afslappede bar Yarabar.
Den afslappede bar Yarabar.
Salonen med udsigt til havet.
Salonen med udsigt til havet.
Patio Bar, hvor du kan nyde livemusik.
Patio Bar, hvor du kan nyde livemusik.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om "I ro og mag"-rejser

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser: 

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.